Author |
Topic  |
404 Not found
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
81 Posts
Member since 31/12/2011 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 28/01/2012 : 16:25:53
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
A drugi dio tvog posta ne bih komentirao. U suprotnom bi se tema brzo našla pod ključem. 
U tom slučaju bolje nemoj!  |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 28/01/2012 : 17:43:14
|
Avengers Defenders war Avengers disassebled (HC izdanja oba, prvi je premiere edition, a drugi je onaj oversized, whatever)
+ Exit wounds uzeo naslepo, mislim da me nece razocarati
a usput sam zgrabio i Sandworms of Dune, posto je bio bukvalno dzaba |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/01/2012 : 18:41:27
|
quote: Originally posted by Amos
A drugi dio tvog posta ne bih komentirao. U suprotnom bi se tema brzo našla pod ključem. 
U tom slučaju bolje nemoj! 
Ne, komentiraj.Baš me zanima šta ćeš napisati?? Amos je sve lepo izložio i obrazložio - u čemu je problem? |
Markose,do neba ti hvala!!! |
Edited by - anto on 28/01/2012 18:41:44 |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 28/01/2012 : 18:59:01
|
Čitajući pisma čitalaca, forumske rasprave, itd. - i ja sam stekao utisak da veliki dio američke publike pati od ignorantnosti, i da imaju vrlo malo ukusa. Plus, dosta drugačije doživljavaju mnoge stvari od nas; da, kulturološka razlika, ali ja bih, možda subjektivno, rekao da često "zapnu" za optuno nebitne stvari, promaše sve što nije servirano na tanjiru, i imaju problema sa sagledavanjem opšte slike. Naravno, ovo nikako ne važi za sv čitaoce, ali ima ih dosta ovakvih. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 28/01/2012 : 19:18:23
|
quote: Originally posted by Mhejl
Čitajući pisma čitalaca, forumske rasprave, itd. - i ja sam stekao utisak da veliki dio američke publike pati od ignorantnosti, i da imaju vrlo malo ukusa. Plus, dosta drugačije doživljavaju mnoge stvari od nas; da, kulturološka razlika, ali ja bih, možda subjektivno, rekao da često "zapnu" za optuno nebitne stvari, promaše sve što nije servirano na tanjiru, i imaju problema sa sagledavanjem opšte slike. Naravno, ovo nikako ne važi za sv čitaoce, ali ima ih dosta ovakvih.
da it surely doesn't ring any bells, right |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 28/01/2012 : 23:24:16
|
Čitajući pisma čitalaca, forumske rasprave, itd. - i ja sam stekao utisak da veliki dio američke publike pati od ignorantnosti, i da imaju vrlo malo ukusa. Plus, dosta drugačije doživljavaju mnoge stvari od nas; da, kulturološka razlika, ali ja bih, možda subjektivno, rekao da često "zapnu" za optuno nebitne stvari, promaše sve što nije servirano na tanjiru, i imaju problema sa sagledavanjem opšte slike. Naravno, ovo nikako ne važi za sv čitaoce, ali ima ih dosta ovakvih.
Upravo tako. Ja posjećujem mnoge blogove, stranice i forume na kojima pišu ljudi koji se dobro razumiju u stripove i zbilja ih vole. Njihove analize i komentari vrijede zlata.
A nije loše ponekad pročitati i rasprave "ignorantnijih". Koliko god se ne slagao s njima, da se i tu izvući dosta korisnih stvari.
Iskreno, tvoji generalni komentari se daju lako primijeniti i za neke druge čitatelje, ne moramo zbog toga nužno ići do SAD-a.
Zapravo, to je ono što me najviše smeta kod Amosovog komentara. Ja znam da je on strašno inteligentan tip koji ima jako široke čitateljske navike, i ja ga izrazito cijenim i poštujem. Ali njegov komentar je u jednu ruku svejedno ispao ignorantan. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Posted - 29/01/2012 : 00:59:30
|
Upravo tako. Ja posjećujem mnoge blogove, stranice i forume na kojima pišu ljudi koji se dobro razumiju u stripove i zbilja ih vole. Njihove analize i komentari vrijede zlata.
A nije loše ponekad pročitati i rasprave "ignorantnijih". Koliko god se ne slagao s njima, da se i tu izvući dosta korisnih stvari.
