Author |
Topic |
kiki2907
Starting Member
Croatia
27 Posts
Member since 14/02/2012 |
Posted - 26/03/2012 : 18:43:05
|
Ovi na BD-u stvarno nisu ok. The Walking Dead: Compendium One kod njih je 72 USD, a na amazonu 36 USD. Tako da sam naručio s amazona.. Sve skupa 50 USD (teška knjiga).
Samo pitanjce - za standard shipping su mi prvo napisali 18-32 dana, a na kraju čak do 2 mjeseca! Jel to moguće i u kojem roku inače isporučuju? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/03/2012 : 23:04:37
|
quote: Originally posted by kiki2907
Ovi na BD-u stvarno nisu ok. The Walking Dead: Compendium One kod njih je 72 USD, a na amazonu 36 USD. Tako da sam naručio s amazona.. Sve skupa 50 USD (teška knjiga).
Samo pitanjce - za standard shipping su mi prvo napisali 18-32 dana, a na kraju čak do 2 mjeseca! Jel to moguće i u kojem roku inače isporučuju?
Stigne za 8-14 dana (bar meni). No, nije mi drago čuti da su ti toliko zaračunali poštarinu... 4 pošiljka, 4 za jedan predmet i još 6 surcharge jer je teško. Meni taj surcharge nisu nikada zaračunali, valjda imam sreće ili to ne ide kad naručiš više stvari. Nedavno sam naručio Captain America omnibus 1 HC (maximalno teško i veliko, platio samo običnu 4$ poštarinu)... Walking dead si možda trebao uzimati čuvene oversized HC sa po 12 brojeva jer su stvarno lijepo urađeni, a nisu ni glomazni ni skupi...
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
kiki2907
Starting Member
Croatia
27 Posts
Posted - 26/03/2012 : 23:18:18
|
Ma da, dugo sam vagao između HC-ova i ovog Compendiuma. Na kraju sam se odlučio za Compendium jer sadrži 8 tih HC-ova, a to mi je daleko isplativije unatoč softcoveru... Imam dosta toga još u planu pa moram napravit neke kompromise. A što se tiče surchargea - nemam pojma, bilo mi je samo drago što sam ulovio 40% sniženje ;)
Hvala za odgovor! :) |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 26/03/2012 : 23:18:51
|
Hm, nisi jedini - uzeo sam prije mjesec dana WD Omnibus prvi (što je također dosta masivno), Shipping & Handling: 7.98 USD. Išao sam sad provjeriti prijašnje narudžbe, tih par dolara više zbog težine je bilo samo kod stvarno ogromnog paketa (s hrpom HCova unutra).
EDIT: ovo ide Obi-Wanu |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 26/03/2012 23:19:39 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/03/2012 : 23:23:54
|
quote: Originally posted by kiki2907
Ma da, dugo sam vagao između HC-ova i ovog Compendiuma. Na kraju sam se odlučio za Compendium jer sadrži 8 tih HC-ova, a to mi je daleko isplativije unatoč softcoveru... Imam dosta toga još u planu pa moram napravit neke kompromise. A što se tiče surchargea - nemam pojma, bilo mi je samo drago što sam ulovio 40% sniženje ;)
Hvala za odgovor! :)
Pa ne baš 8 HC-a. Prije će biti 4 (48 naspram 12 epizoda). No, svakako je isplativije. No, ja svoje Invincible i Walking dead HC ne bih mjenjao ni za što. To mi je ponos i dika kolekcije... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
kiki2907
Starting Member
Croatia
27 Posts
Posted - 27/03/2012 : 08:42:58
|
Ma da, krivo sam napisao, mislio sam na 8 tradeova :-/
A i Invincible snimam ovaj Compendium.. Kroz dulje razdoblje je sigurno zgodnije (i ljepše) kupovati HC-ove, ali kako do sada i nisam bio u nekoj mogućnosti, gdje bih stigao kad bih uzimao te HC-ove... Nikad ne bih došao do Invisibles Omnibusa kojeg vjerno čekam :)
Do tada, krpam rupe ;) |
|
|
Laf
Starting Member
Fyro Macedonia
58 Posts
Member since 16/11/2007 |
Posted - 31/03/2012 : 10:51:42
|
Imam i ja WD Compendium (uzeo sam ga u novembru, 2010), a juce sam se obradovao informaciji koja kaze da ce Compendium 2 izaci ove jeseni...
quote: So there you have it -- Fall 2012. "The Walking Dead" Compendium Volume 2. Issues #49-96. Just in time for season three of the show! Prepare yourselves.
http://www.multiversitycomics.com/2012/03/walking-dead-compendium-volume-2-and.html
Na moje iznenadjenje, Compendium se pokazao prilicno praktican za citanje, tako da bez sumnje uzimam i broj 2, a kad budem u mogucnosti uzecu sve HC knige, pa ce Compendiumi ici sinu, da ih cita kad poraste. :)
|
Edited by - Laf on 31/03/2012 11:06:46 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 31/03/2012 : 11:30:04
|
quote: Originally posted by Laf
Imam i ja WD Compendium (uzeo sam ga u novembru, 2010), a juce sam se obradovao informaciji koja kaze da ce Compendium 2 izaci ove jeseni...
quote: So there you have it -- Fall 2012. "The Walking Dead" Compendium Volume 2. Issues #49-96. Just in time for season three of the show! Prepare yourselves.
http://www.multiversitycomics.com/2012/03/walking-dead-compendium-volume-2-and.html
Na moje iznenadjenje, Compendium se pokazao prilicno praktican za citanje, tako da bez sumnje uzimam i broj 2, a kad budem u mogucnosti uzecu sve HC knige, pa ce Compendiumi ici sinu, da ih cita kad poraste. :)
Potpuno te razumijem. Neki stripovi su toliko dobri da ih vrijedi imati i duplo. U ovom slučaju HC za kolekciju, uživanje i lagano čitanje, a Compendium za nošenje, pozajmljivanje, djecu pa neka se haba (glavno da se čita). Da sam bolji s novcem, ja bih kupio i Compendium (uz HC koje već imam)... |
|
|
kiki2907
Starting Member
Croatia
27 Posts
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1698 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 02/04/2012 : 07:43:35
|
Pitanje za Srbe: posle 90 stripova naručenih u poslednjih par meseci, prekjuče mi poštar tražio da mu platim neku poštarinu, po 60 dinara po stripu. Mislim, nije mnogo, ali votdfak? Doduše, novi mi je poštar, stari nije naplaćivao ništa. Jel me ovaj nešto radi ili je stvarno pošta počela da naplaćuje nešto u poslednjih par nedelja? |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 02/04/2012 : 08:21:46
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
Pitanje za Srbe: posle 90 stripova naručenih u poslednjih par meseci, prekjuče mi poštar tražio da mu platim neku poštarinu, po 60 dinara po stripu. Mislim, nije mnogo, ali votdfak? Doduše, novi mi je poštar, stari nije naplaćivao ništa. Jel me ovaj nešto radi ili je stvarno pošta počela da naplaćuje nešto u poslednjih par nedelja?
meni je u petak stigla pošiljka i nikave poštarine nije bilo... otiđi do pošte i raspitaj se malo o čem se radi |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 02/04/2012 : 09:41:30
|
Pitanje za Srbe: posle 90 stripova naručenih u poslednjih par meseci, prekjuče mi poštar tražio da mu platim neku poštarinu, po 60 dinara po stripu. Mislim, nije mnogo, ali votdfak? Doduše, novi mi je poštar, stari nije naplaćivao ništa. Jel me ovaj nešto radi ili je stvarno pošta počela da naplaćuje nešto u poslednjih par nedelja?
Pogledaj da li na paketu imaš pečat "oslobođeno od carine" i da li je otvaran pa zalepljen trakom. Kada sam pre otprilike godinu i po počeo da naručujem knjige i stripove sa neta (Amazon i BD) nikada mi nije naplaćena carina ili neka domaća poštarina, ali mi jeste nekoliko puta naplaćena cena carinskog pregleda od po 60 dinara. U tim slučajevima je uvek stajao pečat sa navedenim natpisom i uvek je paket bio otvaran i posle zalepljen poštanskom trakom. A u onim slučajevima kad paket nije bio otvaran i kad nije bilo nikakvog pečata, ili kada je stajao drugi tekst "ne podleže carini", e u tim slučajevima nisam platio ništa. Dakle, ukratko - nije do poštara, nego do carine. Ako ti carinici otvore paket i provere šta je unutra, onda ti naplate 60 dinara, što nije carina već cena carinskog pregleda. A ako ne otvore paket, nego veruju deklaraciji da je u pitanju štampani materijal, onda ne naplate ništa. |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1698 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 02/04/2012 : 10:21:27
|
quote: Originally posted by star-duster
Pogledaj da li na paketu imaš pečat "oslobođeno od carine" i da li je otvaran pa zalepljen trakom. Kada sam pre otprilike godinu i po počeo da naručujem knjige i stripove sa neta (Amazon i BD) nikada mi nije naplaćena carina ili neka domaća poštarina, ali mi jeste nekoliko puta naplaćena cena carinskog pregleda od po 60 dinara. U tim slučajevima je uvek stajao pečat sa navedenim natpisom i uvek je paket bio otvaran i posle zalepljen poštanskom trakom. A u onim slučajevima kad paket nije bio otvaran i kad nije bilo nikakvog pečata, ili kada je stajao drugi tekst "ne podleže carini", e u tim slučajevima nisam platio ništa. Dakle, ukratko - nije do poštara, nego do carine. Ako ti carinici otvore paket i provere šta je unutra, onda ti naplate 60 dinara, što nije carina već cena carinskog pregleda. A ako ne otvore paket, nego veruju deklaraciji da je u pitanju štampani materijal, onda ne naplate ništa.
