Originally posted by Gand Rock kao izricaj u svojoj je bazi opozicija srednjoj struji, tako da ono sto ce uslijediti (nabrajanje Dugmeta, Corbe, Kazalista, Valjka i slicne komercijale...) u startu moram odbaciti kao nesto ozbiljno.
ma je, ali možda prije 50 godina ne znam, ja bih rekao da je rock mejnstrim
i da to uopće nije bitno: svaki veliki bend je, na kraju krajeva, komercijala (ili po tvome stonsi, deep purple, zeppelini nisu veliki bendovi)
najveći domaći, ha valjda Azra ili Čorba Indexi - Sanjam EKV - Ti si sav moj bol Cod - Bijeli bagremi Smak - Južni voz Yu grupa - Kosovski božuri Haustor - Šejn Partibrejkersi - Kreni prema meni Disciplina kičme - Dečija pesma Aerodrom - Obična ljubavna pjesma Orgazam - Nebo i
Partibrejkersi Elektricni Orgazam Parni Valjak Prljavo Kazaliste Rambo Amadeus Denis i Denis Film Ostalo nije po redu. Neke sam mozda slucajno izostavila.
Sve ste vec pomenuli, sem Buldozera. Prvi album Pljuni istini u oci je nesto najbolje iz 70ih, pogotovo uz booklet.
Boris Bele bi bio ponosan sto su veselog Raspucina izbacili sa foruma, zbog opcinjenosti njihovom muzikom. Za mene su najveci Corba, Dugme, Azra i Buldozer. Od novijih genijalni su mi Hladno Pivo i Blok Aut, koliko se moze4 pricati o njima kao novima.
Ja osobno Azru nikad nisam moga prožvakat, jednostavno mi se gadi Štulić i njegova muzika Al jebiga, ukusi su različiti.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Uglavnom, ma ja sam proba par puta ponovo poslušat Azru i nikako prožvakat, jednostavno mi ne leži...
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud