forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Restauriranje i popravak starih stripova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

bvagner3
Senior Member

Croatia
2369 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 13/04/2010 : 19:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by broj jedan

jel ima možda negdje na netu skenirane i zadnje stranice (ne zadnja stranica u stripu nego na koricama) stripova?
imam nekoliko komada ZS kojima fali samo zadnja korica, pa sam to htio isprintati ali nikako ne mogu to naći.
evo još jednom da pitam kako da ispravim valovitost stranica??? već sam pokušao i s peglom, i sa stegom, stavljao debele knjige na strip preko noći ali ništa nije pomoglo strnica su i dalje valovite.

Ne znam koliko su valoviti,i o kojim je sve stripovima riječ(dali samo Dnevnikovi),ali jedno sam siguran,trebaš staviti više debelih knjiga(ili bilo koji veći teret),ali treba čekati duže i po tjedan,pa i više,a za skenove zadnjih korica neznam,ali vjerujem da ti netko može poslati sken zadnje korice svog stripa,to bar nije teško,ja nemam ništa od ZS,(samo neke specijale i sl.)

#!??
Go to Top of Page

broj jedan
Junior Member

Croatia
325 Posts

Member since 13/07/2009

Posted - 13/04/2010 : 20:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send broj jedan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

Ne znam koliko su valoviti,i o kojim je sve stripovima riječ(dali samo Dnevnikovi),ali jedno sam siguran,trebaš staviti više debelih knjiga(ili bilo koji veći teret),ali treba čekati duže i po tjedan,pa i više

ok, hvala probat ću

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi!
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 14/04/2010 : 02:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:

jel ima možda negdje na netu skenirane i zadnje stranice (ne zadnja stranica u stripu nego na koricama) stripova?
imam nekoliko komada ZS kojima fali samo zadnja korica, pa sam to htio isprintati ali nikako ne mogu to naći.
evo još jednom da pitam kako da ispravim valovitost stranica??? već sam pokušao i s peglom, i sa stegom, stavljao debele knjige na strip preko noći ali ništa nije pomoglo strnica su i dalje valovite.

Od kojih ti brojeva zs fale zadnje korice,ja skupljam zs pa mozda imadnem te zadnje korice.jesili pokusao na strip zoni,yugo mediji,tamo mogu da se pronadju zadnje korice ,a za par dana dobijam dvd sa svim markovim brojevima zs ,ukljuceni su dodatni stripovi ,pa i zadnje korice.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/04/2010 : 21:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Imam i ja jedno pitanje.
Kako da zalepim ispale stranice(desetak) i ujedno sprečim da ne poispadaju još? U pitanju je grafička novela Belog puta, ne znam kako se zove taj format.
Mnogo hvala unapred.
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 25/04/2010 : 00:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Imam i ja jedno pitanje.
Kako da zalepim ispale stranice(desetak) i ujedno sprečim da ne poispadaju još? U pitanju je grafička novela Belog puta, ne znam kako se zove taj format.
Mnogo hvala unapred.

Ja ti samo mogu reci kako to rijesavam kod zs pa mislim da taj isti princip mozes primjeniti i kod tih tvojih,nadjes neko dobro tekuce ljepilo meni najbolji zeleni oho jer je bez mirisa,tako da kad otvoris strip neces osjetiti jak miris ljepila.Zaljepi ih sve zajedno ako su povezane,pa ih vrati tamo gdje pripadaju ,a ako su nepovezane vracaj ih tako sto ces u tankom sloju uz sam rub unutarnje stranice nanjeti ljepilo i onda dodati ispalu stranicu,a da bi sprijecio da se ispadanja ponove ,na dno i vrh stipa stavi malcice ljrpila,otptilike 1 mm od hrbata.Nadam se da sam ti pomogao.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/04/2010 : 00:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Jesi. Hvala mnogo.
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 26/04/2010 : 01:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Jesi. Hvala mnogo.

