Author |
Topic  |
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 18/10/2009 : 13:14:52
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by mikado
Pa to je stvar individualnog doživljaja. Meni je, recimo, Magični jedan od najboljih Bonellija, a Dampir osrednji strip. No, o ukusima se ne raspravlja.
A meni su oba odlicna,MV ipak bar za nijansu bolji.
Za nijansu?! |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 18/10/2009 : 13:22:31
|
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by Tex Willer
Pa to je stvar individualnog doživljaja. Meni je, recimo, Magični jedan od najboljih Bonellija, a Dampir osrednji strip. No, o ukusima se ne raspravlja.
A meni su oba odlicna,MV ipak bar za nijansu bolji.
Za nijansu?!
Meni je i Dampir odlican strip. I iz price u pricu sve drazi. Ajde nek bude i malo vise od nijanse,ali i dalje mi je Dampir odlican strip. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7970 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 18/10/2009 : 14:12:24
|
m.vetar je stvarno odlican strip,ali ima i nekih promasaja.evo procitao sam 16 knjigu,i smorila me do bola.dampir ko sto neko rece spada u osrednji strip serijal mada bolje kotiran u italiji od magicnog. texe kakve su epizode od 17-20knjige,te jos nisam kupio? |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 18/10/2009 : 14:19:13
|
quote: Originally posted by cronos six
m.vetar je stvarno odlican strip,ali ima i nekih promasaja.evo procitao sam 16 knjigu,i smorila me do bola.dampir ko sto neko rece spada u osrednji strip serijal mada bolje kotiran u italiji od magicnog. texe kakve su epizode od 17-20knjige,te jos nisam kupio?
Ma dobar je MV,drzi kvalitet s nekim manjim oscilacijama,ali sve u svemu jako dobar. Jedva cekam naredne cetri |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 18/10/2009 : 22:06:58
|
Jedini se Magicni Vetar nasao pametan da bude ideoloski strip,to izaziva povracanje,mislim da je prodaja ideologije na ovom sajtu zabranjena.Magicni prosto vristi od Nju Age filozofije tipa feministicke doktrine:Zene sveta ugrozene smo(Whopi) i jadne male zmije zastitimo ih i pustimo duh zmije u nas da se bolje razumemo sa njima (Bedlam) bljak ogavno.A i ofucani lik Edgara Alana Poa mozemo sada da nadjemo i u Zagoru,postaju dosadni i nemastoviti sa novopecenim junacima iz naftalina. Gde je tu dobri stari strip u svemu tome,prodao se.Svet place za nekim novim Kenom Parkerom,ali to vreme je jos daleko. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 18/10/2009 : 22:32:53
|
Nikakve ideologije tu nema. Ideologija je nešto drugo. Ako je strip ideološki, ona se nameće svima, a ne verujem da je iko (sem Rejsa) primetio neke ideologije u MV.
Ako i postoje neke poruke u određenim epizodima, to je u umetnosti sasvim normalno. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 18/10/2009 : 22:51:43
|
Poređenje MV i Dampira je smešno Poređenje MV i svih drugih Bonelija , izuzev Ken Parker, je smešno U stvari kada bolje razmislim, na neki način mi je jasno zašto ovaj strip tako teško prolazi. Indijanu Džons IV i Die Hard IV je gledalo brdo ljudi, a ko je čuo za Donija Darka, za Meteorologa , za Lonesam Jima-a, za Hvala što pušite, ... |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Posted - 19/10/2009 : 18:57:02
|
Ma ne,fora je u necem novom i jakom.Magicni jednostavno nije doneo nista novo. Setite se ovih junaka: Marti Misterija- Avantura,Misterija,Nauka (Pun pogodak) Mister No- Avantura,Ekologija,Naj jebac.(jedan od najboljih junaka) Dilan Dog- Horor na savremen nacin u to vreme nesto najludje i najsmelije. Ken Parker pomerio granice vestern stripa zauvek. Svi ovi junaci su bili nesto novo u svom vremenu i pored jake konkurencije i svih prepreka su se popeli visoko u svetu stripa,nije im mnogo trebalo da dobiju mesto u hijararhiji stripa. Najveca zasluga im je kvalitet koji su imali to je njihova reklama. |
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 19/10/2009 : 18:59:39
|
U svetu stripa se gorenavedeni stripovi nisu ama baš nigde popeli. Možda, možda, KP i DD, ali ni to nije sigurno. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/10/2009 : 19:12:05
|
quote: Originally posted by REJS
Ma ne,fora je u necem novom i jakom.Magicni jednostavno nije doneo nista novo. Setite se ovih junaka: Marti Misterija- Avantura,Misterija,Nauka (Pun pogodak) Mister No- Avantura,Ekologija,Naj jebac.(jedan od najboljih junaka) Dilan Dog- Horor na savremen nacin u to vreme nesto najludje i najsmelije. Ken Parker pomerio granice vestern stripa zauvek. Svi ovi junaci su bili nesto novo u svom vremenu i pored jake konkurencije i svih prepreka su se popeli visoko u svetu stripa,nije im mnogo trebalo da dobiju mesto u hijararhiji stripa. Najveca zasluga im je kvalitet koji su imali to je njihova reklama.
