Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/03/2010 : 12:56:29
|
Zbog velikog broja slika koje se postavljaju na aukcije, odlučio sam obrisati sve slike starije od godinu dana (gleda se datum postavljanja slike na aukcije). Dakle, ako mislite da ću time izbrisati neke od vaših slika iz aukcija koje još nisu prodane, imate dva tjedna vremena da te slike spremite kod sebe (i onda ih ponovno dodate).
|
Trouble will find me |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17905 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 10/03/2010 : 16:52:24
|
hm koristim priliku pitati
zašto se ne napravi neki određeni cooling period za jednu aukciju od recimo isto toliko dana koliko je stajala na aukciji i ako se ne proda da se malo odmori...
nekako mi tegoba gledati stalno iste neprodane stvari kako se vrte... nisam nikad postavljao akciju valjda postoji dugme za neku obnovu ili produzenje roka...
dakle 0 ponuda u određenom periodu = isti period hladjenja :D |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 10/03/2010 : 18:07:29
|
quote: Originally posted by zeljko
hm koristim priliku pitati
zašto se ne napravi neki određeni cooling period za jednu aukciju od recimo isto toliko dana koliko je stajala na aukciji i ako se ne proda da se malo odmori...
nekako mi tegoba gledati stalno iste neprodane stvari kako se vrte... nisam nikad postavljao akciju valjda postoji dugme za neku obnovu ili produzenje roka...
dakle 0 ponuda u određenom periodu = isti period hladjenja :D
Podrzavam....... ali ako se ne odnosi na vitrinu........ |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
 |
|
rgorgiev
Senior Member

2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
|
rgorgiev
Senior Member

2084 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27618 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 17/03/2010 : 14:31:21
|
quote: Originally posted by Markos
Zbog velikog broja slika koje se postavljaju na aukcije, odlučio sam obrisati sve slike starije od godinu dana (gleda se datum postavljanja slike na aukcije). Dakle, ako mislite da ću time izbrisati neke od vaših slika iz aukcija koje još nisu prodane, imate dva tjedna vremena da te slike spremite kod sebe (i onda ih ponovno dodate).
Opet nam slijedi dodatno slikanje i dodavamje slika u pojedine aukcije. zašto ne izbrišeš slike sa prodanih aukcija?? kome one trebaju?? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
Posted - 17/03/2010 : 14:57:38
|
Ne, snimis fajl na disk i ne moras slikati ponovo. A kome trebaju stripovi koji se bezuspjesno prodaju na aukcijama godinu i po dana i ne prodaju se? |
Trouble will find me |
 |
|
elva
Junior Member

391 Posts
Member since 22/01/2006 |
Posted - 17/03/2010 : 20:22:03
|
Je,tako jednostavno to zvuči snimiš fajl na disk i ne moraš slikati ponovo... Aj mi sad to objasni. Jel možeš reć točan datum da probam nać nekog hakera? Ja sam prodao neke stripove koje su stajale duže od 1 god na aukcijama,znači to ništa ne mora značiti. Dobro kaže jaki,onaj ko ne zna ponovo to slikavati i postavljati. I dobra je ideja istekle aukcije duže od recimo 1 god obrisati i mislim da bi se poprilično rasteretio server. |
Ja ili drugi,razlike su to posrijedi. Pa ti kontaj sada,šta je sve to šta nas djeli. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 17/03/2010 : 20:37:22
|
Ljudi: Sve slike stripova držite snimljene na hard disku. Kako prodate koji strip, obrišete sliku jer vam više ne treba. Kada Marko odluči praviti reda pa ostanete bez koje slike, jednostavno ponovno postavite tu sliku u aukciju (sa već spomenutog hard diska). Prosto ko grah. Imali smo čišćenja i ranije... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
rgorgiev
Senior Member

2084 Posts
Posted - 17/03/2010 : 20:51:40
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ljudi: Sve slike stripova držite snimljene na hard disku. Kako prodate koji strip, obrišete sliku jer vam više ne treba. Kada Marko odluči praviti reda pa ostanete bez koje slike, jednostavno ponovno postavite tu sliku u aukciju (sa već spomenutog hard diska). Prosto ko grah. Imali smo čišćenja i ranije...
   Mene i tako nervira da gledam neprodane aukcije   |
so it shall be written, so it shall be done |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
Posted - 17/03/2010 : 21:42:27
|
quote: Originally posted by elva
Je,tako jednostavno to zvuči snimiš fajl na disk i ne moraš slikati ponovo... Aj mi sad to objasni. Jel možeš reć točan datum da probam nać nekog hakera? Ja sam prodao neke stripove koje su stajale duže od 1 god na aukcijama,znači to ništa ne mora značiti. Dobro kaže jaki,onaj ko ne zna ponovo to slikavati i postavljati. I dobra je ideja istekle aukcije duže od recimo 1 god obrisati i mislim da bi se poprilično rasteretio server.
Pa listas svoje neprodane aukcije i sve starije od godinu dana ce se brisati. |
Trouble will find me |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 17/03/2010 : 21:48:31
|
Može li se negdi vidit datum prvog postavljanja? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 17/03/2010 : 23:28:04
|
quote: Originally posted by Markos
Na pretrazivanju, upišeš naslov aukcije i nadješ prvu.
Ok, tenks! Drugo pitanje.
Samo će nestati slike, opisni dio ostaje?
Lakše mi ponovo slikati tamo di nestanu nego sad sve tražiti. Mislim da ih nemam toliko starih ali opet... ima gomila kategorija da pretražujem sve. Pitanje je i kako sam naslovljava aukcije. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
|
rgorgiev
Senior Member

2084 Posts
Posted - 18/03/2010 : 07:04:39
|
Mene je sve to cudilo na pocetku. Sto recimo mjesec dana nakon isteka aukcija, ako ista nije opet zakacena (ili je prodana), ona ne nestane?
|
so it shall be written, so it shall be done |
 |
|
hua
Average Member

Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 18/03/2010 : 22:19:54
|
Postoje neki prodavači čiji mi način ocenjivanja uopšte ne odgovara. Samo mi prave gužvu i non-stop osvežavaju neprodate aukcije, tj. vrte ih u krug. Od njih ni u budućnosti ne očekujem ništa što mi odgovara, jer trenutne aukcije koje vrte ciklično govore da se nikad neće poklopiti njihova ponuda sa mojim željama što u vidu cene, što u vidu kvaliteta.
Naravno da na to imaju pravo, ne treba im zabranjivati, možda i ja prodajem za nekoga "gluposti", ali kako da "ugasim" te "dosadne" prodavce? Upravo sam dodao jednog na "crnu listu prodavača" i ništa se nije promenilo. I dalje ga vidim kad pretražujem. Čemu ta lista uopšte služi? Zar samo da me zaštiti od slučajnog bidovanja kad sam pijan???
Mogu li nekako da izvedem da se neki prodavači uopššte ne pojavljuju na aukcijama kad se ulogujem? |
 |
|
Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts
Member since 12/06/2007 |
Posted - 18/03/2010 : 22:36:13
|
quote: Originally posted by hua
Postoje neki prodavači čiji mi način ocenjivanja uopšte ne odgovara. Samo mi prave gužvu i non-stop osvežavaju neprodate aukcije, tj. vrte ih u krug. Od njih ni u budućnosti ne očekujem ništa što mi odgovara, jer trenutne aukcije koje vrte ciklično govore da se nikad neće poklopiti njihova ponuda sa mojim željama što u vidu cene, što u vidu kvaliteta.
Naravno da na to imaju pravo, ne treba im zabranjivati, možda i ja prodajem za nekoga "gluposti", ali kako da "ugasim" te "dosadne" prodavce? Upravo sam dodao jednog na "crnu listu prodavača" i ništa se nije promenilo. I dalje ga vidim kad pretražujem. Čemu ta lista uopšte služi? Zar samo da me zaštiti od slučajnog bidovanja kad sam pijan???
Mogu li nekako da izvedem da se neki prodavači uopššte ne pojavljuju na aukcijama kad se ulogujem?
Staviš na crnu listu prodavca, i kada se uloguješ na home pageu da bi mogao da učestvuješ na aukcijama, ne pojavljuju se prodavci sa crne liste. Ako odmah ideš na pretraživanje, bez loga, crna list nema nikakav uticaj. |
 |
|
hua
Average Member

Serbia
768 Posts
Posted - 19/03/2010 : 09:57:47
|
Mislim da nisi u pravu. Evo, uloguj se, stavi mene na crnu listu, onda pokusaj da pretrazujes po nekom kriterijumu (stavi naslov moje aukcije) i videces da se ipak pojavi ta moja aukcija... Ako pretrazujes sve moje aukcije opet se pojave...
Probao sam i da se izlogujem, pa ulogujem... opet je isto. Mozda nesto gresim, ali cini mi se da nema efekta, ne uspevam da "dosadne" prodavce ucinim nevidljivim. |
 |
|
hua
Average Member

Serbia
768 Posts
Posted - 19/03/2010 : 10:07:25
|
Dakle, rešio sam dilemu. Crna lista ne skriva prodavače pri pretraživanjima aukcija... samo pri razgledanju aukcija bez pretraživanja (a tu ima bezbroj stranica i bez nekoliko izbačenih prodavača)... Meni nije mnogo korisno, jer volim da vidim na primer "nove aukcije dodane u poslednja 2 dana", a da mi se NE POJAVE pojedini prodavači, e to mi nedostaje :(
Pozdrav! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29693 Posts
|
hua
Average Member

Serbia
768 Posts
|
hua
Average Member

Serbia
768 Posts
Posted - 26/03/2010 : 00:29:09
|
Meni smeta, kad pretražujem stare aukcije da bih video neke cene, to što 80% čine neprodane aukcije!
Zar ne bi bilo super da u PRETRAŽIVANJU ima i neka slična opcija kao:

Naravno, isto važi i za aktivne. Predlažem da se napravi još jedna opcija u pretrazi na samom dnu:
 |
 |
|
Topic  |
|