forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate KOMANDANT MARK-Mark fanovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 93

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 29/07/2012 : 12:25:38  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZoranC

@marinac: imas pravo, ali eto svi pokusaji drugih izdavaca su brzo ugaseni. Meni je dobro po 3 epizode u jednom (jos da je naslovnica u boji unutra), a specijale sam kupio od Veselog.

Dobar je i meni, a kad bi bile naslovnice u boji unutar stripa bilo bi savršeno.
Nisam mislio na redovne specijale koje je izdao VČ, i ja ih imam, mislio sam na one izmišljene specijale od Ludensa. Ni to mi ne smeta mnogo, ali...
Kad vidim ove talijanske originale uhvati me nostalgija i poželim da takvo nešto ide kod nas.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7721 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 29/07/2012 : 14:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
ako se ne varam,ti ''specijali'' kako od marka,tako i od bleka,izgleda više ne izlaze ili su ih dosta usporili..jer ima jako puno vremena kako je izašao zadnji takav specijal od oba junaka..mark je stao na broju 9 a blek na broju 7.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7721 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 29/07/2012 : 17:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
oko 15.10 2011 je izašao zadnji broj mark specijala u izdanju ludensa...znači skoro 10 mjeseci...
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 29/07/2012 : 20:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je ideja bila, kad su startali s tzv "specijalima" da se i oni izdaju u dvomjesecnom ritmu. Tako bi onog momenta kad "redovni" Mark stigne prvi "specijal" kompletna serija bila zavrsena. No, tu je napravljen racun bez krcmara: prodaja je zatajila.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7721 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 30/07/2012 : 03:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
otuda i pojava ovih gigantskih specijala od skoro 500 stranica sa novom naslovnom...remitenda iz skladišta ali sa novim koricama spojene u jedan strip..
tako da imamo blek specijal 1 i 2 sa naslovnom od bleka redovnog br. 1.
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 30/07/2012 : 14:20:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

otuda i pojava ovih gigantskih specijala od skoro 500 stranica sa novom naslovnom...remitenda iz skladišta ali sa novim koricama spojene u jedan strip..
tako da imamo blek specijal 1 i 2 sa naslovnom od bleka redovnog br. 1.

500 stranica? e to je pravi strip svaka cast!

"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 30/07/2012 : 15:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Da, ali problem je u tome sto Ludens samo izbaci ono sto je visak na skladistu. To znaci teoretski da ta izdanja mogu prestati vec kod sljedeceg broja. Tako je npr i sa Zagor klasikom HC: tocno se vidi zuti strip i utori od uveza na stripu, a korice nove i netaknute. I prestade izlaziti. Ne pocinjite sa sakupljanjem ovih Ludensovih debeljuca ako se nadate sakupiti time neku kolekciju.
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 30/07/2012 : 22:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, ali problem je u tome sto Ludens samo izbaci ono sto je visak na skladistu. To znaci teoretski da ta izdanja mogu prestati vec kod sljedeceg broja. Tako je npr i sa Zagor klasikom HC: tocno se vidi zuti strip i utori od uveza na stripu, a korice nove i netaknute. I prestade izlaziti. Ne pocinjite sa sakupljanjem ovih Ludensovih debeljuca ako se nadate sakupiti time neku kolekciju.

Ja bih ipak volio to imati, ne mora biti kolekcija.
Mogu li i gde ovakvi stripovi Komandanta Marka da se nabave?
Go to Top of Page

scanturion
Junior Member

Croatia
465 Posts

Member since 11/01/2002

Posted - 02/08/2012 : 11:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send scanturion a Private Message  Reply with Quote
Hoće li skoro Mark 42 na kioske?

Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/08/2012 : 20:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by scanturion

valjda hoče kad je več u SNK!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/08/2012 : 20:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
welcome back, teller!

(lijep avatar, btw)

;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/08/2012 : 20:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

welcome back, teller!

(lijep avatar, btw)

;)

hvala prijatelju, to je više mali upad da razveselim markoljubce..nešto mi se ne piše, osim na topicu Malog rendžera....
puno ti hvala za poklon preko bare,sutra se dobijam sa dtopicem koji mi donosi tvoj poklon..nadam se da ti se jednom oddužim u deželi...kad navratiš...veliki pozdrav Velikoj jabuci.

Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 04/08/2012 : 11:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marinac

quote:

Ja bih ipak volio to imati, ne mora biti kolekcija.
Mogu li i gde ovakvi stripovi Komandanta Marka da se nabave?