U svijetu stripa svi ostali neprimjeceni. Mozda DD i jeste u top ten horror serijala po kvalitetu,ali van Italije to rijetko ko zna.Svi ostali u svojim zanrovima su pali pod prejakom konkurencijom. KP nije cak ni u Italiji dozivio neki uspjeh, dok npr. Tex jeste.Meni je van pameti porediti ta dva serijala,pa se covjek mora zapitati da li je kvalitet jednog serijala stvarno presudan za dobru prodaju ili neki drugi imaju drugaciji pogled na to sta je dobro, a sta ne.Mozda je to,jer evo vec vidim neki ovdje imaju drugacije poglede na to sta je bolje.
|
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 19/10/2009 : 19:48:32
|
Ma ne,fora je u necem novom i jakom.Magicni jednostavno nije doneo nista novo. Setite se ovih junaka: Marti Misterija- Avantura,Misterija,Nauka (Pun pogodak) Mister No- Avantura,Ekologija,Naj jebac.(jedan od najboljih junaka) Dilan Dog- Horor na savremen nacin u to vreme nesto najludje i najsmelije. Ken Parker pomerio granice vestern stripa zauvek. Svi ovi junaci su bili nesto novo u svom vremenu i pored jake konkurencije i svih prepreka su se popeli visoko u svetu stripa,nije im mnogo trebalo da dobiju mesto u hijararhiji stripa. Najveca zasluga im je kvalitet koji su imali to je njihova reklama.
Slažem se u potpunosti! Takođe i sa Kingom! Jednostavno Bonelli stripovi kao stripovi u c/b varijanti nisu imali prolaz na neko veće svetsko tržište, recimo u Americi gde svakako dominiraju superherojski stripovi u boji, a eto slično je i sa Francuskom, gde su najpopularniji domaći BD albumi u boji.
|
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1963 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 19/10/2009 : 19:51:57
|
quote: Originally posted by manhunter
U svetu stripa se gorenavedeni stripovi nisu ama baš nigde popeli.
U čijem to svetu stripa? U mom jesu. A meni je on najvažniji.
Plus što REJS govori o vremenu kad su se pojavili i mislim da je u pravu. |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Posted - 19/10/2009 : 20:49:59
|
Amerika bas ima ukusa za strip,ocekujem pile super heroja u gomili helanke heroja.Francuska je dosta bolja bar sto se tice nekih junaka. Glavno merilo mi je Italija i Bivse Jugoslovenske republike.Bas me briga za neki tamo moderni strip tipa Tacka na Zidu,gde se svi pitaju sta je umetnik hteo da kaze,ili jos gore kada slikar pljune na sliku pa ostavi gomili mucenika da razmisljaju o tome.
|
|
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Posted - 19/10/2009 : 20:54:39
|
Amerika bas ima ukusa za strip,ocekujem pile super heroja u gomili helanke heroja.Francuska je dosta bolja bar sto se tice nekih junaka. Glavno merilo mi je Italija i Bivse Jugoslovenske republike.Bas me briga za neki tamo moderni strip tipa Tacka na Zidu,gde se svi pitaju sta je umetnik hteo da kaze,ili jos gore kada slikar pljune na sliku pa ostavi gomili mucenika da razmisljaju o tome.
