forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 08/07/2010 : 00:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Jap, reka mi je Berni još na mafestu da će bit crno-bili. Ja kažem a zašto, on kaže a eto zato. Ne mogu mu reć da nije odgovorija. Inaće meni je osobno čak i draže c/b. Samo da ide dalje.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 08/07/2010 : 00:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
morat ćemo poslat mail strip agentu pa se žalit očito kaj su zasrali...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/07/2010 : 00:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Ako da Bog da izadje barem u Kolor ediciji pa da konacno vidimo i tu stotku u boji
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 08/07/2010 : 00:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

Ako da Bog da izadje barem u Kolor ediciji pa da konacno vidimo i tu stotku u boji

možda ovi u strip agentu dobiju i u kolor biblioteci tu epizodu, sve je moguće.
al u vezi te kolor biblioteke me zanima jedna stvar. jesu li ove epizode koje su kod nas dosad izašle u kolor biblioteci sve isto već prije izašle i u italiji?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 08/07/2010 : 00:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

možeš mislit što je... netko je dobro napisao: propustili su priliku da Klasik naplate 25 kn! Ja bih rekao: išlo bi i po 29,90 a HC po 60 kn... mi bi imali colore, oni više papira...

bitnije je izdavaču, izgleda, da izdaje 74 vrste Zagora
___________________________________________________________________________________________________________________________
zajebali stvar, stotka nije u coloru
zajebali stvar, stotka nije u coloru

neki razlog postoji sigurno, nagađam da bi možda u pitanju mogla bit licenca. ja mislim da je to zato što kod nas nije nikad ni izašla u boji, pa su je takvu i reprintali.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/07/2010 : 01:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

al u vezi te kolor biblioteke me zanima jedna stvar. jesu li ove epizode koje su kod nas dosad izašle u kolor biblioteci sve isto već prije izašle i u italiji?

Da, i trebalo bi da idu jos dve, samo ne znam koje.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 08/07/2010 : 01:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
bob je spomenuo da je epizoda "gumiflex" izašla u boji, to bi trebalo onda doć i kod nas...vidjet ćemo za stotku. nada postoji.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 08/07/2010 01:30:58
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2323 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 07/08/2010 : 01:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Da šteta je što stotka nije u boji,ovo je trebala biti kolekcija najvjernija originalu,sa ovim to više nije,i ja bi dao i 20 kn više za taj jedan jedini broj,stvarno nevidim u čemu je bio problem da izađe u boji,ali sada možemo samo žalit,to je gotova stvar.

#!??
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1367 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 07/08/2010 : 09:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Ako je original 100 u boji, trebalo bi da je i ovaj od SA u boji, ovako kvari kolekciju...koja je kao sto je vec receno najslicnija originalu
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2323 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 07/08/2010 : 15:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
-original koji je u boji...

#!??
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5087 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 08/08/2010 : 23:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
uzalud nam kukati sada, gotovo je...
_________________________________________________________________________________________________________________________
41 godina Alan Forda u RH

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/08/2010 : 02:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
meni iskreno ne smeta baš kaj ova epizoda nije izašla pofarbana, meni je samo bilo bitno da je možemo kupit i imat doma. ali opet, jednu stvar se pitam: ako su oni iz SA-a izdali sve epizode, i to "normalno" (tj. sve su izašle bez cenzure, u ex-yu toga nije bilo, a 86. epizoda, koja nije izdana u ex-yu, sad je izdana), zašto onda nisu stotku izdali pofarbanu, kad su već napravili sve ovo?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1753 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 13/08/2010 : 22:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote

Prvo bih izrazio divljenje i čestitao na 100. broju Alana Forda!
Kupio sam ga s radošću i odmah ga odlučio pročitati ali sam izgubio volju kada sam otvorio četvrtu stranicu stripa! Tako da dalje nisam ni čitao! Razmišljao sam da li da ovo iznesem ili ne, ali zbog općeg stanja u našem hrvatskom jeziku želio sam da se i moj glas čuje!

Naime u tekstu gore se vidi što mi je diglo živac!

Ne bi mi ništa smetalo da je pisalo ovako:
Najviši šef grupe TNT prepustio se snu! No, tko je to došao da mu smeta u to pozno doba?

