forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 29/11/2013 : 00:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Četnički sindikalist? VRH. Sican se ovog, nasmija me dobro. U rangu je onog urbani jugoslaven.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/11/2013 : 00:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

Četnički sindikalist? VRH. Sican se ovog, nasmija me dobro. U rangu je onog urbani jugoslaven.

A šta je smešno?
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 29/11/2013 : 00:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Meni je smisno, i to je to. da objasnjavam humor i ukuse je apsurd.
Bilo bi mi i smisno ustaski sindikalist,ako ti je tako lakse.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/11/2013 : 01:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Meni ne bi. I šta će to, uopšte, u Alanu Fordu? Bili su svakakvi fašisti, pa nisu nazivani.
Izmisliti prevod tako nije ništa drugo do kretenizam.

Edited by - Jasko on 29/11/2013 01:06:03
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/11/2013 : 01:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ovo užasno "četnički sindikalist" se 1992. moglo odnositi na Milana Krivokuću koji jest bio sindikalist i koji je tada negdje ubijen.

Službeno zbog toga što je navodno bio ekstremistički i pročetnički nastrojen, ali to je prema nekima bio samo proziran alibi za njegovo ubojstvo.

Taj je slučaj poslužio i kao osnova priče romana "Ovce od gipsa" Jurice Pavičića, prema kojemu je Vinko Brešan snimio "Svjedoke".
Moguće da se Brixy jr. referirao na to, i da mu je to bilo "duhovito".

Tada sam srećom već odavno prestao čitati AF.

Kako god bilo, ovo je strašno...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 29/11/2013 : 08:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

Meni ne bi. I šta će to, uopšte, u Alanu Fordu? Bili su svakakvi fašisti, pa nisu nazivani.

Ne znam zašto te to tolko pogodilo.
S obzirom na godinu izdanja, baš ništa me ne čudi, a duboko sumnjam da Davor stoji iza ovog, zapravo, siguran sam.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/11/2013 : 08:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:

Ne znam zašto te to tolko pogodilo.o
S obzirom na godinu izdanja, baš ništa me ne čudi, a duboko sumnjam da Davor stoji iza ovog, zapravo, siguran sam.

Zato što je neko koristio popularnost stripa za subliminalne poruke. Nije bitna godina izdanja, taj strip neko može i danas da kupi. Knjige, stripovi nemaju rok trajanja.
A pogodilo me je, jer je u pitanju Briksi.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19385 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/11/2013 : 08:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne znam zašto te to tolko pogodilo.o

Zato što je neko koristio popularnost stripa za subliminalne poruke. Nije bitna godina izdanja, taj strip neko može i danas da kupi. Knjige, stripovi nemaju rok trajanja.

istina živa...odvratan primjer miješanja politike u sve pore društva...čak i u humoristički strip za manje-više mlađi naraštaj...odurno od prevoditelja- pa ko več bio.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 29/11/2013 : 08:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa poruka baš i nije tolko subliminialna, a onaj koji je puknuo takav prijevod nije sigurno razmišljao o roku trajanja stripa, tako da ponavljam...siguran sam da Davor ne stoji iza toga..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/11/2013 : 09:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Kako god, nije mu mesto u Alanu Fordu. Bio je Superhrvoje za dizanje morala i slanje jasnih poruka.
Go to Top of Page

Lambo1966
Starting Member

15 Posts

Member since 16/10/2013

Posted - 29/11/2013 : 19:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lambo1966 a Private Message  Reply with Quote
...Malo digresije od zadnje teme. Nabavio sam stari komplet Maxmagnusa (svih 25 brojeva). I pre sam znao da je odličan strip. Sad kad mogu da sagledam celu priču mogu da kažem da mi je na nivou AF u zlatnom periodu (1-75). Toliko simbolike i prikaza realnoh stanja u sadašnjem društvu... Teško se može naći. Šta mislite o tome?
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 29/11/2013 : 20:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Meni je Maxmagnus razočaravajuć serijal kad se uzme u obzir njegov komični potencijal. Jednostavno su fore suhoparne i izlizane. Ne znam kakve su one mini-priče koje su radili Magnus i Bunker.

Što se Davora tiče, je li ovo bio jedini politički upliv u prijevodu ili ih je bilo još? Koliko se sjećam, on je uvijek prevodio bez velikih odstupanja od originala, tako da mi je ovo čudno...

