Author |
Topic  |
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 19/09/2009 : 01:42:54
|
Imas instinkt pume, mog totema, a bila je i rupica na povezu... nije tesko za pogoditi, malo junakinja ima zadnji trap kao Kata... carape je izderala na svim onim silnim nitnama i okovima na koncertu Haggarda. |
 |
|
Bachy
Senior Member

Croatia
1794 Posts
Member since 06/05/2009 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 19/09/2009 : 16:06:48
|
Ja bi stavio neki malo zaobljeniji font za naslov i sve ostalo i da se ne proteze slijeva na desno skroz, nego neka kombinacija kao sto je npr. na gornjem djelu naslovnice yu stripa. |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 19/09/2009 : 18:58:02
|
Dzaba nam sve ovo sto smo razglabali. Trenutna situacija je takva da do daljeg Kobra ostaje na STAND BY. Dakle, NIJE se odustalo, samo se ceka bolja prilika.
|
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 25/09/2009 : 15:01:28
|
Priprema, nova naslovna, autorska prava, rabat, pakovanje, transport, porez, APP... 1750 ojra je samo stampa, papane. I sta ti imas protiv da se autori ili izdavaci obogate na racun vas teoreticara? Kupis i cutis. I uzivas. |
 |
|
Bachy
Senior Member

Croatia
1794 Posts
Member since 06/05/2009 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 26/09/2009 : 13:56:43
|
quote: Originally posted by osim
Teorija kaže da su se teoretičari uvek bogatili na račun manuelnih papana, nikad obrnuto.
Sto ih, naravno, ne svrstava u pozitivne likove. Uvek avanzuju u generale posle bitke, bez ijednog ispaljenog metka. Sakriju se iza kola sa provijantom i vicu ''Napred, samo hrabro!'' Umesto teoretski, bilo bi lepo da dignes kredit, izdas album ili magazin bas onakav o kakvom stalno govoris i sa materijalima kakve zelis. Imas i onu dvojicu kojima se divis da ti budu urednici i recenzenti, a mi amateri onda konacno mozemo u penziju srecni da imamo sta da citamo. |
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Posted - 26/09/2009 : 15:14:15
|
Voleo bih da se to desi.Možda i hoće. Sva moja pitanja i kritike su dobronamerne i konstruktivne, tako da ne vidim opravdanja za vređanja i cinizam. Ali, ajde...razumem
quote: Originally posted by cat claw
quote: Originally posted by osim
Teorija kaže da su se teoretičari uvek bogatili na račun manuelnih papana, nikad obrnuto.
Sto ih, naravno, ne svrstava u pozitivne likove. Uvek avanzuju u generale posle bitke, bez ijednog ispaljenog metka. Sakriju se iza kola sa provijantom i vicu ''Napred, samo hrabro!'' Umesto teoretski, bilo bi lepo da dignes kredit, izdas album ili magazin bas onakav o kakvom stalno govoris i sa materijalima kakve zelis. Imas i onu dvojicu kojima se divis da ti budu urednici i recenzenti, a mi amateri onda konacno mozemo u penziju srecni da imamo sta da citamo.
|
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 26/09/2009 : 16:20:34
|
@Osim Godinu dana vec gledam tvoje postove na forumima gde iz senke, pod maskom radoznalog deteta koje nista ne zna, provociras polemike i posle se pravis lud. U mom predhodnom odgovoru nema nijedne uvrede osim ako si se prepoznao u metafori pa te istina boli, a tvoja otvorena podrska Stripotekomrscima mi dozvoljava da budem i malo cinican. |
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Posted - 26/09/2009 : 19:30:09
|
Mislio sam na uvrede tipa "..., papane", deljenje kvalifikacija, tipa "teoreticar", "pod maskom radoznalog deteta" i slicno. Ali, drago mi je ako sam to pogresno razumeo.  Simpaticno je znati da imas "Velikog brata" koji prati sve sto napises! Hvala...polaskan sam, bez imalo cinizma Da provociram polemike, to je puna istina. Nazalost, premalo vremena i premalo znanja iz strip teorije i prakse (dakle, nisam ni teoreticar, ni prakticar, obican citalac) mi uskracuju mogucnost da "provociram" (vi ovom izrazu dajete negativnu konotaciju?) mnogo vise diskusija. Forum = diskusija, barem izmedju ostalog. Klanjanje idolima, tapsanje za svaku napisanu recenicu, ne znam bas Jedine provocirane diskusije kojih se sacam za poslednjih godinu dana ticale su se Stripoteke. Ali, potpuno pogresno ste me svrstali u Stripotekomrsce. Naprotiv. Da mrzim Stripoteku, jednostavno je ne bih kupovao. Znam francuski, nije tesko nabaviti najnovije albume i citati ih. Ja jedino mislim da citaoci Stripoteke zasluzuju bolje. Da Stripoteka mora da bude bolja. A polemike su tu da na dobronamerne ljude iz redakcije Stripoteke (tu vas, naravno, stavljam na prvo mesto ) pokrenu ostale da naprave taj napredak. Dakle, ne cinizam. Argumenti. Ne svadja. Dijalog. Ideje. Napredak. I moje interesovanje za cene izdavanja su za ljude sa foruma koji zaista zele da pomognu u objavljivanju domaceg stripa. Bilo bi bolje premijernog, ali kad je to skoro pa nemoguce, makar repriznog. Slazete se?