Mišljenja sam da se na ovakve stvari itekako treba paziti, pogotovo ako se ovaj strip želi popularizirati kod djece!
Ja sam prvi koji bih dopustio pod mojim satom da se kradomice čita strip u zadnjoj klupi ali nakon ovoga sam se predomislio!
Uz dužno poštovanje gospodinu Bernardu Radovčiću (uredniku) i preminulom prevoditelju zanima me tko je upisivao tekst jer drugog krivca vjerujem da nema pošto lektor nije naveden!

Možda će netko reći da sitničarim, ali nije ovo jedini primjer i nije ovo jedini strip i jedini medij u kojem se pojavljuje ta greška koja mi strašno ide na živce!

Isprike usput i svima kojima će ovaj post ići na živce i zakolutati očima kada ga pročitaju ali...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 13/08/2010 : 22:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Nemoj se samo nervirati, to je najbitnije, mlad si

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/08/2010 : 01:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
kad smo kod toga, po meni je isto u toj rečenici još netočno (i glupo) ovo "najviši šef". jer, izraz "šef" označava nekoga tko je "na vrhu" neke institucije, pa ovo "najviši" je nepotrebno, dovoljno bi samo bilo "šef grupe TNT prepustio se snu..."
premda, gervasiusa twinkleminkelsona se oslanja sa "šef" (iako on to nije, to mu je nadimak na neki način), pa je to možda razlog zašto su napisali ovo. iako, po meni bi opet bilo bolje da su napisali jednostavno "vođa grupe TNT prepustio se snu..."

ali zanima me par stvari.
zašto ti je jedna pravopisna pogreška natjerala da prestaneš čitati ovu epizodu? ne kužim...

osim toga, kaj je s tipfelerima? ako ti jedna obična pravopisna greška ide na živce, onda bi zbog tipfelera (kojih isto ima, i to puno više) bio spreman iščupat kosu i rastrgat strip na komadiće, fakat...

isto tako, to da se na te stvari treba paziti ako se strip želi popularizirat kod djece je totalna besmislica. kao da djeca uopće i znaju što su to pravopis i pravopisna pravila i da će moći uočit ove pravopisne pogreške.

plus toga, nemam pojma otkud ti ideja da se strip uopće želi popularizirati kod djece. brixy je prevodio ubacivajući naše domaće upadice, koje se danas skoro niti ne koriste. kao da će klinci znat značenje takvih izraza. plus toga, kao da oni znaju što je planina rushmore, treći reich, kukasti križevi, skylab, neandertalac, antička grčka i rim, maharadža...

p.s. kako to da nam daješ lekcije iz pravopisa? mislio sam da si profesor geografije, ne hrvatskog

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 14/08/2010 02:33:35
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1753 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 14/08/2010 : 09:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

kad smo kod toga, po meni je isto u toj rečenici još netočno (i glupo) ovo "najviši šef". jer, izraz "šef" označava nekoga tko je "na vrhu" neke institucije, pa ovo "najviši" je nepotrebno, dovoljno bi samo bilo "šef grupe TNT prepustio se snu..."
premda, gervasiusa twinkleminkelsona se oslanja sa "šef" (iako on to nije, to mu je nadimak na neki način), pa je to možda razlog zašto su napisali ovo. iako, po meni bi opet bilo bolje da su napisali jednostavno "vođa grupe TNT prepustio se snu..."

ali zanima me par stvari.
zašto ti je jedna pravopisna pogreška natjerala da prestaneš čitati ovu epizodu? ne kužim...

osim toga, kaj je s tipfelerima? ako ti jedna obična pravopisna greška ide na živce, onda bi zbog tipfelera (kojih isto ima, i to puno više) bio spreman iščupat kosu i rastrgat strip na komadiće, fakat...

isto tako, to da se na te stvari treba paziti ako se strip želi popularizirat kod djece je totalna besmislica. kao da djeca uopće i znaju što su to pravopis i pravopisna pravila i da će moći uočit ove pravopisne pogreške.

plus toga, nemam pojma otkud ti ideja da se strip uopće želi popularizirati kod djece. brixy je prevodio ubacivajući naše domaće upadice, koje se danas skoro niti ne koriste. kao da će klinci znat značenje takvih izraza. plus toga, kao da oni znaju što je planina rushmore, treći reich, kukasti križevi, skylab, neandertalac, antička grčka i rim, maharadža...

p.s. kako to da nam daješ lekcije iz pravopisa? mislio sam da si profesor geografije, ne hrvatskog

Drago mi je da je netko za raspravu!
Odgovorit ću ti na ovih par stvari što te zanimaju!

