forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kako poredati stripove
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 17/02/2010 : 18:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message  Reply with Quote
Ponky @

Svaka cast...zaista lepo izgleda...

Kerber @

Pa zar nisi bas ti meni pre par godina govorio kako stripove ne treba cuvati uspravno na policama...a ti jos stavljas i "duplo"
Skidaj bre' to...grehota za videti...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 17/02/2010 : 18:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

pa eto, to ti je to sto sam ti ja pokazao onomad. ima vise polica, i fioke su nize. i nema lesonit na ledjima, nego udara direktno u zid

Sjajna polica, totalno po mom ukusu!

To sto udara direktno u zid je fora, ali mislim da bi se stripovi tako vise mogli ostetiti
Ali inace mu je polica super. Dopada mi se i to sto koristi covek deblju ivericu 36mm. Ja imam jednu takvu (ona pored akvarijuma na slici) i to je stvarno super, tako da nesto drugo ni ne dolazi u obzir. Ali krug se polako zatvara. Ej i daj neki link gde mogu da skinem neki takav program za interijer, pa da se i ja malo igram

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 17/02/2010 : 18:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sdragan@

Ponky @

Kerber @

Pa zar nisi bas ti meni pre par godina govorio kako stripove ne treba cuvati uspravno na policama...a ti jos stavljas i "duplo"

Uspravno je jedino ispravno. Knjiga je da stoji uspravno. Ali Kerber??? Lud je, srecom mu se ne vidi pod, u sobi pored stripova na polici ima jos par tisuca komada. I nisu uspravno postavljeni

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/02/2010 : 19:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rgorgiev

quote:

pa eto, to ti je to sto sam ti ja pokazao onomad. ima vise polica, i fioke su nize. i nema lesonit na ledjima, nego udara direktno u zid

To sto udara direktno u zid je fora, ali mislim da bi se stripovi tako vise mogli ostetiti
Ali inace mu je polica super. Dopada mi se i to sto koristi covek deblju ivericu 36mm. Ja imam jednu takvu (ona pored akvarijuma na slici) i to je stvarno super, tako da nesto drugo ni ne dolazi u obzir. Ali krug se polako zatvara. Ej i daj neki link gde mogu da skinem neki takav program za interijer, pa da se i ja malo igram

nemam pojma, ja imam legalnu verziju

i usput, nije to nikakav program za enterijer, glavna namena mu je dizajn masinskih delova

al kad si dobar kao ja, moze i enterijer

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 17/02/2010 19:39:58
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 17/02/2010 : 19:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
[/quote]

nemam pojma, ja imam legalnu verziju
[/quote]

A stvar se zove

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/02/2010 : 19:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Solid works

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 17/02/2010 : 20:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

Solid works

TNX

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/02/2010 : 23:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Moj savet za postavljanje stripova je da ne stoje uspravno.. Bar ne Libellus na primer.. Korice su mu duze od stripa, i onda se strip pod tezinom papira savija prema dole i krivi se papir, unutrasnjost bude onako slomljena...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/02/2010 : 23:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Treba da stave deblji papir za forzec. Onda knjižni blok neće tako padati.
Odnosno, za tako teške i debele publikacije treba da stave zaobljenu riknu. Onda ne mrda ni mikrometar.

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/02/2010 : 00:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Sto se mene tice i starih stripova,
ja ih pazim kao oci svoje menjam im stalno polozaj da ne nalegnu na jednu stranu a sto se tice stripova poput izdanja veselog cetvrtka uskoro napustaju maticni polozaj i sele se u kantu ili cu naci nekog da ih prodam pa da ih on namesta kako hoce ,jedino mozda mark specijalci budu opstali na mojoj polici.

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 18/02/2010 : 04:03:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ponky @

Kerber @

Da,i jos mislim tako,ali u mom slucaju ne mogu da stoje horizontalno,tako su i bili,kod mene ima previse promene(stavi-vadi),pa ovako je lakse za izvaditi ili dodati strip
a ono duplo,ponestaje mesto druze..
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 18/02/2010 : 06:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kerber

quote:

Ponky @

Kerber @

Da,i jos mislim tako,ali u mom slucaju ne mogu horizontalno,kod mene ima previse stavi-vadi,pa ovako je lakse za izvaditi ili dodati
a ono duplo,ponestaje mesto druze..

