forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Je li izdavacima mesto na forumu?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 17/02/2010 : 06:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Bas sam sad (po ko zna koji put) procitao da zbog toga sto se vode diskusije ko u topicu "je li libellus preskup", da nije ni cudo sto se VC ne pojavljuje na forumu.
Ove i slicne postove sam imao prilike citati vise puta tokom ovih meseci, pa mi se cini interesantna diskusija u pravcu:

Dali izdavaci trebaju da cesto (redovno/postojano) budu na forumu i u kom obliku (na koji nacin)? Koje informacije treba da nam plasiraju?
Ili dali, ko sto sam isto jutros procitao, oni treba da se distanciraju od svojih citalaca, pa da budu (manje-vise) nedostizni za nas?

Drugim recima, dai biste voleli vise i jednostavnije komunicirati sa izdavacima u vezi njihovih izdanja i dali su oni dovoljno otvoreni za kritike??

Choices:

DA
NE

Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.

so it shall be written, so it shall be done

Edited by - rgorgiev on 17/02/2010 06:59:00

sawitch
Advanced Member

Serbia
40498 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/02/2010 : 07:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Izdavaci apsolutno treba da budu prisutni na forumu... Naravno, ne svi, vec neko ko ih predstavlja, jer kako god gledate, mi, forumasi smo dosta bitan deo strip populacije..
Sto se informacija tice, treba da se postavljaju najave novih izdanja i odgovori na neke, razumne i opravdane kritike, ako ih ima... I to treba da se radi strogo profesionalno.. Nesto kao sto Beli put radi... Beli Put PRESS nick i to je to.. Dade su pokusale drugarski i obija im se od glavu... VC se uvredio (smesno mi i sad) pa ih nema.. Ludensovo prikljucenije forumu se ne dovodi u pitanje, nece ga biti.. Bookglobe otisao na drugu stranu.. Fibra je tu, ali je isti gazda ujedno i gazda foruma pa se malo drugacije na to gleda... ITD..
U svakom slucaju to sto se desava sa izdavacima mi nije normalno.. Svi dajemo sebi za pravo da pljujemo po njima, da se razumemo u stamparije, prava, distribucije, prevode, lekturisanja, marze i rabate itd... Ja da sam izdavac ignorisao bih bilo kakve polemike oko cene.. Jednostavno, moja stvar je koliko cu ja zaraditi.. Nije niko drugi usao sa parama u posao vec ja... I kraj price... Izgleda da sa "nama" ljudski i fer ne vredi...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 17/02/2010 : 07:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Izdavaci apsolutno treba da budu prisutni na forumu... Naravno, ne svi, vec neko ko ih predstavlja, jer kako god gledate, mi, forumasi smo dosta bitan deo strip populacije..
Sto se informacija tice, treba da se postavljaju najave novih izdanja i odgovori na neke, razumne i opravdane kritike, ako ih ima... I to treba da se radi strogo profesionalno.. Nesto kao sto Beli put radi... Beli Put PRESS nick i to je to.. Dade su pokusale drugarski i obija im se od glavu... VC se uvredio (smesno mi i sad) pa ih nema.. Ludensovo prikljucenije forumu se ne dovodi u pitanje, nece ga biti.. Bookglobe otisao na drugu stranu.. Fibra je tu, ali je isti gazda ujedno i gazda foruma pa se malo drugacije na to gleda... ITD..
U svakom slucaju to sto se desava sa izdavacima mi nije normalno.. Svi dajemo sebi za pravo da pljujemo po njima, da se razumemo u stamparije, prava, distribucije, prevode, lekturisanja, marze i rabate itd... Ja da sam izdavac ignorisao bih bilo kakve polemike oko cene.. Jednostavno, moja stvar je koliko cu ja zaraditi.. Nije niko drugi usao sa parama u posao vec ja... I kraj price... Izgleda da sa "nama" ljudski i fer ne vredi...

Super sawitchu, bas sam u tom smeru i hteo da ide diskusija i bas mi je drago da si se ti prvi jaija

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 17/02/2010 : 07:36:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
monopolisti i oni koji još uvijek žive u nekim drugim vremenima misle da ne treba, onima koji se bore za svoj dio tržišta verovatno treba. Ipak je reklama ovde besplatna i ovo je največi sajt i forum na prostoru bivše juge.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 17/02/2010 : 07:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
Naravno!

