Author |
Topic |
Šovinista
New Member
Serbia
178 Posts
Member since 27/08/2009 |
Posted - 23/11/2009 : 13:25:11
|
Ovde se stripovi kupuju da bi se stavljali na police, a ne da bi se čitali. |
You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time. |
|
|
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
Member since 26/02/2007 |
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 24/11/2009 : 10:45:26
|
quote: Originally posted by Misko iz Darwooda
pa dobro ljudi zar ovo nije nitko pročitao?
mnogo je toga izaslo pa se ne stize sve procitati i komentarisati... meni licno su prica i crtez ovog stripa daleko bolji i dirljiviji od Lucijinog pogreba... |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
Member since 26/02/2007 |
Posted - 24/11/2009 : 11:29:28
|
pa,da,ali čini mi se da je malo nepotrebna ona akcija na brodu. na tom dijelu sam pomislio da će postati neki klasični komercijalni disney-film.ali dobro,kasnije je to popravio.isto mislim da je nepotrebna ona scena s kartanjem.u lucinom pogrebu nema takvih oscilacija. |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 25/11/2009 : 09:04:41
|
Da ali Lucin pogreb prikazuje pricu iz vidjenja djeteta tako da bi to trebao biti razlog sto je dosta jednostavnija... tri sjene je dosta duza prica, tako da: kupovanje karata za brod,samo putovanje,zatim kartanje samo nacin za produzavanje price te malo razbijanja stalne napetosti koja je prisutna u prici...skretanje malo sa glavne radnje gdje otac pokusava spasiti svoje dijete je po meni sasvim dobrodoslo... |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1034 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 26/11/2009 : 15:17:48
|
Akcija na brodu nije nepotrebna. Brod predstavlja naš svijet koji pluta prostorom i na kojem smo mi samo putnici. Ima tu svakakvog naroda, raznih karaktera. Jedan fini presjek ljudskog društva. Do tog momenta otac i Joachim imaju samo jedan problem. Sjene. Otac misli da svojom snagom i iskustvom može pobijediti neodređenu prijetnju koju one predstavljaju. No onda se za oca pojave dodatni problemi. Iako se nastoji držati izolirano i ne miješati u poslove drugih ljudi, igrom slučaja dogodi se da obični ljudi, a ne neka nadnaravna sila dovedu jakog i samouvjerenog oca u situaciju da ne može štititi Joachima od prvotne prijetnje. Sad već nisu samo sjene problem. Kako zaštititi Joachima od sjena kad ga ne može zaštititi od običnih životnih komplikacija? Na brodu otac shvaća da nije ni približno jak da zaštiti Joachima od svega što život može donijeti. Tu se događa ključna transformacija kad brižni roditelj postaje zatvor za vlastito dijete kojem s druge strane želi sve najbolje. Ni dio s kartanjem nije nepotreban. U tom završnom dijelu Pedrosa iznosi svoje viđenje svijeta. Sjene predstavljaju sudbinu, a kartaška igra slučajnosti. No, nema igre sa sudbinom. Sudbina je iznad slučaja, ali ipak svijet nije navijeni mehanizam kojim upravlja sudbina. Slobodna volja je iznad sudbine. Slobodna volja je nešto s čim se i sjene moraju baviti.
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 07/12/2009 : 22:02:15
|
sjajan osvrt duplog ako je prvi post ovakav, ohrabrimo čovjeka na još
inače, ovo je vrhunski strip, sjajno zamišljena metafora, ispričana možda i najoriginalnijim crtežom koji sam ikad vidio bravo za pedrosu |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
luce
Starting Member
Croatia
48 Posts
Member since 25/05/2009 |
Posted - 30/12/2009 : 10:47:10
|
Ovaj strip sam dobila prije neki dan za rodjendan
Crtez mi je odlican, bas mi je nekako "lega", ali scenarij ne bas. Mislim, prica je odlicna, ali mi nekako autor nije uspio prenijeti atmosferu straha od gubitka djeteta na nekoga tko nema dijete. Zvuci mi sada kao oksimoron, ali mislim da je to smisao svake price: prenijeti emocije. A ja posli ovog stripa nisam bila pod dojmom njegovih emocija, kao npr. posli Lucinog pogreba ili Potocica... |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 08/03/2010 : 09:49:32
|
Malo kasnim kao i uvijek. Crtez mi je predobar. U prici sam se, moram priznati, pogubio negdje nakon pola knjige. Emotivno ga bas i nisam dozivio. |
|
|
Obelix
Average Member
Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
Posted - 08/03/2010 : 12:10:01
|
quote: Originally posted by luce
Ovaj strip sam dobila prije neki dan za rodjendan
Crtez mi je odlican, bas mi je nekako "lega", ali scenarij ne bas. Mislim, prica je odlicna, ali mi nekako autor nije uspio prenijeti atmosferu straha od gubitka djeteta na nekoga tko nema dijete. Zvuci mi sada kao oksimoron, ali mislim da je to smisao svake price: prenijeti emocije. A ja posli ovog stripa nisam bila pod dojmom njegovih emocija, kao npr. posli Lucinog pogreba ili Potocica...
