Author |
Topic |
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 22/11/2022 : 15:23:51
|
Stigao i moj interlibarski Fibrin paket danas, skromno ove godine. Prometeja i Svijet bez kraja (i Batman majica). Prometeja fenomenalno izgleda, JHWIII zaslužuje ovoliki format, a Svijet bez kraja sam uzeo na temelju Vaderove preporuke tu na forumu. Mislim, zbog njegove preporuke sam pročitao preview i moram priznati da nisam dugo čitao neki baš ovako informativan strip iz kojeg se da nešto naučiti. Mislim da će on prvi ići na čitanje. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 22/11/2022 15:24:13 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 24/11/2022 : 18:30:09
|
Nabavilo se nesto i na nasem sajmu knjiga, samo sto su cijene skuplje i popusti nizi... a nesto, mada staro, uopste nije bilo na popustu? 114,80 € za sest (6) stripova na sajmu?
Graščina: Somrak (Graffit) Graščina: Vrtec na obisku (Graffit) Krik ljudstva 1 (Forum Ljubljana & ZRC SAZU) Krik ljudstva 2 (Forum Ljubljana & ZRC SAZU) Arhetip (VigeVageKnjige) Antitip (VigeVageKnjige)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 24/11/2022 18:37:04 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27020 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21252 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 25/11/2022 : 16:40:45
|
A što US izdanja pored naših? Ja ću uvijek izabrat naše, osim ako je lošije. Nego BZRZRKR...vidim piše Keanu Reevs..WTF..ŠKK?! :D |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Posted - 25/11/2022 : 16:53:54
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
A što US izdanja pored naših? Ja ću uvijek izabrat naše, osim ako je lošije. Nego BZRZRKR...vidim piše Keanu Reevs..WTF..ŠKK?! :D
A što ne? Draže mi je imat američko izdanje, šta ne znači da nekad ne kupin i domaće istog naslova. Iman dosta "duplikata" u tom smislu.
Ne razumin čemu uopće takva pitanja? Valjda si svjestan da ima i nas skupljača stranih izdanja? Ili misliš da me postojanje domaćeg na neki način patriotski obvezuje? A i to "bolje", "lošije" nije baš crno bilo. Nekome više odgovara jedan format, nekome druga vrsta papira itd.
|
And like that... he's gone. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Posted - 25/11/2022 : 17:08:22
|
quote: Originally posted by vice
A što US izdanja pored naših? Ja ću uvijek izabrat naše, osim ako je lošije. Nego BZRZRKR...vidim piše Keanu Reevs..WTF..ŠKK?! :D
A što ne? Draže mi je imat američko izdanje, šta ne znači da nekad ne kupin i domaće istog naslova. Iman dosta "duplikata" u tom smislu.
Ne razumin čemu uopće takva pitanja? Valjda si svjestan da ima i nas skupljača stranih izdanja? Ili misliš da me postojanje domaćeg na neki način patriotski obvezuje? A i to "bolje", "lošije" nije baš crno bilo. Nekome više odgovara jedan format, nekome druga vrsta papira itd.
Ma pa to i smatram pod bolje i lošije, baš format, vrstu papira i prijevod. Nemoj napadački, ja fino pitam, nije bila provkacija. OK, imaš duple i voliš ENG izdanja, shvatio. Meni je uvijek draže čitati na HR jeziku, a i nemali broj puta sam se uvjerio da su naša izdanja uvijek na mat vs sjajnom papiru i na većem formatu (ovo mi ne paše uvijek, neka izdanja radije uzimam manja formatom i brojem stranica u više knjiga). Skužio sam da, da ima dosta ekipe koja voli strip/knjigu na izvornom jeziku jer nema gubitaka u prijevodu. Ima i u tome nešto. Zanimao me tvoj razglog.
