Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/10/2009 : 09:18:14
|
quote: Originally posted by dugapuška
Jel ima šanse da se "Tehnoperes" i "Mladost Inkala" objavi c/b, jer je ovaj digitalni kolor, blago rečeno, grozan? Jel uopće postoji c/b verzija?
Hrpa originala je nazalost unistena, a c/b fajlovi, koliko ja znam, ne postoje u kompletu. Vidjet cu sa Zoranom, mozda on ima arhivu. Mada, Mladost bi bila ok, ali Tehnoperes, mislim, ne bi bili toliko dobri u c/b. Jer, Zoran se nakon prva 3-4 albuma, po mom mišljenju, prestao toliko truditi kad je vidio sto mu ovaj radi s kolorom, kako mu ubija crtez, pa je crtez poslije malo prazan (u smislu da nije crtao toliko detalja koje se poslije ionako nece vidjeti kad ih ovaj ugusi bojom). Mada, istina, s druge strane, to je ipak i dalje krasan crtez i zasluzuje i c/b varijantu. Razmislit cu. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 27/10/2009 : 09:34:20
|
quote: Originally posted by Nostromo
Mislim, prilično si fin na svom sajtu sa ljudima koji su uzeli prava na neke dobre stripove za četvrtinu Europe a tvoja izdanja duplaju. Ali ok, znam da je uzalud o tome pričati.
A eto, sto je, tu je. Nema se smisla svađati. |
Trouble will find me |
|
|
dugapuška
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 27/10/2009 : 11:26:08
|
quote: Originally posted by Markos
Jel ima šanse da se "Tehnoperes" i "Mladost Inkala" objavi c/b, jer je ovaj digitalni kolor, blago rečeno, grozan? Jel uopće postoji c/b verzija?
Hrpa originala je nazalost unistena, a c/b fajlovi, koliko ja znam, ne postoje u kompletu. Vidjet cu sa Zoranom, mozda on ima arhivu. Mada, Mladost bi bila ok, ali Tehnoperes, mislim, ne bi bili toliko dobri u c/b. Jer, Zoran se nakon prva 3-4 albuma, po mom mišljenju, prestao toliko truditi kad je vidio sto mu ovaj radi s kolorom, kako mu ubija crtez, pa je crtez poslije malo prazan (u smislu da nije crtao toliko detalja koje se poslije ionako nece vidjeti kad ih ovaj ugusi bojom). Mada, istina, s druge strane, to je ipak i dalje krasan crtez i zasluzuje i c/b varijantu. Razmislit cu.
Pa prije pola godine razgovarao sam sa njim na ovu temu i mislim da bi on bio najsretniji da to netko objavi c/b, ako su ti fajlovi dostupni. Nažalost, on tada, prema ugovoru, nije mogao utjecati na kolor, a i sa ovakvim kolorom odlično se prodavalo tako da izdavač nije imao potrebu da išta mijenja. |
www.rdv.ba |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 27/10/2009 : 12:03:03
|
quote: Originally posted by Markos
Hrpa originala je nazalost unistena, a c/b fajlovi, koliko ja znam, ne postoje u kompletu. Vidjet cu sa Zoranom, mozda on ima arhivu. Mada, Mladost bi bila ok, ali Tehnoperes, mislim, ne bi bili toliko dobri u c/b. Jer, Zoran se nakon prva 3-4 albuma, po mom mišljenju, prestao toliko truditi kad je vidio sto mu ovaj radi s kolorom, kako mu ubija crtez, pa je crtez poslije malo prazan (u smislu da nije crtao toliko detalja koje se poslije ionako nece vidjeti kad ih ovaj ugusi bojom). Mada, istina, s druge strane, to je ipak i dalje krasan crtez i zasluzuje i c/b varijantu. Razmislit cu.
Nakon prvog |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 27/10/2009 : 15:34:08
|
quote: Originally posted by dugapuška Pa prije pola godine razgovarao sam sa njim na ovu temu i mislim da bi on bio najsretniji da to netko objavi c/b, ako su ti fajlovi dostupni. Nažalost, on tada, prema ugovoru, nije mogao utjecati na kolor, a i sa ovakvim kolorom odlično se prodavalo tako da izdavač nije imao potrebu da išta mijenja.
I ja sam imao tu ideju, mali dio tiraza (tipa stotinjak primjeraka) objaviti u c/b (i to i mebijusovog Incala). Medjutim, dok za Incala postoje separacije, posebno kolor, posebno crtez, u fajlovima koje sam dobio od izdavača za Tehnoočeve, samo za sedmi album postoje c/b materijali. Moram se čut još sa Zoranom da vidim ima li on možda skenove, pa bi to onda bilo izvedivo. |
Trouble will find me |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/03/2010 : 19:48:06
|
Marko,pitanje u vezi kolorke broj 18 Les Cosmonautes du futur - da li će ona obuhvatiti sve tri epizode koje su objavljene ? Da li je ovaj serijal završen u Francuskoj - pretpostavljam da jeste, jer bi onda išao kao zaseban serijal (kao gospodin Žan) ? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2535 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 10/03/2010 : 11:35:36
|
Jel zna neko koja epizoda Negra Blanca je objavljena početkom '90 u Stripteen-u? (kao Blackie White) |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 10/03/2010 : 11:55:32
|
Znam da je tamo izašao, ali nikad nisam vidio tu epizodu. Medjutim, sigurno je nesto kratko, desetak - dvadeset stranica, tek dio neke epizode. |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|
|
|