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/11/2013 : 22:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Meni je Maxmagnus teški shit, bio prije 25 godina a i danas je.
Neduhovito, vrlo loše nacrtano, predugo s ponavljanjem uvijek istih situacija, i jako dosadno.
A i poruke o prirodi vlasti, ljudskim slabostima, pohlepi, licemjerju itd. itsl. su mi sasvim doslovne i bezvezne.
Ne mogu ga ni čitati, jedva sam i onda, pa ga niti nemam.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/11/2013 : 01:07:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Neduhovito, vrlo loše nacrtano, predugo s ponavljanjem uvijek istih situacija, i jako dosadno.
A i poruke o prirodi vlasti, ljudskim slabostima, pohlepi, licemjerju itd. itsl. su mi sasvim doslovne i bezvezne.

a koliko se sjećam kako su neki ovdje komentirali, prijevod je nešto bio izmijenjen. na gore, naravno.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/11/2013 : 01:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije bitna godina izdanja, taj strip neko može i danas da kupi. Knjige, stripovi nemaju rok trajanja.

naravno da svatko može kupiti, ali pitanje je, kakav će bit tvoj stav nakon što neki strip ili knjigu pročitaš prvi puta nakon, recimo, 10 godina? stvari se mijenjaju, ne?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 30/11/2013 : 07:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 30/11/2013 : 07:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

quote:

Nemate pojma...
Okej, Difool me tolko i ne čudi, ali Opti..šta to uradi

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 30/11/2013 : 08:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Objasni onda nama bijednicima zašto smo u krivu.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 30/11/2013 : 08:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Objasni onda nama bijednicima zašto smo u krivu.

Ma niste bjednici, nego...hmmm...ma sve sam objasnio već 1000 puta, imaš tekst u Enciklopediji...ali da su ti dobri Arakno, Ostix i Tuča, a ovo ne...

Ukratko: Maxmagnus je jedno maleno remek djelo- odličan humor, priča na mjestu, crtež nije baš, al ok, sve u sveumu, zaokružena cjelina

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 30/11/2013 : 09:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Otkad su to meni dobri Ostix i Tuča?

To da je priča fiksirana je svakako dobra stvar - 25 epizoda, zaokružena cjelina, tko voli nek izvoli. Humor u Maxmagnusu mi je puno lošiji od onog u Fordu - fore se non-stop ponavljaju, radnja se gega puževim korakom, a crtež je zaista katastrofa.

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 30/11/2013 : 09:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Nije bitna godina izdanja, taj strip neko može i danas da kupi. Knjige, stripovi nemaju rok trajanja.

naravno da svatko može kupiti, ali pitanje je, kakav će bit tvoj stav nakon što neki strip ili knjigu pročitaš prvi puta nakon, recimo, 10 godina? stvari se mijenjaju, ne?

O čemu ti to?
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 30/11/2013 : 10:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Otkad su to meni dobri Ostix i Tuča?

Oduvijek
Otkad si prvi put ugledao naslovnicu za Ostixa

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 30/11/2013 : 12:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Mene stvarno zanima šta bi na temelju te naslovnice o AF-u mislio netko tko prethodno ni čuo nije za taj strip. U prvom planu nosati patuljak rozo-žute face u kariranom ogrtaču koji preplašeno bulji (patuljak bulji, ne ogrtač) u narogušenu mješavinu toalet papira i gumenih sanitarnih rukavica koja izlazi (mješavina izlazi, ne rukavice) iz nekog bujnog dima, dok je u pozadini raščerupana žuta kugla (Mjesec) i usred svog tog raspašoja nađe se riječ OSTIX! koja ne znači kurca.

Edited by - Opti on 30/11/2013 12:26:15
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/11/2013 : 17:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

O čemu ti to?

moraš do neke mjere uzet u obzir godinu izdanja.

jer je svako književno djelo proizvod svog vremena. a da ne spominjemo da se doživljaji razlikuju. ne samo od osobe do osobe, već i nečiji vlastiti.

gledao sam taj prijevod o kojem ste pričali, i u najmanju ruku zvuči...čudno. osobno nisam već dugi niz godina čitao epizode u prijevodu Brixyja mlađeg, tako da se ne sjećam točno njegovog stila, pa ne znam tko je tu u pitanju.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/11/2013 : 20:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nemate pojma...
Okej, Difool me tolko i ne čudi, ali Opti..šta to uradi

nije ni meni Maxmagnus nešto posebno.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000