Koja slucajnost.I norveski "Egmont" krece sa serijalom Tex Willer u boji,identicno kao italijansko izdanje..Polovicom novembra treba da se pojavi prva knjiga..Vidjeh reklamu u novom Texu i brze-bolje nazovem "Egmont"..Planira se 5 ili 6 knjiga godisnje..Sporo ali bolje ikad nego nikad..Samo da vidimo kakva ce kvaliteta da bude svega toga...
Koja slucajnost.I norveski "Egmont" krece sa serijalom Tex Willer u boji,identicno kao italijansko izdanje..Polovicom novembra treba da se pojavi prva knjiga..Vidjeh reklamu u novom Texu i brze-bolje nazovem "Egmont"..Planira se 5 ili 6 knjiga godisnje..Sporo ali bolje ikad nego nikad..Samo da vidimo kakva ce kvaliteta da bude svega toga...
vrlo vjerovatno da je slučajnost u pitanju,
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
Uvijek mi se svide naslovnice sa kanadskim uniformama,izgleda da sam slab na njih. Vjerovatno sto su crvene boje i sto im policija ima neobicne sesire.
O čemu se radi u "Kanadskim pobunjenicima"? Ako netko može izložiti u 2-3 rečenice...
Tex i Jim Brandon slucajno se susrecu u sjevernoj Montani i otkrivaju da imaju identicnu misiju: iz zatvora u Great Fallsu preuzeti Rogera Goudreta, problematicnog idealistu s opasnim revolucionarnim namjerama. No Roger uspijeva pobijeci iz zatvora a Tex i Jim krecu u dugu potjeru kanadskim podrucjima. Tijekom potjere Tex i Jim upadaju u nevolje i spletke prouzrokovane pobunom koja se dogadja u tom podrucju, pobunom stanovnistva (bijelaca i Indianaca) koji na smrt mrze engleze i crvene odore i trude se svim silama to i pokazati...
Eto nije bog zna kako pojasnjeno ali rekao si 3 recenice...
ocu najavu za texa br.1.sutra mi cerki rodjendan pa da budem duplo srecan!a recimo da pamtim najavu bas za 19.9.2009. osecam da ce najava ,vreme istice!
ja sam taj!Volim Kanadu i snijeg(ako ga ima?).Jedva čekam.
Nema snijega,ali nema ni Carsona. Očito je da Nolitta ako želi napraviti vrhunsku epizodu Texa,ne zna što bi sa Carsonom.Da ne govorimo o Kitu ili Tiger Jacku. Nešto kao Barbatova sa Grouchom.