@Osim Godinu dana vec gledam tvoje postove na forumima gde iz senke, pod maskom radoznalog deteta koje nista ne zna, provociras polemike i posle se pravis lud. U mom predhodnom odgovoru nema nijedne uvrede osim ako si se prepoznao u metafori pa te istina boli, a tvoja otvorena podrska Stripotekomrscima mi dozvoljava da budem i malo cinican.
|
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 26/09/2009 : 20:26:04
|
Ovo je tvoj odgovor jednom od Stripotekomrzaca posle jedne pljuvacine par ekselans: Pa, dobro, ti znaš da si moj favorit i da tvoje mišljenje posebno cenim.
A na ovo si odgovorio sa tri smajlija: Redakciju stripoteke cine matore drtine...
Nije ti zasmetalo ni kad je u jednoj diskusiji jedan clan redakcije nazvan mediokritetom...
I jos se vredjas na ''papan'' i ne smatras sebe Stripotekomrscem!?
|
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Posted - 26/09/2009 : 23:48:35
|
Mišljenje tog "stripotekomrsca" zaista cenim. Ne vidim šta ja tu loše, niti pravim paralelu između nečijeg mišljenja o Stripoteci i mišljenja uopšte.
Zasmetalo mi je pominjanje mediokritetstva, sa tim se uopšte ne slažem. Tačno je da sam trebao na to da odreagujem. Čoveka na kojeg se to odnosilo veoma cenim i mislim da se radi o krajnje dobronamernom entuzijasti.
Osmeh nekad znači da čovek na to nema šta da kaže. Ili se valja od smeha kad nešto čuje /totalne gluposti, npr). Zašto grohotan smeh tumačite podržavanjem? Mogli ste ideti odmah u sledećem postu da sam zahtevao obrazloženje jednog takvog stava. Nije li to dovoljno da se iskaže negodovanje? Ili treba da uzvratim vređanjem ljudi koji žele da diskutuju, da bih branio one koji ni ne žele da se uključe u diskusiju? A ono oko favorizovanja se odnosilo na želju nekog ko je mlad, ambiciozan i voli strip da nešto o stripu i piše. Da, moji favoriti jesu oni koji bi želeli da menjaju ono što vole, a za šta misle di nije dovoljno dobro. Nečiji minuli rad mogu da poštujem, ali i da ne podržavam da se živi od stare slave, a na svaku primedbu da odgovara sa: uradi ti nešto bolje, pa se onda javi. Ja nikoga ni na jednom forumu ne bih nazvao bilo kojim imenom osim ličnim, ili nickom, posebno nekoga čiji rad izuzetno cenim. A to oko stripotekomržnje mi liči na ono "I ti sebe ne smatraš izdajnikom, a vidi šta si govorio!" Ma, naslušao sam se ja toga...poslednjih 20 godina svi su znali bolje šta smo mi od nas samih Ne može se kritikovati iz ljubavi, samo iz mržnje? Mržnja je uvek pritajeni motiv za sve? Nema više nigde dobronamernosti?
Ipak, izuzetno cenim vašu spremnost da mi skrenete pažnju na ono što vam se ne sviđa u mojoj polemici oko Stripoteke. To govori o vašoj veličini. Sigurno bi većina na vašem mestu samo sa gordošću ignorisala sve ovo.
Ovo je tvoj odgovor jednom od Stripotekomrzaca posle jedne pljuvacine par ekselans: Pa, dobro, ti znaš da si moj favorit i da tvoje mišljenje posebno cenim.
A na ovo si odgovorio sa tri smajlija: Redakciju stripoteke cine matore drtine...
Nije ti zasmetalo ni kad je u jednoj diskusiji jedan clan redakcije nazvan mediokritetom...
