Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/03/2010 : 09:45:41
|
Pročitao sam upravo četvrti (završni dio): Doomsday Hunter/Prey pa pomislih da možda nabavim i ta prva tri. No ne znam šta im comic znači. Ja bih najradije omnibus, ali to je davno rasprodano... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 23/03/2010 : 10:58:01
|
Obi Wan se plaši da mu sveska ne zaluta u kolekciju.
Šalu na stranu, deluje kao običan trejd Death of Superman, isti kao onaj koji ja imam, samo sa drugačijom naslovnicom, isti je broj stranica. Nemam pojma što su ubacili (comic), možda da bi se razlikovalo od animiranog filma.
A sama priče je bezvezna. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/03/2010 : 12:06:57
|
quote: Originally posted by Djole
Obi Wan se plaši da mu sveska ne zaluta u kolekciju.
Šalu na stranu, deluje kao običan trejd Death of Superman, isti kao onaj koji ja imam, samo sa drugačijom naslovnicom, isti je broj stranica. Nemam pojma što su ubacili (comic), možda da bi se razlikovalo od animiranog filma. A sama priče je bezvezna.
Hoćeš reći da batalim Death/World without/Retun i da se prihvatim nečega pametnijeg? To su jako izvikani naslovi pa sam pomislio da je dobra priča u pitanju... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/03/2010 : 12:28:33
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Hoćeš reći da batalim Death/World without/Retun i da se prihvatim nečega pametnijeg? To su jako izvikani naslovi pa sam pomislio da je dobra priča u pitanju...
Prica je u ono vrijeme razvaljivala, iz tog razloga sto se nije tacno znalo kako dalje. Sa danasnje tacke gledista, sta ja znam, za velikog Supijevog fana je to obavezna lektira, za sve druge ima i boljih stvari koje se mogu procitati. Doomsday Hunter-Prey, je meni definitivno bolji od cijele price oko smrti, mada su otisli malo predaleko sa Doomsdayevim mocima. ako vec hoces, citaj po redu: -smrt (u sustini obicna makljaza na x stranica) -svijet bez/4 Supermana/povratak -day of doom -hunter-prey
interesantna je bila i jedna verzija koja se pojavila u regularnoj seriji, mislim da je crtao Jim Lee. Doomsday u buducnosti inteligentno stvorenje i glavni branilac mira, te pokusava da oslobodi Supermana koji je hiljadama godina zarobljen, tako nesto. Dobro, ovo zadnje nije bas pod moranjem jer se radilo o alternativnoj buducnosti. |
Edited by - King Warrior on 23/03/2010 12:29:42 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 23/03/2010 : 12:29:04
|
Degustibus non disputantumblablabla, ali meni to ima samo istorijsku vrednost, da kažeš da si čitao tu čuveni priču. Koja je čuvena samo kao media stunt, a nikako zato što je dobro ispričana.
Bolje uzmi ovo:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=165
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 23/03/2010 : 12:35:47
|
"This is an imaginary story... Aren't they all?" |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/03/2010 : 13:53:30
|
Zahvalan na komentarima, u čijem svijetlu odgađam Supermanovu smrt do neke druge prilike. Ionako me Green Lantern trenutno više vuče. |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1518 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 23/03/2010 : 15:46:26
|
Gledaj Death/World Without/Return of je i dan danas zabavan tako da nije promasena investicija, jer ako gledamo cjelovitu pricu ima zaista zabavnih trenutaka, poput koliko superheroja dolazi na sahranu, razne zamjene za orginalnog Supermana, koliko je Luthor popizdio sto na kraju on nije taj sto je uspio ubiti covjeka od celika itd… Red Son – ne moram ni pricati, o tome kako je brod koji je nosio Supermana umjesto Amerike pao u Rusiju, dovoljno puta spomenut na ovom forumu Birthright i All-Star Superman su mi negdje na istom nivou, stvarno impresivne price, zanimljive i garantirano ih neces ispustati iz ruku dok ih ne procitas do kraja. For The Man Who Has Everything – Je ustvari JLA strip al radi se o jednom od boljih Supermana, gdje je super prikazano kakav bi mu zivot bio da Krypton nije eksplodirao Whatever Happened To The Man Of Tomorrow? – Alan Moore treba li sta vise reci, jos jedan alternativni zavrsetak komplet serijala i po meni najbolji za sva vremena. Speeding Bullets ili ti ga - sta da je Superman ustvari Betmen je zanimljiv koncept ali vrlo prosjecna prica Secret Identity – je u fazonu kad bi covjek iz nase realnosti dobio supermoci kakva bi mu bila sudbina… I stvarno realisticnost price je nevjerovatna, sta covjek sve mora uraditi da bi bio superheroj a da ga vlada ne sjebe totalno u procesu. VRH
