forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mister No(VC)-diskusije o novim-starim epizodama
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

tutto maxim
Senior Member

Serbia
1355 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 06/12/2010 : 16:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message  Reply with Quote
Bravo.
Konacno.
Uzimam sigurno.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/12/2010 : 16:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
baš se pitam dal bi izpao totalni idiot da uz Libellus knjige nabavljam i ovo?
bojim se da sam na dobrom putu.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 06/12/2010 : 17:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Preskocit cu bucu...nemam ni volje, ni para, ni mjesta za jos jednu kolekciju jednog te istog. A Libellus mi se ne prodaje...

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 06/12/2010 : 17:22:43  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

baš se pitam dal bi izpao totalni idiot da uz Libellus knjige nabavljam i ovo?
bojim se da sam na dobrom putu.

Ja hoću, a za tebe me baš briga...

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 06/12/2010 : 19:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Kupljeno! Za 11 evra, 684 strane sa tekstualnim dodacima, sa svim naslovnicama. Ako je nesto "isplatljivo" u svijetu stripa, onda su to ove knjige.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 06/12/2010 : 19:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Kupljeno! Za 11 evra, 684 strane sa tekstualnim dodacima, sa svim naslovnicama. Ako je nesto "isplatljivo" u svijetu stripa, onda su to ove knjige.

kolko je strana textualni dodatak?
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 06/12/2010 : 19:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Video u AF. Uvez dosta dobar, tekstualni dodaci odlicno odradjeni, dizajn vise nego solidan. Otisak... standardan.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 07/12/2010 : 19:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote

Meni ovo izgleda odlično

Jeste da sad ne mogu da postujem kako hoću Mister Noa od 1. ali navićiću se već nekako

Još da legne plata, posle ću samo da pevam Oh when the saints go marching in , When the saints go marching in....

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 20/12/2010 : 21:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Mister No

Ha, kakav je osećaj komentarisati prvu avanturu pilota

Između onog "prvi mačići se u vodu bacaju" i "prvo pa muško", više sam naklonjen ovoj drugoj varijanti. Od simpatičnog uvoda u epizodu pa sve do veselog kraja, ovo je sasvim pristojna priča za prvi broj. Odmah se videlo kako će "matori" da uleće u tuče i nevolje, kako mu je grlo uvek suvo (a kome to pa nije ). Upoznali smo se na kratko sa Manausom, i sa Švabom u jednoj maloj sceni, što mi je sasvim OK. Feri je to sve korektno upakovao. Jeste da je Džeri tu i tamo vrljav, ali ajde neću da tražim dlaku u jajetu

E sad...uvek ima ono ali. Nije pilot počeo naročito orginalno. Tu mislim na sam zaplet priče. Ko se seća prve Zagijeve epizode, sigurno pamti kako je Kanoksen poglavica dalavera završio u živom blatu. Ovde je stari autorski dvojac upotrebio isti (sličan) motiv, samo su se u gadnom sosu živog blata našli Mister No i Sem Taker. OK, ništa strašno. U neku ruku i logično je da se autori oslanjaju na neke svoje proverene radove.

I na kraju, svideo mi se onaj deo kada mašta o tome kako će da se provodi na račun kompanije. Pa kako sreća izklizne iz ruku kao žilava riba. Ali nema veze, važno je da se nabavi nova košulja

Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 20/12/2010 : 21:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Ovu novu nisam ni započeo. Ne verujem da ću skoro da krenem sa čitanjem. ipak je razmak veliki. sačekaću da sve prikupim pa oda lagano...

Sad ima dosta materjala. Već sam zagazio u Amazoniju

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 21/12/2010 : 09:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drakulloni

...Sad ima dosta materijala. Već sam zagazio u Amazoniju

Javi se posle Kangaceira da podelimo odusevljenje...
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 21/12/2010 : 10:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
E sad je ovaj "Kangaceiro" kompletan, jer Dnevnik ga je bio iskasapio za 70-etak i vise stranica! Nezaboravna avantura, pravi vojnicki Mister No...pre neki dan sam ga citao posle nekih 15-tak godina...a i ne da mi je legla "Covek iz Gijane/Bubnjevi u dzungli" sa onom francuskinjom Anuk Remi, prvi Roberto Diso...
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 17/02/2011 : 19:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
U iscekivanju novog broja...UP! ;)
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 17/02/2011 : 19:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Poslednji Kangaceiro je definitivno jedna od boljih prica u ranoj mr. Noovoj karijeri. Zaokruzice je kasnije ona epizoda iz Almanaha, "capitao Vinganca".