I jos se vredjas na ''papan'' i ne smatras sebe Stripotekomrscem!?
|
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Posted - 27/09/2009 : 01:08:47
|
Mišljenje tog "stripotekomrsca" zaista cenim. Ne vidim šta ja tu loše, niti pravim paralelu između nečijeg mišljenja o Stripoteci i mišljenja uopšte.
---Nije se radilo o misljenju nego o direktnom vredjanju bez ikakve mere. Misljenje naravno svako moze da ima, ali postoje nacini da se iskazu bez bespotrebnog vredjanja. A ako neko prekoraci tu granicu kulture, onda je razgovar sa njim bespredmetan. Nemam nista protiv da neko kaze za Stripoteku da je sranje, to je njegovo misljenje, ali ne dozvoljavam da mi neko kaze bez povoda da sam mediokritet.
Zasmetalo mi je pominjanje mediokritetstva, sa tim se uopšte ne slažem. Tačno je da sam trebao na to da odreagujem.
---Naprotiv, nisi bio duzan da odreagujes i ni ne ocekujem da sad ti nekog branis i izigravas advokata. Nadao sam se da ces se kulturno povuci, ali ne, nasatavio si kao da nista nije bilo. To je lako protumaciti kao precutno odobravanje, ne?
Čoveka na kojeg se to odnosilo veoma cenim i mislim da se radi o krajnje dobronamernom entuzijasti.
---Zasto si onda dolivao benzin na vatru?
Osmeh nekad znači da čovek na to nema šta da kaže. Ili se valja od smeha kad nešto čuje /totalne gluposti, npr). Zašto grohotan smeh tumačite podržavanjem?
---E, pa ako neko nekom kaze da je matora drtina a onaj treci se smeje, necu cak ni da gubim vreme razmisljajuci zasto se smeje. Smeh na takve gluposti ne mora biti podrzavanje, ali je onda jos gore: nerazumevanje ili jako los smisao za humor. Sumnjam da zelis da se udenes u nesto od ta dva.
Mogli ste ideti odmah u sledećem postu da sam zahtevao obrazloženje jednog takvog stava. Nije li to dovoljno da se iskaže negodovanje?
---Stvarno verujes u to? Nisi zeleo da uh navedes da jos vise laju?
Ili treba da uzvratim vređanjem ljudi koji žele da diskutuju, da bih branio one koji ni ne žele da se uključe u diskusiju?
---Vec sam rekao da svako svoje dvoriste cuva. Taman posla da dozvolim nekome da nekog vredja u moje ime. Mogu i ja sam to, samo sto necu.
A ono oko favorizovanja se odnosilo na želju nekog ko je mlad, ambiciozan i voli strip da nešto o stripu i piše.
---Lepo sam rekao - radoznalo dete. Ucestvovao si u X diskusija o ''sta, kako, zasto i koliko'' i sad odjednom opet nista ne znas...
Da, moji favoriti jesu oni koji bi želeli da menjaju ono što vole, a za šta misle di nije dovoljno dobro. Nečiji minuli rad mogu da poštujem, ali i da ne podržavam da se živi od stare slave, a na svaku primedbu da odgovara sa: uradi ti nešto bolje, pa se onda javi.
---A sta drugo reci nekome kome 17 puta kazes da nema cokolade a on se i dalje valja pred izlogom? Tebi i ostalima koji ste navalili, lepo smo objasnili zasto trenutno ne moze bolje. Jeste li dali konkretan predlog kako da se te teskoce prevazidju? Niste. Lakse je onog drugog proglasiti mediokritetom i nesposobnjakovicem.
Ja nikoga ni na jednom forumu ne bih nazvao bilo kojim imenom osim ličnim, ili nickom, posebno nekoga čiji rad izuzetno cenim.
---Ali se ocigledno radujes kad neko to ucini za tebe. Ili bar tako izgleda. Ili se ne radujes, al je tako ispalo. Ili se mleko prosulo, ali nije mleko nego samo vino...
A to oko stripotekomržnje mi liči na ono "I ti sebe ne smatraš izdajnikom, a vidi šta si govorio!" Ma, naslušao sam se ja toga...poslednjih 20 godina svi su znali bolje šta smo mi od nas samih Ne može se kritikovati iz ljubavi, samo iz mržnje? Mržnja je uvek pritajeni motiv za sve? Nema više nigde dobronamernosti?
