Author |
Topic  |
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 05/12/2009 : 01:31:12
|
Aj sad da ne pisem svoje utiske ponovo, ovo sam napisao na stranici izdavaca i njima se obracam, pa cu samo da kopiram:
Kupio sam jutros oba vasa izdanja u Darkwoodu (po ceni od samo 250 dinara po komadu!) i procitah ih malopre, pa rekoh da napisem stosta. Da prvo krenem od tehnickih stvari pa da predjem na sadrzaj stripa.
Prvo, stampa i otisak su ODLICNI, pogotovu u Hero-u. Dizajn mi se takodje svidja, naslovnice su ok, zadnja strana je super, hrbat (rikna) mi je odlicna - sa slicicom, a i one slicice unutar korica su isto ok i prijatno me iznenadise. Ne znam zasto su izdanje razlicite velicine, to mi je malo bezveze, nece stojati lepo na polici :/. E da, malo vam je otisla nalsovnica na riknu (milimetar kod AL i pola kod Heroa), nije tolko strasno, ali bilo bi lepo da se ispravi :D I da, malo se tesko citaju dvostrane slike, teze nego obicno, ne znam samo zasto, mozda se to meni i samo cini...
I jos jedna stvar. Ko kod prevodi/lektorise izdanja treba da obrati vise paznje na prisvojne zamenice.. Nikada ne upotrebi moje/tvoje/svoje kanam ko treba, vec u prvoj recenici na unutrasnjoj strani naslovnice pise "Proveo sam poslednje dve godine u mom rodnom gradu..." umesto u svom rodnom gradu. I to mi bas cesto zasmeta pri citanju jer se stalno ponavlja.
E sad, prvo Hero, po mom misljenju mnogo bolji od Archlorda. Crtez je odlican. Posto sam greskom otvorio prvo zadnju stranu i procitao da autor cita Tenjou Tenge, pomislih "nece valjda opet biti tabacina sa sisatim zenskama koje se pretvaraju u decu".. Na srecu nije :D Zaplet mi je za sada dobar, fajtovi dosta dobri, najvise me je iznenadio comic relif kojeg ima tacno onolko kolko treba a i bas mi je legao.
Archlord - nije los, ali nije ni preterano dobar. Po ko zna koji put glavni lik koji jei kao jak i sve to ali smotan i blentav - dosta mi je takvih vise.. pogotovo sto ovaj ne izlazi iz te blentave faze, valjda ce biti bolji u drugoj knjizi. Goblini i orci i slicno su mi malo ruzno nacrtani (mislim, nije problem sto su goblini ruzni, nego sto je crteza ruzan :DD), ovo ostalo mi je ok, ona poslednja scena sa bunarom lave mi je bila odlicna, nadam se da ce se nastaviti tako ^.^ A i cudno su mi ovi gnomi koji ne lazu, ja sam navikao da su oni tricksteri a oni svi ozbiljni, nadam se da su hobiti bolji :P
|
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2522 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 05/12/2009 : 12:00:59
|
Za sad mi sve zvuči i više nego zanimljivo... jedva čekam kad će to doći kod nas u BiH! Objašnjenje ovih iz Dukreesa-a o formatu: "Archlord je 11x17 cm dok je Hero 12x18 cm. To su originalni formati koje smo zadržali. naše publikacije kao što smo "gomilu" puta rekli će biti što sličniji originalnim izdanjima, a zašto, možete i sami da pretpostavite! Manji format je tipičan za shonen-e a veći za seinen-e." |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 05/12/2009 : 13:33:56
|
E bash se radujem. Dodushe vec sam rekao tamo, potencijal crtezha bi mnogo bolje bio iskoriscen da je format veci. Ali onda to ne bi bilo verno orginalu :) Takodje je super shto su serijali kratki(ne recimo kao BOI) pa mozhemo vec za oko 4 meseca, nadam se da ochekujemo neshto novo ^^ |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
Posted - 05/12/2009 : 20:55:09
|
Pa dobro, od Archlorda se nije moglo ocekivati neko remek delo s obzirom da je radjen po video igri, a takve adaptacije se nisu pokazala kao uspesne... Hero, s druge strane jedva cekam... U svakom slucaju, napisacu nesto vise kad zapravo budem drzao neko od izdanja u ruci.. |
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind. |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Member since 05/01/2009 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Posted - 06/12/2009 : 23:14:02
|
A-ha. Crtez je odlican, ako prihvatis premisu (skolske bande i slicno) - prica je skroz dobra (ima jedna scene gde sam prevertao ocima, al nije tolko strasno) bolja od ostalih "school fighting" stvari koja sam citao/gledao, meni je bas legla i klizila. A i comic relif je, kao sto rekoh, tu bas u dobro meri i na dobrim mestima.
