Author |
Topic |
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 12/01/2010 : 21:30:36
|
Markos @
Nije mi jasno kakav bi interes Pahulje/Gervasijusa/ulanmunje...ili koga vec, bio da na Ratkovim aukcijama licitira cifre od 200-300 eura po stripu... B'em mu Cvorka ako mi ide ta stvar u glavu Nema motiva...ne vidim zaradu...nije mi jasno...sta da radi sa njim...da ga proda nekome u Centi za 400 eura ??! Ajde...nasao si tu neku sliku sa istom podlogom...ne mogu pristupiti kolekcionaru pa ne mogu to proveriti...ali zaista ne vidim motiv za prevaru... Ista prica je bila i oko Mr.bronksa...takodje je licitiraoi na Ratkovim aukcijama...ali i tu se na kraju nista nije saznalo...ili ja nisam video neko znacajnije objasnjenje...samo sto je Mr.broks jos uvek aktivan...
Sto se Licne karte tice...moje je misljenje da bi to koliko toliko smanjilo broj prevaranata...ipak je to krivicno delo...i ne moze se staviti u ravan sa menjanjem nicka i mail adrese zar ne...? |
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
|
Edited by - sdragan@ on 12/01/2010 21:32:06 |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Posted - 12/01/2010 : 21:41:47
|
quote: Originally posted by dveribad
quote: Originally posted by Markos
OK; slijedi kljuc, kao i pahulji.
Marko,ja ih ne bi zaključavao.Pogledaj im komentare,od koga su kupovali.Također bih molio ljude koji imaju kontakte sa tim likovima,kako su izvršili transakcije sa njima.Ja pretpostavljam da su licitirali kod mene računajući da ću stripove poslat unaprijed,prije plaćanja-jer to radim.Pahulja je navodno Jelena.Javila se par puta porukom i čak ostavila mi broj telefona.Kada sam razgovarao sa par ljudi,ispalo je da sam u paranojama.Rekao sam da ću joj stripove dostavit na kućnu adresu i da ih neću slat poštom.Čak sam na forumu tražio broj mobitela od Savića kako bi se susreli jer je on blizu Zrenjanina,kao i Jelena(mjesto Centa).Ustvari,bilo mi je sumnjivo,ali sam pretpostavljao zbog redovitog javljanja da se radi o nečijoj ženi ili da netko licitira za nekoga.Zbog nedavnih prepiski sa određenim likovima sa foruma,još su tu(kod mene na crnoj listi),spominjući Jelenu,ispalo je da sam u paranojama.
I sta je na kraju bilo...jesi li joj dostavio stripove...?
Sta se na kraju desilo sa slucajem "mr.brooks"...digla se velika prasina...i???
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 12/01/2010 : 21:48:11
|
quote: Originally posted by Markos Sto se tice skena licne karte, posalji mi svoj sken licne karte i ja cu ti ga vratiti nazad s mojom slikom i imenom, za pola sata.
Mogu birati godište? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 12/01/2010 : 21:52:54
|
quote: Originally posted by sdragan@
Markos @
Nije mi jasno kakav bi interes Pahulje/Gervasijusa/ulanmunje...ili koga vec, bio da na Ratkovim aukcijama licitira cifre od 200-300 eura po stripu... B'em mu Cvorka ako mi ide ta stvar u glavu Nema motiva...ne vidim zaradu...nije mi jasno...sta da radi sa njim...da ga proda nekome u Centi za 400 eura ??! Ajde...nasao si tu neku sliku sa istim stoljnakom...ne mogu pristupiti kolekcionaru pa ne mogu to proveriti...ali zaista ne vidim motiv za prevaru... Ista prica je bila i oko Mr.bronksa...takodje je licitiraoi na Ratkovim aukcijama...ali i tu se na kraju nista nije saznalo...ili ja nisam video neko znacajnije objasnjenje...samo sto je Mr.broks jos uvek aktivan...
Sto se Licne karte tice...moje je misljenje da bi to koliko toliko smanjilo broj prevaranata...ipak je to krivicno delo...i ne moze se staviti u ravan sa menjanjem nicka i mail adrese zar ne...?
Pa evo, Ratko ti je sam rekao. On prvi salje stripove, ne trazi da mu se prvo plati. To je jedno. Drugo je nabijanje cijena, da neke sulude cijene polako postaju normalne.
