Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/06/2009 : 16:17:19
|
-Buddy Longway nisam citao,izgleda primamljivo. -Jonathan Cartland je apsolutna klasika western stripa. -Luc Orient je za nostalgicare koji imaju zivaca da se bore sa starim stilom crteza. -XIII ima jedan od najboljih startova jednog serijala. Krimi kao iz kataloga! Nazalost tamo negdje oko desete epizode serijal pocinje da bude dosadan i sve se vrti u krug.
Ima li Bookglobe svoju oficijelnu web-stranicu gdje se mogu naci sva izdanja koje je izdao? Jesu li integrali HC? |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 29/06/2009 : 16:25:38
|
naravno da su HC ja imam XIII i Hawker-a iz prve ture...simpatična izdanja ove najave su super, jedino malo previše broja 1... posebno mi žao za Hawkerom :( |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 29/06/2009 : 18:14:54
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Ko je ona budala tamo koja se buni zbog "kvaziumetnichkih mat korica?"
Nije lepo nazvati nekoga budalom a da uopste ne poznajes coveka Samuraju...to sta ja mislim o mat koricama je moje misljenje i mogu da ga branim ako treba.Ali to nikome ne daje za pravo da me naziva budalom,ni mene ni bilo koga drugog...to sto Markos misli da su sjajne korice obican kic je njegovo misljenje i to je sasvim ok,ali ja se sa tim ne slazem i tu nema sta da se doda ni oduzme...svako moze da kaze svoje razloge i za i protiv,izdavac ce ionako odraditi kako on smatra da je najbolje... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/06/2009 : 19:02:09
|
odlično,lijepo izgleda, uzimam osim Orijenta i Colbija sve drugo....ili pak i tu dvojicu,vidjet ću kad mi padnu u šake. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 29/06/2009 : 21:01:14
|
quote: Originally posted by axle munshine
Nije lepo nazvati nekoga budalom a da uopste ne poznajes coveka Samuraju...to sta ja mislim o mat koricama je moje misljenje i mogu da ga branim ako treba.Ali to nikome ne daje za pravo da me naziva budalom,ni mene ni bilo koga drugog...to sto Markos misli da su sjajne korice obican kic je njegovo misljenje i to je sasvim ok,ali ja se sa tim ne slazem i tu nema sta da se doda ni oduzme...svako moze da kaze svoje razloge i za i protiv,izdavac ce ionako odraditi kako on smatra da je najbolje...
Ne kazhem ja da su mat ili sjajne kich ili ne-kich, ruzhne ili lepe, ali me bash interesuje shta mat korice chini "umetnichkim," a posebno "kvaziumetnichkim." Jedno je reci da su ruzhne, ali nikada nijedan tip korica nisam dozhivljavao umetnichkim, niti one to mogu da budu. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 29/06/2009 : 21:19:02
|
Nije lepo nazvati nekoga budalom a da uopste ne poznajes coveka Samuraju...to sta ja mislim o mat koricama je moje misljenje i mogu da ga branim ako treba.Ali to nikome ne daje za pravo da me naziva budalom,ni mene ni bilo koga drugog...to sto Markos misli da su sjajne korice obican kic je njegovo misljenje i to je sasvim ok,ali ja se sa tim ne slazem i tu nema sta da se doda ni oduzme...svako moze da kaze svoje razloge i za i protiv,izdavac ce ionako odraditi kako on smatra da je najbolje...
Ne kazhem ja da su mat ili sjajne kich ili ne-kich, ruzhne ili lepe, ali me bash interesuje shta mat korice chini "umetnichkim," a posebno "kvaziumetnichkim." Jedno je reci da su ruzhne, ali nikada nijedan tip korica nisam dozhivljavao umetnichkim, niti one to mogu da budu.
Ocekivao sam bar izvinjenje,ali nema veze...a "kvaziumetnicke" su pod znacima navoda,isto bi bile i "umetnicke"...sve je krenulo sa Fibrom...Markos je poceo da objavljuje svoje knjige sa mat koricama i to je sasvim ok,to sam i sa njim rascistio...zanimljivo je bilo to da su za njim krenuli i Bookglobe i Strip agent.Prvi integrali BG su objavljeni sa istim mat koricama a SA je objavio dva naslova Berneta i Abulija,iako su pre toga objavili od istih autora Krakena i Kaster sa sjajnim koricama...a Crnjaci i Na povratku kuci su bili kao deo nekakve iste biblioteke dvojice sjajnih autora...ako si video integrale BG,meni jedino sto na njima smeta su uparvo te i takve korice i to sam pominjao...za Fibrom su krenula dakle jos dva izdavaca,jer kao sad je to nesto lepse i "umetnickije" a sjajne su obican kich...nije nego...svaka cast Markosu na doslednosti i onome sto radi,uzimam i njegova izdanja i uzimacu i dalje...ali ne razumem BG i SA cemu sad ta promena...prosto ne mogu da zamislim Astera Blistoka ili recimo Kosmicke putnike na tom matu,eto...zato sam i komentarisao to na SMG!,iako izdanja jos nisu ni odstampana...to je kao sto sam vec x puta rekao moje i samo moje misljenje,ne namecem ga ali zelim da ga branim...i nikoga ne nazivam budalom ako misli suprotno... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 29/06/2009 : 21:20:26
|
quote: Originally posted by manhunter
Nemoj Predica da mi dirash.