Nije ni Archlord los, crtez nije kao u Herou, prica je ok, svi jure taj mac, ima i dobrih fantazijskih elemeneta... Ali mene je par stvari bas odbilo, a najvise glavi lik koji je smotani blentavi detinjasti kreten, ala One Piece, Naruto... Neozbiljno i decije, meh. I to sto je bazirana na nekoj igrici pa ovi stalno vicu imena magije iz iste (Plamena kugla, Dvosek..). |
Edited by - Grujah. on 06/12/2009 23:15:17 |
 |
|
Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts
Posted - 07/12/2009 : 15:26:46
|
Znali se kada ovo stize na kioske? Gledao sam na sajtu, ali tamo nema nikakvih informacija... |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Posted - 07/12/2009 : 16:00:36
|
Bash je i mene to zanimalo. Vec sam pitao da li ce da ide na odredjene kioske kao stampini ili futurini ili cemo ih naci na bilo kojim. Mada moje pitanje nisu razumeli jer sam pomenuo "trafika" trafike pa sam ostao bez odgovora. E i da. Jel ce u darkvudu ostati cena 250 ili je to samo promo zbog prvog broja? |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Posted - 07/12/2009 : 22:25:40
|
Enivej. Upravo sam prochitao mangu Hero.
Utisak je pozitivan. U pocetku je radnja previshe zbrzana i bez veze s vezom. Tamo negde preko polovine pricha dobija na snazi i zagreva se. Mrzim ovakve krajeve zato shto me toliko zanima shta ce da se desi. Sad moram da chekam josh mesec dana za nastavak. Crtezh odlichan, u scenama tucnjave maestralan, ali ne bi bio toliko dobar bez onih "chibi" scena :D. Likovi su odlicno uradjeni. Ona neocekivana situacija na kraju me ostavila zbunjenim. Ne mogu da dochekam sledeci broj. Odlicna pricha koja nije preterano dugachka. Ako ce buduci naslovi da budu ovako dobri, kupovacu ih sa zadovoljstvom!
Edit: Grujah, meni je ta scena bila duhovita   (ako mislimo na finger in the butt scenu :D) |
Edited by - weljko94 on 07/12/2009 22:28:11 |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Posted - 07/12/2009 : 23:01:06
|
Da, od pola ide na bolje, i da, chibi scene su mi bile ok. I ne, nemislim na Finger in the butt, vec kad se Da-mi priseca proslosti... |
 |
|
Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts
Posted - 08/12/2009 : 00:01:20
|
quote: Originally posted by Grujah.
Ja sam video danas u jednoj radnji.
Hero ili Archlord? Cisto da znam sta da trazim...
Stim da pretpostavljam da je weljko Hero uzeo u Darkwoodu... |
Edited by - Wicked on 08/12/2009 00:02:21 |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
|
Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts
Posted - 08/12/2009 : 01:21:27
|
Oba, i to po tri komada, i to u prodavnici (bakalnici) a ne u trafici.
Hvala. Potrazicu... |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Posted - 09/12/2009 : 13:34:49
|
Da, od pola ide na bolje, i da, chibi scene su mi bile ok. I ne, nemislim na Finger in the butt, vec kad se Da-mi priseca proslosti...
Meni je ta scena ok. Podsetila me na preachera 2. |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
|
Lex No1
New Member

Japan
166 Posts
Member since 30/12/2009 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
|
Lex No1
New Member

Japan
166 Posts
Member since 30/12/2009 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Posted - 02/01/2010 : 12:49:39
|
Ja sam ih uvek vidjao u paru, ali moguce je jer Heroa vise kupuju, bar kolko sam ja video. Ako si u BG sigurno ima u Darkwoodu. |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Posted - 02/01/2010 : 21:11:15
|
Jel izashao drugi broj hero/archlord? Da ponesem pare kad budem ishao za akciju belog puta :) |
 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2522 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 08/01/2010 : 18:22:21
|
Pa šta je reći sa tim Dukreesom? Tresla se gora...??? Zna li neko da li je izašlo kod vas u Srbiji (mislim na druge brojeve)? Da ih nije neko pokušao kontaktirati? |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Posted - 09/01/2010 : 21:01:44
|
Lol? xD Shta ce nam naslovne? :D
Btw jel izasla dvojka? Nisu se valjda ugasili... Pu pu |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
|
Topic  |
|