Ja sam se npr momentalno riješio Humanoidsovih Bouncera 7u1 i Metabarona 8u1 čim su naša izdanja postala dostupna. Grijeh mi je i jedan i drugi imati u manjem formatu, a dupliće riješim i napravim mjesta za friške. |
Edited by - DiSkAcH on 25/11/2022 17:10:37 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Posted - 25/11/2022 : 17:14:00
|
Jbg, djelovalo mi je osuđivački, a nisi prvi koji me to pita. Već mi na k idu ta pitanja od ekipe koja čita "samo hrvacki". Nije do tebe, nego odma zamislin takve face. |
And like that... he's gone. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10411 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Posted - 25/11/2022 : 18:55:23
|
quote: Originally posted by Peyo
Moj mali je opasan …
Evo kao dokaz da nisam ograničen samo na HR prilažem sliku nasumično odabranih što naših, što susjedskih, što ITA (Inheritance je ITA izdanje 4e knjige Eragona i to je od drage, ijo non parlo italjano) što ENG izdanja knjiga i stripova, namjerno veća slija da se bolje vidi:
Npr Ready P1, Man in HC, Long Walk....ničeg nije bilo kod nas kada sam to kupio. I to još za mislim jako dobru lovu. Nema mi draže nego kad kupim knjigu za 20-50kn.
Kod Humaniodsa mi je npr super ova fora sa ''ugrađenim'' bookmarkom. Imam i one Aliene 30th anniversary od DHCa koji su mi čista perverzija od izdanja. |
Edited by - DiSkAcH on 25/11/2022 19:00:06 |
|
|
naker
Advanced Member
4769 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10411 Posts
Posted - 25/11/2022 : 19:00:09
|
Sumnjiv si mi ti DiSkAcH, ne voliš ti ni puno hrvatskog teksta u stripu.
Frend Vice i ja dolazimo u inspekciju ovoga. Nemoj da budemo suhog grla 😉! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47307 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/11/2022 : 19:02:07
|
Meni je blesavije dupliranje nego da neko kupuje izvorni jezik. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 25/11/2022 : 19:03:25
|
quote: Originally posted by vice
Jbg, djelovalo mi je osuđivački, a nisi prvi koji me to pita. Već mi na k idu ta pitanja od ekipe koja čita "samo hrvacki". Nije do tebe, nego odma zamislin takve face.
I mene su podbadali s tim faking maternjim Da sutra odlucim prodati kolekciju kome cu prodati "metalne godine","mort cindera","kolekcionara",libelluse i ludense? Meni se ne tegli na godisnji u Zagreb slepat u gepeku stripove. Ako jos bude zainteresiranih tamo negdje 2024😁.Zvuci kao plan za prodaju. Lakse cu prodat na engleskom bilo gdje. U nekim aspektima nasa izdanja ne moras prevoditi, citas direkt, neka su mi bolja od originala(fibrin format i fontovi, jeftiniji! ),libellusov gust prema bonelliju i luksuzna oprema, bookglobe/SA isto ok. I netko je rekao da sve sto ne kupim na interliberu da cu kupiti na bookdepou. 😁
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Posted - 25/11/2022 : 19:09:37
|
quote: Originally posted by naker
Džabe ti sve kada imaš Megalex u kolekciji :(
Od Jodoversa imam SVE. Tj fali mi The Incal: Psychoverse, Kill Doghead i Dying Star. To sve naručujem kada bude dostupno, premda znam da je vj smeće. Ajde Psychoverse bi mogao biti OK pošto je od Marka Rusella.
BTW Megalex mi nije toliko loš koliko je crtež baš grozan, mislim da tek treća epizoda ima podnošljiv crtež. Najgore od Jodoversa je definitivno Oružje Metabarona. |
Edited by - DiSkAcH on 25/11/2022 19:10:57 |
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Posted - 25/11/2022 : 19:11:15
|
@diskach Ovaj Flash G. .. Zar nije bilo prije par godina da je netko kupio FG ostecen dosao, lik dobio zamjenski, on davao dzabice i netko se ogrebao za njega, ali ga je ako se ne varam prodavao za 100kn, a poklonjen bio od strane prodavaca ! Logicki bi bilo sto je poklonjeno da se poklanja dalje, a ne da se prodaje! Daj me podsjeti ako se sjecas.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 25/11/2022 19:15:38 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Posted - 25/11/2022 : 19:12:52
|
Frend Vice i ja dolazimo u inspekciju ovoga. Nemoj da budemo suhog grla 😉!