|
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 23/03/2010 : 16:20:10
|
Ja sam uvijek htio pročitati te Supermane (u prvom redu sve sa Doomsdayom, "Red Son" i "Whatever Happened to the Man of Tomorrow", a i ovaj "Secret Identity" zvuči zanimljivo), ali ih se nikad nisam dočepao :-( Nije mi se nikad dalo naručivati sa Amazona i plaćati poštarinu, a ono jednom kad je manhunter prodavao nisam ni vidio. |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/03/2010 : 17:44:06
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Ja sam uvijek htio pročitati te Supermane (u prvom redu sve sa Doomsdayom, "Red Son" i "Whatever Happened to the Man of Tomorrow", a i ovaj "Secret Identity" zvuči zanimljivo), ali ih se nikad nisam dočepao :-( Nije mi se nikad dalo naručivati sa Amazona i plaćati poštarinu, a ono jednom kad je manhunter prodavao nisam ni vidio.
Ako si iz USA kako piše, poštarina na narudžbe iznad 25 $ ti je besplatna. Ako si ipak iz Hrvatske, vjeruj, nije toliko strašno. Amazon uvijek daje neki popust na cover price pa te onda izađe kao da nisi ni platio poštarinu. Poštarina izađe nekih 5 dolara po stripu, ali po svakom stripu dobiješ 5 dolara (nekad i više) popusta tako da nije nepodnošljivo. Inače, ja također mrzim plaćati poštarinu, ali šansa da neke stvari ukebaš kod nas su ravne nuli. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/03/2010 : 17:46:15
|
quote: Originally posted by Billy_the_Kid
Gledaj Death/World Without/Return of je i dan danas zabavan tako da nije promasena investicija, jer ako gledamo cjelovitu pricu ima zaista zabavnih trenutaka, poput koliko superheroja dolazi na sahranu, razne zamjene za orginalnog Supermana, koliko je Luthor popizdio sto na kraju on nije taj sto je uspio ubiti covjeka od celika itd… Red Son – ne moram ni pricati, o tome kako je brod koji je nosio Supermana umjesto Amerike pao u Rusiju, dovoljno puta spomenut na ovom forumu Birthright i All-Star Superman su mi negdje na istom nivou, stvarno impresivne price, zanimljive i garantirano ih neces ispustati iz ruku dok ih ne procitas do kraja. For The Man Who Has Everything – Je ustvari JLA strip al radi se o jednom od boljih Supermana, gdje je super prikazano kakav bi mu zivot bio da Krypton nije eksplodirao Whatever Happened To The Man Of Tomorrow? – Alan Moore treba li sta vise reci, jos jedan alternativni zavrsetak komplet serijala i po meni najbolji za sva vremena. Speeding Bullets ili ti ga - sta da je Superman ustvari Betmen je zanimljiv koncept ali vrlo prosjecna prica Secret Identity – je u fazonu kad bi covjek iz nase realnosti dobio supermoci kakva bi mu bila sudbina… I stvarno realisticnost price je nevjerovatna, sta covjek sve mora uraditi da bi bio superheroj a da ga vlada ne sjebe totalno u procesu. VRH
Sve je to u planu za nabavu, All-star već nabavljen. I stvarno je vrhunski strip. Odlična priča i po meni još bolji crtež - takve stripove volim vidjeti. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 24/03/2010 : 09:20:55
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ja sam uvijek htio pročitati te Supermane (u prvom redu sve sa Doomsdayom, "Red Son" i "Whatever Happened to the Man of Tomorrow", a i ovaj "Secret Identity" zvuči zanimljivo), ali ih se nikad nisam dočepao :-( Nije mi se nikad dalo naručivati sa Amazona i plaćati poštarinu, a ono jednom kad je manhunter prodavao nisam ni vidio.