Bas si me zabrinuo sada. Znaci duplo ponestaj, to znaci posle stavi-vadi druge ture nema.

Nego za ozbiljno. Diskusija je uzela novi pravaca, imano nacin (ne police) na koji forumasi rede stripove. Posebno me interesuje dali je bolje horizontalno ili vertikalno i zasto.
Ja licno redim vertikalno ali ja sa ovim stripovima nemam iskustva, posebno ne sa HC, to sam sve tek nedavno kupio. Ne bih hteo da odmah nesto unistim

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 18/02/2010 : 09:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

@Lord Vader89
moje police imaju bijeli lesonit na ledjima i police su samostojece povezane jedna za drugu...ima i to svojih predosti(kod neravnih zidova,u slucaju premjestanja polica...)

@rgorgiev
solid works je program za masince i nije zgodan uopste za enterijer a za pocetnike nije uopste lagan...ja ga savladavam uz knjigu i ne ide bas brzo ni jednostavno...
radije uhvati nekog studenta arhitekture pa nek ti u arhicad-u nacrta to...em ce ti biti to jeftino em je to macji kasalj za njih...em ce uvijek nesto moci i da ti prepravi ako budes trebao...visinu polica obavezno napravi da se moze podesavati posto je to vrlo korisno...kad budes crtao police predvidi odmah visine prema stripovima koje planiras postaviti na police...visina polica za Libellusova Bonelli izdanja je ista kao i za SD,Ludens i SA izdanja...Klara je od ostalih Libellusovih izdanja najvisa...Giganti Libellusovi su iste visine kao SistemComics-ovi a tu mozes pored redati i SA Texove gigante...kod Fibre je Ethernaut najvisi...kod Belog Puta imas 300 koji je van formata ali su zato njihovi integrali odnosno novele iste visine
sto se debljine iverice tice,mnogo je stabilnije,cvrsce i puno ljepse izgleda kad je iverica ili drvo 36mm ili vise...
nadam se da ti je ovo bar malo pomoglo...

Be yourself; everyone else is already taken.

Edited by - ponki on 18/02/2010 09:05:00
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 18/02/2010 : 09:21:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Slikaj te police izbliza.. Da se malo bolje vidi o cemu pricas... One rupice za podesavanje visine...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 18/02/2010 : 09:33:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Slikaj te police izbliza.. Da se malo bolje vidi o cemu pricas... One rupice za podesavanje visine...

uslikat cu cim budem isao po sljedecu turu za citanje

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/02/2010 : 09:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

quote:

quote:

@Lord Vader89
moje police imaju bijeli lesonit na ledjima i police su samostojece povezane jedna za drugu...ima i to svojih predosti(kod neravnih zidova,u slucaju premjestanja polica...)

@rgorgiev
solid works je program za masince i nije zgodan uopste za enterijer a za pocetnike nije uopste lagan...ja ga savladavam uz knjigu i ne ide bas brzo ni jednostavno...
radije uhvati nekog studenta arhitekture pa nek ti u arhicad-u nacrta to...em ce ti biti to jeftino em je to macji kasalj za njih...em ce uvijek nesto moci i da ti prepravi ako budes trebao...visinu polica obavezno napravi da se moze podesavati posto je to vrlo korisno...kad budes crtao police predvidi odmah visine prema stripovima koje planiras postaviti na police...visina polica za Libellusova Bonelli izdanja je ista kao i za SD,Ludens i SA izdanja...Klara je od ostalih Libellusovih izdanja najvisa...Giganti Libellusovi su iste visine kao SistemComics-ovi a tu mozes pored redati i SA Texove gigante...kod Fibre je Ethernaut najvisi...kod Belog Puta imas 300 koji je van formata ali su zato njihovi integrali odnosno novele iste visine
sto se debljine iverice tice,mnogo je stabilnije,cvrsce i puno ljepse izgleda kad je iverica ili drvo 36mm ili vise...
nadam se da ti je ovo bar malo pomoglo...

