forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 U ovom trenutku svi topici ispod ovog su sranje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/11/2002 : 11:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Da kazem samo par rijeci u vezi stinkyjevog prvog posta na ovoj temi.
Covjek je, sto se Bonellijevih stripova tice, totalno u pravu.
Bonelli je jedan simpaticni cikica iz zlatnog doba stripa koji nece da prizna da se ukus publike promijenio, i zato vec dvadeset godina izdaje stripove koji nisu u skladu sa vremenom u kojem izlaze (jedino sto je bilo vrlo aktuelno kad je izaslo bio je Dilan Dog, ali vjerovatno zato sto je Sclavi zaprijetio samoubojstvom ako mu ne izdaju strip onako kako on hoce).
Imam kod kuce, ne pitajte me kako sam do toga dosao, fotokopije prvog broja Dampyra onako kako su ga na pocetku nacrtali, pa je to poslije Bonelli prekrojio. Bilo je puno vise atmosfere, straha, ritma, krvi... Moglo je imati PUNO vise uspjeha... Ali Bonelli insistira fakticki uvijek na slicnim likovima, slicnim pricama... I onda se zali da publika opada.
Eno propade Gregory Hunter. Sierra pise po novinama da je strip u krizi, da mladi ne bi trebali ni pokusavati da se bave stripom jer nema mjesta. Pazite, ON govori mladima da ne pokusavaju (a mozda se medju njima krije novi Sclavi...) a NJEMU strip propada, jer je u stvari prodao Bonelliju pricu koju je napisao kad je imao dvadesetak godina, bez da je imalo izmijenio, aktuelizirao... Pa odustani ti, jarane moj, kad nisi u stanju da uspijes...
Tu i tamo se dozvoli neka sloboda, i rezultat redovno ne izostane. Eno Giardino Proibito, jedan broj Dampyra, Colombo i crtac zajedno pisali (to se u Bonelliju ne dogadja, striktno se zna sta je ciji posao) i razultat su predivne table, ritam, ambijent koji odise stvarnoscu...
Zamislite kakav bi uspjeh mogao doziviti jedan dobar lik negativac (poput Torpeda) sa Bonellijevom masinerijom iza sebe... Ali Bonelli, kao sto rekoh, insistira na uvijek istim likovima. Pa i Nick Raider nije nista drugo do Tex u tenisicama... Ili Julia, daleko je to od onoga sto Berardi zna i moze...

I'm not here, this isn't happening

Bravo Zox, jos jednom si pokazao da poznajes srz problema. Slazem se s tobom gotovo u svemu. Cesto sam s Parlovom raspravljao o tome i on isto kaze da bi Bonelli trebao izdavati krace serije - sa pocetkom i krajem, a ne u nedogled vrtiti epizode jednog te istog lika, te dopustiti autorima vise slobode i autonomnosti, davati raznovrsniej likove (pricali smo o nekim projektima koji su odbaceni a izgledali su obecavajuce), obogatiti izdanja modernijim naslovnicama, dizajnom i sve u svemu, raditi strip onako kako to prilici 21. stoljecu a ne 60-tim godinama proslog vijeka. Medjutim, opet se postavlja kontrateza, jer kao sto Parlov kaze - "Tko sam ja da Bonelliju govorim kako da radi posao koji uspjesno vodi vec preko 50 godina?!"

-dp- lijepo si ovo napisao i u potpunosti se slazem s tobom.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13128 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/12/2005 : 19:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
autora ove izjave vrlo cjenim te ga, prema tome, korektno citiram:

quote:
Ah, kakvo sranje, kakvo sranje.

no, kako imam običaj polemizirati s najboljima!, osjećam se dužnim odgovoriti cijenjenom diskutantu

quote:
Ko još čita stripove????

intonacija ovog retoričkog pitanja je takva da vodi u tom pravcu kao da je nešto strašno loše što više ljudi (pojedinaca) ne čita stripove.
ovo je bijedna patetika ispod koje se krije najobičniji egoizam te me čudi da je osoba Vaše kvalitete nastupila tako jeftinim načinom svjetine.

no, kakogod, naslov cijenim kao i opći tok razmišljanja i da nije bilo tog /neoprostivog/ gafa, zapljeskao bih glasno

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 29/12/2005 : 19:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
U ovom trenutku svi topici ispod ovog su sranje!

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/12/2005 : 19:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
U ovom trentuku su svi postovi iznad&ispod moga posta u ovom topiku sranje ! :-))

"Three o'clock is always too late or too early for anything you want to do."
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 29/12/2005 : 19:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
niste normalni, pa vadite topic u kojem sam ja jos uvijek bio Zagor Fan
eh ti starih vremena...