1. Ta jedna pravopisna (gramatička) pogreška je kap koja je prelila čašu!
2. Tipfelefi se kuže i oni mi vjerovao ili ne; ne smetaju!
3. ...kao da djeca uopće i znaju što su to pravopis i pravopisna pravila... - ako udžbenici ne mogu privoljeti ljubavi spram čitanju zašto to ne bi učinio jedan lijepi mali strip u kojem postoji ispravan pravopis i gramatika!A usput budi rečeno ima djece koja su jako prametna, koja redovito rade i uče i oni vrlo često sami prijavljuju ovakve pogreške (doduše ne u stripovima ali...)!
4. ...nemam pojma otkud ti ideja da se strip uopće želi popularizirati kod djece... - ako ne želi onda bi trebao! Ti hoćeš reći da je cijeli Bonellijev "arsenal stripova" namjenjen starim papcima poput mene i još tisuće ljudi koji čitaju te stripove zbog nostalgije i puštanja mozga na pašu! Isto tako i Alan Ford sa svojim naivnim humorom i radnjom koja je napravljena tako da je osmogodišnjak prati s lakoćom. Pa valjda se takvi stripovi prvo nude djeci, a ne Aster Blistok, Druuna...
...kao da oni znaju što je planina rushmore, treći reich, kukasti križevi, skylab, neandertalac, antička grčka i rim, maharadža... - joj zamisli danas djeca ništa ne uče u školi i nemaju uopće mali milijun puteva pomoću kojih će doći do informacija koje ih zanimaju, nisu djeca danas glupa kako ti se čini!

P.S. Nikome ne dajem lekcije iz pravopisa samo sam rekao što me muči i što mi smeta! Ja sam učitelj razredne nastave (i kao takav morao sam položiti Hrvatski jezik I. i Hrvatski jezik II. i Metodiku hrvatskog jezika...) i učitelj geografije samo što radim kao učitelj geografije! A i da sam samo učitelj geografije zar misliš da samo učitelji hrvatskog jezika moraju znati pravopis i gramatiku

Živio!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/08/2010 : 14:53:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
citiram ovo tvoje:
"1. 1. Ta jedna pravopisna (gramatička) pogreška je kap koja je prelila čašu!"
"2. Tipfelefi se kuže i oni mi vjerovao ili ne; ne smetaju!"

e sad pitam: zašto tako misliš? ako ćemo bit realni, tipfeleri su isto dio pravopisnih pravila. ovo ti smeta, a ako bi netko napisao izaze poput: neznam, vozać, izdavać...to ti ne smeta?

"3. ako udžbenici ne mogu privoljeti ljubavi spram čitanju zašto to ne bi učinio jedan lijepi mali strip u kojem postoji ispravan pravopis i gramatika!"

- udžbenici (tj. pravopis) možda neće tome pridonijeti, ali stripovi definitivno još manje. zašto? pa zato što (barem ja) strip čitam prevnstveno zato da bi skužio radnju i smisao pojedine epizode, a ne da bi pronalazio pravopisne greške u istome ili na to obraćao pažnju. ne razumijem, kaj su tebi očito važnije pravopisne greške od same koncepcije stripa?

"A usput budi rečeno ima djece koja su jako prametna, koja redovito rade i uče i oni vrlo često sami prijavljuju ovakve pogreške (doduše ne u stripovima ali...)!"
- koja su to djeca, pitam se?

"4. ako ne želi onda bi trebao! Ti hoćeš reći da je cijeli Bonellijev "arsenal stripova" namjenjen starim papcima poput mene i još tisuće ljudi koji čitaju te stripove zbog nostalgije i puštanja mozga na pašu! Isto tako i Alan Ford sa svojim naivnim humorom i radnjom koja je napravljena tako da je osmogodišnjak prati s lakoćom. Pa valjda se takvi stripovi prvo nude djeci, a ne Aster Blistok, Druuna..."

- kad bi ovu tvrdnju primijenili na današnje epizode AF-a, onda bi to bilo istina, jer su današnje epizode upravo to. točno je i to da radnje (općenito) nisu teške za shvatit, ali nas dvojica (tj. barem ja) ćemo više cijenit i bolje razumjet taj crni humor, satiru tadašnjeg društva...

