Author |
Topic  |
|
Stefan850
Starting Member
Serbia
21 Posts
Member since 08/08/2009 |
Posted - 12/09/2009 : 19:57:15
|
Valjda je dobar izraz "one shot", stripovi koji imaju pocetak i kraj, jedna prica u jednom stripu, moze naravno i kao batman: year one na primer da je izlazio mesecno 4 puta pa onda sastavljen kao jedan strip, poenta je da ja mogu da kupim jednu knjigu i u njoj da bude ta jedna prica :D
Posto sam poceo da narucujem iz inostranstva stripove, ne isplati mi se da narucujem ceo serijal preacher-a ili 100 bullets nego bih radije takve koji imaju pocetak i kraj.
Sad sam, pre neki dan narucivao novu turu pa sam izmedju ostalog narucio procitao sam dobre recenzije i kazu da je ta glavna prica self contained.
Pa eto, ako mozete da preporucite jos neke dobre stripove koji se mogu tako kupiti u jednom "stripu", razumete sta hocu da kazem :D
Hvala unapred
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/09/2009 : 20:11:08
|
Preacher ima pocetak i kraj, fino spakovan u 9 trejdova. Hellblazer kao serijal ima pocetak ali nema kraj.
evo kad smo vec kod Vertiga, preporucujem "Pride of Baghdad" |
 |
|
Stefan850
Starting Member
Serbia
21 Posts
Posted - 12/09/2009 : 20:22:40
|
A znam da preacher ima pocetak i kraj, kao i onaj Y the Last man i 100 bullets i jos neki koje jako volim ali posto narucujem a nisam milioner radije bih razvukao tih 5-6, koliko obicno narucujem u jednoj turi na vise razlicitih stripova/likova/serijala nego na samo jedan serijal. (umesto 6 preachera radije bih uzeo jedan sin city, jednog batman-a, npr killing joke, jednog supermena i ovaj Pride Of Baghdad)
A hvala ti za Pride Of Baghdad, evo guglao sam sad, jako interesantno izgleda, upravo tako nesto trazim, stavljam ga na wish list za sledecu turu. |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 12/09/2009 : 22:21:49
|
Preporučio bih ti, kad si već krenuo s Hellblazerom, da nabaviš najpre trade Rare cuts. (Tu su sakupljene priče o Džonovoj mladosti, potpuno je zasebna zbirka, a prva u nizu priča je čuveni Newcastle incident. Imaš tu i dve od Morrisona, jako zanimljivo, a može da posluži i kao početak za čitanje ovog serijala i nakon toga pičiš po Ennis/Dillon opusu - mada hoćeš pre svega one shotove...)
Što se Vertiga tiče još, nedavno sam pročitao Incognegro, koji je sada posebno zanimljiv zbog izbora Obame za predsednika, jer se govori o položaju Afro-Amerikanaca u SAD... Ovo svima preporučujem, baš je jedna jaka, jaka priča! http://www.dccomics.com/vertigo/graphic_novels/?gn=8574
I recimo Cairo, oba novela su one shot i jako dobra. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34116 |
Edited by - Gil-galad on 12/09/2009 22:24:29 |
 |
|
sloppy
Average Member

703 Posts
Member since 23/07/2002 |
|
Stefan850
Starting Member
Serbia
21 Posts
Posted - 13/09/2009 : 08:51:46
|
Hvala Gil-galad i sloppy, bas sam takve preporuke trazio. Nabavicu Rare cuts obavezno, mozda sam trebao pre ovoga al dobro, kasno je sad. Incognegro cu isto verovatno naruciti uskoro a Cairo stavljam na wish list za neki drugi put.
Sloppy pa sve i svasta, sta znam. Najbolje bi bilo u stvari tako neke one shot-ove Hellblazer-a, ili kao sto si vec preporuci green arrow; quiver i joker HC, posto nikada nisam green arrow citao pa onda neki strip da se lepo upoznam sa likom a i da bude dobar, kao sto su dark knight returns i year one za betmena.
Odprilike sve od vertiga za sta sam se uhvatio, nisam se razocarao, marvel nikad u zivotu nisam citao, mogao bih mozda i nesto odatle da zapocnem. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 13/09/2009 : 13:01:56
|
Evo i nekih od mene, ako nisi čitao: Ronin, The Originals, Batman: Mad Love i Arkham Asylum, Animal Man (ima tri trejda, ali je stvarno odličan), The Crow od O'Barr-a, ... |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 13/09/2009 : 15:07:57
|
Meni su najbolji Astonishing X-men od Whedona i New X-men od Morrisona, a sjajan je i Weapon X, iako je to priča o Wolverinu. Na Amazonu sam vidio da će u oktobru izaći kompletan Astonishing X-men u jednom trejdu za 47 dolara |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 15/09/2009 : 01:52:35
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Gil-galad
I recimo Cairo, oba novela su one shot i jako dobra. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34116
iskreno,ovdje bih dvaput promislio. Nesto tako lose od Vertiga nisam nikad procitao.
E, sad baš... Jbg, od čoveka do čoveka se razlikuju ukusi... Nije ništa spektakularno, ali meni je bio baš zabavan strip , baš kao i ongoing Air - od Willsonove, takođe.
@Stefane, ako ništa drugo, trebaće ti sat-sat i po da overiš sken. A za Pride of Baghdad se slažem s Kingom, predivan strip, njega zaista vredi imati u kolekciji. |
 |
|
nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 15/09/2009 : 10:51:41
|
Batman - Broken City Ništa spektakularno,ali ako voliš dvojac Azzarello/Risso,nećeš se razočarati.
Punisher - Baracuda Malo je onih koji za ovo nisu čuli ili ga pročitali.Doduše,nisam siguran da je izašao kao trejd..
The Crow - Dead Time i Flesh and Blood Fenomenalni Maleev.
Daredevil - Redemption Već sam negde na forumu ishvalio ovaj strip.Moj favorit. |
 |
|
|
Topic  |
|