Nema na cemu,tu smo da pomazemo jedni drugima,zar ne?KOLEKCIONARI SMO I SVI ZELIMO DA IMAMO STO LJEOSU KOLEKCIJU SA STO MANJE STRIPOVA KOJIMA ISPADAJU STRANICE ITD.
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2369 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 02/05/2010 : 00:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Skužio sam kako skinuti salotep sa boka stripa,ovo se odnosi na novije zaljepljene salotepe 1-5g.otprilike,stavite strip na radijator,ili(ako to hoćete brže)salotejp zagrijavate nad lampom,(može i fen,ali to nije primarno)uglavnom po osjećaju(bitno je da ljepilo otpusti),dok ne postane vruć,potom uzmite iglu(ili špenadl)i polako ugurajte ispod salotejpa,te ga rotirajte ljevo-desno,dok ga ne odvojite od površine stripa,ovaj postupak se pokazao vrlo efikasnim kod "novijih"salotejpa,uglavnom na boku stripa,na koricama pomaže isti postupak zagrijavanja,ali skidanje salotejpa(ili naljepnice)komadom plastike ili jednostavno noktom,prilikom skidanja javit će se oštećenja (ali minimalna),postupak je sljedeći:zadrapljenja premažite ljepilom za papir i ostavite da se osuše par sati,potom površinu koja je uništena docrtajte prvo flomasterom jednake nijanse,zatim(krećući od svjetlije prema tamnijem),crno uglavnom crnom kemijskom ili sličnim,ili akrilnim bojama,(da izbjegnete mješenje boja na površini),bezbojne dijelove(bez slika)koji su možda nakon skidanja ostali ocufani ili istrgani jednostavno premažite ljepilom za papir i ostavite da se osuše,starije salotepe ,(više od 10 g.)bolje je ostaviti da otpadnu sami,ako su već počeli sa"ljuštenjem"od površine,eto....

#!??

Edited by - bvagner3 on 20/10/2010 01:12:44
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17107 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 16/05/2010 : 15:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

drugi primjer,ništa posebno uglavnom poravnan,pukotine ispunjene bojom odgovarajuće nijanse,i zaljepljeno što se nije previše držalo(nikad ne koristim salotep).

E, svaka čast, bez puno ulaganja odličan rezultat
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2369 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 16/05/2010 : 21:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Hvala

#!??

Edited by - bvagner3 on 16/05/2010 21:40:02
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 22/08/2010 : 19:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Kako pomoci ovakvim stripovima:

Imam puno,puno ovakvih stripova koji su(ako zanemarimo sljedece)5-ice i glanceri.Naime,radi se o tome da su stripovi(kao i ovaj na slici)povijeni,talasasti ili kako bih to vec nazvao.Zanima me ima li tu lijeka i od cega dolazi?
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 22/08/2010 : 19:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Nedavno sam primjetio da su mi se kod par komada starih Fordova (između brojeva 40-60) počeli cjepat listovi oko sredine (odljepe se od hrbata). Pazio sam ih, nisam silovao sredinu dok sam ih čitao i opet... Zanima me koji je najbolji način da se to zaustavi, da se stranice zaljepe, ali da se ne našteti stripu???

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2369 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 20/10/2010 : 01:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Odgovori:
Prvi post:stripovi su talasasti od vlage,prostorija mora biti prozračna i suha,po zimi grijana,poželjno je stripove držati u vetrini,vrećice za stripove nisu najbolja opcija(kao privremena da)zato jer se vremenom ,tj.tokom dužeg perioda strip ,ustvari korice mogu slijepiti sa raspadajućom plasikom,popravak navlaženog stripa prije svega isušivanjem(prostorije odvlaživačima),a potom strip ostaviti neko vrijeme pod pritiskom,da se poravnaju(knjige,ili neki teži predmeti),u slučaju da niti nakon toga(u prvom redu korice)ne budu ravne može se koristiti pegla na paru,ali jako oprezno.Drugi post:Ljepilo se vremenom kruti,tj.propada i trune,jedino rješenje je pažljivo umetanje ljepila slične kvalitete u pukotine,no kolekcionarski primjerci ionako nisu namjenjeni čitanju ,naravno ako neko ima bolja rješanja i savjete,oni su svakako dobrodošli