Kad nemas sta pametno za reci, drzi jezik za zubima.\\\http://r2cu.co.nr/ ///\\\Sada umjesto onog blogovskog naziva, malo profesionalizma. Svi oblici saradnje su dobrodosli.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 29/12/2005 : 20:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

Zato se valjda onaj šupak Teks još uvijek drži. A i stripovi općenito.

stinky, mislim da zbog one izjave rizikuješ nenadanu posjetu razularenih masa texovih fanova s foruma.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7821 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 29/12/2005 : 21:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
imaš pravo.posjetit ću ga i ja
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:
Originally posted by stinky

Zato se valjda onaj šupak Teks još uvijek drži. A i stripovi općenito.

stinky, mislim da zbog one izjave rizikuješ nenadanu posjetu razularenih masa texovih fanova s foruma.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 29/12/2005 : 21:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Možda bi ja mogao izvući neki stari topic iz naftalina gdje vrijeđam i degradiram djoleta, ali bojim se da su ti topici zaključani.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 29/12/2005 : 21:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Nisko, kiky.
Znas da Djole trenutno nije tu, pa ko veli, udri...
CCCC
:))))

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 29/12/2005 : 22:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ma, ovo je samo mali podjeb, k'o u dobra stara vremenam (kad se već ionako prisječamo starih dobrih vremena otvaranjem starih topica).
Dobri, stari djole razume moj jezik. ;)
Ignorisaće me, i neće, kao i obično, uopšte da reagiše na ovo! :))

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 29/12/2005 : 22:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
>Dobri, stari djole razume moj jezik. ;)

Bolje mi je da ne komentarisem ovo:-P

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 29/12/2005 : 22:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
Nije li onaj ključni "kikyjeva pričo-pričalica" topic bio u Prijedlozima pa je nestao "za veke vekova"?

A što to Djoleta nema?

"All hail the spider!
A hardy breed is he!
Tra la la!"
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 30/12/2005 : 07:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by Heyoka

Nije li onaj ključni "kikyjeva pričo-pričalica" topic bio u Prijedlozima pa je nestao "za veke vekova"?

A što to Djoleta nema?

"All hail the spider!
A hardy breed is he!
Tra la la!"

28.12. je ostavio komentar na Emirovoj recenziji.

Ase ležit vojnik Gorčin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noć i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/12/2005 : 08:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Interesantno je da, kad sam poceo da citam ovaj topic, uopste nisam primetio datum i mislio sam da je potpuno nov, jer zaista je danas stanje sa forumom upravo onakvo kakvo je tad bili, bar meni. I onda kad sam ugledao svoj post, tek tad videh da je topic star cak cele tri godine.

No, to je samo dokaz da bismo mogli, bez obzira sto se o kojecemu diskutovalo bezbroj puta, mogli o svemu tome diskutovati ponovo. Neki dan sam uzeo neki od Zagorovih stripova koji sam citao pre samo oko godinu dana i shvatio da se vec pola toga ne secam. Da ne govorim o tome da pola Martijevih nisam uopste ni otvorio. Kad cu sve to stici da procitam i to ne jednom vec bar po nekoliko puta jer na primer, onih Zagorovih stripova koje sam citao pre 20 godina kad su izasli ne secam se skoro uopste osim samo osnovne radnje. U secanju su mi detaljno ostale samo neke epizode koje sam citao kao klinac jos u osnovnoj skoli, sve ostale odavno su pale u zaborav i, kako rekoh, secam se samo ponekih likova koji se u tim pricama pojavljuju i ponekih delova. Izgleda da je sve to posledica ushicenja koje sam imao kao klinac, jer tad sam svaku situaciju, svaku sliku u stripu i svaku rec dozivljavao kao da se meni sve to dogadja, kasnije je prokleta realnost zauzela svoje mesto.

I tako, danas kad imam tolike stripove o kojima sam nekad mogao samo da sanjam, postavljam sam sebi pitanje "sta ce mi sve to kad vise nema one drazi i onog uzbudjenja koje mi je nekad prozimalo celo telo kad bih ugledao novog Zagora na kioscima". Da li se i vi osecate slicno?
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7821 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 30/12/2005 : 08:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Interesantno je da, kad sam poceo da citam ovaj topic, uopste nisam primetio datum i mislio sam da je potpuno nov, jer zaista je danas stanje sa forumom upravo onakvo kakvo je tad bili, bar meni. I onda kad sam ugledao svoj post, tek tad videh da je topic star cak cele tri godine.

No, to je samo dokaz da bismo mogli, bez obzira sto se o kojecemu diskutovalo bezbroj puta, mogli o svemu tome diskutovati ponovo. Neki dan sam uzeo neki od Zagorovih stripova koji sam citao pre samo oko godinu dana i shvatio da se vec pola toga ne secam. Da ne govorim o tome da pola Martijevih nisam uopste ni otvorio. Kad cu sve to stici da procitam i to ne jednom vec bar po nekoliko puta jer na primer, onih Zagorovih stripova koje sam citao pre 20 godina kad su izasli ne secam se skoro uopste osim samo osnovne radnje. U secanju su mi detaljno ostale samo neke epizode koje sam citao kao klinac jos u osnovnoj skoli, sve ostale odavno su pale u zaborav i, kako rekoh, secam se samo ponekih likova koji se u tim pricama pojavljuju i ponekih delova. Izgleda da je sve to posledica ushicenja koje sam imao kao klinac, jer tad sam svaku situaciju, svaku sliku u stripu i svaku rec dozivljavao kao da se meni sve to dogadja, kasnije je prokleta realnost zauzela svoje mesto.

