Author |
Topic |
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 09/10/2012 : 10:53:44
|
quote: Originally posted by Ace of Spades
Prije 5 dana mi je stigla Complete Twighlight Saga HC, kao poklon suprugi za rodjendan...
Uh... Je l' te žena nešto iznervirala pa si joj poklonio baš Twilight?! Zar nije moglo da se izabere nešto bolje između nekoliko miliona naslova koje BD nudi? Šalim se, naravno! Izvini, ali nisam mogao da odolim. Nikako ne mirišem Twilight. Ali, iako mi je teško to da prihvatim, znam da mnogi iskreno cene ovu trilogiju, posebno pripadnice lepšeg pola. Evo, moja je nedavno uzela da čita jednu drugu trenutno aktuelnu "žensku" trilogiju Fifty Shades of Grey. Pročitala prve dve knjige, a na trećoj se nešto usporila, valjda joj je dosadilo. Ovde završavam sa ovim žestokim offtopic-om, obećavam. |
|
|
Ace of Spades
Junior Member
464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 11/10/2012 : 22:01:54
|
Ha ha ha, "agree" sa oba komentara... ali ona to obožava, a knjige stvarno izgledaju moćno u kompletu... |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
|
|
Smomo8
Average Member
Croatia
666 Posts
Member since 17/03/2012 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9417 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 11/10/2012 : 23:11:28
|
Iako najčešće znaju poslat nakon 2 dana (ili koliko već im piše da to traje) zna se desit da malo potraje (3-4 dana). Meni je jednom trebalo da mi pošiljka dođe 40 dana, tako da ako ti i pošiljka malo kasni ne treba dizat uzbunu dok ne prijeđe 30 dana. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13472 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 12/10/2012 : 14:08:31
|
Iz mog iskustva, 2-3 dana je uobičajeno, ali sam jednom čekao deset dana da pošalju, tako da nema razloga za paniku ni kada oduže. |
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 12/10/2012 : 15:32:03
|
Evo meni već 4-ti dan procesiraju narudžbu. Ne da im se raditi. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Krscho
Junior Member
Croatia
380 Posts
Member since 19/06/2011 |
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 26/10/2012 : 15:38:35
|
Stvarno ovaj BD povremeno zna biti cudan. U zadnje vrijeme sam narucio 2 knjige. Jedna je poslana 13.10., a druga 19.10. Ova druga je stigla 24.10, a od prve jos ni traga ni glasa. Vjerujem da ce u konacnici doci, ali da dostava tako moze oscilirati..
Mozda sam u prvoj recenici trebao napisati 'kako europske poste znaju biti cudne'.. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13472 Posts
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
|
emirem
Advanced Member
10817 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 12/11/2012 : 22:57:51
|
quote: Originally posted by markolar
Jos izpred 3-4 mjeseca sam narucio ovo (pre order):
Ovo me itak "izučilo" da nista vise ne narucujem prije (kao pre order)
Znam, d anisam mogao znati za to ali ovo je stvarno
Lijepo, ali ipak ovisi o prodaji pojedinog stripa/knjige da li ce ici na snizenje i to po 40%.. Mozda se rijesavaju starih zaliha i rade si mjesta u skladistu...
nitko ne garantira da ce nakon nekog reprinta da ce se opet printat ako se slucajno rasproda kao npr. http://www.bookdepository.com/Batman-Judge-Dredd-Collection-John-Wagner/9781401236762
Koliko sam trazio jos 90-tih nisam mogao naci nigdje, a jos kamoli kao kompilaciju u HC-u... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13472 Posts
|
tosha
Average Member
Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
|
Ace of Spades
Junior Member
464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 13/11/2012 : 08:25:34
|
Tako je. I ja sam pokušao tražiti na taj način. A uglavnom kad pogledaš neku na popustu od, recimo 25%, u onoj ponudi odmah ispod bude dvije ili tri na sličnim ili većim popustima, i onda lagano u potragu ako imaš vremena :) |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
|
|
Galadriel
Starting Member
Croatia
26 Posts
Member since 04/11/2011 |
Posted - 17/11/2012 : 14:33:41
|
Prvi put kupujem nešto s BD-a pa imam pitanjce. Naručila sam 5 stripova, od kojih 4 spadaju pod isti naslov. Stigao mi je jedan od ta četiri i onaj peti zasebni. Što ova ostala tri dolaze svaki posebno? I kako to da nisu svi došli isti dan? :zbunj: |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 17/11/2012 : 14:41:00
|
quote: Originally posted by Galadriel
Prvi put kupujem nešto s BD-a pa imam pitanjce. Naručila sam 5 stripova, od kojih 4 spadaju pod isti naslov. Stigao mi je jedan od ta četiri i onaj peti zasebni. Što ova ostala tri dolaze svaki posebno? I kako to da nisu svi došli isti dan? :zbunj:
book ti salje svaki komad robe posebno, bez obzira o cem se radi. uskoro ce ti doci i preostali stripovi, svaki u svojem paketu. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Galadriel
Starting Member
Croatia
26 Posts
Member since 04/11/2011 |
|
Roger51
Starting Member
Serbia
2 Posts
Member since 09/11/2012 |
Posted - 18/11/2012 : 10:47:00
|
Pozdrav svima! :) Naručivao sam sa BD-a već ranije i sve je bilo ok. U skorije vreme mi paketi nisu stizali, pa me zanima da li se još nekome ovo dešavalo? Svaka druga narudžba bi mi stigla. Moram pohvaliti BD i njihov customer service. Svaki put su mi izašli u susret i vratili novac, ali je strašno frustrirajuće iščekivanje hoće li mi paket stići ili ne. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26904 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 18/11/2012 : 16:10:40
|
Ništa čudno.Povremeno se pošiljka zagubi. Ti kažeš paket ali to nije paket već obična tiskanica koja nema papirni trag iza sebe i kad se izgubi ne može joj se ući u trag. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 18/11/2012 : 17:51:00
|
quote: Originally posted by jaki
Ništa čudno.Povremeno se pošiljka zagubi. Ti kažeš paket ali to nije paket već obična tiskanica koja nema papirni trag iza sebe i kad se izgubi ne može joj se ući u trag.