#!??
Go to Top of Page

Mali soko
New Member

Bosnia and Herzegovina
162 Posts

Member since 06/03/2009

Posted - 20/10/2010 : 13:14:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mali soko a Private Message  Reply with Quote
Zanima me na koji nacin se moze obrisati/skinuti prljavstina sa korica posto kod nas nekada stripovi dolaze kao da su u prasini bili..koristio sam gumicu ali skida i boju sa stripa..jos me zanima koji je najbolji nacin kako skinuti naljepnicu sa cijenom sa stripa
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 20/10/2010 : 14:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali soko

Zanima me na koji nacin se moze obrisati/skinuti prljavstina sa korica posto kod nas nekada stripovi dolaze kao da su u prasini bili..koristio sam gumicu ali skida i boju sa stripa..jos me zanima koji je najbolji nacin kako skinuti naljepnicu sa cijenom sa stripa

najbolje je odmah je skinuti čim skineš najlon sa kompleta.
a ako ti naiđe strip koji ima naljepnicu već duže vrijeme,onda bi se moglo malo zagrijavati i polako skidati naljepnicu.
ja isto koristim gumicu za brisanje i polako koliko može.
Go to Top of Page

Mali soko
New Member

Bosnia and Herzegovina
162 Posts

Member since 06/03/2009

Posted - 20/10/2010 : 19:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mali soko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

quote:

a ako ti naiđe strip koji ima naljepnicu već duže vrijeme,onda bi se moglo malo zagrijavati i polako skidati naljepnicu.

Kakvu vrstu gumice za brisanje ti koristis?

Edited by - Mali soko on 20/10/2010 19:55:47
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 21/10/2010 : 01:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ja koristim pelikan(bijeli) ,a kod tezih zaprljanja pelikan br 80(crveno -plava gumica),skidanje boje nemozes izbjec pa je zato najbolje tretirati bijele povrsine stripa i one povrsine za koje imas flomastere iste nijanse.Sto se tice skidanja naljepnice ja to sa svojih stripova skidam na sljedeci nacin,nadjem mali komadic spuzve i navlazim je ,njome tretiram naljepnicu odredjeno vrijeme zatim je lako odljepim noktom ili trljanjem prsta po njoj,poslje ljepljivi trag koji ostaje iza skidanja naljepnice isto malo protrljam spuzvom i noktom skinem svaki trag ljepljivosti i poslje vatom predjes preko te povrsine,kod mene sada nema sanse da se vise primjeti da je na tim stripovima ikada bila naljepnica(ovo se odnosi samo na posljeratne stripove Lundens i veseli cetvrtak)
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 21/10/2010 : 01:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ma ništa posebno,običnu neku gumicu našao...
Go to Top of Page

SainT
Average Member

United Kingdom
643 Posts

Member since 26/12/2003

Posted - 24/10/2010 : 20:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send SainT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by herzegovina.boy

quote:

Od kojih ti brojeva zs fale zadnje korice,ja skupljam zs pa mozda imadnem te zadnje korice.jesili pokusao na strip zoni,yugo mediji,tamo mogu da se pronadju zadnje korice ,a za par dana dobijam dvd sa svim markovim brojevima zs ,ukljuceni su dodatni stripovi ,pa i zadnje korice.

@herzegovina.boy, sada sam pročitao ovaj tvoj post...

Kao informaciju, imam sva 282 redovna broja Komandanta Marka iz Zlatne Serije, specijalac Ajkula sa Kariba, 3 almanaha iz Strip Zabavnika, polupopunjen album sa samolepljivim sličicama Komandanta Marka (nedostaju mi 142 sličice od ukupno 300). Imam i sve italijanske specijalce i dodatke, osim dodatak broj 1 "Guerre di Frontiera" i specijalac broj 11 "I coraggiosi".

Ako imaš, možeš li mi poslati ili skenirati zadnju koricu ZS-115 Veliki medved?
Jedino mi nedostaje ta zadnja korica, a sve ostale korice su na broju.

