Isti sam ti takav. U svakom slučaju hvala ti što si me se sjetio. Neki dan sam se javio Novakoviću i očekujem njegov odgovor za pristup Udrugi prijatelja stripa. Ako mi odgovori ok, ako ne neću mu se više ni javljati. Već odavno imam namjeru da te uptam kakve su mi šanse da nabavim sve brojeve Q magazina. Nisam imao prilike do sad da ga vidim jer ne dolazi u Sarajevo.
Evo dobrog linka po pitanju domačeg stripa, pa ko ga nije pročitao dobro bi bilo da ga pročita. Složio bih se u potpunosti sa autorom teksta, posebno kada govori o domaćoj strip sceni koja postoji i sjajnim izdavačima,ali da ne postoji list ili magazin koji bi u kontinuitetu izlazio i promovisao domaći strip.
Bitno je da se može naručiti. Odradiću ja to preko Edvina (on je član Udruge strip foruma), pa će mi ih on poslati. Hvala ti na informaciji. Koliko je brojeva do sad izašlo.
Sinoć sam konačno dobio oba broja Strip revije i jako sam zadovoljan koncepcijom revije,odabirom stripova i popratnih tekstova. Šteta je što izlazi svaka četiri mjeseca. No, vjerovatno da je u samoj zamisli ovoga projekta osnovna ideja da se prezentira cjelokupna hrvatska strip scena od njenog početka do naših dana i to samo reprezentativna ostvarenja. Neki stripovi su po prvi puta od njihovog objavljivanja reprintani u ovoj reviji. Dakako, što je i naveo glavni urednik izdanja, da se i mladi čitatelji upoznaju sa hronologijom, kulturnom baštinom devete umjetnosti te ostvarenjima doajena (hrvatske) strip scene. Razlog zašto ne izlazi češće, najvjerovatnije je finansijske prirode. O drugim razlozima dalo bi se prodiskutirati...