forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Fibra predstavlja: Orka specijal 3: Crna rupa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 31/10/2009 : 21:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Biti drugačiji: http://fibra.hr/index.asp?cat=6&SeriesID=10&TitleID=100

U prodaji idući tjedan.

Trouble will find me

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 31/10/2009 : 21:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Mozes li jos postaviti cijene ovih izdanja kao i da li ce ih biti za kupiti na CRS sa popustom?

Be yourself; everyone else is already taken.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 31/10/2009 : 21:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Cijena piše na fibrinoj stranici. Popust 10% na CRŠu i Interliberu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 31/10/2009 : 22:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Popust 10% na CRŠu i Interliberu.

Eggcellent! Na Fibrinom štandu ostavljam najmanje pola božićnice

"All deaths horrible. Also inevitable. Nod. Get treat."
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/11/2009 : 00:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
E sad, ako je iko ikada zheleo da poslusha jednu moju preporuku, neka to bude da kupe ovaj strip.

Bez shale.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21129 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/11/2009 : 15:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Evo ja ću te poslušati, iako me privju nije posebno oduševio
Inače, jesmo li pričali nas dvojica juče na sajmu (pored Darkvudovog štanda), Dekara je bio sa nama ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/11/2009 : 15:20:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Jesmo, bash sam sad video fotke, pa shvatih da si to bio ti.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 02/11/2009 : 06:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
Kupujem!

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

tony starks
Average Member

South Sandwich Islands
833 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 02/11/2009 : 10:24:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tony starks a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=NNwu3b3mid8&feature=fvst

Shakedown 1979, cool kids never have the time
On a live wire right up off the street
You and I should meet
Junebug skipping like a stone
With the headlights pointed at the dawn
We were sure wed never see an end to it all
And I dont even care to shake these zipper blues
And we dont know
Just where our bones will rest
To dust I guess
Forgotten and absorbed into the earth below
Double cross the vacant and the bored
Theyre not sure just what we have in the store
Morphine city slippin dues down to see
That we dont even care as restless as we are
We feel the pull in the land of a thousand guilts
And poured cement, lamented and assured
To the lights and towns below
Faster than the speed of sound
Faster than we thought wed go, beneath the sound of hope
Justine never knew the rules,
Hung down with the freaks and the ghouls
No apologies ever need be made, I know you better than you fake it
To see that we dont care to shake these zipper blues
And we dont know just where our bones will rest
To dust I guess
Forgotten and absorbed into the earth below
The street heats the urgency of sound
As you can see theres no one around

(Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!!
>>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 02/11/2009 : 10:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Vaginalna manipulacija...

Moglo bi biti dobro. Budući da je kultno djelce, horror, mislim da bi vrijedilo uzeti. 130kn cijena izdanja.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 03/11/2009 : 13:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
Kad sam ga uzeo prije negdje dvije tri godine, na francuskom, ocekivao sam jako puno. Na kraju, dosta razocaran. Prica se pomalo gubi, makar je ambient dobar. Ali uglavnom jako dobre kritika, pa nek svako vidi za sebe.
Eto

TK
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2850 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/11/2009 : 03:01:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Nego, mene pre svega zanima jel to osvanulo na CRS-u?

Niko nista ne kaze...

Jack the Black.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 08/11/2009 : 10:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Crna rupa,dobar naslov cak me privukao da kuznem par slicica iako to bas ne volim,kupim pa onda natenane.
Sto rece Deecay,,vaginalna manipulacija,, i jeste ali meni je nece zgaditi ma koliko se potrudili.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/11/2009 : 10:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mike

Nego, mene pre svega zanima jel to osvanulo na CRS-u?

Niko nista ne kaze...

je
mislim da je 115 kn.
Džabe ako mene pitaš

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/11/2009 : 20:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Bez obzira što ima 368 stranica, brzo se čita... Na alegorijskoj razini savršeno funkcionira, tajanstvena mutacijska zaraza koja se kod tinejdžera prenosi spolnim odnosom i kao ishod ima stravične ili suptilne deformacije. Pa sad jel to tinejdžerska trudnoća, AIDS, sifilis, ili samo odrastanje, adolescenciju i distanciranje od dječačkog/djevojačkog doba... Sve se vrti oko falusno/vaginalnih simbola, uživanja droge što je očito obilježilo autorovo odrastanje u Siettlu krajem sedamdesetih. Kako je to izgledalo bez interneta, facebooka, playstationa,; gdje su glavne stvari bile tek kampiranje, opijanje, tripanje i trošenje u prirodi.

Nažalost, horor komponenta mi je nekako labava. Autor aludira na neke primordijalne strahove i tjeskobu, grafičkog nasilja i jeze do kosti baš i nema. Kad se uzme u obzir da je ovaj serijal nastajao tijekom 10 godina, mislim da je Burns imao vremena mogao završiti puno efektnije, ovako mi je finiš pomalo mlak – ljubavna priča u sedlu. Više je to kao neki prijelaz, kraj jednog doba i začetak doba nekih novih klinaca koji će možda drugačije percipirati "drugačije".

