Author |
Topic |
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8539 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8539 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 04/09/2012 : 23:25:23
|
Dakle,...
Bob Dylan - Tempest (2012) - Bobo nam prodaje istu foru kao i na zadnja dva izvrsna albuma (ne računam onu pizdariju s božičnim pjesmama). Na žalost, sad već zvuči malo izlizano... nije loše, ali ja sam htio više.
The Brian Jonestown Massacre - Aufheben (2012) - Ovi dečki su prilično nenormalni, ali su mi simpatični. Zanimljivo i nekim ludim ušima i ugodno.
Various Artists - The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project - The Journey Is Long 2012 - Uf, moglo bi biti ovdje za svakog ponešto, a i ne mora biti. Uglavnom Caveova ekipa iz svih razdoblja, pošto se očigledno spetljao i s Laneganom. Prethodni Jeffrey Lee session mi je draži jer je više držao jednu notu.
Nick Cave & Warren Ellis - Lawless (2012) - Jebeno dobro. Tko je volio "O brother, where art thou" soundtrack voljet će i ovo.
ZZ Top - La Futura (2012) - Sranje. Neki bendovi bi trebali znati kad stati.
Rival Sons - Pressure & Time (2011) - Izvrstan hard rock. Zvuče nešto kao da se Aerosmith razvio onako kako sam ja htio.
Everlast - Songs Of The Ungreatful Living (2011) - Tko ga voli voljet će ga i dalje, tko ga ne voli sigurno ga neće zavoljet nakon ovog. Meni je drag.
|
The less I have the more I am a happy man |
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 05/09/2012 : 14:00:25
|
Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were an Eagle (2009)
Prošlogodišnji Callahanov album mi je bio solidan, pa u koraku nazad u njegovoj diskografiji nalilazim na ovaj album. Atmosfera spokoja i odlični aranžmani, prvo što mi pada na pamet kada ga slušam je da je otelovljenje, ili bolje rečeno omuzikovljenje, izgubljenog Raja. Ironično, u poslednjoj pesmi, trebalo bi valjda da bude i katarzična, odriče se Boga i duhovnosti.
Father John Misty - Fear Fun (2012)
Bivši bubnjar Fleet Foxesa u krivudavoj vožnji kroz nasleđe folka, countryja i psihodeličnog roka šezdesetih, sa ličnim pečatom. Znatno vedrije nego solo albumi koje objavljuje pod pseudonimom J. Tillman.
(dobar spot)
U ediciji Revizija klasika:
Leonard Cohen - Songs of Leonard Cohen (1967)
Cohen mi je delovao kao tip koji uvek peva istu pesmu. Na početku slušanja debi albuma tada tridesetčetvorogodišnjeg Cohena ostaje taj utisak. Ali što duže slušam, suptilna muzička pratnja neverovatnim stihovima postaje sve raznolikija, pesme dobijaju svoje telo, svaka različita, a opet tako lepo teku i ostaje mi samo da se utopim u atmosferi i zvucima.
Rolling Stones - Beggars Banquet (1968)
Što nisam ranije slušao Stonese, nemam pojma da budem iskren. Znao sam naravno najpoznatije pesme, ali nikada nisam obraćao više pažnje na njih. Još uvek se navikavam na R&B numere (mislim na pravi bluz sa ritmom, ne ovo što se sada prodaje pod tim imenom), ali kada rokaju noga sama počne da poigrava. U to ime:
|
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Posted - 06/09/2012 : 10:18:10
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Cat Power - Sun
Mocan album mocne umjetnice koji me zadovoljava i odusevljava u mnogim segmentima, ali mi i ne promice jedan homage Bowievim Heroes..i ako pazljivije poslusate i Iggy Popu..naravno..
Dobru si riječ upotrijebio: moćno! ;) |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 06/09/2012 : 15:33:31
|
Zanimljivo, baš skoro sam skinuo njen album Moon Pix. Još nisam prošao period navikavanja, ali za sada obećava. Mogao bih da potražim i novi album. |
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 08/09/2012 : 12:35:52
|
Jednopasusni osvrti na jedan od mojih omiljenih bendova koji sam preslusao opet, posle dugo :
... prilicno nemoguce ne voleti (iz moje perspektive), ipak prilicno debilan za ozbiljniju konzumaciju. Jos uvek volim cuti 53rd and 3rd I tome slicno, ali zvuk prilicno plastican. ***1/2 (od pet maksimalnih)
... ista meta, isto odstojanje, bolja produkcija (marginalno) i ambiciozniji tekstovi (za Ramones standarde). Commando i Pinhead su antologijske numere, ali najvise volim cuti prvu numeru. "Gonna smile, I'm gonna laugh"... ****
... totalni zenit prve faze i jedan od najboljih albuma ikada. OK, nije, ali opet jeste. Joey pokazuje neverovatnu dubinu u "Here today, gone tomorrow" - pored toga, album je najbolji kad rilja. Obrade Do You Wanna Dance i Surfin' Bird su skriveni dragulji ovog LPja. *****
... zajedno uz Motorheadov "No Sleep Till Hammersmith" ponajbolji live album u istoriji rocka. Nemam sta dalje reci. *****
... imam neku emotivnu vezu sa ovim albumom, valjda zbog Jugoton ploce, ali ovo je vec neki drugi bend koji tranzicionira u onu fazu koja mi se nikad nije svidjala. Ima tu jos heavy stvari (Bad Brain), ali midtempo stvari i balade dominiraju...i da se ne lazemo, Needles & Pins je pravo dobro ispao kod njih. ***1/2