tacno, totalno sam prevideo to da imas 4 pojedinacne. :/
a lesonit se extra sa zidom slozio

i rekoh za Solidworks, to samo manijaci kao ja mogu da ga upotrebljavaju i u takve svrhe

sawitchu, mislim da velika vecina ljudi ovde zna kako izgledaju rupice koje sluze za podesavanje visine polica

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 18/02/2010 : 09:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
@rgorgiev

Pogledaj ovo druze
Definitivno moj Nr.1(mozda u drugoj boji)

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=33615
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/02/2010 : 09:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

evo kako izgledaju moje police gdje drzim dio stripova pa mozes

Ponki, za savršenstvo, fale dvije stvari:
- zaštita od prašine
- držači (da stripovi ne padaju kada nije napunjen čitav red)

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 18/02/2010 : 12:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
@obi-wan

1.nemam namjeru stavljati stripove u bilo kakve kesice da ih zastitim
od prasine vec se na drugi nacin borim protiv prasine... imam strica
koji je zaduzen da svaki drugi dan usisa prostoriju,da prebrise
prasinu sa polica a nije iskljuceno ni da napravim nekakvu najlonsku
navlaku koja ce se lako stavljati i skidati po potrebi...

2.sto se tice drzaca stripova da se stripovi ne prevaljuju,njih vec
radim kao i distancere koji ce drzati stripove jednako odmaknute od
ruba police bez obzira koje su sirine...to ce i estetski dotjerati
sve pod spagu...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/02/2010 : 13:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

@obi-wan

1.nemam namjeru stavljati stripove u bilo kakve kesice da ih zastitim
od prasine vec se na drugi nacin borim protiv prasine... imam strica
koji je zaduzen da svaki drugi dan usisa prostoriju,da prebrise
prasinu sa polica a nije iskljuceno ni da napravim nekakvu najlonsku
navlaku koja ce se lako stavljati i skidati po potrebi...

2.sto se tice drzaca stripova da se stripovi ne prevaljuju,njih vec
radim kao i distancere koji ce drzati stripove jednako odmaknute od
ruba police bez obzira koje su sirine...to ce i estetski dotjerati
sve pod spagu...

1. Nisam mislio na kese (ne volim ih) već na staklo ili plastiku (to bi onda bila vitrina).
No, i stric je odlična zaštita.
2. Volio bih vidjeti te držače i distancere, toga mi baš fali, a nemam ideju kako rješiti.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 18/02/2010 : 13:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
@obi-wan
I ja jos uvijek nemam usavrseno rjesenje kako cu uraditi te drzace i distancere koji ce biti trajno rjesenje ali imam nekih ideja...mozda cu napraviti neke profile od rosfrajnog lima a mozda i neku kombinaciju sa drvetom...ako imas i ti kakav prijedlog reci

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 18/02/2010 : 13:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Da i ja sam se dugo razmišlja kako okrenuti kutije sa stripovima. Mislim da je ovo idealno rješenje. U institutu "Ruđer Bošković" izvršen je izračun nosivosti kutija u visinu a proučavanje gradnje piramida utjecalo je na odluku o širini temelja.

PS
Poslušao sam i stručnjake koji su naznačili koja je gornja strana.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1046 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 18/02/2010 : 13:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Da i ja sam se dugo razmišlja kako okrenuti kutije sa stripovima. Mislim da je ovo idealno rješenje. U institutu "Ruđer Bošković" izvršen je izračun nosivosti kutija u visinu a proučavanje gradnje piramida utjecalo je na odluku o širini temelja.

PS
Poslušao sam i stručnjake koji su naznačili koja je gornja strana.

Prestrašno......kako doć do stripa u donjoj kutiji....svaka ti dala

PS: Nisi mi odgovorio na PM
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 18/02/2010 : 13:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Koji će mi... taj iz donje kutije je ionako Bonelli

PS
Nisam????? Ono za Ken spec? Ma jesam!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1046 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 18/02/2010 : 14:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Koji će mi... taj iz donje kutije je ionako Bonelli

PS
Nisam????? Ono za Ken spec? Ma jesam!

Ovo s Bonellijem ću prešutiti....

PS:

Poslao sam poslije toga još jedan upit evo sada na mail ću ti poslat
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll