Author |
Topic  |
markolar
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
Posted - 03/11/2009 : 10:12:23
|
Evo, kako je bilo: Nakon natezanja oko slanja (insistirao za plačenje pouzečem, jer neče prvi platiti neku stvar, koju nije vidio), dogovorili smo se, i ja pošaljem pouzečem a sad mi se nakon 3 tjedna (od slanja) vratila pošiljka, jer je nije preuzeo!
Pošti sam morao platiti oko 16 € jer se pošiljka vratila. Za poštarinu sam platio 19 € Platio proviziju za prodan strip (zanemarivo, par kuna) --------------------------------------------------------- 35 € MINUSA (oko 250 kuna)
A sad šta da radim!? Mogu mu na AUKCIJA-ma "zaljepiti" jedan minus (ima do sada 0 komentara) i to je sve a za 35 € mogu plakati...
|
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 03/11/2009 : 10:55:29
|
E to je taj problem, zato nikad ne šaljem pouzećem, a pogotovo u inostranstvo. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25984 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 03/11/2009 : 11:09:16
|
Meni ovaj nick strasno lici na jedan drugi, takodje poznat po mutnim radnjama. Markolar, ako ti nije tesko, posalji mi ime na koje si slao stripove na PM. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
markolar
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
3104 Posts
Posted - 03/11/2009 : 11:16:59
|
quote: Originally posted by srdjandj
E to je taj problem, zato nikad ne šaljem pouzećem, a pogotovo u inostranstvo.
Od sada ni ja NE šaljem pouzečem, imam neke "otvorene" AUKCIJE i lijepo piše... |
 |
|
markolar
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
3104 Posts
Posted - 03/11/2009 : 11:18:09
|
quote: Originally posted by manhunter
Meni ovaj nick strasno lici na jedan drugi, takodje poznat po mutnim radnjama. Markolar, ako ti nije tesko, posalji mi ime na koje si slao stripove na PM.
Nije mi teško, mislim teško mi je, što se to dogodilo ali nije mi teško poslati PM  |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41076 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 03/11/2009 : 11:21:10
|
Marko, to ti je za nauk da nekome ko ima mali broj komentara NIKAD NE saljes pod njegovim uslovima... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11935 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 03/11/2009 : 15:21:30
|
quote: Originally posted by markolar
Evo, kako je bilo: Nakon natezanja oko slanja (insistirao za plačenje pouzečem, jer neče prvi platiti neku stvar, koju nije vidio), dogovorili smo se, i ja pošaljem pouzečem a sad mi se nakon 3 tjedna (od slanja) vratila pošiljka, jer je nije preuzeo!
Pošti sam morao platiti oko 16 € jer se pošiljka vratila. Za poštarinu sam platio 19 € Platio proviziju za prodan strip (zanemarivo, par kuna) --------------------------------------------------------- 35 € MINUSA (oko 250 kuna)
A sad šta da radim!? Mogu mu na AUKCIJA-ma "zaljepiti" jedan minus (ima do sada 0 komentara) i to je sve a za 35 € mogu plakati...
Nedavno su neki članovi u raspravi ustvrdili da je pouzeće jedina "normalna" stvar i da onaj tko ne želi riskirati, ne treba ni prodavati. Ne sumnjam da oni imaju rješenje za tvoj problem.
Osobno, i dalje ostajem pri uplati na račun, stvarno se pokazalo kao najpouzdanije i najsigurnije i nikada nisam imao problema. Oni koji baš insistiraju na pouzeću vrlo često ispadnu mućci (kao što se u ovom slučaju lijepo vidi). Nafilovao sam crnu listu kupaca samo tako. Nisam ponosan, ali vjerujte, mene glava više ne boli. Drastično se smanjio broj zajebanata, a pravi kupci su još uvijek tu. Ne vidim zašto bi netko kao markolar morao trpiti natezanja s novajlijama koji ga na poslijetku zajebu. Članu Venom je trebalo objasniti da ima pozitivne komentare na uvid te da treba uplatiti na račun. I onda bi sve bilo u redu - Markolar svakako ne bi izgubio 250 kn. Treba ga (Venoma) i sada kontaktirati i javiti mu koliko je dužan... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 03/11/2009 15:22:27 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 03/11/2009 : 15:24:34
|
quote: Originally posted by srdjandj
E to je taj problem, zato nikad ne šaljem pouzećem, a pogotovo u inostranstvo.
Od sada ni ja NE šaljem pouzečem, imam neke "otvorene" AUKCIJE i lijepo piše...
