anto
Advanced Member
Serbia
21321 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/02/2025 : 12:30:12
|
nadjoh komentar za DW izdanje: kao prvo,izdanje je prelepo,sjajan dizajn,te naklon do poda Ljiljani Pekeč.Pa još kad je nešto veći format,kao što je u biblioteci Trag,prosto ti je milina da držiš strip u ruci,i sve i da nije nešto,osećaj čitanja je lep.A daleko od toga da nije nešto. Prvo bih primetio par stvari: 1.imam zamerku na francuze,odnosno njihovo izdanje - a to je izostanak originalnih naslovnica na početku svake od priča;to što nam ih daju na kraju izdanja,u Galeriji, mi je loša ideja;tu treba da idu razne varijante dodatnih naslovnica,skice&šta god,ali još je efektnije kad strip započinješ sa lepom naslovnicom,a obe to jesu,pogotovu ona za Čoveka od papira. 2.zašto kod numeracije stranica stoji Odiseja spoznaje I pa paginacija? Biće i Odiseja spoznaje II ? 3.na nekim tablama Čoveka od papira boje/štampa su mi ili malčice mutnije (recimo stranica 84) ili malčice "ispranije" (tu sam gledao neke oriđiđi table na netu) - ništa previše strašno,ali primetno - materijali ili AMD? 4.U drugom albumu su neki tekstovi u oblačićima delimično izbrisani;ni to nije neki problem,ali sveukupno pomalo kvari krajnji utisak.
Kasteli&Manara:Snežni čovek
Novinar Dejli telegrafa Tobi,kreće na ekspediciju osvajanja Himalaja,ne bili rešio misteriju Snežnog čoveka.Priča tako-tako,a Manarin solidan crtež pokušaj kopiranja Mebijusa.Ali kao što spomenuh na početku izlaganja,sama impozantnost izdanja ti ne da da daš lošu ocenu stripu unutar njega.
3/5
Milo Manara:Čovek od papira Ovo mi je bio jedan od ponajboljih stripova nekada;i odlično se sećam oduševljenja sa njim kad sam ga pročitao u Avanturi. E pa i danas mi je odličan - možda ne tako fascinantan kao nekad,ali svejedno sjajan. Čovek od papira je jedan totalno opičen strip smešten na divlji zapad;neobična avantura u miljeu indijanaca i kubojaca,ali netipičnih.
Naš junak (čovek od papira)sreće starog i pomalo ludog engleskog vojnika,koji napada patrolu vojske,koja vodi zarobljenu zgodnu indijanku,i dospeva u nemilost istih,ali njihov kapetan sa obzirom da ne može da vuče sa sobom dva zarobljenika,traži od matorog časnu reč da će se zajedno sa indijankom predati u utvrđenju Larami.Englez pristaje,te započinje neobično putešestvije,na kome će im se pridružiti "čovek od papira",a ubrzo i još par skroz uvrnutih saputnika.
5/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 01/02/2025 12:30:55 |
|
|