Author |
Topic |
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3922 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 14/05/2011 : 00:55:44
|
Zagor Extra br.199 "Skidaci Glava" |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
karudijan
Starting Member
21 Posts
Member since 23/11/2010 |
Posted - 14/05/2011 : 10:53:34
|
Ako može mala pomoć, pronašao sam strip Grčka Vještica iz 1962 godine.Svih četrnaest brojeva u tvrdom povezu.Očuvano je savim dobro.Pa me zanima šta je to i da li to nešto vredi? |
|
|
Patrix
Junior Member
Croatia
411 Posts
Member since 17/12/2010 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 15/05/2011 : 12:58:57
|
Isprintao N. N. Gigant br. 1...
Fotografirano mobitelom, no uživo vrlo dobro izgleda.
Evo ga i recept:
2 refil seta - 33,00 kn komad, svaki set sadrži i upute kako napuniti toner, injekciju za punjenje, svrdlo za bušenje rupe na istom te gumeni zatvarač
500 araka 100 gramskog papira - 68,00 kn
printer - canoni su se pokazali idealnim za ovu prljavu rabotu
UHU ljepilo - odlično ljepi, 1 tuba cca 5 kn (ako kupite 10 komada, u knjižarama, prodavačica će vas gledati onim neprocijenjivim pogledom - gle narkomana)
10 araka hamer papira za korice - 5 kn
scanirani strip
Nakon downloada odabranog crno-bijelog stripa, unistalirati CDisplay ili već koji .cbr čitač imate instaliran. Zatim .cbr datoteku otvoriti uz pomoć legendarnog Total Commandera i kopirati sve uglavnom .jpg-ove u novu datoteku.
U wordu, postaviti margine na 0,5 te putem opcije insert image ubaciti sve .jpg-ove stripa. Zatim dolazi ekstremno dosadni dio gdje sve te .jpg-ove treba resizati na stranicama worda - traje pola sata otprilike, pa usput pustiti neku glazbu...
Nakon što ste razvukli stranice, postaviti opcije ispisa na high i grayscale te isto u print properties pod kraticom effects uključiti sve četiri donje opcije te skoro ste spremni za ispis. Pretpostavljam da bi se i na standard, umjesto high dobio dobar rezultat i manja potrošnja tinte, no o rezultatima te razlike drugom prilikom, ovo je take 1.
Prvo se printaju neparne stranice. Izbaciti samo naslovnicu koja je u boji, to se može kasnije. Dakle, print odd pages, odabere se manje stranica, npr. 1-45 uz tu opciju. Toliko bi trebao toner izdržati prije no što se mora ponovo napuniti.
Neki canoni imaju 30 mililitarske tonere, a ovi noviji na žalost 20 ml. Ne smiju se prepuniti, dakle u ispražnjeni toner od 20 ml se sipa 10 ml tinte, a u 30 ml 15 ml. Time neće biti curenja, štekanja zbog prepunjenosti i ostlih bakula. Iako, canon će javiti da se printa sa napunjenim tonerom ili ovi stariji će samo javiti da je toner prazan. To se anulira mehanički, kod novih modela na samom printeru nekih cca 5 sekundi držati OK tipku na pisaču, dok kod starijih onaj crveni trokut u krugu, pritanje bi nakon toga trebalo započeti. Inače, ono da punjenje tonera može ošteti pisač je omega L-A-Ž. Imam jedan canon koji punim već nekih 3 godine, povremeno održavanje i sve šljaka.
Nadalje, toner će se tijekom, u ovom slučaju printanja 236 crno-bijelih stranca, često prazniti. Kako prvo se printaju neparne stranice uvijek izabrati onoliko koliko će toner izdržati - npr. 1-45 samo neparne, pa onda 47-85 isto neparne itd... Kad isprintate neparne istim postupkom parne stranice 2-46, naravno ubacite 1-45 neparnih i na njih pičiti...
Na hamer papir ispirntati naslovnicu u boji i zadnju stranicu. Sve složiti i staviti na presanje, navaliti hrpu stripova ili knjiga na to i ostaviti dva dana da se ravna (može i manje). Što se tiče boje, ima za kupiti u refil obrtima, CMY 100 ml svake po cijeni od 10 eura za 100 ml. Ali onaj refil set od 90 ml je jeftiniji jer se radi o crnoj tinti, a ti setovi se mogu naći u trgovinama sa računalnom opremom.
Nakon presanja zauzdati stranice običnim gumicama, ovako:
Kako bi izbjegli da nešto ljepila kapne po naslovnici ili zadnjoj stranici na njih staviti papir koji će se nakon cijelog postupka jednostavno otkinuti...