Ako si iz USA kako piše, poštarina na narudžbe iznad 25 $ ti je besplatna. Ako si ipak iz Hrvatske, vjeruj, nije toliko strašno. Amazon uvijek daje neki popust na cover price pa te onda izađe kao da nisi ni platio poštarinu. Poštarina izađe nekih 5 dolara po stripu, ali po svakom stripu dobiješ 5 dolara (nekad i više) popusta tako da nije nepodnošljivo. Inače, ja također mrzim plaćati poštarinu, ali šansa da neke stvari ukebaš kod nas su ravne nuli.
Kad bih nekako i progutao poštarinu kao nužno zlo opet ne znam gdje da nabavim Doomsday, ali cijelu priču. Nabavim Supermanovu smrt i povratak, pa čak i Superman/Doomsday Omnibus ("...in the years after the Death and Return of Superman! This volume collects SUPERMAN: THE DOOMSDAY WARS 1-3, SUPERMAN/DOOMSDAY: HUNTER PREY #1-3, DOOMSDAY ANNUAL #1, ADVENTURES OF SUPERMAN #594 and SUPERMAN #175"), ali opet nemam Doomsdayov nastanak, borbu sa Radiantom, smrt...
P.S. Nisam iz SAD, i ja sam iz 'rvaške |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 24/03/2010 : 09:29:41
|
Meni su rekli da je ovo sasvim dovoljno: The death af Superman World without Superman Return of Superman Superman/Doomsday omnibus
U omnibusu imaš nastanak Doomsdaya i borbu s Radiantom. Baš sam pročitao, Doomsday-a su zaustavljali u više navrata, ali sumnjam da se takvi stvorovi ikada konačno upokoje...
|
Edited by - Obi-wan on 24/03/2010 10:30:02 |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 24/03/2010 : 10:48:58
|
Mislim da ima toga još. Čini mi se da sam negdje pročitao da ga ubiju tako da ga bace na kraj svemira ili nešto slično. Da li ima u tom omnibusu i bitka sa Gog-om? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 24/03/2010 : 10:55:15
|
Mislim da ima toga još. Čini mi se da sam negdje pročitao da ga ubiju tako da ga bace na kraj svemira ili nešto slično. Da li ima u tom omnibusu i bitka sa Gog-om?
Nema, Gog se ne pojavljuje. A ono za kraj svemira nije njegova smrt - naime, to ima u Omnibusu. I naravno, vrate oni njega i sa kraja svemira (Brainiac iskoristi krizu Zero Houra kada Paralax nešto mulja oko paralelnih svemira i tu nekako vrati Doomsdaya nazad da mu posluži kao tijelo). Poenta svega je (kako mi je Djole objasnio) da u superherojskim stripovima nema jasnog početka i kraja već se apsolutno sve može vezati jedno na drugo. Najbolje što mi možemo je izabrati koliko toliko zatvoren serijal i držati se toga, a ovo je upravo to: Imaš ove u ponudi (in stock) The death af Superman 9.99$ World without Superman 12.23$ Return of Superman 13.59$ Superman/Doomsday omnibus 13.59$ - poštarina 19.95$ ukupno manje od 70 $ Ne kažem da je džaba, ali to je dosta kompletna priča, poštarina se potire sa popustom, ne bi to dobio jeftinije ni kod nas da nađeš... |
Edited by - Obi-wan on 24/03/2010 10:59:08 |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 24/03/2010 : 11:18:52
|
Ok, thx. Moj problem je (nuspojava gledanja filmova) što se ne mogu prisliti nešto pročitati ako nemam sve o tome. Zato ću ja (kao i inače) prvo skupljati sve te doomsdaye pa koliko trajalo da trajalo (može i godinama) pa kad ih budem sve imao (ili kad budem mislio da ih sve imam) mogu ih početi čitati. Jednostavno se ne mogu natjerati početi čitati ako znam da mi nešto fali (kao ta bitka sa Gogom). A kad nađem tu bitku onda moram uzeti i Gogov nastanak (nuklearka) i tu se nadam da ću stati... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 24/03/2010 : 13:20:10
|
Ok, thx. Moj problem je (nuspojava gledanja filmova) što se ne mogu prisliti nešto pročitati ako nemam sve o tome. Zato ću ja (kao i inače) prvo skupljati sve te doomsdaye pa koliko trajalo da trajalo (može i godinama) pa kad ih budem sve imao (ili kad budem mislio da ih sve imam) mogu ih početi čitati. Jednostavno se ne mogu natjerati početi čitati ako znam da mi nešto fali (kao ta bitka sa Gogom). A kad nađem tu bitku onda moram uzeti i Gogov nastanak (nuklearka) i tu se nadam da ću stati...