Ne šaljem u inozemstvo, uplata isključivo na račun. Ovo je do sada stajalo na većim aukcijama, ali staviti ću na sve. Stvarno imam puno manje problema otkada to pišem... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 03/11/2009 15:26:01 |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 03/11/2009 : 15:37:06
|
Sve se ljudi mogu lepo dogovoriti kada su ljudi, ali kada se ovako nešto desi onda svo poverenje, dogovaranja i ostalo padaju u vodu...
Verovatno će on sada izaći sa svojom pričom kojom će se onoliko pravdati, ali tebi to ništa ne znači, propala stvar, a što je najgore ispaštaće tvoje buduće mušterije, jer si definitivno iz ovog posla izvukao nauk.
Stvarno je bez beze šta sve ljudi mogu da naprave za neku siću... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 03/11/2009 : 16:22:58
|
Zahtjevanje slanja putem otkupa zbog spomenutog objašnjenja je nelogično jer i kod otkupa ne vidiš šta kupuješ dok ne otvoriš paket. A pošta ti neće dozvoliti otvaranje prije plaćanja otkupa.
|
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 03/11/2009 : 16:56:20
|
quote: Originally posted by Renky
Zahtjevanje slanja putem otkupa zbog spomenutog objašnjenja je nelogično jer i kod otkupa ne vidiš šta kupuješ dok ne otvoriš paket. A pošta ti neće dozvoliti otvaranje prije plaćanja otkupa.
Ja: Evo ti broj računa, uplati, poštarina ti je 14 kn. (ili gratis) On: Pošalji mi pouzećem. Ja: Zašto? Platit ćeš poveliku poštarinu. On: Ne mogu platiti nešto što nisam ni vidio, puno je prevara na internetu! Ja: Pa ja ti i pouzećem mogu zapakirati ciglu, ionako ne možeš otvoriti dok ne platiš, a onda je kasno (jer pošta nije odgovorna - pitao sam). On: - prekid komunikacije -
 |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 03/11/2009 : 16:58:29
|
Ja: Minus ka' opanak! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 03/11/2009 : 21:23:05
|
Ime javno da se objavi, da i drugi ljudi ne bi bili preveslani |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 03/11/2009 21:26:04 |
 |
|
markolar
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
3104 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 04/11/2009 : 12:53:16
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Nedavno su neki članovi u raspravi ustvrdili da je pouzeće jedina "normalna" stvar i da onaj tko ne želi riskirati, ne treba ni prodavati. Ne sumnjam da oni imaju rješenje za tvoj problem.
Osobno, i dalje ostajem pri uplati na račun, stvarno se pokazalo kao najpouzdanije i najsigurnije i nikada nisam imao problema. Oni koji baš insistiraju na pouzeću vrlo često ispadnu mućci (kao što se u ovom slučaju lijepo vidi). Nafilovao sam crnu listu kupaca samo tako. Nisam ponosan, ali vjerujte, mene glava više ne boli. Drastično se smanjio broj zajebanata, a pravi kupci su još uvijek tu. Ne vidim zašto bi netko kao markolar morao trpiti natezanja s novajlijama koji ga na poslijetku zajebu. Članu Venom je trebalo objasniti da ima pozitivne komentare na uvid te da treba uplatiti na račun. I onda bi sve bilo u redu - Markolar svakako ne bi izgubio 250 kn. Treba ga (Venoma) i sada kontaktirati i javiti mu koliko je dužan...
to mene prozivaš? u moru nesavršenih sistema ovaj je najmanje loš - a to sa slanjem novca unaprijed jednako je loše jer i prodavač može biti lupež - ali opet kažem ako se bojite rizika ni ne prodajte i mirna bosna - i u poslovanju firmi ima nenaplativih dugovanja pa opet posluju jer većina stvari se riješi - |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 04/11/2009 : 15:16:06
|
A ti si to rekao, znam da je netko... Ovdje je situacija vrlo jasna. Prodavač nije lupež, što pokazuju njegovi komentari. S druge strane, imamo osobu s 0 komentara. Završilo je kako je završilo. Jasnih pravila nema, svatko neka radi po vlastitom nahođenju. |
Edited by - Obi-wan on 04/11/2009 15:20:52 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 04/11/2009 : 15:17:56
|
quote: Originally posted by Gand
quote: Originally posted by Obi-wan Nedavno su neki članovi u raspravi ustvrdili da je pouzeće jedina "normalna" stvar i da onaj tko ne želi riskirati, ne treba ni prodavati.
Ja sam to tvrdio, ali kao razumnu alternativu slanja novca u pismu. 
Romel se eno sam javio. Rasprava je bila da li je bolje pouzeće ili uplata na račun/slanje. Tu se razilazimo u mišljenjima. |
Edited by - Obi-wan on 04/11/2009 15:23:46 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17898 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 04/11/2009 : 23:16:42
|
:D pa i kad se s nekim nalazis licno iliti ga osobno postoji opasnost da ti polomi zube i uzme stripove koje je planirao kupiti od tebe :D tako da sve je rizik :D |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
zoemis
New Member

Croatia
118 Posts
Member since 24/11/2008 |
Posted - 07/11/2009 : 12:58:31
|
quote: Originally posted by Gand
quote: Originally posted by Obi-wan Nedavno su neki članovi u raspravi ustvrdili da je pouzeće jedina "normalna" stvar i da onaj tko ne želi riskirati, ne treba ni prodavati.
Ja sam to tvrdio, ali kao razumnu alternativu slanja novca u pismu. 
Romel se eno sam javio. Rasprava je bila da li je bolje pouzeće ili uplata na račun/slanje. Tu se razilazimo u mišljenjima.
@rommel: Tvrdio si da sam ja paranoik jer ne šaljem pouzećem... http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35402
|
Mjesta, mjestaaaaa! |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 08/11/2009 : 21:49:04
|
jesam i dan danas to tvrdim - ako te neko misli preveslat preveslat će te kako god bilo a evo glup sam ali ne vidim smisla u zajebu - narucit nesto pa ne preuzet - skuzio bi da uzme stripove i ne zeli platit ali ovo je fakat glupo |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/11/2009 : 22:14:27
|
quote: Originally posted by zeljko
:D pa i kad se s nekim nalazis licno iliti ga osobno postoji opasnost da ti polomi zube i uzme stripove koje je planirao kupiti od tebe :D tako da sve je rizik :D
čak i da te siluje     |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2368 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 08/11/2009 : 22:16:43
|
Pa ako se posluje s provjeranim prodavačem onda svakako uplatom na račun,otkupnina nema previše smisla,jedino što ima smisla je preporučeno,jer onda u slučaju oštećenja nisi dužan preuzet paket,a prodavač dobiva odštetu od pošte,to nisam prije primjenjivao(kao kupac)no nakon nekih nesretnih pošiljaka za stripove veće vrijednosti primjenjujem pod obvezno,jer se poštari neće nogometati s pošiljkama koje imaju određenu vrijednost,i kada se u slučaju štete radi o njihovom novčaniku,no to je samo zbog sigurnosti pošiljke i stajat će vas minimalno 15 kn.Svaka čast nekim prodavačima koji su nadoknadili štetu o vlastiti trošak mada je pošta oštetila paket. |
#!?? |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 08/11/2009 : 22:51:23
|
quote: Originally posted by rommel
jesam i dan danas to tvrdim - ako te neko misli preveslat preveslat će te kako god bilo a evo glup sam ali ne vidim smisla u zajebu - narucit nesto pa ne preuzet - skuzio bi da uzme stripove i ne zeli platit ali ovo je fakat glupo
Dešava se to povremeno. Puno djece ima pristup internetu. Naruče, a poslije tata ne da novaca i to je to. Vjerujem da je to jedan od češćih scenaria, mada ima i drugih. Ljudi naruče u hiru pa se ohlade dok pošiljka stigne, zaborave, otputuju ili im se jednostavno poštarina učini prevelika. Nisu svi kupci na internetu odrasli, odgovorni i ozbiljni ljudi. Kada sam još slao pouzećem (prije par godina), poštansku uputnicu su fizički lijepili na paket pa sam čuo i za slučajeve da se ista potrga ili odlijepi. Ne znam da li još uvijek tako lijepe... Osobno, radim već 3-4 godine uplata na račun/slanje običnog paketa i stvarno se pokazalo odlično. Na stotine pošiljki uspješno poslatih i primljenih. Znam da nije svatko u stanju uplaćivati unaprijed na povjerenje, ali upravo zato imamo sistem komentara. |
 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 08/11/2009 : 23:57:41
|
Osobno, radim već 3-4 godine uplata na račun/slanje običnog paketa i stvarno se pokazalo odlično. Na stotine pošiljki uspješno poslatih i primljenih. Znam da nije svatko u stanju uplaćivati unaprijed na povjerenje, ali upravo zato imamo sistem komentara.
Smatram da si u pravu.
Kad sam prodavač (u zadnje vrijeme uglavnom sam u toj ulozi) stripove ne šaljem prije nego mi uplata pristigne. Eventualno ako sam radio s čovjekom prije pa prošlo sve u redu ili ako je svota zanemariva. Neki dan mi čovjek uplatio 2000kn preko Western Uniona, stripove sam mu poslao i dobio ih je u roku 10-tak dana... paket je išao u Veliku Britaniju. Sve je prošlo u najboljem redu.
Inače sam stava da kupac uvijek prvi uplaćuje novac pa onda prima paket to je nepisano pravilo, znam da se dosta raspravljalo o tome ovdje. |
Moje aukcije u prodaji |
 |
|
Topic  |
|