legendarni tozin strip stigao je i u leskemburg!!! sve sam natenane procitao i prosto sam odusevljen koliko je truda ulozeno u ovo izdanje!!!bravo tozo!!! oj rakijo rako ja te volem jako,a ti mene rako u jendek polako!
Svi vi iz "sedamdeset i neke" verovatno znate za čuveni ZS 17 "Klark Siti" i učinjenu nepravdu prema liku i delu Gospodara Drkwood-a na naslovnoj stranici tog stripa... Pre odredjenog vremena, uzeo sam ponovo pročitati taj strip. Iz današnjeg ugla gledano sve te stare i zbog nečega proslavljene epizode (i papreno skupe danas, naročito ako su "GLANC" očuvane) izgledaju malo naivno i smešno... Možda mi se čini, ali mislim da sam takav utisak imao i prvi put kada sam čitao ovu epizodu. Uglavnom, rešio sam da ispravim tu višedecenijsku nepravdu i "Klark Siti"-ju dodelim adekvatnu naslovnicu (zanemarujuci onu italijansku) i da odem jos korak dalje... Da napravim jedan moderni REMAKE "KLARK SITI 2011"
E odlicno, hvala vam momci :) sad bas imam motiva da od ovog stripa naravimo nešto za pamćenje :) ... ako da bog i napravicu malo vise materijalnih primeraka pa da poklonim većem broju ljudi ... ali otom-potom ...
baš mi je drago da se mnogima svidja, baš ste me obradovali
Tozo, kad sam video naslovnicu za Klark siti, pomislih da se nalazim negde u 1968 godini...utisak koji ostavlja naslovnica je retro-fantastican! Samo napred druze!
Budi emocije,skoro da mozes osetiti miris starih vremena.I zbog toga cu reci legendarnu recenicu starih stripadzija...Prelepa korica umesto danasnjeg fensi izraza naslovnica.
Evo ja da kazem nesto o Tozi i njegovom stripu... Iz nekog neutralnog ugla...
Covek je istinski fan i obozava Zagora... Sve zivo o Zagoru skuplja... Video sam da je neko ovde poklanjao case sa Zagorom na njima i steta stvarno sto bar jedna nije otisla Tozi... Daleko je covek od lovatora a ulaze ogroman trud i fine pare da bi napravio te stripove i onda posalje o svom trosku dzabe nekom od nas...
1. Treba to napraviti.. A da bi se napravilo potrebno je odlicno poznavati sve Zagorove stripove da bi se izvukli odredjeni kadrovi.. Pa odlicno znanje PS-a da bi se sve to ukomponovalo u lepu celinu.. Zatim, ideja i realizacija... Posebna prica...
Neko ovde pomenu da ga treba poslati u VC da dizajnira.. Stvarno je apsolutno u pravu.. Covek me svaki put zadivi... Istinski... Nemam uvek vremena da procitam izdanje po izlasku, ali ga uvek procitam, i obratim paznju na sve.. Da nadje nekog lektora, bilo bi to savrseno.. Ovako ima samo 5+ a ne glanc ocenu..
2. Da otstampa 10-ak ili 15-ak primeraka treba platiti, pa isto toliko korica na kartonu, isto treba platiti.. Onda uloziti trud i to sve sklopiti... Videli smo ga na slikama sa klamericom i cekicem u ruci..
3. Zatim zapakovati stripove, otici do poste i platiti 10-ak ili vise PTT troskova...
Znam da bi slao cesce stripove i u BiH, Hrvatsku, Sloveniju i druge zemlje van bivse SFRJ, ali shvatite ga, postarina mu nije jeftina...
Ako to nije entuzijazam, dobar covek i osoba vredna svake hvale, ne znam sta je... Na izboru za onog forumasa decenije sam se popalio iz nekih bednih poriva, ali trebalo je lobirati za ovog nesebicnog coveka... Alal mu vera i ziv i zdrav bio sto godina, zasluzio je...
Hvala drugari, neću da pričam unapred, ali sam sad sa Attilom77 i Sawich-em dogovarao jedan "mali projekat" ovde na stripovi.com, mislim da će vam se svideti ...