Neke stvari se u coveku razviju tek kada se zaista dogode u zivotu. Posebno kod muskaraca, to je slucaj sa decom. Dok ih ne dobijes, jednostavno vecina ne moze da razvije neke osecaje na tu temu. To se nekako uci, stice, razvija, od momenta kada dete dodje na svet. A kada se razvije, onda covek postane svesniji mnogo cega u zivotu
Tako da mislim da se u ovom slucaju ni najvestijom pricom, emocije ne mogu preneti, osim u retkim slucajevima, onome ko nema dete. Jer takva briga i strah, kao sto je za dete, nepoznanica je u zivotu muskarca pre tog dogadjaja. |
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
Edited by - Obelix on 08/03/2010 12:10:52 |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 15/05/2010 : 01:01:55
|
dobra priča i još bolji crtež, ali samo do polovine, u drugoj polovini se radnja zapetljava u ne baš najsrećnije izabranom pravcu... tri sene su u jednom trenutku "graciozne mojre"?! koje mere i seku nit ljudskog života, a u sledećem još gracioznije erinije??! koje kažnjavaju prestupnike prastarih, nepisanih zakona; na kraju, poput eshila, pedroza erinije preobražava u milostive eumenide koje čak vraćaju dušu posrnulom ocu.... uh... a stvarno sam posle privjua očekivao katarzu... |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 04/06/2010 : 12:36:20
|
Simpatičan strip. Ne bih bio prestrog i tražio dlaku u jajetu, mislim da je autor uspješno preneo na papir ono što je želio. 7,5/10 |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 21/08/2010 : 19:37:22
|
Izdanje već znate kakvo, crtež izuzetan, interesantan, uzbudljiv, otkačen, priča drži (strip sam pročitao odjednom, radnja leti). Ovo si uzmite pročitati kada mislite: ovo će biti odličan dan (ne radim danas, a još bolje ni sutra). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 11/10/2010 : 16:53:16
|
Nakon recenzije dobio sam želju ponovo pročitati strip! srećom nije daleko...pola metra :) |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 28/03/2011 : 00:17:35
|
Ja dugo imam Tri sjene i tek veceras sam ga procitao. Prica je dosta klimava. Pedroza ( ako se tako cita ) nije autorski zreo da bude kantautor. Onaj deo sa onim lordom i saznanje ko su prikaze mi nije najsrecnije resenje. Ipak sam kraj je fantastican. Crtez je fantazija. Ocekujem da ce ovakav crtac u buduce tek napraviti dobrih stripova, ali sa pravim scenaristom. BOC-ov prilog je super.
|
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 06/08/2011 : 00:16:08
|
Pa složio bih se sa većinom. Pre svega, crtež je stvarno nešto izuzetno - praznik za oči, nešto sasvim novo, nikad viđeno. Priča mi je bila sjajna sve dok mu starac nije uzeo srce, tu počinje konfuzija. Ali u svakom slučaju, preporuke za nabaviti ili pročitati. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 11/08/2011 : 14:23:22
|
kupio prije koji mjesec i pročitao. meni se osobno sviđa, pogotovo stil crteža, njegova lakoća i nepretencioznost. pedrosa je iskoristio svoje crtačko umijeće na najbolji način. priča je odlična, očekivao sam malo drugačiji rasplet ali ok. ali naravno, stvar je svakog čitaoca da prosudi sam. preporučam. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13461 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 20/05/2012 : 10:10:44
|
quote: Originally posted by ken2
sjajan osvrt duplog ako je prvi post ovakav, ohrabrimo čovjeka na još
inače, ovo je vrhunski strip, sjajno zamišljena metafora, ispričana možda i najoriginalnijim crtežom koji sam ikad vidio bravo za pedrosu
Oduševio me crtež, ali priča još više. Imam dojam da će mi cijeli dan proći u razmišljanju o "sjenama". |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 05/10/2012 : 13:55:07
|
Od kad sam pročitao preview odlučio sam da ga moram kupiti ali je nažalost tek sada došao na red. Crtež je apsolutno sjajan od početka do kraja. Scenarij s druge strane često mijenja tonove i to ne baš najbezbolnije, kao što je netko i primjetio ima dosta oscilacija. Ipak ne smatram da neki dijelovi ne pašu nego da možda nisu najsretnije ispričani. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 28/04/2013 : 13:11:02
|
Pročitao jučer. Meni dobar. Još jedan od onih pravih ljudskih stipova, koji te dirne. Niti radnjom, niti crtežom sličan, ali karakterno upečatljiv poput recimo Rabagliatievog Paula ili Piereea Oliviera Ka. |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
Barney
Average Member
Croatia
685 Posts
Member since 20/03/2011 |
Posted - 05/05/2013 : 10:10:24
|
Pročitao sam pola stripa i za sada je fenomenalan. Vidjet ću što nastavak čitanja nosi i kakav je kraj odnosno rasplet pa donesem konačan zaključak. Za sada samo pohvale i preporuke. Što se crteža tiće, na prvi pogled je poprilično ružan i odbojan ali kad počneš čitati, vrlo brzo i lako se priviknuti na njega, postaje ugodan i zanimljiv i nemam nikakvih prigovora. |
Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava |
Edited by - Barney on 05/05/2013 10:15:53 |
|
|
Topic |
|