"joj zamisli danas djeca ništa ne uče u školi i nemaju uopće mali milijun puteva pomoću kojih će doći do informacija koje ih zanimaju, nisu djeca danas glupa kako ti se čini!" - definitivno nisu glupa, ali upravo je ovaj pojam ZANIMANJE ZA NEŠTO ključno. kao da klince uopće zanimaju stvari poput trećeg reicha, hitlera, antičke grčke i rima...plus toga, čovjek općenito ne može sve naučiti iz škole ili iz knjiga, nego isto iz svog vlastitog iskustva.

"P.S. Nikome ne dajem lekcije iz pravopisa samo sam rekao što me muči i što mi smeta! Ja sam učitelj razredne nastave (i kao takav morao sam položiti Hrvatski jezik I. i Hrvatski jezik II. i Metodiku hrvatskog jezika...) i učitelj geografije samo što radim kao učitelj geografije! A i da sam samo učitelj geografije zar misliš da samo učitelji hrvatskog jezika moraju znati pravopis i gramatiku?"

- i ja sam isto rekao ono što mi smeta. znat pravopis je dobro jer bit polupismen čovjek fakat, naročito ako ne znaš č,ć,ije,je...
ali, problem je u tome što si pokrenuo raspravu što se tiče pravopisa, a ovo je forum gdje se raspravlja o raznim stripovima, ne onaj gdje se raspravlja o gramatici hrvatskoga jezika.
plus toga, mišljenja sam da također netko kome pravopis nije njegovo područje u to ne bi trebao zabadat nos.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/08/2010 : 15:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:

citiram ovo tvoje:

e sad pitam: zašto tako misliš? ako ćemo bit realni, tipfeleri su isto dio pravopisnih pravila. ovo ti smeta, a ako bi netko napisao izaze poput: neznam, vozać, izdavać...to ti ne smeta?

To nije tipfeler. Tipfeler je kad napišeš "krastvac" umesto "krastavac", tj kad progutaš/dodaš/zameniš slovo, ali ne iz neznanja već jer, jednostavno, nisi lupio dugme na tastaturi. "neznam" i slično su pravopisne greške a ne tipfeleri.

Edited by - Grujah. on 14/08/2010 15:25:48
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 14/08/2010 : 15:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

kao da će klinci znat značenje takvih izraza. plus toga, kao da oni znaju što je planina rushmore, treći reich, kukasti križevi, skylab, neandertalac, antička grčka i rim, maharadža...

AF je ciljan uglavno za djecu 12-13-14 godina nadalje, a ne za sedmogodišnjake itd.. A ti 12-godišnjaci vjerojatno nisu ni približno toliko glupi da ne znaju što je neandertalac, antički Rim, itd. tako da ovdje valjda pretjeruješ.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1753 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 14/08/2010 : 16:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

citiram ovo tvoje:

"3. ako udžbenici ne mogu privoljeti ljubavi spram čitanju zašto to ne bi učinio jedan lijepi mali strip u kojem postoji ispravan pravopis i gramatika!"

- udžbenici (tj. pravopis) možda neće tome pridonijeti, ali stripovi definitivno još manje. zašto? pa zato što (barem ja) strip čitam prevnstveno zato da bi skužio radnju i smisao pojedine epizode, a ne da bi pronalazio pravopisne greške u istome ili na to obraćao pažnju. ne razumijem, kaj su tebi očito važnije pravopisne greške od same koncepcije stripa?

"A usput budi rečeno ima djece koja su jako prametna, koja redovito rade i uče i oni vrlo često sami prijavljuju ovakve pogreške (doduše ne u stripovima ali...)!"
- koja su to djeca, pitam se?

"4. ako ne želi onda bi trebao! Ti hoćeš reći da je cijeli Bonellijev "arsenal stripova" namjenjen starim papcima poput mene i još tisuće ljudi koji čitaju te stripove zbog nostalgije i puštanja mozga na pašu! Isto tako i Alan Ford sa svojim naivnim humorom i radnjom koja je napravljena tako da je osmogodišnjak prati s lakoćom. Pa valjda se takvi stripovi prvo nude djeci, a ne Aster Blistok, Druuna..."

- kad bi ovu tvrdnju primijenili na današnje epizode AF-a, onda bi to bilo istina, jer su današnje epizode upravo to. točno je i to da radnje (općenito) nisu teške za shvatit, ali nas dvojica (tj. barem ja) ćemo više cijenit i bolje razumjet taj crni humor, satiru tadašnjeg društva...