I tako, danas kad imam tolike stripove o kojima sam nekad mogao samo da sanjam, postavljam sam sebi pitanje "sta ce mi sve to kad vise nema one drazi i onog uzbudjenja koje mi je nekad prozimalo celo telo kad bih ugledao novog Zagora na kioscima". Da li se i vi osecate slicno?

da, i ja se ponekad tako osjećam.kad sam bio mlađi ,otprilike prije 5 godina,nisam mogao dočekati izlazak novog zagora ili texa npr. nego sam svaki dan pitao u kiosku jeli došao,a sada ne znam-skoro mi je svejedno. dođe novi strip,ja ga pročitam i skoro kao da ništa nije ni bilo.bezveze...

trenutačno od stripova,mogu reći da mi ovo sa Kandraxom nije baš napeto,a novije priče dylana i nathana su dosta loše
jedino me je ovaj Tex-Okršaj u sierri podsjetio na stara vremena jer sam se toliko uživio u njega kad sam ga čitao
Go to Top of Page

Watashi
Senior Member

Croatia
1382 Posts

Member since 11/11/2004

Posted - 30/12/2005 : 09:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Watashi's Homepage  Send Watashi a Private Message
Svako usporavanje sa postovima i odma svi vicu da nista nije kao prije :P

--
"If a kid ever asks you how Santa Claus can live forever, I think a good answer is that he drinks blood."
--Jack Handey
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 30/12/2005 : 09:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Da. Ponekad se bas osecam bedno
Nista ne moze vratiti detinjstvo ma koliko se trudili.
Ali gledajuci druge ljude mi smo ipak u nekoj prednosti jer mozemo stvoriti iluziju u kojoj se zanesemo i vratimo mnogo godina unazad, kada je sve bilo lepo i nevino, naravno-povratak u stvarnost boli i tada imamo taj osecaj bezvrednosti svega oko nas

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/12/2005 : 10:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ljudi, nadam se da znate da kad odrasteš, sve je drugačije... Tko to ne prihvati, mora se osjećati bijedno.

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 30/12/2005 : 11:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

Mislim da nije nestao taj topic, još negdje bdije u dubinama sekcije "prijedlozi, komentari i kritike", samo nakon što smo se djole i ja ohladili, svaki smo izbrisali svoje "teške" riječi namijenjene jedno drugome, saželi time "pričo-pričalicu" na samo jednu stranicu te od tog topica danas nema praktički ništ.

Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 30/12/2005 : 12:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:

Pa valjda svatko jos ima makar neke stripove koji mu izazivaju uzbudjenje te vrste iz mladih dana. Zalosno je ako nema, ali i to ima lijeka- potraziti neke nove strip junake.

Go to Top of Page

crta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
616 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 30/12/2005 : 14:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send crta a Private Message
forum je dobar,ma sta dobar odlican...onima kojima se ne svidja nek jedno po godine ne dolaze pa ce da vide kako je...topica o junacima nema bas puno,i zanimljivih prica,pa je cesto puno bolje malo gledat bonelijev site,onako za promjenu...ali nadamo se poboljsanju...sad smo mi na redu

voli vas sve jedan tipican bosanac
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 31/12/2005 : 20:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Nije bas tako Kiky, i u novije vreme sam osecao uzbudjenje kad sam nabavljao italijanske originale. Nije rec o godinama vec o nacinu na koji sam nekad dozivljavao stvari. Ako sam se nekad poistovecivao sa Zagorom ili nekim slicnim likom, zasto se onda danas ne bih osecao slicno citajuci Martija ili Dilana? Ali, ipak nema vise te drazi...
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 31/12/2005 : 21:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
i ja sam prastari clan , pa da se javim
al sto da kazem

u ovom trenutku je dok ja postam ovaj je topic prvi , naravno poslje onih zaljepljivi i ljepljivih
Go to Top of Page

jetset
Junior Member

Croatia
390 Posts

Member since 23/06/2005

Posted - 31/12/2005 : 21:21:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jetset a Private Message

živio sc,dolje hc
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 01/01/2006 : 00:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

quote:

A što to Djoleta nema?

28.12. je ostavio komentar na Emirovoj recenziji.

I to je bio zestok

Kad nemas sta pametno za reci, drzi jezik za zubima.\\\http://r2cu.co.nr/ ///\\\Sada umjesto onog blogovskog naziva, malo profesionalizma. Svi oblici saradnje su dobrodosli.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000