Iskreno, tvoji generalni komentari se daju lako primijeniti i za neke druge čitatelje, ne moramo zbog toga nužno ići do SAD-a.
Zapravo, to je ono što me najviše smeta kod Amosovog komentara. Ja znam da je on strašno inteligentan tip koji ima jako široke čitateljske navike, i ja ga izrazito cijenim i poštujem. Ali njegov komentar je u jednu ruku svejedno ispao ignorantan.
A čuj, slažem se da komentar možda nije bio baš posve politički korektan, ali mislim da se iz njega nije trebala isčitati neka uvreda.. bez obzira ispao ja ignorant ili ne Tim više što to stvarno ne bi bilo fer prema svim onim dobrim i kvalitetnim američkim tekstovima o stripu koje sam ikada pročitao. A uz to bih volio vjerovati da se do sada na forumu vidjelo kako se iza nicka Amos ne krije neki ksenofob... (već fin čovjek, u društvu dama nešto manje prostači, ne urla preglasno i sada već vrlo rijetko priča sam sa sobom )
Što se tiče mentaliteta, draže mi je čuti što o nekom stripu kažeš ti ili Mali_Mate ili anto ili paro ili D.J. ili noemis ili ...you name it jer vjerujem da ću se lakše razumjeti s ljudima koji su odrasli na Zagoru, Stripoteci, Alanu Fordu i Gastonu, nego na Golden i Silver age-u..
Jedino ti nisam razumio ovaj dio o inteligenciji? Jel me sprdaš ( ) i me podjeba..š ( )? |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 29/01/2012 : 01:22:48
|
Što se tiče mentaliteta, draže mi je čuti što o nekom stripu kažeš ti ili Mali_Mate ili anto ili paro ili D.J. ili noemis ili ...you name it jer vjerujem da ću se lakše razumjeti s ljudima koji su odrasli na Zagoru, Stripoteci, Alanu Fordu i Gastonu, nego na Golden i Silver age-u..
Takve na forumima možeš nabrojati na prste jedne ruke. Ako i toliko.
Po pitanju odrastanja forumaša, 1970-e godine su nekakva granica, a one su ipak dosta drugačije od Zlatnog i Srebrnog doba.
Uostalom, što to fali Zlatnom i Srebrnom dobu? 
quote: Jedino ti nisam razumio ovaj dio o inteligenciji? Jel me sprdaš ( ) i me podjeba..š ( )?
Uhvatio si me.    |
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Posted - 29/01/2012 : 01:36:54
|
Takve na forumima možeš nabrojati na prste jedne ruke . Ako i toliko.
Kakve možeš nabrojati na prste jedne ruke?
Uostalom, što to fali Zlatnom i Srebrnom dobu? 
Ne fali im ništa, osim što sam ja neznalica po tom pitanju... pa odatle i dolazi cijela rasprava.
Ovo sprdaš-podjeba..š šema, sada sam tek skužio da sam stavio i umjesto ili.. Dakle trebao si odgovoriti je li jedno ili drugo |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 29/01/2012 : 01:53:00
|
Kakve možeš nabrojati na prste jedne ruke?
Te forumaše koji su odrastali tijekom Zlatnog i Srebrnog doba. Takvi bi danas imali 60-70 godina, i više.
quote: Ovo sprdaš-podjeba..š šema, sada sam tek skužio da sam stavio i umjesto ili.. Dakle trebao si odgovoriti je li jedno ili drugo
Podjesprdam.    |
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Posted - 29/01/2012 : 01:56:13
|
HAHA, Mr.Bushido, dobar si!  Iden prije spavanja prolistati malo Indianu Jonesa  |
Edited by - Amos on 29/01/2012 01:56:40 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 29/01/2012 : 02:00:52
|
ali i u americi ima bonellija? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 29/01/2012 : 02:03:51
|
Iden prije spavanja prolistati malo Indianu Jonesa 
Pustolovni snovi. Lijepo. 