Ne znam ti reci gdje ih ima, ali pisalo se na ovom topicu o tome, prije par strana.
Go to Top of Page

ironside
Starting Member

Croatia
29 Posts

Member since 07/05/2009

Posted - 04/08/2012 : 17:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ironside a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by scanturion

Danas kupio marka na kiosku i PSDZ 7.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/09/2012 : 10:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
u mom gradu u par kioska siglo bar 20 Marka br 42 i da čovjek ne povjeruje...???
dobar mjesec i več ti ROBOVI MOČVARE nestali....mislim da je Mark popularniji
od Bleka bar kako vidim kako brzo je razprodat...ako znamo da je to u manjem gradiču u Sloveniji,
da klinci i ne luduju za stripovima i da to nije Zagor....
MARK JE OČITO HIT NA KIOSCIMA....

ps... ono da sam od tih 20 komada 19 kupio ja,u cijeloj je priči nevažno....
šalim se naravno...uz sve mane Ludensa-sa Markom,Blekom i Mikijem...Bernard je pogodio u sridu...

Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 14/09/2012 : 10:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
Prvi strip (ako ne računamo Diznijevu školu) koji sam ja pročitao bio je svakako Komandant Mark, i ne zato što nije bilo drugih, već zato što mi ga je ćale preporučio/kupio. Onda je usledio Blek, pa onda tek Zagor.

I danas klinci svakako više vole Marka. Dok malo ne porastu. To su jednostavne, pitke priče, nema komplikovanih nastavaka, bar ne više od 2 epizode, a crtež je lep. Ja lično i danas radije uzmem pa čitam Marka nego Teksa, i radije Bleka nego... Ovde ću stati.

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/09/2012 : 11:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -jeremija-

Prvi strip (ako ne računamo Diznijevu školu) koji sam ja pročitao bio je svakako Komandant Mark, i ne zato što nije bilo drugih, već zato što mi ga je ćale preporučio/kupio. Onda je usledio Blek, pa onda tek Zagor.

I danas klinci svakako više vole Marka. Dok malo ne porastu. To su jednostavne, pitke priče, nema komplikovanih nastavaka, bar ne više od 2 epizode, a crtež je lep. Ja lično i danas radije uzmem pa čitam Marka nego Teksa, i radije Bleka nego... Ovde ću stati.

poštujem to...
Markova po meni jedina mana nije crtež, koji je fantastičan...več plitak scenario(ko opravdanje vidi godinu izdavanja) i največa mana
ŠTO JE BILA PRIČA SKORO BEZ PAR IZNIMKA ZAVRŠENA NA 66 STRANICI, pokažite mi danas scenaristu u Bonelliju i šire koji može nešto pametno sročit na 66 stranica...nema tog junaka sigurno....
vidi se baš po tome da su onih par priča Marka u nastavcima i najbolje njegove priče....pogotovo BUĐENJE MUMIJE je odličan Mark u nastavcima....dok je apsolutno moj Mark svih vremena PRIČA O KOMANDANTU MARKU...naivno,slatko,romantično....zabavno štivo....
MARK je strip za opuštanje pre spavanja,na plaži ili klozetu....
meni zbog toga drag a kad se setih svog prvog Marka KLOPKA NA ANTILIMA od Zlatne serije kojeg mi kupila majka jer sam popustio i seo na stol kod zubara....orosi mi se oko....
esse-geese su za mene još uvijek legende dobrog čistog crteža...pa što mislili o njima...ako usporedim njihov prvi crtež sa onim Galepa kod Texa, trojica crtaća su bila nenadmašljiva..

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/09/2012 : 11:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

I danas klinci svakako više vole Marka. Dok malo ne porastu.

Ima ta urbana legenda da Marka vole samo klinci i da se taj strip s vremenom preraste.
Nisam bas u to siguran!
Meni je bio odbojan i dosadan strip jos kada sam bio klinac.
Neki drugi, koji su ga gotivili tada, ocigledno da ga jos uvijek vole i sa apetitom citaju.
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32401 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 14/09/2012 : 11:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
meni je kom.mark prva liga! kakav kod bio,66 stranica i gotovo. il ces se sjecati te price il ne,ne gori vatra. marku je za mene diglo "cijenu" zato jer je gotov. mozda to glupo zvuci,al ima se jedna prica koja je trajala 281 brojeva. crtez mi je odlican,morao bi se opet naviknut na ove druge poslije nekolko brojeva marka.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Edited by - Tutta on 15/09/2012 18:52:55
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 14/09/2012 : 12:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

poštujem to...
Markova po meni jedina mana nije crtež, koji je fantastičan...več plitak scenario(ko opravdanje vidi godinu izdavanja) i največa mana
ŠTO JE BILA PRIČA SKORO BEZ PAR IZNIMKA ZAVRŠENA NA 66 STRANICI, pokažite mi danas scenaristu u Bonelliju i šire koji može nešto pametno sročit na 66 stranica...nema tog junaka sigurno....
vidi se baš po tome da su onih par priča Marka u nastavcima i najbolje njegove priče....pogotovo BUĐENJE MUMIJE je odličan Mark u nastavcima....dok je apsolutno moj Mark svih vremena PRIČA O KOMANDANTU MARKU...naivno,slatko,romantično....zabavno štivo....
MARK je strip za opuštanje pre spavanja,na plaži ili klozetu....
meni zbog toga drag a kad se setih svog prvog Marka KLOPKA NA ANTILIMA od Zlatne serije kojeg mi kupila majka jer sam popustio i seo na stol kod zubara....orosi mi se oko....
esse-geese su za mene još uvijek legende dobrog čistog crteža...pa što mislili o njima...ako usporedim njihov prvi crtež sa onim Galepa kod Texa, trojica crtaća su bila nenadmašljiva..