Slike aukcija imaju identične pozadine, ista plahta. Čak i da nije gervasius, a je, imaš identicne aukcije na njuskalo.hr, koje prodaje neki madmike iz Beograda, a ovdje prodaje pahulja iz Cente. Samo to je dovoljno za izbacivanje. Ne mozes prodavati istu stvar u isto vrijeme na dva mjesta.
|
Trouble will find me |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 12/01/2010 : 22:08:07
|
E to si Marko dobro rekao"nabijanje cijena do sulude cifre" Ako iko voli vise te Zagore takve ocuvane od mene svaka mu cast.Ja volim te Zagor stripove i umrijecu s njima zajedno,ali brate moj mili da platim jedan Zagorov broj 500 i nesto broj, 500 i nesto kuna,halloooo,pa to je preslo sve moguce granice realnosti.I cude me ti ljudi koji prate te aukcije u tim takvim odigravanjima,gdje je ocito i gdje i malo dijete vidi da tu nesto jednostavno ne stima.Ja sam zelio mnoge ali sam odustao od sviju jer sam uvidio da tu neko ne igra regularno i na kraju se i ispostavilo tacnim
Imas ljudi koji riskiraju i pokusavaju odigrati na blef,na sve ili nista.Tako se desilo i sa ovim aukcijama kod dveribada.Pokusacu kupiti sto je vise moguce,covjek je glup,poslace prvi i ja hvatam maglu,kidam nalijevo.On ce mene mozda ganjati,dolaziti u Bihac ali mene nema tamo,ne postoji to ime ni u kakvim knjigama u Bihacu uopste,ja zivim u skroz drugom gradu,prst u uho i uzivam u lijepim stripovima za koje nisam ni marke dao,cuvam ih,znam da su vrijedni i nekad cu ih "na crno"nekom utopiti.To ti je savremeni biznis (ovo sam sebe uzeo u primjer) |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Posted - 12/01/2010 : 22:15:56
|
Pa cekajte bre' Pa nije valjda Ratko sisao vesla citav zivot pa ce da salje nekom anonimusu stripove u vrednosti od nekoliko stotina eura bez prethodne uplate...Ako i jeste toliko lud onda je i zasluzio da ga takav neko zajebe...ali...ali...ja jos nisam cuo da je njega neko zakinuo za par stotina eurica...
Napucavanje cena...pa nije mi jasno sto se takmicite toliko...vidi...nisam ispratio sve njegove aukcije...ali jesam onu o kojoj sam pesmu ispevao... Dakle...Pahulja...na cenu od 1600 kuna dize na 1730???! Pa kako je znala da je blentavi morty stavio ponudu od...sta ja znam...milion...dva miliona kuna...bem;li ga...
|
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 12/01/2010 : 22:38:46
|
Ej, narode, ja sad tek vidim ovaj topic... Imam par stvari da kazem:
1. Sa tim Kujovicem sam poslovao i covek je u rekordnom roku uplatio pare preko WU-a... Sve korektno.... 2. Kad sam slao njemu nisam slao na njegovo ime i prezime vec na neku gospodju Kraemer... Valjda mu je to zena ili sta vec.... Ne znam da li moze biti nekom bitno ali 'ajde... 3. I ja sam za ubacivanje skena ili podataka iz licne karte, sto kaze sdragan@, bar ce za promil prevarantima otezati poslovanje... I da se svako odstupanje od podataka za slanje u odnosu na one iz LK prijavi... 4. Markose, jesi rekao da sam ja Mr. Brooks, ne izvlaci se... Ni izvinuo se nisi... 5. Ko je Pahulja ne znam, ali Centa je prakticno na pola puta od mene do BG-a, tako da je lako moguce da neko iz BG-a radi neke mahinacije... Ne kazem da jeste, ali moguce je... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Posted - 12/01/2010 : 22:40:35
|
Pa sisao vesla Ratko nije,mozda ga nije niko"do sad zakinuo",ali drug znas onu(za sve postoji prvi put).Znaci uvijek se moze naci neko ko ce zakinuti Ratka ,jer ljudi spavaju sa jednim okom zatvorenim i razmislajaju kako da dodju do para(sutra).Netrebam ovdje pametovati nikom,svi mi znamo kako to hoda.Evo primjer:Mene taj Ratko ne poznaje,ja njega takodje ne,ali covjek mi je takodje rekao"Odnijecu stripove koje si osvojio na kucnu adresu".Znaci,covjek igra samo posteno a ne misli o tome dali cu ga ja zakinuti u momentu tom.Ako se desi,sigurno nece sisati veslo i pomiriti se stim,da sam ga zajebao(ja bar nebi).Iako,nisam pobornik toga i ovaj put kazem:plati, i kad vidim pare na kontu,tad ti saljem osvojeno |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 12/01/2010 : 22:49:49