Ja također uvijek gledam skupiti cjelinu pa onda uživati u tome. Upravo iz tog razloga ne čitam najčuveniji fantasy serijal Pjesma leda i vatre od Martina. Nije dovršeno. A privlači me silno... No, kod američkih superherojskih stripova nikada nećeš imati sve, jedino ako nabaviš sve superherojske stripove ikada izašle. Veze između stripova se granaju i šire i uvijek ćeš naći poveznicu s nečim drugim tako da će ti uvijek još to nešto faliti. A priča o sukobu Supemana i Doomsdaya nije vrijedna tolikog zalaganja... |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 08/04/2010 : 11:05:06
|
"The Final Night" se sastoji od:
Action Comics #727 The Adventures of Superman #540 Aquaman vol. 5, #26 Batman #536-537 Detective Comics #703 The Final Night #1-4 The Flash vol. 2, #119 Green Arrow vol. 2, #114 Green Lantern vol. 3, #80 Hitman #8 Legion of Super-Heroes vol. 2, #86 Parallax: Emerald Night #1 The Power of SHAZAM! #20 Robin vol. 2, #35 Sovereign Seven #16 The Spectre vol. 3. #47 Superboy vol. 3, #33 Supergirl vol. 5, #3 Superman vol. 2, #117 Superman: The Man of Steel #62 Takion #6
Preuzeto sa http://en.wikipedia.org/wiki/The_Final_Night
Sad mene zanima da li "The Final Night #1-4" čine neku zaokruženu cjelinu i da li se ovo http://www.amazon.com/Final-Night-Ron-Marz/dp/156389419X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1270717218&sr=8-1-spell sastoji od ta četiri stripa?
P.S. Kako napravim hyperlink (?) pa kad pritisnem neku riječ otvori se link na određenu stranicu? |
Edited by - dr strangelove on 08/04/2010 11:06:28 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 08/04/2010 : 11:59:52
|
quote: Originally posted by King Warrior
1. Zbog tebe sam morao ici u podrum Final Night 1-4, Preview, Parallax:Emerald Night=144.str. Ovi ostali nabrojani su u stvari dogadjanja junaka unutar mjesecne serije za vrijeme pomracenja.Grubo gledano, sve sto treba da imas to je ovaj TPB. Nadam se da si prije toga procitao "Zero Hour", da shvatis ko je uopste Parallax.
2. Pogledaj Ultrasov post http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34542&whichpage=4
Baš si ljen, ja bih za tebe išao i na tavan
Final Night 1-4, Preview, Parallax:Emerald Night=144.str. Kakav sad "Preview"? O čemu se radi Emerald Night? Tu se pojavljuje samo Green Lantern ili ima još superjunaka? Kronološki se prvo trebaju čitati Final Night pa Parallax? I nisam još čitao Zero Hour |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 08/04/2010 : 12:19:53
|
pa prvo ide nekoliko stranica sa dogadjajim na New Tamaranu. Ne pitaj me gdje je to prije izaslo.Zatim idu prve tri epizode FN, pa prica sa Parallaxom u kojoj se pojavljuju nekoliko zemaljskih Green Lanterni, Cyborg i Carol, ex od Jordana.U sustini u toj prici Hal odlucuje da pomogne svojim kolegama. Na kraju ide finish sa cetvrtim dijelom FN. Ipak preporucujem ti da prvo procitas Zero Hour zbog Parallaxa, a i prica je mnogo bolja od ove.Ali prije toga bi trebao procitati...a jebiga, uvijek postoji nesto prije i tako u beskarjnost. Ovako, uzmi FN TPB, procitaj, pa ako sta ne bude jasno, javi |
|
|
Topic |
|