Apparently I've signed the death warrant of a whole army of beavers... Badgers, Minister. What? Well, beavers would have a navy!
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4138 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 24/10/2010 : 21:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Imam puno,puno ovakvih stripova koji su(ako zanemarimo sljedece)5-ice i glanceri.Naime,radi se o tome da su stripovi(kao i ovaj na slici)povijeni,talasasti ili kako bih to vec nazvao.Zanima me ima li tu lijeka i od cega dolazi?

Prodaj meni Elvise
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 25/10/2010 : 21:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SainT

quote:

quote:

Kao informaciju, imam sva 282 redovna broja Komandanta Marka iz Zlatne Serije, specijalac Ajkula sa Kariba, 3 almanaha iz Strip Zabavnika, polupopunjen album sa samolepljivim sličicama Komandanta Marka (nedostaju mi 142 sličice od ukupno 300). Imam i sve italijanske specijalce i dodatke, osim dodatak broj 1 "Guerre di Frontiera" i specijalac broj 11 "I coraggiosi".

Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 25/10/2010 : 22:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

E da si se malo prije javio,mogao sam ti pomoc i oko albuma Komandant Mark ,jer san prije par mjeseci na aukcijama prodao album ,a falilo mu je 40 slicica do popunjanja za samo 120 kuna,a prije pola godine sam imao i 110 razlicitih slicica za album Mark savrseno ocuvane i jako ljepljive,ali jih je kupio pedja 67 iz Beograda za 15 evra.PRIJE NEKOLIKO DANA MI JE UKRADEN LAOTOP I SVI CD-i PA TAKO I OVAJ SA MARKOVIM STRIPOVIMA,ALI IMACU TE U VIDU DA TI POSALJEM ZADJU STRANICU ,AKO NABAVIM PONOVO TAJ CD,JER MISLIM DA DECKO KOJI MI GA JE PRVI PUT PRODAO IMA JOS KOJU KOPIJU,A NECE ME KOSTATI PUNO SA POSTARINOM 3,5-4 MARKE,PA AKO IH NADJEM SALJEM TI JE 100 % ILI PREKO NETA ILI POSTOM AKO NISI NEGDJE VAN BIVSE JUGOSLAVIJE.
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 25/10/2010 : 22:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

mozda mozes za pomoc da se obratis i kerberu ili rgeorgijevu ,jaki su kolekcionari ,a i blizu su ti ,pa ako nabavis tu zadnju koricu javi mi
Go to Top of Page

SainT
Average Member

United Kingdom
643 Posts

Member since 26/12/2003

Posted - 26/10/2010 : 02:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send SainT a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

E da si se malo prije javio,mogao sam ti pomoc i oko albuma Komandant Mark ,jer san prije par mjeseci na aukcijama prodao album ,a falilo mu je 40 slicica do popunjanja za samo 120 kuna,a prije pola godine sam imao i 110 razlicitih slicica za album Mark savrseno ocuvane i jako ljepljive,ali jih je kupio pedja 67 iz Beograda za 15 evra.PRIJE NEKOLIKO DANA MI JE UKRADEN LAOTOP I SVI CD-i PA TAKO I OVAJ SA MARKOVIM STRIPOVIMA,ALI IMACU TE U VIDU DA TI POSALJEM ZADJU STRANICU ,AKO NABAVIM PONOVO TAJ CD,JER MISLIM DA DECKO KOJI MI GA JE PRVI PUT PRODAO IMA JOS KOJU KOPIJU,A NECE ME KOSTATI PUNO SA POSTARINOM 3,5-4 MARKE,PA AKO IH NADJEM SALJEM TI JE 100 % ILI PREKO NETA ILI POSTOM AKO NISI NEGDJE VAN BIVSE JUGOSLAVIJE.

@herzegovina.boy, poslao sam ti PM.

Apparently I've signed the death warrant of a whole army of beavers... Badgers, Minister. What? Well, beavers would have a navy!
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 26/10/2010 : 09:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kojot

quote:
Originally posted by bihac-una

Prodaj meni Elvise

Moze druze,imam preko 50 Teksova koje netrebam,skoro svi ispod broja 500...,javi se na pm ili mail
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000