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 18/02/2011 : 10:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
kangaceiro je do jaja. Binjoti odličan tu. Najbolji Mr No.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 19/02/2011 : 21:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

kangaceiro je do jaja. Binjoti odličan tu. Najbolji Mr No.

došo čika Paja i odneo jaja

Šalu na stranu, Kangaseiro je stvarno dobre epizoda. Ja bih rekao da je to epizoda koja najvljuje da će Mister No biti fantastičan strip.

Još sam u fazi čitanja (razvuklo se to na više nedeljno studiranje kansagairosa ) tako da utisak nije kompletan. Očekujem pakleni obrt u trećem nastavku,naslova u western stilu "Gringova Osveta"

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 24/02/2011 : 18:41:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote

052

EDIT:mis'im,052 do kraja...

Edited by - Pajtos on 24/02/2011 18:44:51
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4338 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 24/02/2011 : 21:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
indokina fenomenalna..stampa konacno odlicna..kad bi takvi bili svi brojevi bilo bi super...crtez i prica izvrsni..e sad cekanje jos tri meseca na sledeci zavrsni broj ove epizode
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 24/02/2011 : 21:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

indokina fenomenalna..stampa konacno odlicna..kad bi takvi bili svi brojevi bilo bi super...crtez i prica izvrsni..e sad cekanje jos tri meseca na sledeci zavrsni broj ove epizode

mrzi me da talaskam na s.b.ko crta indokinu?

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/02/2011 : 21:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

Di Vitto.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 24/02/2011 : 21:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by cronos six

Di Vitto.

oduvek dobar dvojac.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 25/02/2011 : 23:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Ček ček,

jel ova epizoda povezana sa predhodnom ili ne

Predhodnu još uvek nisam pročitao,mislio sam da je u nastavcima,a hoću da kompletiram celu pričupa tek onda sledi čitanje.

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4338 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 26/02/2011 : 10:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
da..ovo je drugi nastavak price...sledeci broj bice treci zavrsni deo price,ali tek pocetak sage u indokini
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 16/03/2011 : 21:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Kah..kah...kah...kah...

nahvatala se prašina na topik

Dosta čitam, malo pišem... vreme je da se to promeni.

Amazonija

Eto priče koja će možda neopravdano pasti u zaborav. Pre svega tema koje se provlače. Reklo bi se društvenih, a zašto ne i klasnih.

Mlađani Morazbi stiže u "džunglu" kakvu nije mogao da vidi u atlasima i turističkim priručnicima. Nošen entuzijazmom i hrabrošću stečenoj na koledžu,kreće u potragu za ćalom. I tu na početku je prva od tih pokazatelja stanja u društvu. Jedan od vodiča, videvši hrpu zelembaća, uzvikuje "Hej Pedro..danas ćemo jesti...zaista jesti... kao nekada" ! Mister No svakako nije strip koji zalazi u suštinu tih stvari, ali kada se to ovako bezazleno provuče u jednoj rečenici dobija na svežini. Ovde je to tek onako, u prolazu, dok se u Kangaseirosu pokušalo sa korenima siromaštva, atu nastaju problemi... ali o tome drugi put.

Elem, Morazbi zatiče Džerija u klasičnoj situaciji koja je zs njega "lagani dvokorak u školskom". Malo se tu zakuvalo, ali posle upoznavanja dvojica odlučuju da krenu u spasilačku avanturu.

Tu se negde pojavljuje i "čovek na službenoj dužnosti". Čuvar reda i zakona ovde je upotrebljen na kratko, više kao vic o pandurima. Kasnije su atrom liscu dodelili značajniju ulogu.