|
Dveribade imas u members sasax zakljucan mu je acount,vidjeo sam na crnoj listi da je vikicu ostao duzan 60 €,takodjer je bio topic o tome,znam da je momak dugo cekao ali nista. Ja sam isto poslao par stripova u vrijednosti od ca 20 €,nikad mi se nije javio,kontakt je funkcionisao dok mu nisam javio da sam poslao stripove. Iskljucen je i nikad nije obrazlozio razlog sto nije platio stripove. Onda se poslije odredjenog vremena uclani sa novim nickom i laznim podatcima,kupi par aukcija,dobije pozitivne komentare. Kazes da izgleda ok covjek,e nije ok covjek da je to vratio bi se sa nickom sasax i sa pravim imenom. Znaci da nesto muti,jelte |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Posted - 12/01/2010 : 22:59:42
|
Moje je misljenje da je taj Kraemer dobar covjek,kupuje lijepe stvari,za lijepe novce,uredno plati,a sad kakav je bio u proslosti to neznam.Znam ovo sto znam.Na striparna.com mu je nick Darkwood i takodje sam sa njim"borbu vodio"cesto radi aukcija i stripova.Znam,tamo sve sto je osvojio je uredno platio.I to masno platio.Takodje na ovom sajtu se vidi da placa stripove i kupuje po lijepim ciframa.A opet kazem,njegove grijehe od prije,to neznam |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Posted - 12/01/2010 : 23:05:22
|
20 €+ 60 € sto je ostao Vikicu duzan,nije neka lova u pitanju je zbog cega hinjska sutnja i uclanivanje sa laznim podatcima i novim nickom. Znaci svjestan je da je muckao,pa se ponovo uclanjuje,poslije godinu dvije,sasvim je normalno da plati aukcije da dobije koji pozitivni komentar pa onda opet neko popaljivanje. |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Posted - 12/01/2010 : 23:11:25
|
Ne,mislim,da nebi ko pogresno shvatio,da ja branim koga,ne,Boze sacuvaj.Svatko ko vara,treba da bude"lincovan" Ili da se brani,da bi dokazao suprotno.Mene su napadali i danas napadaju,ali zivim i daljeBranim se |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Posted - 12/01/2010 : 23:21:22
|
quote: Originally posted by bihac-una
Moje je misljenje da je taj Kraemer dobar covjek,kupuje lijepe stvari,za lijepe novce,uredno plati,a sad kakav je bio u proslosti to neznam.Znam ovo sto znam.Na striparna.com mu je nick Darkwood i takodje sam sa njim"borbu vodio"cesto radi aukcija i stripova.Znam,tamo sve sto je osvojio je uredno platio.I to masno platio.Takodje na ovom sajtu se vidi da placa stripove i kupuje po lijepim ciframa.A opet kazem,njegove grijehe od prije,to neznam
Dusu dao za jednu kahvicu |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 12/01/2010 : 23:42:54
|
quote: Originally posted by Porter
Dveribade imas u members sasax zakljucan mu je acount,vidjeo sam na crnoj listi da je vikicu ostao duzan 60 €,takodjer je bio topic o tome,znam da je momak dugo cekao ali nista. Ja sam isto poslao par stripova u vrijednosti od ca 20 €,nikad mi se nije javio,kontakt je funkcionisao dok mu nisam javio da sam poslao stripove. Iskljucen je i nikad nije obrazlozio razlog sto nije platio stripove. Onda se poslije odredjenog vremena uclani sa novim nickom i laznim podatcima,kupi par aukcija,dobije pozitivne komentare. Kazes da izgleda ok covjek,e nije ok covjek da je to vratio bi se sa nickom sasax i sa pravim imenom. Znaci da nesto muti,jelte
...pahulja...
Kontaktirao sa mailom 7 puta i uredno dobivao odgovore u "ženskom licu".Danas zvao na dobiveni broj mobitela,zvoni,ali se nitko ne javlja. Sisao veslo?...daleko od tog.Zbog tog sam i napisao da ću stripove osobno dostavit na kućnu adresu.Više nema komunikacije.
...kraemer...