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 17/02/2010 : 08:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Odgovorio sa da,mada si trebao da razdvojis pitanje na 2 dela jer odgovor na drugi deo pitanja je razlicit od izdavaca do izdavaca
Go to Top of Page

Shuckey
Average Member

Croatia
731 Posts

Member since 18/12/2008

Posted - 17/02/2010 : 08:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Shuckey a Private Message  Reply with Quote
Ne, izdavaci ne bi trebali biti prisutni na forumu, barem u smislu u kojem si (pretpostavljam) pitao.

Po meni Beli put ima brilijantan pristup - profesionalna komunikacija, najprecizniji moguci odgovori na DOBRA pitanja. Kao sto se moze primijetiti - dobijaju daleko kvalitetniji feedback. Dakle, distanca.

Hrvoje Bratanic AKA Šuki
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40498 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/02/2010 : 08:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Kontradiktoran si.. Kako bi Beli put imao profesionalnu komunikaciju da nije na forumu.. Dakle mora biti.. Distanca da, ali potpuno odsustvo nikako..

Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 17/02/2010 : 09:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Da ali u ne onako kako ti misliš (barem mislim da znam kako ti mislis :) )

Naime vjerujem da su oni koji su tu u PRVOM redu isključivo zato da si povećaju prodaju, što je apsolutno u redu i tako bi i trebalo biti.

Sve drugo spada pod razno razne rasprave, koje u večini slučajeva ne vode nigdje osim poticanja novih rasprava.......a budite uvjereni do će se ovi izdavači koji nemaju nikakav vid komunikacije sa kupcima jednom kad im prodaja ZNATNO padne vrlo brzo pojaviti ovdje.....ako ni tada to ne naprave, onda to graniči s ludilom (da na kažem kretenizmom).....mislim ko normalan ne bi iskoristio ovakav jedan "skup" strip ljubitelja da se izreklamira i poveća tiražu.

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.

Edited by - www2 on 17/02/2010 09:06:31
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 17/02/2010 : 09:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Da. Da najave u izdavackom izlogu. Ili da na svom sajtu budu aktivniji u pitanjima i sugestijama, ne moraju ovde.

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/02/2010 : 09:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shuckey

Ne, izdavaci ne bi trebali biti prisutni na forumu, barem u smislu u kojem si (pretpostavljam) pitao.

Po meni Beli put ima brilijantan pristup - profesionalna komunikacija, najprecizniji moguci odgovori na DOBRA pitanja. Kao sto se moze primijetiti - dobijaju daleko kvalitetniji feedback. Dakle, distanca.

Potpuno se slažem...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13486 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 17/02/2010 : 09:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Da
Go to Top of Page

Shuckey
Average Member

Croatia
731 Posts

Member since 18/12/2008

Posted - 17/02/2010 : 09:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Shuckey a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Kontradiktoran si.. Kako bi Beli put imao profesionalnu komunikaciju da nije na forumu.. Dakle mora biti.. Distanca da, ali potpuno odsustvo nikako..

Shvatio sam 'prisustvo na forumu' kao prihvacanje uobicajene komunikacije na forumu. Idealan tip komunikacije na ovom forumu bio bi,dakle, opusteno i prijateljsko diskutiranje o stripovima, a takva komunikacija ne prilici izdavacima. Svako, ali bas svako smanjivanje distance od strane izdavaca dovelo je do katastrofe.

Izdavacima bi trebalo dozvoliti postanje sa dva nicka - jedan za forum i jedan za izdavastvo. Ako izdavac ne moze odijeliti vlastitu izdavacku djelatnost od ljubavi prema stripu, trebao bi otici sa foruma. Forum je maliciozno, odvratno mjesto. Prihvatite to.

Hrvoje Bratanic AKA Šuki
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4752 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 17/02/2010 : 09:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Izdavači bi trebali biti prisutni na forumu

Go kneel and weep

Edited by - drogsy on 06/03/2010 17:43:13
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40498 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/02/2010 : 09:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

Izdavači ni trebali biti prisutni na forumu

Koji jezik da ubacim u google prevodioc da mi prevede ovu rec?

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7920 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/02/2010 : 09:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
trebalo bi da budu na forumu!neznam zasto se izgubise predstavnici v.c u topicu za nova izdanja?mislim da nije u redu s njihove strane,da tek tako prekidaju,zbog sitnih carki.
ako sam ja tu preterao,dobili su izvinjenje.uostalom postoje na topicu "mirabilisa"moji postovi,pa nek se vidi dali su toliko strasni.
zamolio bih goinga,i ekipu da se vrate,a da modratori otkljucaju taj topic.

Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 17/02/2010 : 12:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Nema potrebe da izdavaci budu prisutni na bilo kom forumu vec da imaju funkcionalan web sajt i da imaju opciju kontakt/pitanja/predlozi i sl.
Ako je pitanje razumno odgovoris mejlom,ako nije ignorises budalu i preusmeris energiju u svoj posao a to je izdavanje stripova.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/02/2010 : 12:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
svatko tko ima posla sa ljudima, za sve što čini treba biti spreman samo na pokude, vrijeđanja i uvrede. Nikad te nitko neće pohvaliti, a uvijek ćeš imati milion ljudi koji će te kuditi, raditi probleme, izmišljati, provocirati isl. Evo jedan primjer;obnovili smo jednu ulicu u kojoj je bio stari asfalt, prašina se dizala, ljudi nisu mogli prozore otvarati isl. Kada smo konačno mi to obnovili(kao općina, a trebao je Grad), nitko, ali NITKO nam nije rekao hvala, nego:"to je loš asfalt, uzeli ste pola metra (!) moje zemlje, mičite taj asvalt, zašto niste obnovili i rasvjetu(budemo slijedeće godine sada nema novca...Ne lažite, vi ste svi lopovi...)Znam ja tvog šefa, on ima veze s mafijom, (ali ak možete zaposliti moju malu u općini...), itd, itd...Prošle godine smo svi izdvojili 1000 svojih kuna (15 Vijećnika) da bi kupili siromašnima pakete za Uskrs. Svi su to uzeli, a onda je poslije počelo vrijeđanje...Ma vi ste tu sebi nakrali(ali gospođo to su naši novci, "Ne lažite, znam ja pravu istinu!), kakvi su to jadni paketi, ovi drugi su dobili više, mene je sram što imam posla s vama(al ako možete, zaposlite moju malu u općini...), itd, itd...
Dakle, stanje je takvo;ljudi jednostavno vole srat i zajebavat. Ono što treba znati je:ne dati se iživcirati. Ljudi su takvi kakvi jesu i ako se čovjek ne navikne na to samo će izgubiti živce i doživjeti srčani u četrdesetoj. treba raditi svoj posao i uopće se ne obazirati na zle jezike. Osim toga, ako nekoga želite sjebat - ignorirajte ga. TO tek najviše boli.

I još jedna stvar: moj kolega je jednom rekao izvrsnu rečenicu:"tko za glavu strši, mnogi mu žele da za glavu bude i kraći."
Netko tko dobro radi svoj posao steći će 100 ljudi koji će šutke odobravati to što radi i milijun neprijatelja koji ga hoće sjebat. To je tako. I ja sam najebao par puta samo zato što sam radio svoj posao.

Stoga - izdavači na forumu - svakako da. Ali ne obazirati se na gluposti ili jednostavno jedanput - dvaput odgovoriti i bok. Tko je shvatio - shvatio je, a onaj tko nije - pa, samo mu se imponira time što mu se pridaje pažnja.
Inače, ovdje ne mislim ni na koji konkretan sukob trenutno, nego čisto općenito. Ajde živjeli svi i čitajte puno stripova.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 17/02/2010 : 12:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Pa neka budu prisutni na forumu, zašto ne?
To im može biti samo plus... valjda...
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/02/2010 : 12:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Normalno da ne treba da budu na forumima vec bih trebali da imaju svoje sajtove na kojima predstavljaju izdanja i da ljubiteljima stripa objasnjavaju sve o svojim izdanjima.Primer je veseli cetvrtak koji nije uredio svoj sajt i bezobrazno i dalje su im stranice u pripremi samo zbog toga sam ih izbojkotovao i ne kupujem vise njihova izdanja. A sto se tice hrvatskih izdavaca oni bezobrazno koriste srtipovi.com na kojima dobri momci uvek napisu sve o njihovim izdanjima.Tako da po meni im treba sve zabraniti inaterati ih da urede svoje sajtove ali dok je stripova .com moje misljenje je da ce i dalje da ga bezglavo koriste.

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 17/02/2010 : 13:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
A jes, tis baš našo pravi razlog za bojkot VČ-a!!! :))))

LOL! I kako se strip izdavači usuđuju da ovako besramno koriste ponajveči strip sajt u regiji za oglašavanje?
Prestrašno! :))
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/02/2010 : 13:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by www2

Naime vjerujem da su oni koji su tu u PRVOM redu isključivo zato da si povećaju prodaju, što je apsolutno u redu i tako bi i trebalo biti.