... "Do You Remember Rock'n'Roll Radio" je totalna himna koja salje jezu niz kicmu, sve ostalo je jako jako upitno, od Spectorove produkcije do obrade Baby I Love You. Chinese Rock je ovde ipak osvanuo kao Ramones numera, sto me raduje, i na istom je nivou kao i Heartbreakers original. **1/2
... ali sranje. Pola zvezde za "KKK took my baby away", ostalo je neki bljuzgpop najgore sorte. *1/2
... uhm, zapravo, ovaj album pamtim jer sam ga u onoj pre-internet eri jako dugo trazio, i kad sam ga nasao i preslusao, po obicaju shvatio da je "chase better than the catch". Par kulturnih numera, sigurno bolji od Pleasant Dreams, ali nikako za repetitivno slusanje. **
... novi bubnjar, stari zvuk, cvrsci metallic edge, ponovo moj omiljeni bend, ponovo spasenje. Chasing the Night i Howling at the Moon su primeri kako TREBA raditi pop sa punk prizvukom. ****1/2
... isti zvuk, malo slabije numere, malo, ali dovoljno klasika za visoku ocenu. Istaknut politicki angazman u "Bonzo goes to Bitburg" i mock-humanitarnost u "Something to Believe In" daju drugu dimenziju albumu koji mnogi pamte po drljanju. ****
... veliki favorit, kao i svi albumi sa Richie Ramoneom, tough hit "I wanna live", Debbie Harry na backing vokalima, opora i teska atmosfera, komercijalno i kriticki lose primljen album al' "to ne bira pamet, nego srce". ****
... niko me nece uveriti da je ovaj album sranje, Jugoton ga je izdao "u roku", moja prva ploca od mojih para koju sam ja kupio, "Pet Sematary", "I Believe in Miracles", OK, znam, skripi na sve strane, al ja je volim, i aj u kurac. ****
... zapravo cestit album, CJ dobro menja Dee Deeja (koji je ostavio tri pesme, od kojih mozda i ponajbolju "Poison Heart"). Pamtim album i po tome jer sam u srednjoj imao neki kontrolni iz engleskog gde je trebalo ubaciti pravilnu formu glagola "to go", i kao mentalni checkpoint posluzila je pesma "tomorrow she goes away". ***
... album s obradama koji negde radi, negde ne, ali generalno ne. Pozitivan izuzetak je Substitute gde Townshend peva backing vokale. **
... razocaravajuci farewell album koji se ipak istice sa fantasticnom obradom Toma Waitsa i nekim zaboravljenim Dee Dee numerama. Pola zvezde samo za prvonavedenu pesmu, inace nije vredan ove ocene. **1/2
|
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 09/09/2012 : 16:14:16
|
Tacno sam znao, ostavim dubinski komentar o muskom rock bandu i prodje 24h cvrcaka, a onda Murdoc nastavi o nekim njegovim indie gayevima za koje je samo on cuo i nazad na radne zadatke :D Svet je surov danas zaista :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 09/09/2012 : 16:32:19
|
Ja pod muškim rock bendovima podrazumevam Lynyrd Skynyrd,Allman Bros,Marshall Tucker,Wet Willie,Beck,Bogart&Apice,Savoy Brown,Deep OPurple,Zepopelin,Heep,etc. Ramones su ipak za (ne)zrele pubertetlije.To nije muzika koju mogu da slušam duže od tridesetak sekundi...Ali,kao što rekoše drevni Rimljani, "o ukusima ne vredi raspravljatiMairosu,ovo nije upereno protiv tebe,jednostavno mi se taj pravac u rocku ne svidja. |
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 09/09/2012 : 16:36:22
|
Pretty much, yeah :P :D
Danas sam preslušavao stare ploče, i naiđem na jednu sa koje sam slušao uglavnom jednu do dve pesme... U pitanju je "Modra rijeka" grupe Indexi:
Odslušam danas ceo. Ne na ploči, istina, jer se ispostavilo da je omot prazan.
Jedno čarobno putovanje kroz muziku. 8 kompozicija i jedan recital Fabijana Šovagovića su i više nego dovoljni da imate osećaj da ste naduvani, bez da ste išta pili ili duvali. Muzika je pretežno instrumentalna. A oni delovi u kojima se Davorin i javlja su deonice u kojima ON prati instrumente.
Opuštajuće, ali ne i dosadno. Da se izrazim slikovito: za 50 minuta sam, sa zatvorenim očima, prošao više svetova nego Zagor u svim svojim epizodama.
Izdvojio bih:
i svakako
Zanimljivo je i to što Boda Kovačević, kompozitor 6/8 pesama ni u jednoj ne forsira svoju solo gitaru. |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 09/09/2012 : 17:11:55
|
Klasičan album jedne od najboljih grupa YU - rocka.Poslednji put sam "Indexe" gledao aprila 1998.godine u Novom Sadu... |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 09/09/2012 : 17:19:52
|
quote: Originally posted by Mairosu
Tacno sam znao, ostavim dubinski komentar o muskom rock bandu i prodje 24h cvrcaka, a onda Murdoc nastavi o nekim njegovim indie gayevima za koje je samo on cuo i nazad na radne zadatke :D Svet je surov danas zaista :D
C'est la vie.. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 09/09/2012 : 17:22:25
|
quote: Originally posted by mr murdoc
[quote]Originally posted by Mairosu
Tacno sam znao, ostavim dubinski komentar o muskom rock bandu i prodje 24h cvrcaka, a onda Murdoc nastavi o nekim njegovim indie gayevima za koje je samo on cuo i nazad na radne zadatke :D Svet je surov danas zaista :D
C'est la vie.. [/quote Što bi rekli "Emerson,Lake&Palmer"... |
|
|
Topic |
|