"joj zamisli danas djeca ništa ne uče u školi i nemaju uopće mali milijun puteva pomoću kojih će doći do informacija koje ih zanimaju, nisu djeca danas glupa kako ti se čini!" - definitivno nisu glupa, ali upravo je ovaj pojam ZANIMANJE ZA NEŠTO ključno. kao da klince uopće zanimaju stvari poput trećeg reicha, hitlera, antičke grčke i rima...plus toga, čovjek općenito ne može sve naučiti iz škole ili iz knjiga, nego isto iz svog vlastitog iskustva.

"P.S. Nikome ne dajem lekcije iz pravopisa samo sam rekao što me muči i što mi smeta! Ja sam učitelj razredne nastave (i kao takav morao sam položiti Hrvatski jezik I. i Hrvatski jezik II. i Metodiku hrvatskog jezika...) i učitelj geografije samo što radim kao učitelj geografije! A i da sam samo učitelj geografije zar misliš da samo učitelji hrvatskog jezika moraju znati pravopis i gramatiku?"

- i ja sam isto rekao ono što mi smeta. znat pravopis je dobro jer bit polupismen čovjek fakat, naročito ako ne znaš č,ć,ije,je...
ali, problem je u tome što si pokrenuo raspravu što se tiče pravopisa, a ovo je forum gdje se raspravlja o raznim stripovima, ne onaj gdje se raspravlja o gramatici hrvatskoga jezika.
plus toga, mišljenja sam da također netko kome pravopis nije njegovo područje u to ne bi trebao zabadat nos.

Ljudi prije mene su ti već odgovorili ono što bi ti i ja odgovorio!

E dečko moj, naučit ćeš ti što vrijedi i naučit ćeš čitati ono što sam napisao!
Smijem li biti toliko bezobrazan pa pitati koje je tvoje područje kada si toliko pametan da možeš nekome tupiti da ne treba zabadati nos u "tuđe" područje? I usput ponovno pitam: znadeš li ti čitati uopće?

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 14/08/2010 16:20:27
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1753 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 14/08/2010 : 16:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by makikatalinic

Nemoj se samo nervirati, to je najbitnije, mlad si

Neću se nervirati ali boriti se za ispravno i točno - to mi je poziv!
Hvala na lijepim željama! Uzvraćam istom mjerom!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/08/2010 : 16:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

AF je ciljan uglavno za djecu 12-13-14 godina nadalje, a ne za sedmogodišnjake itd.. A ti 12-godišnjaci vjerojatno nisu ni približno toliko glupi da ne znaju što je neandertalac, antički Rim, itd. tako da ovdje valjda pretjeruješ.
[/quote]

tu imaš potpuno pravo, slažem se.
ali, kad sam ja upotrijebio taj izraz, on se odnosio na populaciju koja ima ispod 10 godina života. plus toga, ja sam i kolegi postavio u prethodnom postu pitanje "koja to djeca?", tj. na koga on to misli.
isto tako, kolega navodi da strip ima tako napisanu radnju da je osmogodišnjak može pratit s lakoćom (pa pretpostavljam da njegov pojam djece obuhvaća ovu dob), što se s tvojom tvrdnjom isto ne bi poklapalo.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1753 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 14/08/2010 : 16:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Darth Ivan nisi odgovorio...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8584 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 14/08/2010 : 16:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Opti

tu imaš potpuno pravo, slažem se.
ali, kad sam ja upotrijebio taj izraz, on se odnosio na populaciju koja ima ispod 10 godina života. plus toga, ja sam i kolegi postavio u prethodnom postu pitanje "koja to djeca?", tj. na koga on to misli.
isto tako, kolega navodi da strip ima tako napisanu radnju da je osmogodišnjak može pratit s lakoćom (pa pretpostavljam da njegov pojam djece obuhvaća ovu dob), što se s tvojom tvrdnjom isto ne bi poklapalo.

[/quote]

Alan Ford je strip napravljen i za djecu i za odrasle, tako da stvarno ne znam čemu sve ovo.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 14/08/2010 16:44:13
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1753 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 14/08/2010 : 16:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Alan Ford je strip napravljen i za djecu i za odrasle, tako da stvarno ne vidim čemu sve ovo.

Naravno baš zato sam i pokrenuo ovakvu raspravu!

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 14/08/2010 16:46:25
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000