‚ Ok, tenks. Moguće da je to to. Sećam se da je nešto škrabano po koverti, ali nisam registrovao i bacio sam pakovanje. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26901 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 02/04/2012 : 14:12:13
|
e je si oprezan kod nas(HR)je naplaćivanje carinskog pregleda ukinuto prije par godina a bilo je 30 kuna. uopće,glupo je naplaćivanje pregleda kad im je to ionako posao. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
emirem
Advanced Member
10817 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 02/04/2012 : 16:58:09
|
Trebale bi knjige i srodne stripove deklarirati vec na paketu da su oslobodjeni carina i ostalih pljacki malog covjeka. Ipak se promice kultura citanja... U HR je bilo receno prije par ili vis egodina da se knjige i sve slicne literature oslobadja poreza,nameta,prireza i osalih rezova... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 02/04/2012 : 17:13:59
|
Ovi nasi su ipak posebni smradovi. Zamisli, da ti je posao da kontrolises posiljke i za to primas platu. I svaki put kada moras da iskontrolises posilju tj. otvoris je, tj. radis svoj posao, to dodatno naplatis. :D
Drugo je sto je po carinskom zakonu Srbije svaki stampani materijal kuluturno-umetnicke namene oslobodjen carinjenja, ali sta to vredi kad su carinici izvan zakona ocito. |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
|
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 02/04/2012 : 21:26:29
|
Tačno je da su knjige oslobođene carine (valjda). Tačno je i da Amazon i Bookdepository na paketima označe da se unutra nalazi štampani materijal. Ali naša carina zadržava pravo na dobru dozu old-school ilijačvorovićske sumnje i paranoje. Nema veze što na koverti piše da je knjiga, ipak oni za svaki slučaj to otvore, da vide da nam možda neko ne šalje osiromašeni uranijum ili tako nešto...
Šalu na stranu, ja se ne žalim. Stripovi i knjige mi lepo stižu, obično ne platim ništa, a i tih 60 dinara naplaćuju sve ređe i ređe, od poslednjih 10-ak paketa nijednom mi nisu naplatili. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26901 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
emirem
Advanced Member
10817 Posts
Posted - 02/04/2012 : 22:14:19
|
quote: Originally posted by star-duster
tih 60 dinara naplaćuju sve ređe i ređe, od poslednjih 10-ak paketa nijednom mi nisu naplatili.
Prilagodjavanje normama zakona EU,ne bi valjalo kad bi se proculo za ovo... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 04/04/2012 : 21:58:31
|
Meni vide sa amazona da su knjige na invoce-u, amazon chak i popuni CN22 customs declaration form i naelpi ga na kutiju, ima dato po stavkama koliko sve kosta i vidi se da je ispod 50 eura......i sta se desi>>> IDIOTI opet otvore paket....nalepe oslobodjeno od carine ...i naplate pregled ....fuckin degenerates! 60 dinchi je do 2kg, preko 2 kg je 270 dinchi ...
|
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
|
|
Laf
Starting Member
Fyro Macedonia
58 Posts
Member since 16/11/2007 |
Posted - 06/04/2012 : 14:30:03
|
Isto i kod nas (u Makedoniji). Ako otvore paket, moram platiti 235 denara (nesto manje od 4 eura) sto su ga otvorili i opet zatvorili trakom... Pise "manilulativan trosak". To mi se desava samo kad narucim vise stripova preko Amazon-a. Kad narucim preko BD-a, te koverte mi dosad nisu otvarali. |
|
|
petar.pan
Junior Member
328 Posts
Member since 31/05/2011 |
|
emirem
Advanced Member
10817 Posts
Posted - 11/04/2012 : 19:45:11
|
quote: Originally posted by petar.pan
jesam li paranoičan ili su ovi na bd opet digli cijene?
Nisi, i ja sam bas sada gledao, HC Kubertov Tarzan mi skocio za 8eura...malo se igraju matematike.. |
|
|
emirem
Advanced Member
10817 Posts
Posted - 13/04/2012 : 21:32:35
|
Provjerite stranicu BD-a za popust od 10%... 10% off this April and May
Vrijedi i za .com i za .co.uk |
Edited by - emirem on 13/04/2012 21:33:09 |
|
|
petar.pan
Junior Member
328 Posts
Member since 31/05/2011 |
|
Topic |
|