Zanimljivo iskustvo tijekom čitanja uglavnom, podsjeća na loš trip! ;)

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 30/12/2009 : 17:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Procitah i ja.
Nije mi se svidjelo.
Nikako se nisam mogao poistovjetiti niti sa jednim likom jer su mi njihove reakcije nelogične (gkupe!).
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/01/2010 : 20:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
početak mi je bio obečavajući, onda mi jedno vrijeme nije bilo ništa jasno, ni zašto, ni tko, niti išta drugo.... i mislio sam žali bože... a onda sam pred sam kraj konačno shvatio o čemu je riječ i ne mogu reči da sam oduševljen, ali više sam nego zadovoljan pročitanim

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/01/2010 : 09:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Čitao po drugi put... Mogu reći da je puno bolje, neke stvari sjedaju na mjesto, lica nisu toliko identična, a i vide se male stvari koje prije nisam primijetio.

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 04/05/2010 : 13:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Strip lagan za citanje,pomalo neobican a svidjeo mi se kontrast crno-bijelog haj moze se rece vise crnog manje bijelog.
Dok lica su dosta slicna pa ponekad se mora zgledati tko je ko.
Ukratko:droga,ljubav,sex,prezivljavanje i dvije gadne stvari :
poljubac sa ustima na vratu i lomljene repica prilikom sexualnog cina.Covjek mora od sada pa nadalje dobro pogledati gdje ga trpa
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6196 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 04/05/2010 : 16:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Pročitam sve što Fibra izda, ali Crnu Rupu nisam uspio dovršit.Jednostavno, nije me se dojmilo a crtež mi je krajnje odbojan.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 04/06/2010 : 12:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Ufff..ja ovaj strip nisam uopće skužio. Što je pisac htjeo reči ostaje mi enigma. Metafora seksualnog sazrijevanja kao opake deformirajuće bolesti? Odrastanje te pretvara u čudovište? Ne kužim...
Strip ima zanimljivih djelova i nekoliko dobrih scena koji ga vade ali...ma ustavari ne neznam što da mislim
5/10

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/09/2010 : 10:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Novi Bocov osvrt na dotični strip i autora Burnsa, neka bude u topicu u kojem spada...

"Hipnotički lijepa koliko i zastrašujuća, Crna rupa nadilazi žanr, hrabro istražujući specifično američke kulturne momente u stalnoj mijeni i mlade ljude koji su u njima zapeli – onda kad više baš i nije bilo kul biti hipi, a Bowie je još uvijek bio malo preneobičan."

http://www.stripovi.com/index.asp?page=hero-view&Hero=CRU

Obavezno pročitati!

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/09/2010 : 12:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Lijepa rečenica, jedino nikada nisam volio teorije o nadilaženju žanra
Što je to točno iznad žanra koji je prevaziđen konkretnim djelom i koji su to žanrovi koji ne mogu u sebe upiti genijalne misli?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/09/2010 : 12:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Inače, sam strip mi se jako svidio. Evo što napisah nešto ranije:

Dolazak raznih epidemija, pogotovo u male gradiće, ima kao posljedicu, gotovo uvijek, poprilično sličan scenarij. Zgražanje, diskriminacija, borba protiv bolesti, karantena, likvidacije oboljelih...
U ovom stripu to nije slučaj. Naprasno, bez ikakva objašnjenja bivamo uvučeni u mali prigradski gradić koji, za divno čudo, kao da je saživio sa strašnom epidemijom koja ga je zahvatila. Oh naravno, ima diskriminacije i segregacije, ali ni blizu onome koliko smo navikli. Sama priča se usredotočuje na život tinejdžera u sedamdesetima, sve je puno jointova, vrhova, gesanja, trave, LSD-a, tripa...a poruke je:unatoč različitosti, svi mi imamo iste potrebe i isti cilj:biti prihvaćen, shvaćen i cijenjen. Možda najači dio stripa je kada glavni junak spava sa svojojm zaraženom simpatijom i pritom se uopće ne brine da će i sam biti zaražen. Ne, njemu to uopće nije bitno. I poslije, kada dobije virus, uopće se na njega ni ne osvrće. Kao da svi virusi ovoga svijeta ne mogu pobijediti želju za toplinom i ljubavlju...
Izdanje odlično i jeftino. Preporuke
Ocijena:7/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/09/2010 : 15:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Lijepa rečenica, jedino nikada nisam volio teorije o nadilaženju žanra
Što je to točno iznad žanra koji je prevaziđen konkretnim djelom i koji su to žanrovi koji ne mogu u sebe upiti genijalne misli?

Naravno da ti je tvrdnja retorička, al eto, malo pametujem.
Pa, osim što je Crna Rupa transžanrovsko djelo, možemo reći i da unutar svojeg (parcijalno horor) žanra uporaba samih horor elemenata više alegorijska, metaforička. Budući da je svojstven autor koji je izgradio svoj vlastiti stil, čisto semantički možemo reći da je nadišao žanr svojim Burns žanrom čije karakteristike se mogu pročitati u tekstu u dijelu o autoru... Vidi se specifičan pristup. Čita li se to ko vulgaris komercijalni horor, i nije nešto,gornji sloj horora je samo morbidna ambalaža.

Definicija žanra općenito...
Žanr (iz francuskoga Genre = "podvrsta") raspodjela je specifičnih oblika umjetnosti po kriterijima relevantne forme (npr. filmski žanr, glazbeni žanr ili književni žanr). U svim područjima umjetnosti žanrovi su, međutim, nejasne kategorije bez fiksne granice. Mnoga djela prelaze granice žanrova i koriste kombinacije.

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 11/01/2011 : 00:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Desetminutni filjm snimljen po Crnoj rupi (režirao RUPErt Sanders, haha):

http://www.rupertsanders.com/rupert.html#/sfv2/

Malo se sporo učitava, al' jebiga.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000