Nakon što su stranice spremene, staviti ih između debljih knjiga, hrbat gore, knjige zaštiti onim papirom u rolni. Po hrbatu obilno sipati ljepilo, ali ne smije se pretjerati, jer ode mast u propast. Ako se pretjera, ljepilo će previše utoniti unutar stranica. Treba, dakle po hrbatu nanijeti 1/4 tube. Da se dobije fini sloj ljepila od 3 milimetra. To će savršeno držati strip, stranice neće ispadati, provjereno se može jesti burek i čitati strip raširen na bilo kojem dijelu (naravno ne treba forsirati).
Sušenje ljepila traje 8 sati. Sve u svemu, za nekih 140 kuna se može dobiti 450 stranica stripa+uloženo vrijeme (nekih 5 sati za samu izradu, uz prešanje i sušenje ljepila), a i ostati će vam još 100 grmaskog papira za daljnje pothvate, znači ona cifra je zapravo manja. Odokativno, ovaj strip je urađen za cca 45 kuna... Naravno, ovo je sve petljavo i ruke će vam se uprljati, no pogledajte kolika je cijena ovog stripa trenutno
Vezano za kvalitetu ispisa, ona je na high odlična (nema zrnastih dijelova, sve je ujednačeno crno), 100 gramski papir savršen za tintne pisače, slijedeći ću probati na standard. Za ispis 236 stranica je otišlo 90 ml. tinte, znači 33,00 kundigansa...
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
Edited by - andjusticeforall on 16/05/2011 15:51:30 |
|
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 15/05/2011 : 17:57:15
|
quote: Originally posted by karudijan
Ako može mala pomoć, pronašao sam strip Grčka Vještica iz 1962 godine.Svih četrnaest brojeva u tvrdom povezu.Očuvano je savim dobro.Pa me zanima šta je to i da li to nešto vredi?
Dakako da vredi, posebno ljubiteljima Maurovica. Posebno sto je Grichka vjestica jedan od njegovih jachih stripova koji jos nisu reprintovani. Za okvirnu cenu bolje da pitash nekog struchnijeg...verovatno zavisi i koje je izdanje ako ih je bilo vishe itd.. |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 16/05/2011 : 22:08:37
|
Napokon i ja kupija... Moran priznat da me ugodno iznenadilo ovo Prepuno zanimljivih informacija.
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
karudijan
Starting Member
21 Posts
Member since 23/11/2010 |
Posted - 16/05/2011 : 22:45:29
|
quote:Originally posted by karudijan
Ako može mala pomoć, pronašao sam strip Grčka Vještica iz 1962 godine.Svih četrnaest brojeva u tvrdom povezu.Očuvano je savim dobro.Pa me zanima šta je to i da li to nešto vredi?
Dakako da vredi, posebno ljubiteljima Maurovica. Posebno sto je Grichka vjestica jedan od njegovih jachih stripova koji jos nisu reprintovani. Za okvirnu cenu bolje da pitash nekog struchnijeg...verovatno zavisi i koje je izdanje ako ih je bilo vishe itd..
Hvala na odgovoru, koliko sam uspeo da nađem na netu ovo je prvo izdanje iz 1962 godine,bilo je još neko par godina kasnije. Videću da ga okačim na sajtu i probam da prodam. Hvala još jednom
|
|
|
Dermentor
Average Member
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 17/05/2011 : 06:47:14
|
quote: Originally posted by Dermentor
Pakao, From Hell - Fibra :))))))
gde li si samo to iskopao :P |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Patrix
Junior Member
Croatia
411 Posts
Member since 17/12/2010 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
|
moonwalker_
Starting Member
12 Posts
Member since 13/11/2010 |
Posted - 18/05/2011 : 17:26:28
|
Dali sam na pravoj stranici,ili na pravom forumu,ali mene zanima,prodaje li tko ZAGOR-KLASIK sve brojeve... rado bi kupio...
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12947 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 20/05/2011 : 20:12:28
|
Ufff, po dugom vremenu, umesto albuma sa sličicama, nabavio ovo:
za 3 ojre---koliko teh obstaja, hvala za info...
za 10 ojrov, čeprav nisem veren, pa vseeno. Odlična risba, vzemam kot pravljico. Za vernike, odlična stvarca.
Odlična risba na 830 straneh, pa ok zame pravljica :oops: Ni mi žal da sem vzel.
|
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9453 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 20/05/2011 : 20:15:53
|
Dobio od frendica danas i drugi dio poklona za rođendan. Apsoloutno sam iznenađen da me itko i sluša kad pričam o stripovima a još da će mi kupit stripove za rođendan nisam ni sanjao. Naravnoučenje: isplati se nosit stripove na predavanja i dijelit ih za rođendane |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia