Author |
Topic |
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 18/02/2010 : 01:10:55
|
Traze se iskusni poznavaoci photosopa,jeftina stamparija i svi dobro namerni darodavci stripova koji ce biti skenirani,ajmo ne treba nam ni ludens,ni veseli i.t.d.
|
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40501 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 18/02/2010 : 01:17:18
|
quote: Originally posted by jaki
dobra ideja samo postoji jedna sitnica zvana Zakon
Hahahaha.. Vrh..
Mada, i mene bi zanimalo tu par stvari oko stampe.. Hteo bih sebi par stvari da odradim... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/02/2010 : 01:19:50
|
dobra ideja samo postoji jedna sitnica zvana Zakon
Ma necemo da prodajemo samo za nas. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/02/2010 : 01:32:52
|
onda napravi a nemoj oglašavati.
Nocima ne spavam mislim o tome kad bih bilo isto kao u l.m.s. i z.s. samo nova stampa . |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 18/02/2010 : 06:30:19
|
quote: Originally posted by radulovic marko
Nocima ne spavam mislim o tome kad bih bilo isto kao u l.m.s. i z.s. samo nova stampa .
To se lako moze uraditi. Ali ima par problema, boja papira, lepak mirise drugacije... A da, i ZAKON. Inace se to moze odraditi da izgleda isto ko original, ali nece biti. I da se takvo nesto isplati, treba pokrenuti akciju, da svi forumasi sudjeluju, inace totalno neiplatlivo. Ali mislim i da je "samo" za forumase, da bi se opet kosilo sa zakonom. Inace sve ovo mogu jos danas da doznam u pecatnici, mogu da doznam i koliko bi cinio jedan strip u nakladi od nekih 500 broja, ali mislim da bi sve to bilo dzaba razgovora. Inace trazi forumasa kome ideja nije prosla niz glavu. Sta ti mislis, zbog cega je Kerber otvorio topic "nocne ptice"????? Nisu danima spavali |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/02/2010 : 07:44:20
|
Zakon nema ništa protiv toga uradi za sopstvene potrebe. Pa moze i da se hvali naokolo. Šta, zakon će da te kazni zato što nešto fotokopiraš??? Možete da pravite, dizajnirate, laserski štampate, koričite, šta god hoćete i koliko god hoćete. I možete to i a slikate i pokazujete do mile volje. I da pričate o tome. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/02/2010 : 08:37:05
|
quote: Originally posted by rgorgiev
quote: Originally posted by radulovic marko
Nocima ne spavam mislim o tome kad bih bilo isto kao u l.m.s. i z.s. samo nova stampa .
To se lako moze uraditi. Ali ima par problema, boja papira, lepak mirise drugacije... A da, i ZAKON. Inace se to moze odraditi da izgleda isto ko original, ali nece biti. I da se takvo nesto isplati, treba pokrenuti akciju, da svi forumasi sudjeluju, inace totalno neiplatlivo. Ali mislim i da je "samo" za forumase, da bi se opet kosilo sa zakonom. Inace sve ovo mogu jos danas da doznam u pecatnici, mogu da doznam i koliko bi cinio jedan strip u nakladi od nekih 500 broja, ali mislim da bi sve to bilo dzaba razgovora. Inace trazi forumasa kome ideja nije prosla niz glavu. Sta ti mislis, zbog cega je Kerber otvorio topic "nocne ptice"????? Nisu danima spavali
Ma u pravu si da nece biti isto ,ali sa druge strane opet ce biti draze pogledati staru nego novu naslovnicu. |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 18/02/2010 : 08:51:39
|
quote: Originally posted by marlowe
Zakon nema ništa protiv toga uradi za sopstvene potrebe. Pa moze i da se hvali naokolo. Šta, zakon će da te kazni zato što nešto fotokopiraš??? Možete da pravite, dizajnirate, laserski štampate, koričite, šta god hoćete i koliko god hoćete. I možete to i a slikate i pokazujete do mile volje. I da pričate o tome.
Mislim da griješiš. Mislim da ti možeš sebi napraviti kopiju bez kršenja zakona samo onda ako posjeduješ original.....nisam siguran al mislim da je tako. |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
Posted - 18/02/2010 : 08:55:11
|
Zakon nema ništa protiv toga uradi za sopstvene potrebe. Pa moze i da se hvali naokolo. Šta, zakon će da te kazni zato što nešto fotokopiraš??? Možete da pravite, dizajnirate, laserski štampate, koričite, šta god hoćete i koliko god hoćete. I možete to i a slikate i pokazujete do mile volje. I da pričate o tome.
Iz prvog posta vidljiva je namjera da se udruži skupina ljudi u nelegalnoj raboti a ti pričaj šta hoćeš. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/02/2010 : 09:16:31
|
Iz prvog posta vidljiva je namjera da se udruži skupina ljudi u nelegalnoj raboti a ti pričaj šta hoćeš.
Kakve bre nelegalne radnje politicari pokradose sve zivo ,mafijasi otese sve zivo,diskova po ulicama koliko hoces a ja cu u zatvor sto sebi napravim strip koji volim . I ni jednog trenutka nisam spomenuo prodaju vec sam pokrenuo topic jel me zanima cena da se uradi jedan strip. |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 18/02/2010 : 09:19:19
|
Izgleda da ima onih koji bi pohapsili svu decu koja precrtavaju stripove u svoje sveske. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15805 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 18/02/2010 : 09:57:24
|
quote: Originally posted by www2
Mislim da griješiš. Mislim da ti možeš sebi napraviti kopiju bez kršenja zakona samo onda ako posjeduješ original.....nisam siguran al mislim da je tako.
toćno |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 18/02/2010 : 10:00:50
|
Svako ko je zaposlen na bilo kom fakultetu u SAD ima mesečnu kvotu od nekoliko hiljada stranica koliko može da kopira BILO KOJE publikacije koja se nalazi u zajedničkom fondu univerzitetskih biblioteka u SAD. Nego, da se hapse deca koja precrtavaju bez dozvole vlasnika autorskih prava nad delom i/ili vlasnika likova? |
|
|
shommy
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
Posted - 18/02/2010 : 10:45:51
|
Deca koja precrtavaju olovkom u c/b varijanti na dozivotnu robiju a deca koja to boje flomasterima krse takodje zakon i o coloru izdanja i jedina primerena kazna je sentence of death.
|
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 18/02/2010 : 13:40:46
|
Svako ko je zaposlen na bilo kom fakultetu u SAD ima mesečnu kvotu od nekoliko hiljada stranica koliko može da kopira BILO KOJE publikacije koja se nalazi u zajedničkom fondu univerzitetskih biblioteka u SAD. Nego, da se hapse deca koja precrtavaju bez dozvole vlasnika autorskih prava nad delom i/ili vlasnika likova?
Jbt, imam 38 godina a nisam znao da zivim u Americi. Auuuuu...... |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/02/2010 : 13:51:22
|
Mislim da bih najteze bilo odraditi hrbat ako neko ko se razume u to neka napise kako. |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 18/02/2010 : 14:10:35
|
cak i da te ne uhapse ne isplati ti se. niko nece da stampa 2 ili 3 primerka. a da stampas 500 ne isplati se |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/02/2010 : 14:18:13
|
Ma u pravu si i BIA ce se umesati da me uhapse ,a ako imas prijatelja koji drzi stampariju. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/02/2010 : 14:33:04
|
quote: Originally posted by mcn
>Nego, da se hapse deca koja precrtavaju bez dozvole vlasnika autorskih prava nad delom i/ili vlasnika likova?
I treba, jer zamisli da od njih jednog dana postanu crtacci stripova? Stoput bi bolje prossli u zzivotu da ih se odmah otjera na robiju.
mcn
Ma predacu se sam a kao glavni svedok na sudjenju bice gospodin G. FERRI a ja cu se braniti da sam pocinio zlocin iz strasti. |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
Posted - 18/02/2010 : 14:37:30
|
Vidi ovako....
Dok stignes do hrbata ima mecku da rodis Ja sam pravio neki svoj "strip" sa nekim mojim radovima, pa ti pricam iz iskustva. Dakle, prvo ce ti trebati "300 godina" da skeniras sve strane, pa jos jedno "200 godina" da sve to obradis i slozis u nekom od programa. A sto se stampe tice, sve zavisi, koji papir i koja vrsta stampaca. Za laserske stampace moras da podesis stranu u milimetar, ako mislis da ti se poklope stranice kod dvostrane stampe. Pa ako sve to odradis kako treba, samo koricenje ti je pesma, naravno labudova Samo nadjes dobrog knjigovezca i on ti bez problema sve to lepo spakuje. Naravno pre toga odradis i naslovnu. A ni cena ti nije bas povoljna, pogotovu ako radis po jedan primerak za svoju dusu. Mene je to sa nekih 80 stranica izaslo oko 50 evrica, doduse sa kvalitetnijim papirom (100g).
Sta znam, luda ti je ova zamisao burazere, ali najbolje ti je da probas pa da vidis. Srecno |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 18/02/2010 : 14:42:08
|
quote: Originally posted by drakulloni
Vidi ovako....
Dok stignes do hrbata ima mecku da rodis Ja sam pravio neki svoj "strip" sa nekim mojim radovima, pa ti pricam iz iskustva. Dakle, prvo ce ti trebati "300 godina" da skeniras sve strane, pa jos jedno "200 godina" da sve to obradis i slozis u nekom od programa. A sto se stampe tice, sve zavisi, koji papir i koja vrsta stampaca. Za laserske stampace moras da podesis stranu u milimetar, ako mislis da ti se poklope stranice kod dvostrane stampe. Pa ako sve to odradis kako treba, samo koricenje ti je pesma, naravno labudova Samo nadjes dobrog knjigovezca i on ti bez problema sve to lepo spakuje. Naravno pre toga odradis i naslovnu. A ni cena ti nije bas povoljna, pogotovu ako radis po jedan primerak za svoju dusu. Mene je to sa nekih 80 stranica izaslo oko 50 evrica, doduse sa kvalitetnijim papirom (100g).
Sta znam, luda ti je ova zamisao burazere, ali najbolje ti je da probas pa da vidis. Srecno
USKORO cu ubaciti sliku na topic ali prvo da provalim kako da je ubacim . |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 18/02/2010 : 15:01:09
|
Ovo mozda i nije tako losa zamisao . Verovatno je i Markos tako razmisljao pre fibre. Ako hoces da koricis kvalitetno tj sa sivenjem onda moras da stamas na spojenim listovima kao kod sveske. Ne mogu pojedinacni listovi. |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
|
Topic |
|