A kod mene/nas doma samo voda, kava i čajevi. Nismo ni od sokića ni od alkohola. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Posted - 25/11/2022 : 19:14:36
|
quote: Originally posted by emirem
@diskach Ovaj Flash G. .. Zar nije bilo prije par godina da je netko kupio FG ostecen dosao, lik dobio zamjenski, on davao dzabice i netko se ogrebao za njega, ali ga je ako se ne varam prodavao se i za 100kn, a poklonjen bio od strane prodavaca !
Je, meni, 2 puta su bili oštećeni i nisu mi više htjeli slat i prodao sam viškove. Taj pakšu sam ja. |
Edited by - DiSkAcH on 25/11/2022 19:15:39 |
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Posted - 25/11/2022 : 19:20:02
|
@diskach Ovaj Flash G. .. Zar nije bilo prije par godina da je netko kupio FG ostecen dosao, lik dobio zamjenski, on davao dzabice i netko se ogrebao za njega, ali ga je ako se ne varam prodavao se i za 100kn, a poklonjen bio od strane prodavaca !
Je, meni, 2 puta su bili oštećeni i nisu mi više htjeli slat i prodao sam viškove. Taj pakšu sam ja.
😁 Ma trebalo nadoknaditi troskove slanja, zar ne? Svatko ima svoju nafaku.😊 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Posted - 25/11/2022 : 19:24:10
|
Je, meni, 2 puta su bili oštećeni i nisu mi više htjeli slat i prodao sam viškove. Taj pakšu sam ja.
😁 Ma trebalo nadoknaditi troskove slanja, zar ne? Svatko ima svoju nafaku.😊
A gle, definitivno su bili skupi. I još 2 put satrani. Sada imam taj jedan kojem fali dio korice (kao da je miš odgrizao), ali je barem iznutra tip-top. Zadržao sam tog jer mi je bitniji sadržaj. Ne znam ni ima li ih više jer su jedno vrijeme dugo bili rasprodani.
EDIT: Ček, tek sada pokušavam dešifrirati što si napisao (ne znam ni da li sam sada dobro skužio uopće). Ti misliš da ga je meni neki forumaš poklonio i da sam ga ja prodao? Ma ne, ja sam ih kupovao sa BD-a, i slali su mi dvaput i oba puta sam dobio oštećeni i 1 sam prodao. A i logika nam nije svima ista, meni je logika poklonit nešto nekome koga znam uživo. |
Edited by - DiSkAcH on 25/11/2022 19:29:49 |
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Posted - 25/11/2022 : 19:31:12
|
😁 Ma trebalo nadoknaditi troskove slanja, zar ne? Svatko ima svoju nafaku.😊
A gle, definitivno su bili skupi. I još 2 put satrani. Sada imam taj jedan kojem fali dio korice (kao da je miš odgrizao), ali je barem iznutra tip-top. Zadržao sam tog jer mi je bitniji sadržaj. Ne znam ni ima li ih više jer su jedno vrijeme dugo bili rasprodani.
EDIT: Ček, tek sada pokušavam dešifrirati što si napisao (ne znam ni da li sam sada dobro skužio uopće). Ti misliš da ga je meni neki forumaš poklonio i da sam ga ja prodao? Ma ne, ja sam ih kupovao sa BD-a, i slali su mi dvaput i oba puta sam dobio oštećeni i 1 sam prodao.
Ne, sve ok, bilo davno… tko bi se svega sjetio, tancina i detalja. Uzivaj u citanju! |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10411 Posts
Posted - 25/11/2022 : 19:32:07
|
Frend Vice i ja dolazimo u inspekciju ovoga. Nemoj da budemo suhog grla 😉!
A kod mene/nas doma samo voda, kava i čajevi. Nismo ni od sokića ni od alkohola.
Onda dupla voda i dupla kava ! |
|
|
vukozec
Advanced Member
4985 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
naker
Advanced Member
4769 Posts
Member since 05/06/2020 |