Thanks Manhunter... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 29/06/2009 : 21:28:55
|
Ocekivao sam bar izvinjenje,ali nema veze...a "kvaziumetnicke" su pod znacima navoda,isto bi bile i "umetnicke"...sve je krenulo sa Fibrom...Markos je poceo da objavljuje svoje knjige sa mat koricama i to je sasvim ok,to sam i sa njim rascistio...zanimljivo je bilo to da su za njim krenuli i Bookglobe i Strip agent.Prvi integrali BG su objavljeni sa istim mat koricama a SA je objavio dva naslova Berneta i Abulija,iako su pre toga objavili od istih autora Krakena i Kaster sa sjajnim koricama...a Crnjaci i Na povratku kuci su bili kao deo nekakve iste biblioteke dvojice sjajnih autora...ako si video integrale BG,meni jedino sto na njima smeta su uparvo te i takve korice i to sam pominjao...za Fibrom su krenula dakle jos dva izdavaca,jer kao sad je to nesto lepse i "umetnickije" a sjajne su obican kich...nije nego...svaka cast Markosu na doslednosti i onome sto radi,uzimam i njegova izdanja i uzimacu i dalje...ali ne razumem BG i SA cemu sad ta promena...prosto ne mogu da zamislim Astera Blistoka ili recimo Kosmicke putnike na tom matu,eto...zato sam i komentarisao to na SMG!,iako izdanja jos nisu ni odstampana...to je kao sto sam vec x puta rekao moje i samo moje misljenje,ne namecem ga ali zelim da ga branim...i nikoga ne nazivam budalom ako misli suprotno...
Ok, u pravu si, jesam preterao sa tim "budala."
Nisam znao da si u pitanju ti, a sa ovog foruma znam da si normalan, no taj komentar sa tim proizvoljnim epitetima mi je odzvonio nekako...pa ne znam ni sam kako tachno da ga okarakterishem.
I nije bila stvar toga da li se ja sa time slazhem ili ne, jer meni lepo deluju i mat i sjajne, prosto mi je komentar bio potpuno sulud zbog tog "kvaziumetnichke." |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 29/06/2009 : 21:43:32
|
Ocekivao sam bar izvinjenje,ali nema veze...a "kvaziumetnicke" su pod znacima navoda,isto bi bile i "umetnicke"...sve je krenulo sa Fibrom...Markos je poceo da objavljuje svoje knjige sa mat koricama i to je sasvim ok,to sam i sa njim rascistio...zanimljivo je bilo to da su za njim krenuli i Bookglobe i Strip agent.Prvi integrali BG su objavljeni sa istim mat koricama a SA je objavio dva naslova Berneta i Abulija,iako su pre toga objavili od istih autora Krakena i Kaster sa sjajnim koricama...a Crnjaci i Na povratku kuci su bili kao deo nekakve iste biblioteke dvojice sjajnih autora...ako si video integrale BG,meni jedino sto na njima smeta su uparvo te i takve korice i to sam pominjao...za Fibrom su krenula dakle jos dva izdavaca,jer kao sad je to nesto lepse i "umetnickije" a sjajne su obican kich...nije nego...svaka cast Markosu na doslednosti i onome sto radi,uzimam i njegova izdanja i uzimacu i dalje...ali ne razumem BG i SA cemu sad ta promena...prosto ne mogu da zamislim Astera Blistoka ili recimo Kosmicke putnike na tom matu,eto...zato sam i komentarisao to na SMG!,iako izdanja jos nisu ni odstampana...to je kao sto sam vec x puta rekao moje i samo moje misljenje,ne namecem ga ali zelim da ga branim...i nikoga ne nazivam budalom ako misli suprotno...
Ok, u pravu si, jesam preterao sa tim "budala."
Nisam znao da si u pitanju ti, a sa ovog foruma znam da si normalan, no taj komentar sa tim proizvoljnim epitetima mi je odzvonio nekako...pa ne znam ni sam kako tachno da ga okarakterishem.
I nije bila stvar toga da li se ja sa time slazhem ili ne, jer meni lepo deluju i mat i sjajne, prosto mi je komentar bio potpuno sulud zbog tog "kvaziumetnichke."
Znas,nije uopste vazno da li sam to bio ja ili neko drugi,prosto ne mozes tako da reagujes...ali,dobro,da ne oftopikujemo na jednom mestu na kome se verujem svi sa radoscu okupljamo...sinoc kad se na sajtu SMG! pojavila vest o najavi novih integrala,a sto je Renkyno prelepo rekao,osecao sam se kao u ondasnje vreme kad su se pojavili,u istoj godini,Strip Art i Spunk...e to su bili dani... |
...BD, c'est la vie... |
Edited by - axle munshine on 29/06/2009 21:46:00 |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 29/06/2009 : 21:49:47
|
Znas,nije uopste vazno da li sam to bio ja ili neko drugi,prosto ne mozes tako da reagujes...