---Stripotekomrzac znaci neko ko mrzi Stripoteku. Ako se divis Stripotekomrscima, ne mozes biti Stripotekoljubac. Prosta stvar. Nije komplikovano kao ono ako nisi samnom protiv mene si posto te niko ne prisiljava da Stripoteku volis i ne volis. Informacije radi, nemam nista protiv onih koji mrze Stripoteku - dok ne prebace to na licni nivo. Ipak, izuzetno cenim vašu spremnost da mi skrenete pažnju na ono što vam se ne sviđa u mojoj polemici oko Stripoteke. To govori o vašoj veličini. Sigurno bi većina na vašem mestu samo sa gordošću ignorisala sve ovo.
---Pravo da ti kazem, palo mi je napamet. Ipak nisam hteo da te na prvu loptu strpam u isti kos sa onima koje zaista ignorisem. Mora se priznati da si se potrudio da se izvadis iz svega ovoga, ali posle svega jos uvek ne verujem u tvoju dobronamernost. I ova tvoja zadnja recenica koja je sklopljena vrlo afirmativno mi sad nekako izgleda isforsirana... Bilo kako bilo, mislim da je bilo dosta Off Topic. Pretpostavljam da ces odgovoriti i na ovaj post, ali ja vise necu polemisati. Onog koga zanima, eto, ima obadva misljenja pa nek sam napravi svoje.
|
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 27/09/2009 : 08:44:08
|
"Čika" Kerac,ja vam se poslije ovog nikad ne bih usudio zamjeriti jer vidim da ste vrhunski čitač između redova te neprikosnoveni argument killer.Žao mi je Osima. I,da,prva naslovnica je bolja... |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 27/09/2009 08:44:55 |
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Posted - 27/09/2009 : 10:05:30
|
Nemoj me žaliti Sem ono "papane" ja tu ne vidim ništa loše...ali dosta offtopic, vratimo se naslovnicama...

quote: Originally posted by bagi
"Čika" Kerac,ja vam se poslije ovog nikad ne bih usudio zamjeriti jer vidim da ste vrhunski čitač između redova te neprikosnoveni argument killer.Žao mi je Osima. I,da,prva naslovnica je bolja...
|
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 27/09/2009 : 11:01:28
|
"Nemoj me žaliti Sem ono "papane" ja tu ne vidim ništa loše...ali dosta offtopic, vratimo se naslovnicama..."
Smajli je očigledno promašio svoju funkciju na kraju moje konstatacije. A pored onog "papane" čovjek te u zadnjem postu doslovno pokopao. Ali,neka,i ja bih dozvolio isto,ipak je to "čika" Kerac...
|
Wtf?
|
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Posted - 27/09/2009 : 13:40:03
|
Pokopao? O čemu ti to? Cenim samo Banetovu želju da ne polemiše više, te ne želim da odgovaram, posebno ne na ovom forumu i topicu gde za to i nije mesto. Diskusija o tome (bez Banetovog aktivnog učešća, što bi Bane verovatno nazvao teoretisanjem, do mi praktičari...) vodila se (I vodiće se) na http://www.upps-sajt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2469&start=560
Što se tiče zaključka ko je koga pokopao, mislim da će svako razuman razuman shvatiti da je Bane sam sebe pokopao sa gotovo svim što je ovde napisao. Ja se samo trudim da budem dovoljno pristojan prema nekome koga izuzetno cenim, ali i prema onima koji ovo čitaju. Lako je nekome ko je legenda dopustiti da kaže svašta, to je razumljivo i to je pravo koje nemaju drugi. Ja jednostavno pravim razliku između Baneta - prepoznatljivog domaćeg autora s kraja '70-ih i početka '80-ih prošlog veka i Baneta - člana redakcije Stripoteke. Ali, sve ovo gledam veoma pozitivno jer treba razmenjivati mišljenja, samo hajde da se ne vređamo I ne pokopavamo, šta bismo time dokazivali Ajd sad o Papanu i naslovnicama, to je tema topica, rehabilitacija prežvakanog, nasuprot inventivnosti, novom, originalnom. O Stripoteci, onima koji je vole, a proglašavaju se za govornike mržnje, onima koji je stvarno mrze, a to im se zabranjuje...na drugim topicima i forumima
quote: Originally posted by bagi
"Nemoj me žaliti Sem ono "papane" ja tu ne vidim ništa loše...ali dosta offtopic, vratimo se naslovnicama..."
Smajli je očigledno promašio svoju funkciju na kraju moje konstatacije. A pored onog "papane" čovjek te u zadnjem postu doslovno pokopao. Ali,neka,i ja bih dozvolio isto,ipak je to "čika" Kerac...
|
Edited by - osim on 27/09/2009 15:30:47 |
 |
|
Topic  |
|
|
|