Kasnije priča opušta, par lokalnih pacova, sumnjivog morala koji se ruši poput kule od karata kada ugleda svežanj Vašingtona. Tek nas klopka Indiosa dovodi do potpunok preokreta. Morazbi-ćale, nije otet, nije ni mrtav već, gle čuda, čovek je pobegao od gradske gužve i smoga. Napustio je pijavice i aligatore, i pronašao svoj mir među pravim i iskrenim pijavicama i aligatorima, koje sišu krv jer zato i pstoje, i koji grizu instiktivno kako bi preživeli.

Posmatrajući u kontekstu vremena, tih sedamdesetih godina verovatno je počela da se javlja svest o vraćanju majci prirodi. Sam Mister No je izgleda odabrao pogrešan način, ili pogrešno "pleme". Indiosi u šumama ipak znaju za neki kodeks, koji pruža mir u senci velikih gradova.

Danas čovek i nema gde da se skloni ekologija i sve sa tim predznakom već dobija neki ironičan prizvuk. "Beli čovek" tera po svome.

Na kraju, dobri duhovi su odradili svoje i svako je dobio ono što je želeo. Dečak oca, otac slobodu, Mister No wisky... a ja odoh na pivo Probao sam ovo novo Merak, pored cene i ukus mu je dobar

Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 19/03/2011 : 19:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Poslednji Kangaseiro

I posle toliko godina, ovo je i dalje aktuelna tema. Neki novi kangaseirosi stupili su na scenu, samo što je danas mnogo teže definisati ko su zapravo pravi borci za pravdu. "Pravdu"...xexexexe.... Pravda je još samo u stripovima i romanima. Nje odavno nema, ostali su samo interesi.

Ali kako se i Mister No drži podalje od zalaženja u interesne sfere, neostaje mi ništa drugo nego da sledim njegove mudre postupke.

O epizodi se mnogo pričalo kao jednoj od najboljih, moguće da je tako, ali meni tu neke stvari ne piju vodu. Valjda upravo zbog tih dodirnih tačaka sa politikom, koje nisu potencirane već uzete onako "zdravo za gotovo". Ko nama garantuje da Kurišku ne bi postao neki zemljoposednik, uticajni političar ili nešto treće. Neko iz vlade bi mu dodelio titulu i benificije samo da se smiri. On bi to prihvatio ili možda i ne bi, ukoliko je imao jaku pozadinu. Ali nije, u to smo se uverili. Velikog vojskovođu Kuriška izdala je karikatura oličena u malom - debelom amigosu, u koga Kurišku ima bezgranično poverenje. A izdaja je zasnovana na roditeljskoj brizi malenog amigosa za svoju kćer. U prvi mah se čini da je jadnica zlostavljana, pretili su smrću, a kasnije se ispostavlja da gospođica nije nimalo naivna šiparica. Njen lik prerasta u opasnu zavodnicu iz akcionih filmova, koja flertuje sa pilotom. Verovatno se dobro snašla u zarobljeništvu. No, bilo kako bilo, Kuriško je žrtvovao svoj život, u stilu velikih kavaljera zarad mlade dame. I slomili su se snovi o revoluciji i reanimaciji velikih kangaseirosa. Moj pokojni deda je imao običaj da prokomentariše, gledajući western filmove, "Pih... pa zar uvek žensko mora da se umeša"

Pre će biti da im je pukovnik svima napunio džepove, u stilu "sa koliko nula se piše Kurišku". Ali ajde... neka bude. Barem je u sve to poverovao naš naivni pilot, i vođen gnevom osvete slistio pukovnika i kapetana u velikom stilu.

Uh, zamalo da zaboravim jedan jako bitan detalj. Vinjeta kada Mister No cepa svežanj novčanica na aerodromu, nezadovoljan, opet naivnim, uplitanjem u krvavi pir kangaseirosa na početku. "Ne terebaju mi vaši prljavi dolari, puxa vida"!!! Moćno, nema šta. Svako poštovanje na ovom gestu. U tim trenucima shvatam da u meni ima još trunka sanjara kakav sam bio u dečačkim danima

Elem, dok mi uživamo u čarima stripova, negde na beskrajnom horizontu neki novi kangaseirosi padaju uhvaćeni u zamke i izdani od strane onih kojima su najviše verovali. I dok se smenjuju godine, uvek su oni poslednji samo jedni u nizu, i gotovo uvek posle njih nastanu neki "novi" kangaseirosi.

Poslednji pozdrav poslednjim kangaseirosima

Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000