Meni je prva bila Horusovo izdanje KM Extra "Brod Fantom • Čovek bez lica". Apsolutno se slažem da danas retko ko može išta kvalitetno odraditi na 66 stranica. Istina, kasnije sam se često pitao " A koj' se moj Mark iz KANADE petlja u AMERIČKI rat za nezavisnost?"

Inače, mislim da su samo Sartoris i Sinchetti crtači, a da je Guzzon scenarist.

quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

I danas klinci svakako više vole Marka. Dok malo ne porastu.

Ima ta urbana legenda da Marka vole samo klinci i da se taj strip s vremenom preraste.
Nisam bas u to siguran!
Meni je bio odbojan i dosadan strip jos kada sam bio klinac.
Neki drugi, koji su ga gotivili tada, ocigledno da ga jos uvijek vole i sa apetitom citaju.

Ne znam koliko je to legenda, ali tako je... Kod mene Mark recimo ima posebnu policu (na stranu to što mu i treba posebna polica zbog broja avantura koje sam kupio) jer me vezuje za to neko lepo doba kada me je tako jebeno bolelo uvo za sve, za devedesete kada su se svi oblačili kao u Srećnim ljudima i izgledali dobro (za ondašnji ukus), za Reebok patike, Action-mana, crtane na BK televiziji. Kako nijedne od tih stvari više nema, i kako je Mark jedina stvar koja me realno gledano vezuje za detinjstvo (osim gitare koja polako ulazi u pubertet), ja je negujem i čuvam, možda pomalo subjektivno.

Verujem da tebi na putu ka voljenju Marka stoji tvoja najlepša osobina (bar koliko sam te ja upoznao za ovih mesec dana): objektivnost

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15

Edited by - -jeremija- on 14/09/2012 12:07:56
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7721 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 14/09/2012 : 13:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
uz mister noa i zagora,marka uvijek pročitam čim nabavim novi broj dok se pojedini junaci nađu na čekanju godinama dok dođe na red da se čitaju...
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/09/2012 : 15:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

uz mister noa i zagora,marka uvijek pročitam čim nabavim novi broj dok se pojedini junaci nađu na čekanju godinama dok dođe na red da se čitaju...

Potpisujem! I meni je Mark uvijek bio drag. Kratke jedostavne priče. Jest da sliče kao jaje jajetu, i ima par grupa tih priča -razbojnici, crveni mundiri, indijanci i mješavina nabrojanog, ali divim se kako je ipak od nekoliko tih tema napravljeno toliko scenarija. I naravno, crtež. Uvijek lijep! I danas volim pročitati Markove epizode, i naravno, i dalje su mi puno bolje od Blekovih! Prve epizode jesu naivne, ali ima Mark i pravih bisera! Najbolji period tek dolazi, kad dodemo do epizoda objavljenih u Zs 600+.
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 14/09/2012 : 15:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Evo juce dobio onih 11 specijala od VC. Ma, prelijepe stvari. Kao sljedeci redovni od Ludensa izlazi Avet ponora. Odlicna prica koje se sjecam jos iz djetinjstva. Inace su mi sve epizode od Marka, u kojima nije rijec o crvenim odorama (mundirima) ljepse od onih sa istim.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 15/09/2012 : 20:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

Evo juce dobio onih 11 specijala od VC. Ma, prelijepe stvari. Kao sljedeci redovni od Ludensa izlazi Avet ponora. Odlicna prica koje se sjecam jos iz djetinjstva. Inace su mi sve epizode od Marka, u kojima nije rijec o crvenim odorama (mundirima) ljepse od onih sa istim.

da... AVET PONORA.....legendarna zimska priča....
u tom broju ide i TAJNA JEDNORUKOG....krasan strip sa krasnom naslovnicom,,,pa sve su naslovnice Marka odlične....
Guzon?...pa crtao je on dosta...naslovnice + prvi dio(obično) stripa na
33 stranice, uvijek je bio vidljiv preskok na 33 stranici....prvih 33 Guzon(skoro bez iznimke)a onda ostala dvojica....
GUZON je bio meni najbolji od trojice maestra....
pogledajte njegove naslovnice...
bar kod reprinta if edizioni,Guzon je naveden ko crtač naslovnica...

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 16/09/2012 : 18:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Lina Buffolente ili tako nekako je u toj priči najlošija karika, ne znam da li je crtala koji strip ili samo oslikavala one dodatke u Ludensovom Marku... Guzona u odnosu na ostalu dvojicu nisam nikada razlikovao, a crtež na Marku jest vrhunski!
Go to Top of Page
Page: of 93 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000