Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Garfield_Mo
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/Webp.net-resizeimage(2).jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
Posted - 14/01/2010 : 13:24:41
|
Sto vise to bolje i cuj nije bitna kolicina ... Ja se ne slazem s tim.Ima ljudi koji vole sve junake, edicijie i slicno i skupljaju sve zivo i njima je vise nego bitno.Mozda nije ljudima koji su se opredjelili na samo nesto da skupljaju.Mislim da je sve bitno i kolicina, ocuvanost, sta se nalazi u kolekciji ... Ja isto nemam nesto puno, ali nadam se da cu imati.Nisam davno poceo, tako da mi mnogo toga nedostaje, ali bice i to ... i dobar dio nisam procitao, posto se odjednom nabavljalo, nije po 1 strip pa da se moze stici sve procitati. |
http://www.mostrip.ba/
https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/ |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/NN_007_KL-2-1.jpg)
Croatia
4761 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
dessa
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
sdragan@
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/76px-Stjepan_Filipovic.jpg)
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 14/01/2010 : 20:34:34
|
Hmm...da vidimo... Oko 1800 kom. ZS/LMS oko 170 kom. extra Zagor oko 140 kom. Red.Zagor Komplet.MM-Dnevnik 107 kom. Komplet. DD Dnevnik 59 kom. AF klasik - 70 kom.. Komplet Maxmagnus 25 kom. Mister no SA- 40 kom... Ostale gluposti...specijali ZS/LU/,VC,itd,itd...preko 100 kom.
Sve ukupno :+/- oko 2500 uglavnom fino ocuvanih stripova...
Prioritet mi je da kompletiram ZS/LMS...a ovo ostalo...zavisi od finansija
![](icon_smile.gif) |
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
![](icon_misterno.gif) |
|
elsauto
New Member
![](icon_star_gold.gif)
Germany
164 Posts
Member since 08/07/2005 |
|
srdjandj
Advanced Member
![](AvatarUpload/carli.jpg)
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
sdragan@
Senior Member
![](AvatarUpload/76px-Stjepan_Filipovic.jpg)
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 14/01/2010 : 21:59:33
|
quote: Originally posted by srdjandj
Prešao sam 4000 komada!
Ma imas ti vise...ne zezaj ![](icon_smile.gif)
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
![](icon_misterno.gif) |
|
srdjandj
Advanced Member
![](AvatarUpload/carli.jpg)
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 14/01/2010 : 22:22:52
|
quote: Originally posted by sdragan@
quote: Originally posted by srdjandj
Prešao sam 4000 komada!
Ma imas ti vise...ne zezaj ![](icon_smile.gif)
Nemam, toliko, kad ti kažem...![](icon_smile_blush.gif) ![](icon_smile_clown.gif) ![](icon_smile_blush.gif) ![](icon_smile_clown.gif) |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
all_ba
Advanced Member
![](AvatarUpload/avatar_560_large.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 14/01/2010 : 22:45:47
|
Čitao sam stripove i kupovao ih do 25.godine i počeo ponovo tek prije dvije godine. Da sam sakupljao stripove do sad bih imao možda oko 10000-15000 kom. Sve sam ih podijelio i poklonio. Sad, uglavnom skupljam periodiku, stare strip listove, poput Plavog vjesnika (250 kom), Zov (1-53), Spunk novosti(1-53) imam i komplet Spunka, Sve oko nas(1-48), Otkriće sveta u stripu(nisam još kompletirao, zatim Tarzan 4 albuma koje je crtao Hall Foster i Hogarth, Reviju Strip Strip (samo što me zanima), 4 kolor albuma Maurovića itd. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
rgorgiev
Senior Member
![](AvatarUpload/Rudis.jpg)
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 15/01/2010 : 07:01:15
|
Oko 900. Poceo samo opet skupljanjem pred nesto vise od 1 meseca. Sad skupljam samo cele kolekcije i to samo super ocuvane. Za sada imam: VC-sve MM-LMS-sve Zagor-SD+LUDENS-sve LL-sve i od prilike to bi bilo to za sada.
Sto se najveceg kolekcionera tice, ja znam jednog iz Makedonije, koji skuplja (i ima skoro) sve sto je izaslo od stripa. Vecinom i po 1.000.000 puta, dok nije nasao glanc, a ne prodaje nista. |
so it shall be written, so it shall be done |
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 15/01/2010 : 07:36:21
|
E tu ti dajem pravo. Nije bitno koliko imas, nego da to cuvas i da volis ono sto skupljas. Pa makar bio to samo jedan junak, ili samo nekoliko stripova. Ja sa ponosom mogu da kazem da sam pre neki dan kupio i citavu kolekciju Lazarus Ledda (60 i koji strip) .
quote: Originally posted by sigismundus
ma, momci, svako ko ima bar jedan strip, i čuva ga i voli ga on je kolekcionar i ima moje duboko poštovanje zato, nek vam ne smetaju ludosti nas bludnika :)
![](icon_smile.gif) ![](icon_smile.gif) |
|
www2
Senior Member
![](AvatarUpload/1(13).jpg)
Croatia
1059 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 15/01/2010 : 08:06:43
|
SVE Zagore od SD-a i Ludensa (ne dupliram...znači nista gigant i klasik)
SVE Nathane (fale giganti 9,10,11....jbg. treba skupiti pare :) )
30 % Kena
...i jos stotinjak raznih....