Da. Prije 5-6 mjeseci sam mjesec dana čekao dostavu stripa s BD-a i kada sam skroz poživčanio, otišao sam do glavne pošte u Zagrebu, u Branimirovoj. Tamo su me uputili na kontrolora dostave i kada sam čovjeku objasnio što me muči, rekao je da mi ne može pomoći jer tiskanice ne ostavljaju trag za sobom. Rekao je da u slučaju da sam od BD-a tražio dostavu preporučenom poštom to bi bila druga stvar, ali ovako sam se mogao samo moliti Svevišnjemu da mi providi dobroga poštara koji će revno obaviti svoj posao. Strip je u konačnici stigao za još dan-dva, ali cijela stvar mi je pouka o tome koliko u stvari ovisimo o poštarima koji će svoj posao obaviti zakonito ili ne.
Na sreću, nisam se našao u situaciji da mi uopće ne dostave narudžbu pa još nisam ispitao mehanizam koji BD ima za rješavanje ovakvih situacija. Ako ga uopće ima... jer oni su svoj posao obavili...
|
|
|
Roger51
Starting Member
Serbia
2 Posts
Member since 09/11/2012 |
Posted - 18/11/2012 : 21:58:59
|
quote: Originally posted by Amos
Da. Prije 5-6 mjeseci sam mjesec dana čekao dostavu stripa s BD-a i kada sam skroz poživčanio, otišao sam do glavne pošte u Zagrebu, u Branimirovoj. Tamo su me uputili na kontrolora dostave i kada sam čovjeku objasnio što me muči, rekao je da mi ne može pomoći jer tiskanice ne ostavljaju trag za sobom. Rekao je da u slučaju da sam od BD-a tražio dostavu preporučenom poštom to bi bila druga stvar, ali ovako sam se mogao samo moliti Svevišnjemu da mi providi dobroga poštara koji će revno obaviti svoj posao. Strip je u konačnici stigao za još dan-dva, ali cijela stvar mi je pouka o tome koliko u stvari ovisimo o poštarima koji će svoj posao obaviti zakonito ili ne.
Na sreću, nisam se našao u situaciji da mi uopće ne dostave narudžbu pa još nisam ispitao mehanizam koji BD ima za rješavanje ovakvih situacija. Ako ga uopće ima... jer oni su svoj posao obavili...
Išao sam i ja do pošte i svaki odlazak je bio uzaludan. Ništa mi nisu pomogli. U suštini su mi isto rekli da ne mogu ući u trag pošiljci. Čak sam i kontaktirao BD da ih pitam postoji li mogućnost slanja drugom metodom, ali van UK šalju samo Royal Mail Priority Airmail-om.
Izgleda da se sve na kraju svodi na poštare i lopove na carini. Inače ništa ni ne naručujem sa neta, a da nema tracking. Opekao sam se već dva puta (kada još nisam imao iskustva sa shoppingom online) tako što sam se opredelio za jeftiniju metodu slanja bez praćenja.
U svakom slučaju, hvala na odgovorima! Čisto sam hteo proveriti dešava li se ovo i drugima.
|
|
|
sinister
Average Member
Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 18/11/2012 : 22:19:13
|
quote: Originally posted by Amos Na sreću, nisam se našao u situaciji da mi uopće ne dostave narudžbu pa još nisam ispitao mehanizam koji BD ima za rješavanje ovakvih situacija. Ako ga uopće ima... jer oni su svoj posao obavili...
Pa, u principu i nisu. Posao s njihove strane je završen tek kad dobiješ strip u ruke. To što kod njih ne postoji opcija biranja načina slanja je njihova stvar.
Imao sam nedavno narudžbu od 3 stripa i sva 3 su poslani prvog ovog mjeseca. Dva su došla, a treći još nije. Pošto su mi sve narudžbe do sada dolazile u roku kontaktirao sam ih i objasnio problem (možda malo preuranjeno, ali eto). Rekli su mi da pričekam do 20-tog, ako ne dođe do tada onda da provjerim direktno na pošti, a ako ni tu ne bude onda da im se javim, pa da to rješavamo dalje. Pretpostavljam refund ili ponovno slanje. |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
|
|
Raoul Duke
Starting Member
Serbia
92 Posts
Member since 17/06/2011 |
Posted - 20/11/2012 : 08:43:19
|
Kada se meni desilo da mi ne stigne paket sa BD-a, ljudi su mi uredno poslali drugi. Svaka čast na tome! |
Edited by - Raoul Duke on 20/11/2012 08:44:37 |
|
|
Topic |
|