Malo prepisujem od Bruce-a, al' dobro sad, šta da se radi
Dakle, treba da izaberemo najbolju Dylanovu priču iz 2009. godine - gledano po broju izdanja, najbolje Dylanove godine ikada na našim prostorima!! Nikada nije bilo više Dylana na kioscima kao prošle godine. Čak 39 izdanja u 8 različitih edicija.
Za odabir najbolje priče ćemo koristiti već oproban metod bodovanja. Znači, svako bira po pet priča i boduje ih po principu: najbolja priča 5 bodova, sledeća 4, pa 3(ma znate već)...
01. Mudrost mrtvih(VČ-13) 02. Dva života Drim(VČ-14) 03. Na talasima sećanja(VČ-15) 04. Nesanica(VČ-16) 05. Ne umreti za 24 časa(VČ-17) 06. Ubilački instinkt(VČ-18) 07. Preko praga(VČ-19) 08. Nebo može da čeka(VČ-20) 09. Misteriozni sused(VČ-21) 10. Nightmare tour(VČ-22) 11. Utvara iz Skotland Jarda(VČ-23) 12. Nepoželjni gost(VČ-24) 13. Poslednja karta(VČ-25) 14. Rekvijem za čudovište(LU-104) 15. Misterij Venecije(LU-105) 16. Fobija(LU-106) 17. Izgubljene ljubavi(LU-107) 18. Labirint u Bangoru(LU-108) 19. Cijena smrti(LU-109) 20. Kameni sat(LUEX-58) 21. Ljudi koji nestaju(LUEX-59) 22. Frankenstein(LUEX-60) 23. Užas iz beskraja(LUEX-61) 24. Vampiri(LUEX-62) 25. Maelstrom(LUEX-63) 26. Crni užas(LUSP-12) 27. Mefisto(LUSP-13) 28. Ubica cudovišta(VČSB-3, LUAL-5) 29. Povratak vampira(VČSB-3) 30. Sused(VČSB-3) 31. Snovi(VČSB-4) 32. Zločin u ritmu plesnih koraka(VČSB-5) 33. Bila jednom jedna...(VČSB-5) 34. Povratak ubica(VČSB-5) 35. Izgubljeni svet(VČSB-6, LUAL-6) 36. Bila je mrtva(VČSB-6) 37. Putevi boja(VČSB-6) 38. Pesma sirene(VČSB-7) 39. Vučja krv(VČSB-7) 40. Ogledalo(VČSB-7) 41. Lavirinti straha(VČSB-8) 42. Strah od života(VČSB-9) 43. Zagonetka ostrva D`YD(VČSB-9) 44. Zločini iz ljubavi(VČSB-9, LUGI-5) 45. Totentanz(LUGI-5) 46. Sudnji dan(LUGI-5) 47. Stanar s trećega kata(LUGI-6) 48. Taksi(LUGI-6) 49. Tjeskoba(LUGI-6) 50. Margerita(LUGI-6) 51. Egzodus(LUMX-4) 52. Kristal duge(LUMX-4) 53. Sitne laži(LUMX-4)
pa ak se ne uzmu u obzir reprinti, onda je ovo ostalo mršavo tek solidni rekvijem, preko praga, mudrost mrtvih od kojih je cijeli extra niz (58-63) bolji, uključivši čak i Frankensteina da ne govorimo o masterpisu Totentanz, pa odličnom Stanaru, Tjeskobi, Margeriti itd.
pa ak se ne uzmu u obzir reprinti, onda je ovo ostalo mršavo tek solidni rekvijem, preko praga, mudrost mrtvih od kojih je cijeli extra niz (58-63) bolji, uključivši čak i Frankensteina da ne govorimo o masterpisu Totentanz, pa odličnom Stanaru, Tjeskobi, Margeriti itd.
Pa dobro, kiky je sam izabrao da ne uzme u obzir reprinte, ko hoće može.
da, i ja mislim da se ide samo na prremijere (cak ni price iz giganata i superbuka ne racunati) nekako je logicnije , a i skoncentrirali bi se prakticki na sezonu.
Pa upravo zato nisam uzeo reprinte u obzir... jer bi mi vjerovatno zauzeli večinu na TOP 5... a to mi je tako nekako predvidljivo dosadno... a i tako sam namjeravao da mi lista ispadne nešto "aktualnija". FLOP lista bi mi u svakom slučaju vjerovatno ostala ista... iako sam zaboravio uračunati "Nesanicu", no svejedno već imam podosta Massierovih uradaka u prvih pet. Ova "svježa" pridošlica u DD staff me najviše živcirala ove godine. Koji smrad..!
Preko Praga Poslednja karta Mudrost mrtvih Rekvijem za čudovište Nepoželjni gost
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.