Tom čovjeku bi poslao stripove jer sam od nekoliko ljudi dobio potvrdu da redovito i pošteno plati sve što je naručio.Dubcu hvala jer je čovjek objasnio kako je poslovao.Interesantno je da je on uzimao nešto stripova i van aukcija(po narudžbi,ne od mene) i sve je uredno ispoštovao.Zbog tog smatram da treba dozvolit čovjeku da se javno izjasni,a ne ga odmah zaključat. Normalno da prije slanja stripova kontaktiram sa svima i ako steknem pozitivan dojam,pošaljem ih bez para.Ako mi je nešto sumnjivo,kopkat ću što mogu i raspitivati se.
|
|
|
BO
Junior Member
Croatia
351 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/01/2010 : 23:49:57
|
kraemer - kod mene uredno(jako brzo) platio stripove preko Western Uniona,u pitanju su bile poveće cifre pahulja - osvojila stripova u vrijednosti 550e (brza komunikacija putem maila),sve se brzo dogovorili |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Posted - 12/01/2010 : 23:56:48
|
Mozda bi ti i platio,ali mene vise zeza sto je sasax bio iskljucen i na tome se zavrsilo. Kraemer novi nick,ista osoba sa laznim podatcima. To ti je po meni isti fazon kad opljackas banku,onda za 3 dana odes u restoran na veceru,uredno platis,ljubazan,ostavis baksisa 73 € slatkoj konobarici cak joj i ruzu das. Onda policija se raspituje,o pljackasu banke,pokaze sliku konobarica ga prepozna i kaze da to nije taj gospodin,on je ljubazan,ostavio baksis,cvijet.... Normalno nijedan lopov ne krade i vara cijelo vrijeme,vec ono ponekad kad mu naleti.
Sad gledati lopova u stilu,,haj nek meni plati,,a ako koga drugog zezne ili je zezno je pogresno. |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Posted - 13/01/2010 : 07:50:49
|
quote: Originally posted by dveribad
...pahulja...
Kontaktirao sa mailom 7 puta i uredno dobivao odgovore u "ženskom licu".Danas zvao na dobiveni broj mobitela,zvoni,ali se nitko ne javlja. Sisao veslo?...daleko od tog.Zbog tog sam i napisao da ću stripove osobno dostavit na kućnu adresu.Više nema komunikacije.
Pa da si meni rekao da ces mi osobno doneti na kucu, stripova u vrednosti par stotina eura i ja bih ti se prestao javljati Pa sta bi mi zena rekla kada bi ti dosao i trazio da ti platim tri njene plate za dva stripa...
Sta imas izmisljati vrucu vodu...imas...(prepostavljam da imas) devizni racun u banci...kupac ti uplati...ti saljes stripove...Ali NE!...Ratko licno donosi...Prvi salje...Tvrdi da ima najveci...najjaci...donosi pecene janjce...i slicno... Pa morate imati obzira prema kupcima i dati im prava na diskreciju...zar ne!?
Ne kazem da je Pahulja preposten/a , Ne znam...ja sam odradio nesto sitno i bio uredno placen za to. Evo BO je odradio vecu sumu novca i zadovoljan je...nije se covek kurcio da ce ON VElicina licno doci u malu Centu poznatu samo po jednom stihu iz Balaseviceve pesme da joj na noge donese stripove...
Dakle...ne tvrdim da mozda nisu postojale namere za prevaru...ALI imam utisak da joj niste niti dopustili da odradi sve kako treba...zar ne? Prvo Markosovim istupom...a kasnije citavim razvojem dogadjaja...
I odgovori konacno kako je zavrsio slucaj Mr.brooks-a ???!
|
|
Edited by - sdragan@ on 13/01/2010 07:55:17 |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Posted - 13/01/2010 : 08:50:15
|
quote: Originally posted by sdragan@
Markos @
Nije mi jasno kakav bi interes Pahulje/Gervasijusa/ulanmunje...ili koga vec, bio da na Ratkovim aukcijama licitira cifre od 200-300 eura po stripu... B'em mu Cvorka ako mi ide ta stvar u glavu Nema motiva...ne vidim zaradu...nije mi jasno...sta da radi sa njim...da ga proda nekome u Centi za 400 eura ??! Ajde...nasao si tu neku sliku sa istim stoljnakom...ne mogu pristupiti kolekcionaru pa ne mogu to proveriti...ali zaista ne vidim motiv za prevaru... Ista prica je bila i oko Mr.bronksa...takodje je licitiraoi na Ratkovim aukcijama...ali i tu se na kraju nista nije saznalo...ili ja nisam video neko znacajnije objasnjenje...samo sto je Mr.broks jos uvek aktivan...
Sto se Licne karte tice...moje je misljenje da bi to koliko toliko smanjilo broj prevaranata...ipak je to krivicno delo...i ne moze se staviti u ravan sa menjanjem nicka i mail adrese zar ne...?