   Dobro je što docAi nije trenutno baš dostupan internet, ovu konstataciju bi teško podneo 
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/10/2009 : 21:23:34
|
Amerika bas ima ukusa za strip,ocekujem pile super heroja u gomili helanke heroja.F
vidi, navika je opasna stvar. Kod nas se cita Bonelli,kod Amera herojcici, u Italiji jos uvijek Tex. Da se gleda kvalitet cijeli svijet bi samo citao BD...i Zagora naravno |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
|
Ace of Spades
Junior Member

464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 20/10/2009 : 18:39:30
|
Tex je, po meni, daleko najkvalitetniji serijal po timu crtaca i scenarista koji na njemu rade. Naravno ovo se odnosi samo na Bonelli. Uz to, Dampyr mi je apsolutno sjajan! Nista manje. Ne negiram da postoje "promasaj epizode," ali u isto vrijeme... Evropa, stare gradjevine, legende, mesta sa dusom, solidna akcija, lagano ulazenje u istoriju, politiku, moralne dileme... sve mi je to veoma privlacno i zanimljivo jos uvijek. Da li ce me drzati 200 brojeva? E to je vec drugo pitanje.  |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7970 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 20/10/2009 : 18:54:57
|
quote: Originally posted by vronski 2
Možda, ali veeeeeeliko možda, se na predstojećem sajmu knjiga ipak pojavi Wizard sa Blekom 7 i MV 21!!!!
to si od mene cuo!jos nisi siguran sta je s wizardom,cini mi se da je tvoja poslednja rec,kako je puko,a sad mozda?verovatno imaju nekih problema,videcemo? |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 20/10/2009 : 19:48:40
|
quote: Originally posted by Ace of Spades
Tex je, po meni, daleko najkvalitetniji serijal po timu crtaca i scenarista koji na njemu rade. Naravno ovo se odnosi samo na Bonelli. Uz to, Dampyr mi je apsolutno sjajan! Nista manje. Ne negiram da postoje "promasaj epizode," ali u isto vrijeme... Evropa, stare gradjevine, legende, mesta sa dusom, solidna akcija, lagano ulazenje u istoriju, politiku, moralne dileme... sve mi je to veoma privlacno i zanimljivo jos uvijek. Da li ce me drzati 200 brojeva? E to je vec drugo pitanje. 
Ajde hvala Bogu jos neko,da nisam jedini koji tako misli |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 20/10/2009 : 19:55:01
|
quote: Originally posted by anto
ko je čuo za Meteorologa
uuuuuu, sad si me odushevio. skoro da ne znam nikoga ko je gledao ovaj fenomenalni film. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Posted - 21/10/2009 : 21:20:57
|
Možda, ali veeeeeeliko možda, se na predstojećem sajmu knjiga ipak pojavi Wizard sa Blekom 7 i MV 21!!!!
Zaboravio si da pomeneš i Juliu!!! |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 22/10/2009 : 13:51:45
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Zaboravio si da pomeneš i Juliu!!!
Jel zezas ovo za Juliu?Zezas sigurno. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 22/10/2009 : 14:41:24
|
Naravno, to je najrazumnije stanovište. Meni je Dampir puno bolji od Magičnog, ali to je, na kraju krajeva, samo moje mišljenje.
Ali me nervira (dobro, i ovo mišljenje je subjektivno) što se oko Magičnog vjetra stvorila ogromna fama, koja je daleko preuveličala dio njegovih epizoda, dok Dampir stalno nailazi na prestrogu kritiku i velike predrasude, koje umanjuju kvalitet nekih epizoda. |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 22/10/2009 : 16:25:40
|
[quote]Originally posted by vronski 2
Zaboravio si da pomeneš i Juliu
Odakle ti to da će Wizard da izdaje Juliju? |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Posted - 22/10/2009 : 16:51:21
|
[quote]Originally posted by vronski 2
Zaboravio si da pomeneš i Juliu
Odakle ti to da će Wizard da izdaje Juliju?
Ako neće VČ, a neće, Wizard je imao plan da proširi izdavaštvo za još neke Bonelli junake, i zašto ne bi Julia bila ta! Ako malo bolje ispitaš stvar, možda dođeš do neke slične informacije, na kraju krajeve ti beše novinar (tako se prestavljao onaj stari vronski), pa... |
Edited by - Bruce Springsteen on 22/10/2009 16:52:12 |
 |
|
Topic  |
|