Author |
Topic |
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6194 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 07/02/2010 : 17:32:38
|
Čitao se Tiki danas.Jako,jako sam zadovoljan.Pravi Berardi i Milazzo masterpiece.Tek nešto lošiji od Tom´s bara te puno bolji od Čovjeka sa Filipina te Detektiv Marvina.Milazzov crtež,iako u ranijoj fazi, mi savršeno paše, posebno bogati eksterijeri što kasnije (npr nakon 15 godina u Tom´s bar) kad je skroz pročistio i unaprijedio crtež više nije radio tolikom pažnjom.Jedino mi je žao što je strip tako kratak jer itekako bi dobro došlo još nekih 3oo- ak stranica ;-))) |
Bond.James Bond. |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 14/04/2010 : 01:20:32
|
Meni se isto svidjeo,samo sto je malo ljudi(djece) sa vrlinama Tikia,mozda se rodi 1 na 100 000. Inace mi je bila simpaticna borba sa dzipom kao i opis ,,bijeli majmun sa dlakama po licu,,
Jedino sto mi nije pozitivno kod ovog stripa sto sam ga brzo procitao, uzivao i fajrunt a ono kad je covjeku lijepo da mu je jos. Neka imam ja jos stripova |
|
|
tristan
Junior Member
Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
Posted - 16/04/2010 : 12:31:55
|
quote: Originally posted by Porter
Meni se isto svidjeo,samo sto je malo ljudi(djece) sa vrlinama Tikia,mozda se rodi 1 na 100 000. Inace mi je bila simpaticna borba sa dzipom kao i opis ,,bijeli majmun sa dlakama po licu,,
Jedino sto mi nije pozitivno kod ovog stripa sto sam ga brzo procitao, uzivao i fajrunt a ono kad je covjeku lijepo da mu je jos. Neka imam ja jos stripova
Istina, jedini problem sto se brzo procita i ostaje glad za jos. |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 19/04/2010 : 22:50:08
|
Meni je isto bilo žao kako se sve brzo završilo, htjeo sam vidjeti bijele majmune na sudu zbog zločina koji su počinili, Tikijevu i Petiminu svadbu i td...ali kad malo bolje razmislim priča je završena u pravom trenutku, sve ostalo bi bilo suvišno. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21124 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/12/2012 : 00:20:24
|
ovaj album posedujem preko dve godine, ali tek sad mi je došao na red. ponovio bih prethodne komentare - slatko, ali kratko. za B&M fanove obavezno štivo. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
stbojan
New Member
Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
Posted - 16/02/2013 : 17:57:24
|
Vrlo simpatican strip... jeste da postoji ona... da je entuzijazam odlika amaterizma, ali kako je Tiki ipak klinac, moze se reci da njegov entuzijazam ipak na neki nacin ocarava, odusevljava i da svakako pozitivno deluje na citaoca... Ne znam da li je radjeno jos albuma ili se razmisljalo o tome, ali mi svakako Tiki deluje kao karakter koji je glat mogao da prodje u jos po nekom albumu, odnosno kao lik koji je mogao da ima i vise svojih zanimljivih prica... |
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 12/05/2013 : 13:31:56
|
Pročitao, i stvarno mi je odličan. Ne osjećam neku potrebu za nastavcima i stvarno mi se čini kao završena priča.
Crtež mi je odličan, a priča je simpatična i tužna istovremeno, ali vrlo dobro ispračana. Najefektnije mi zapravo kako se stvorio odnos između Tikija i inžinjera, koji se stvarno osjeti a da zapravo nemogu pričati međusobno. |
There can be only one, me! |
|
|
vešmašina
Average Member
599 Posts
Member since 12/10/2013 |
Posted - 10/03/2016 : 08:34:29
|
odličan strip.
predivan crtež, priča odlično složena, scenarij...
nema tokom čitanja amplituda u kvaliteti, zaista lijepo izdanje.
ocjena: 8/10 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 25/07/2020 : 18:07:20
|
Lijep i pitak strip, ali ne i više od toga. Priča je sasvim korektna, na momente sam imao osjećaj kao da čitam neku random epizodu Mister Noa, ali iz gledišta amazonskog urođenika. Berardi na momente previše odlazi u patetiku za moj ukus, mislim da se to moglo prikazati i malo suptilnije. Milazzov crtež očekivano lijep i oku ugodan. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
naker
Advanced Member
4558 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 02/07/2024 : 21:25:57
|
Kratak, ali efektan strip gde je dobro prikazan sukob amazonskih urođenika sa dlakavim belim majmunima. Tužna priča o osveti, ali ima i malo humanizma u sebi kao npr susret Tikija i inženjera gde iako potiču iz dve potpuno različite civilizacije i kada ne govore istim jezikom ipak uspevaju nekako da komuniciraju i sporazumeju se. Kao što je već ranije spomenuto na temi, čitanje stripa podseća na onaj ne toliko davni događaj gde su domoroci praćkama gađali helikopter kada su ga prvi put videli. Milazzo se odlično snašao u crtanju džungle. Berardi na momente znao da sklizne u preteranu patetiku, i deluje kao da je ovde bilo prostora da se ispričaju još neke priče, ali OK, možda je i bolje što se strip završio na vreme. Korektan Tiki |
|
|
Topic |
|