Sve drugo spada pod razno razne rasprave, koje u večini slučajeva ne vode nigdje osim poticanja novih rasprava.......a budite uvjereni do će se ovi izdavači koji nemaju nikakav vid komunikacije sa kupcima jednom kad im prodaja ZNATNO padne vrlo brzo pojaviti ovdje.....ako ni tada to ne naprave, onda to graniči s ludilom (da na kažem kretenizmom).....mislim ko normalan ne bi iskoristio ovakav jedan "skup" strip ljubitelja da se izreklamira i poveća tiražu.

Zašto nisi samo odgovorija sa DA!

Hi hi hi

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/02/2010 : 13:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
A šta ako su izdavači bili prije forumaši nego izdavači? Znači li to da nogometaši potpisom ugovora moraju prestati gledati nogomet i komentirati ga.

Ma dajte...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 17/02/2010 : 13:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by www2

Zašto nisi samo odgovorija sa DA!

Hi hi hi

Ha ha ha....dobra, dobra.

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

psycho
New Member

212 Posts

Member since 12/08/2009

Posted - 17/02/2010 : 13:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send psycho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

svatko tko ima posla sa ljudima, za sve što čini treba biti spreman samo na pokude, vrijeđanja i uvrede. Nikad te nitko neće pohvaliti, a uvijek ćeš imati milion ljudi koji će te kuditi, raditi probleme, izmišljati, provocirati isl. Evo jedan primjer;obnovili smo jednu ulicu u kojoj je bio stari asfalt, prašina se dizala, ljudi nisu mogli prozore otvarati isl. Kada smo konačno mi to obnovili(kao općina, a trebao je Grad), nitko, ali NITKO nam nije rekao hvala, nego:"to je loš asfalt, uzeli ste pola metra (!) moje zemlje, mičite taj asvalt, zašto niste obnovili i rasvjetu(budemo slijedeće godine sada nema novca...Ne lažite, vi ste svi lopovi...)Znam ja tvog šefa, on ima veze s mafijom, (ali ak možete zaposliti moju malu u općini...), itd, itd...Prošle godine smo svi izdvojili 1000 svojih kuna (15 Vijećnika) da bi kupili siromašnima pakete za Uskrs. Svi su to uzeli, a onda je poslije počelo vrijeđanje...Ma vi ste tu sebi nakrali(ali gospođo to su naši novci, "Ne lažite, znam ja pravu istinu!), kakvi su to jadni paketi, ovi drugi su dobili više, mene je sram što imam posla s vama(al ako možete, zaposlite moju malu u općini...), itd, itd...
Dakle, stanje je takvo;ljudi jednostavno vole srat i zajebavat. Ono što treba znati je:ne dati se iživcirati. Ljudi su takvi kakvi jesu i ako se čovjek ne navikne na to samo će izgubiti živce i doživjeti srčani u četrdesetoj. treba raditi svoj posao i uopće se ne obazirati na zle jezike. Osim toga, ako nekoga želite sjebat - ignorirajte ga. TO tek najviše boli.

I još jedna stvar: moj kolega je jednom rekao izvrsnu rečenicu:"tko za glavu strši, mnogi mu žele da za glavu bude i kraći."
Netko tko dobro radi svoj posao steći će 100 ljudi koji će šutke odobravati to što radi i milijun neprijatelja koji ga hoće sjebat. To je tako. I ja sam najebao par puta samo zato što sam radio svoj posao.

Stoga - izdavači na forumu - svakako da. Ali ne obazirati se na gluposti ili jednostavno jedanput - dvaput odgovoriti i bok. Tko je shvatio - shvatio je, a onaj tko nije - pa, samo mu se imponira time što mu se pridaje pažnja.
Inače, ovdje ne mislim ni na koji konkretan sukob trenutno, nego čisto općenito. Ajde živjeli svi i čitajte puno stripova.

Apsolutna istina.Na to dodaj da većina misli da se u sve razume(ima ih dosta i ovde na forumu) i da će zbog toga, a i dosadnog života, da razvuče priču raznim kritikama(kojima se želi ili skrenuti pažnja na sebe, ili pokazati svoje "znanje", a ne uputiti neka primedba sa ciljem poboljšanja nekog izdanja) i komentarima na brdo strana.Uspeh se ne prašta,a ni različitost.
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/02/2010 : 13:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

A jes, tis baš našo pravi razlog za bojkot VČ-a!!! :))))

LOL! I kako se strip izdavači usuđuju da ovako besramno koriste ponajveči strip sajt u regiji za oglašavanje?
Prestrašno! :))

Dobro imaju oni jos mana ali ova za mene je jedna od znacajnijih PAZI stranica je jos u pripremi pa dokle ce vise da je pripremaju.

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000