cca 600-700 kom |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
|
Rick
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 15/01/2010 : 11:40:51
|
quote: Originally posted by all_ba Tarzan 4 albuma koje je crtao Hall Foster i Hogarth
Na koje albume mislis? |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
Malicius
Senior Member
![](AvatarUpload/anakin.jpg)
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
|
all_ba
Advanced Member
![](AvatarUpload/avatar_560_large.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
mars1
New Member
![](icon_star_gold.gif)
207 Posts
Member since 07/12/2007 |
|
Raspucin
Senior Member
![](AvatarUpload/rolling-stones-get-your-ya-yas-out.jpg)
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 15/01/2010 : 20:32:49
|
Ja imam komplet VC ( izuzev kolekcionarskog Zagora ), Libelus/Fibra Kena, PIBD, kompletnu Fibru, kompletan Beli Put i dobar deo albuma od Bukgloba/Strip Agernta. Razmisljam cak i da prodam ovaj VC jel sam shvatio da vecinu kupim i ne pogledam. Mozda bi ostavio samo Dilana i Zagora OP. Eto toliko imam.
|
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
gregorbikupil
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
Slovenia
428 Posts
Member since 13/03/2008 |
Posted - 15/01/2010 : 21:51:04
|
quote: Originally posted by kreŠa
Ja ispadoh neki veliki kolekcionar![](icon_smile_shock.gif) ![](icon_smile_big.gif) Za 14 meseci sam sakupio 1600 stripa, and counting![](icon_smile_blush.gif) Duple, naravno ne racunam, a ako imam neki trobroj kao Ludensovog Marka na primer, racunam kao jedan strip
To ti dodje prosjećno 4 stripa dnevno... Pa ti si još luđi od mene![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) Ja sam imao prosjek od 3 dnevno - al sam ga držao više od 2 godine![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) Sad je normalno stalo, ne fali mi više puno toga... Može se sve to dobit - al kad plačate po 50 eura za strip pa ih onda ja ne mogu kupit te iste po 5...![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce... |
Edited by - gregorbikupil on 15/01/2010 22:06:12 |
|
mikado
Senior Member
![](AvatarUpload/texover.gif)
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
|
wele
Advanced Member
![](AvatarUpload/thb_product_ken_parker.jpg)
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 08/02/2010 : 07:29:00
|
quote: Originally posted by rgorgiev
Oko 900. Poceo samo opet skupljanjem pred nesto vise od 1 meseca. Sad skupljam samo cele kolekcije i to samo super ocuvane. Za sada imam: VC-sve MM-LMS-sve Zagor-SD+LUDENS-sve LL-sve i od prilike to bi bilo to za sada.
Sto se najveceg kolekcionera tice, ja znam jednog iz Makedonije, koji skuplja (i ima skoro) sve sto je izaslo od stripa. Vecinom i po 1.000.000 puta, dok nije nasao glanc, a ne prodaje nista.
Od ovoga posta do sada dopnuio jos sa: MM - SD i LUD (fale 72-77) MM - Libellus Giganti 1 - 12 MM - Libellus biblioteka 1 - 36 MM - Libellus almanah 1 - 3 MM - Libellus superbook 1 - 3 + neke Zagore ZS i LMS (ali ne za kolekciju) MM - makedonski
Znaci jos nekih 150 komada (i nesto vise), tako da sada imam 1.000 - 1.100. Sada cu ovde poceti malo sporije, jer sam ovo sakupio za 2 meseca i ....... mnogo mi je. Kolicinski bi jos samo kupio DD SD i LUD ako nadzem dobar kopmlet, a inace plan je dopuniti MM (jos par brojeva sto fale) skuplati libellusova izdanja, te kupovati sve nove stripove onoga sto vec skupljam. I to bi bilo to. ![](icon_smile.gif) ![](icon_smile.gif) ![](icon_smile.gif) |
|
il cattivo
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/leev.JPG)
Croatia
862 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 08/02/2010 : 09:53:17
|
quote: Originally posted by Raspucin
Ja imam komplet VC ( izuzev kolekcionarskog Zagora ), Libelus/Fibra Kena, PIBD, kompletnu Fibru, kompletan Beli Put i dobar deo albuma od Bukgloba/Strip Agernta. Razmisljam cak i da prodam ovaj VC jel sam shvatio da vecinu kupim i ne pogledam. Mozda bi ostavio samo Dilana i Zagora OP. Eto toliko imam.
E ovo je lijepa i kvalitetna kolekcija. |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
feka82
Senior Member
![](avatars/w601093938605.5151.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 08/02/2010 : 10:56:29
|
imam negdje oko stotinjak stripova , nedavno sam poceo i samo skupljam zagora ekstra redovni , maxi i ponekad specijal tu uleti .... od martija misterije strip agent .... i u zadnje vrijeme sam poceo kupovati magicnog vjetra na nagovor ljudi sa foruma ....hehhehehehehe I zaboravio sam dampyra on mi je nafrisko pa sam smetnuo .... |
feka |
|
okiboki
Advanced Member
![](AvatarUpload/crazy.jpg)
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 08/02/2010 : 11:11:52
|
Kako se broji recimo Dylan Dog kolekcionarsko izdanje,tu ima 3 broja,brojite li kao 3 ili kao jedan strip.Zajebano pitanje a? |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
kreŠa
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(74).jpg)
Serbia
4786 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|