Pa evo, Ratko ti je sam rekao. On prvi salje stripove, ne trazi da mu se prvo plati. To je jedno. Drugo je nabijanje cijena, da neke sulude cijene polako postaju normalne.
Slike aukcija imaju identične pozadine, ista plahta. Čak i da nije gervasius, a je, imaš identicne aukcije na njuskalo.hr, koje prodaje neki madmike iz Beograda, a ovdje prodaje pahulja iz Cente. Samo to je dovoljno za izbacivanje. Ne mozes prodavati istu stvar u isto vrijeme na dva mjesta.
DA li bi ti sam sebe banovao sa sajta ako bih ja ovu aukciju stavio na kolekcionar i njuskao hr...na primer Tvoja slika...tvoji stripovi...
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=2004884
JA celo vreme tvrdim da nemas nikakvih dokaza protiv pahulje a izbacujes je sa tvojih aukcija. O nabijanju cena sam vec dovoljno rekao u topicu o porterovom rekordu... |
|
Edited by - sdragan@ on 13/01/2010 09:09:18 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/01/2010 : 10:41:44
|
quote: Originally posted by sdragan@ DA li bi ti sam sebe banovao sa sajta ako bih ja ovu aukciju stavio na kolekcionar i njuskao hr...na primer Tvoja slika...tvoji stripovi...
JA celo vreme tvrdim da nemas nikakvih dokaza protiv pahulje a izbacujes je sa tvojih aukcija. O nabijanju cena sam vec dovoljno rekao u topicu o porterovom rekordu...
Slika sa kolekcionara ne postoji nigdje drugdje nego na kolekcionaru. Dakle, u najgorem slucaju, nije pahulji nitko "krao" slike, nego je to ona radila. |
Trouble will find me |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
Posted - 13/01/2010 : 10:46:23
|
A cekaj, i da kaci na drugim sajtovima sta to ima veze!? Bitno je da je na ovom sve ispostovano.. Ako se desi neka nepravilnost, onda izbaci coveka/zenu... Sta te briga sta se radi na kolekcinaru, limundu, aukcijama, striparni ili nekom desetom sajtu dok je kod tebe OK.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
COLUMBO
Senior Member
Croatia
1615 Posts
Member since 21/11/2002 |
Posted - 13/01/2010 : 10:59:18
|
Evo da se i ja nadovežem na ovaj topic. S Kraemerom imam nedavno odrađen jedan posao s većim iznos( stripovi s aukcija plus jos dosta dodatnih stripova.Sve je proteklo u najboljem redu. Dok me Pahulja zavlači već više od dva mjeseca za jedan strip(oko 60 eura) i nikako da to riješimo. |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Posted - 13/01/2010 : 11:09:45
|
Ja sam vec rekao, po meni sadasnji Kraemer je gospodin sto se tice stripova.A bivsi kakav je bio,(Sasax),neznam.Ako je kriv,treba mu suditi
|
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Posted - 13/01/2010 : 11:47:05
|
quote: Originally posted by sdragan@ DA li bi ti sam sebe banovao sa sajta ako bih ja ovu aukciju stavio na kolekcionar i njuskao hr...na primer Tvoja slika...tvoji stripovi...
JA celo vreme tvrdim da nemas nikakvih dokaza protiv pahulje a izbacujes je sa tvojih aukcija. O nabijanju cena sam vec dovoljno rekao u topicu o porterovom rekordu...
Slika sa kolekcionara ne postoji nigdje drugdje nego na kolekcionaru. Dakle, u najgorem slucaju, nije pahulji nitko "krao" slike, nego je to ona radila.
He...he...ne das se Interesuje me samo jedna stvar...Ko ti je dojavio za ove slucajeve...jer ne verujem da ti pregledavas aukcije na kolekcionaru i prevrces oglasnike u Hrvatskoj i uporedjujes stoljnake po Srpskim domacinstvima...pa nemoj mi reci da imas vremena za takvo sto.
Nemoj me pogresno razumeti...ne zelim ja ovde braniti Pahulju niti bilo koga drugoga...ja samo pokusavam spoznati kome je u interesu da se bas sada potegne ova prica...
Probam naci nacina da se zastite kupci na tvojim aukcijama...u ovom slucaju...Pahulja je pre svega bila kupac i do sada nije nikoga prevarila...pa stoga zaista ne vidim razloga za njeno izbacivanje... Ali ok...ako si ti odlucio da tako bude...onda ce tako i biti.
|
|
|
|
Topic |
|
|
|