Potpuno i bez ostatka si u pravu. A sad, nazad na integrale. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 29/06/2009 : 22:00:03
|
Na SMG! portalu se navodi da su svi ovi naslovi vec u stampi,sto bi trebalo da znaci da ce veoma brzo biti u prodaji...s druge strane vidimo da,bar sto se Fibre tice,i nije bas tako...umeju i te stamparije dobro da zakuvaju stvari... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 29/06/2009 : 22:58:06
|
quote: Originally posted by DKoor
Strašno!
Treba sve kupiti a vremena i sredtava sve manje...
Sto bi zlobni rekli-pa imas jos dva bubrega... Inace,tacno je da se sve vise stiskamo sa finansijama,vidim to svaki dan...ali,s druge strane,neke se stvari ne mogu nikako propustiti...pravimo sebi prioritete i kompromise i nabavimo ono sto moramo...ovo "moramo" naglasavam...za sve fanove koji znaju sta to znaci... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 29/06/2009 : 23:17:19
|
Na SMG! portalu se navodi da su svi ovi naslovi vec u stampi,sto bi trebalo da znaci da ce veoma brzo biti u prodaji...s druge strane vidimo da,bar sto se Fibre tice,i nije bas tako...umeju i te stamparije dobro da zakuvaju stvari...
Jel i Bukglob kod Tipomata? |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 29/06/2009 : 23:20:25
|
Na SMG! portalu se navodi da su svi ovi naslovi vec u stampi,sto bi trebalo da znaci da ce veoma brzo biti u prodaji...s druge strane vidimo da,bar sto se Fibre tice,i nije bas tako...umeju i te stamparije dobro da zakuvaju stvari...
Jel i Bukglob kod Tipomata?
Prethodni integrali su bili kod AKD... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21083 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/06/2009 : 23:22:30
|
Lako je tebi Prediću kad gajiš marihuanu na nekom zabačenom placu blizu Dunava i prodaješ je Rumunima, pa si pun ko fišek! A ovi integrali su, pored Astera još jedan razlog da častiš, barem na sajmu knjiga. ONTOPIC Kakav li je ovaj Kolbi? OFF Samuraj, ne diraj Predića !!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Obelix
Average Member
Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
|
Obelix
Average Member
Serbia
537 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21083 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/06/2009 : 23:35:45
|
Meni je Džonatan loš strip.Crtež fenomenalan, ali priča totalna konfuzija. Možda i grešim, samo sam pročitao par brojeva |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 29/06/2009 : 23:46:55
|
quote: Originally posted by anto
Lako je tebi Prediću kad gajiš marihuanu na nekom zabačenom placu blizu Dunava i prodaješ je Rumunima, pa si pun ko fišek! A ovi integrali su, pored Astera još jedan razlog da častiš, barem na sajmu knjiga. ONTOPIC Kakav li je ovaj Kolbi? OFF Samuraj, ne diraj Predića !!!
E jbga Anto,sad si me otkrio pred ljudima... A za cascavanje,rekoh,prvom prilikom,moze i sajam...pa i Makarski... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Obelix
Average Member
Serbia
537 Posts
Posted - 29/06/2009 : 23:49:14
|
quote: Originally posted by anto
Meni je Džonatan loš strip.Crtež fenomenalan, ali priča totalna konfuzija. Možda i grešim, samo sam pročitao par brojeva
Konfuzija je sa brojevim iz Eksa, jer je njima bila konfuzija u glavi dok su prevodili, pa prevod upropastava inace vrlo lep strip. Oni iz Stripoteke i Bisera su vec znatno bolji. Takodje mora da se cita redom, jer se nadovezuje radnja. |
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 29/06/2009 : 23:53:56
|
Ma pusti ti Obelixe Antu,kupice on i Cartlanda,nego sta ce...samo se tu malo femka,kao ocu necu... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 30/06/2009 : 00:00:18
|
A danas nikoga iz Bookglobea na forumu,na ovakvom topiku,njihovom topiku...sa ovakvim najavama svako bi ponosno izasao pred forumsku inkviziciju(:))...ajde za Radica razumem,ali onaj Blueberry nesto zatajio... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 30/06/2009 : 00:11:15
|
Mene najviše raduju ovi "karikaturalni" , jer mislim da smo nekada bili uskraćeni za Natašu (u koloru, samo jedan album) i Plave bluze (samo jedan Biser strip, čini mi se, ili dva?) od strane Dečijih Novina.
Nadam se da ćemo u integralima dočekati i Rundu, Novu Novatora, Bila i Bula, Štrumpfove...
A i od ovih realističnih lepo bi bilo imati stare epizode Kartlanda iz Eksa u svežem ruhu u koloru, i Badi Longveja itd. |
|
|
Topic |
|