Samo nemoj jesti one majmunske mozgove. Tko zna jesu li svježi.  |
 |
|
star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 29/01/2012 : 11:27:36
|
@star-duster Ajde baci koju riječ o Locke & Key kada pročitaš. Nešto me interesiraju ovi stripovi pa čisto da čujem što ljudi koji su čitali kažu
Izvini što kasnim sa odgovorom, nisam bio na forumu par dana. A vidim i da si već dobio odličan odgovor od Gruje. Ne mogu još da komentarišem celi strip, pročitao sam samo prvi trejd. Naravno, veoma mi se dopao, pa sam zato naručio i preostale tri knjige. Sviđa mi se što je ovo horor strip samo uslovno rečeno, nema krvavih scena, sve je bazirano na nagoveštaju i građenju lagane jeze. Jak je i dramski elemenat, likovi su veoma uverljivi, nisi šablonizirani, skloni su preispitivanju sebe. Priča je tek u povoju, ali već sada odiše kompleksnošću. Baš zbog toga što mi se veoma dopao, ja još ne krećem sa čitanjem nastavaka. Čekam da se stvore uslovi (čitaj: da budem sam kod kuće i da čitam na miru). Neke druge stripove mogu da čitam i dok je uključen TV, dok povremeno razgovaram itd. Ovaj strip traži veću pažnju. Sudeći po svemu onome što si napisao, verujem da bi ti se dopao. Samo napred. |
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Posted - 29/01/2012 : 16:36:52
|
quote: Originally posted by star-duster
@star-duster Ajde baci koju riječ o Locke & Key kada pročitaš. Nešto me interesiraju ovi stripovi pa čisto da čujem što ljudi koji su čitali kažu
Izvini što kasnim sa odgovorom, nisam bio na forumu par dana. A vidim i da si već dobio odličan odgovor od Gruje. Ne mogu još da komentarišem celi strip, pročitao sam samo prvi trejd. Naravno, veoma mi se dopao, pa sam zato naručio i preostale tri knjige. Sviđa mi se što je ovo horor strip samo uslovno rečeno, nema krvavih scena, sve je bazirano na nagoveštaju i građenju lagane jeze. Jak je i dramski elemenat, likovi su veoma uverljivi, nisi šablonizirani, skloni su preispitivanju sebe. Priča je tek u povoju, ali već sada odiše kompleksnošću. Baš zbog toga što mi se veoma dopao, ja još ne krećem sa čitanjem nastavaka. Čekam da se stvore uslovi (čitaj: da budem sam kod kuće i da čitam na miru). Neke druge stripove mogu da čitam i dok je uključen TV, dok povremeno razgovaram itd. Ovaj strip traži veću pažnju. Sudeći po svemu onome što si napisao, verujem da bi ti se dopao. Samo napred.
Hvala na osvrtu! |
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Posted - 29/01/2012 : 16:39:36
|
Iden prije spavanja prolistati malo Indianu Jonesa 
Pustolovni snovi. Lijepo. 
Samo nemoj jesti one majmunske mozgove. Tko zna jesu li svježi. 
Jesi ti vidovit? Baš i imam Omnibus Further adventures vol 2. gdje je Temple of Doom.  |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 29/01/2012 : 18:49:35
|
S neba u rebra - totalno neočekivano nabasao tu na aukcijama:

Thor Omnibus by Walter Simonson Ovo je slika s amazona, nije moja, al moran priznat da sam super proša. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
|
Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 29/01/2012 : 19:24:12
|
Paka, ulov godine. Uzivat ces. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Posted - 29/01/2012 : 22:32:09
|
Ma šuti, sjebalo mi je proračun totalno, još kad izađu i Daredevili mogu se pokopat. Al znan da ću bit miran na duže vrime kad ih nabavin (1200 strana vamo, 5 knjiga Daredevila i još Morrisonov Batman od skoro 400 strana) Stvarno se trudin nekako držat plana i programa za nabavu, al teško je... |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 30/01/2012 : 00:36:55
|
quote: Originally posted by Paka01
430 kn. Mislin da nije skupo, toliko praktički dođe na Amazonu bez poštarine.
jao pa do jaja si prosao, zavidim ti :)
ja juce u strparnici video X-men vol.2 omnibus na rasprodaji, to su oni Thomasovi za 300 NOK, sto ti je skoro isto ko 300 kuna
al mislim se koji ce mi kad imam sve to u essentialu.... |
 |
|
Topic  |
|