Author |
Topic |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 10/02/2010 : 22:50:44
|
U bujici velikih i poznatih heroja često se zaborave ili ne primjete i oni mali, tj. manje poznati. Jedan takav je po mom mišljenju i Aquaman. Iako često osporavan i izrugivan, meni je ovaj strip postao skroz drag i zanimljiv, upravo zbog toga jer pokazuje da i manje poznati heroji mogu imat dosta zanimljive priče.
Trenutno čitam "Showcase Presents: Aquaman vol.1" i tu se za sada radi o klasičnim retro silver-age avanturama, ništa previše ozbiljno, ali svakako zanimljivo za opustit se.
Inače, pročitah i "Aquaman - The Sword of Atlantis: Once and Future" koji zapravo prati početke drugog lika koji je preuzeo identitet Aquamana. Dosta ozbiljnija priča, odličan crtež, te još bolji kolor, svakako preporuka!
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 10/02/2010 22:51:29
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12931 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 11/02/2010 : 06:37:30
|
Meni se nekako najbolje čini onaj serijal o Aquamanu koji je skriptirao Peter David sredinom 90-ih, tih prvih 46 epizoda. U to uključujem i mini-serijale Time and Tide i Atlantis Chronicles.
David je najbolje pokazao kako jednog često ismijavanog i zanemarenog lika možeš dobro iskoristiti ako znaš kako.
Također, super mi je bio Aquaman u stripu JLA kad ga je Grant Morrison pisao. Ono, njegov Aquaman je baš bio pravi mamojebač, kralj nad kraljevima. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 15/02/2010 : 19:08:58
|
Hjaoo, čini se da je Aquaman manje popularan nego šta sam uopće očekiva Dvoje ljudi ga čita od ciloga foruma... |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
|
Skappy
New Member
229 Posts
Member since 07/09/2008 |
Posted - 20/02/2010 : 02:51:21
|
quote: Originally posted by Paka01
Hjaoo, čini se da je Aquaman manje popularan nego šta sam uopće očekiva Dvoje ljudi ga čita od ciloga foruma...
Uz Tempesta, jedan od mojih omiljenih likova.
Samo je Mr. Bushido vec rekao sve sto i sam mislim. Davidov run na Aquamanu je ubedljivo najsocniji i najkompleksniji a ujedno i najbolji Davidov rad, uopste. Da, volim X-Factor, ali mu je Aquaman bio nesto najblize savrsenom stripu. Jedini nedostatak je ponekad bio crtez (kad fenomenalni Califiore nije crtao). |
http://theauthority.ws/ |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 28/02/2010 : 10:07:23
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Meni se nekako najbolje čini onaj serijal o Aquamanu koji je skriptirao Peter David sredinom 90-ih, tih prvih 46 epizoda. U to uključujem i mini-serijale Time and Tide i Atlantis Chronicles.
David je najbolje pokazao kako jednog često ismijavanog i zanemarenog lika možeš dobro iskoristiti ako znaš kako.
Također, super mi je bio Aquaman u stripu JLA kad ga je Grant Morrison pisao. Ono, njegov Aquaman je baš bio pravi mamojebač, kralj nad kraljevima.
Slazem se sa gore napisanim i dodajem da je Aquaman prilicno neiskoristen lik , te da u njemu postoji puno vise potenciala neko sto mnogi misle . |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/03/2011 : 17:08:57
|
Pala i recka na sajtu, pa ko izvoli nek baci komentarčić! Stavio sam kao naziv trejda Aquaman Once and future, nadam se da to jest naziv priče, budući da naziv trejda spominju u Aquaman Sword of atlantis.
Aquaman Once and future AQM 40/45 | 144 str.
Nakon velikog crossovera Infinite Crisis, Batman, Superman i Wonder Woman nisu aktivni godinu dana. Također, u tih godinu dana spletom okolnosti nestaje Aquaman, a ovo je priča o njegovom nasljedniku…
http://www.stripovi.com/recenzije/aquaman-aqm-40-45-aquaman-once-and-future/1258/ |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 25/03/2011 : 17:11:49
|
Fala na objavljivanju Potrudit ću se ovih dana napisat još koju recenziju... Uglavnom, da, to je naziv trejda, samo bi li ti bija problem stavit dvotočku tako da stoji "Aquaman: Once and Future", mislin da je tako pravilnije Sword of Atlantis je naziv serijala koji je traja 18 brojeva, a Once and Future je naslov ovoga trejda koji skuplja prvih 6 brojeva. |
Edited by - Paka01 on 25/03/2011 17:12:39 |
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 26/03/2011 : 15:52:36
|
Nisam čitala ovaj strip ali me veseli ideja da se recenziraju i ovakve stvari a ne samo boneli. A drago mi je i to što imamo novog recenzenta. Neka nas što više i sa što raznovrsnijim ukusom. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12931 Posts
Posted - 27/03/2011 : 06:31:36
|
Geoff Johns je na Twitteru najavio kako će nakon završetka Brightest Day pisati novi Aquaman serijal.
Sad će Paka podivljati. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 27/03/2011 : 10:12:07
|
@grofica Varga: Fala ti, bit će još recenzija Drago mi je da se ljudima sviđa, to je glavno.
@Bushido: Razlog više da tok potrošnje novaca usmjerin na Green Lantern trejdove kako bi šta prije doša do Blackest Night/Brightest Day I onda slijedi zajeb, triba pratit i GL i Aquamana onda jer to jednostavno ne mogu propustit! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12931 Posts
|
|
Topic |
|