Author |
Topic |
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/01/2011 : 06:49:36
|
quote: Originally posted by Curunir danas sam napokon vidio i crtez, ticci je maestralan. 40ica definitivno najbolja knjiga dosad, bolja od urote!
Cek bre, pa kako radis bez crteza? |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 26/01/2011 : 12:48:02
|
pa po tome če bit i 40 knjiga posebna i maestralna-IMA ČAK CRTEŽ....kako neobično za knjigu? šalim se malo iz našeg lektora,jako mi drago za Texov pohod u 2011 i 2012-toj,tu smo i pratit čemo ga u stopu,osobno bi prekinuo da zagusti sve osim Libellusove TEX i MISTER NO BIBLIOTEKE,to je fantazija,da o kolorcima ne pričamo....nije jeftino ali koja dobra stvar je jeftina?
Što se tiče ozbiljnosti Gallepa,njegov prehod na ozbiljniji i zreliji crtež počinje negdje oko 20 broja originala YAMPA FLET pa več 29 broj IL COYOTE NERO(Crni kojot)postaje onaj pravi neponovljivi Gallepini... to je več kako vidim 16 knjiga Republikinog kolora a točno u 20 knjigi stiže i omraženi MEFISTO!!!!!! Tako da, dragi moj Curuniru,izguraj ti još tih 10-12 knjiga pa počinje i tebi laganiji posao, manje je texta i starinskih dialoga i konstrukta,tada češ to raditi sa takvim užitkom da češ tražit od Dada da to radiš bezplatno... Onom viješču o više Texa u 2011 i 2012 svim Texoljubcima poljepšao si dan, to nam je potrebno još više nego ikad,sad kad nas straši Bernard da če ugasit nerentabilna izdanja,nadam se da Tex nije taj ali postoji strepnja....ako slučajno ugasi ove nove Texe na kioscima bar znamo na koga vršit pritisak da to odradi za nas najzagriženije...Libellus je sunce iza tmurnog neba.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 26/01/2011 : 16:40:10
|
Dijelim oduševljenje s ostalim Texoljupcima! Upravo završio s čitanjem Texkolor5 i što reći... Maestralno! Za one koji još ne znaju, spomenut ću iz sadržaja zanimljivosti: prošlo nekoliko godina od radnje iz broja 4, Tex jaše u pratnji "tihog ali spretnog" Tiger Jacka!, nakon nekog vremena susreće Carsona koji mu izražava sućut zbog Lylith i na vrhuncu priče u nevolji do grla Tex žali što možda neće više vidjeti sina!!! Kako je tata Bonelli (slučajno ili namjerno) otvorio mogućnost za cijeli niz budućih priča iz tih vremena, slava ti, stari majstore! Eh da, i konačno sam dokučio zašto su ti Piute indijaneri uvijek na krivim stranama, tj. toliko povodljiv narod. Navalite na čitanje! |
---
<b></b> |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 26/01/2011 : 17:00:06
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Curunir danas sam napokon vidio i crtez, ticci je maestralan. 40ica definitivno najbolja knjiga dosad, bolja od urote!
Cek bre, pa kako radis bez crteza?
prvo ide lektura u wordu, pa potom u pdf-u, i hrpa kontrola nakon toga uza sve, potkradu se greske. sad zamisli kad toga nema, kao u SA ili LU, na sto to slici. uostalom, ne treba zamisljati... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 26/01/2011 : 17:05:11
|
quote: Originally posted by teller
pa po tome če bit i 40 knjiga posebna i maestralna-IMA ČAK CRTEŽ....kako neobično za knjigu? šalim se malo iz našeg lektora,jako mi drago za Texov pohod u 2011 i 2012-toj,tu smo i pratit čemo ga u stopu,osobno bi prekinuo da zagusti sve osim Libellusove TEX i MISTER NO BIBLIOTEKE,to je fantazija,da o kolorcima ne pričamo....nije jeftino ali koja dobra stvar je jeftina?
Što se tiče ozbiljnosti Gallepa,njegov prehod na ozbiljniji i zreliji crtež počinje negdje oko 20 broja originala YAMPA FLET pa več 29 broj IL COYOTE NERO(Crni kojot)postaje onaj pravi neponovljivi Gallepini... to je več kako vidim 16 knjiga Republikinog kolora a točno u 20 knjigi stiže i omraženi MEFISTO!!!!!! Tako da, dragi moj Curuniru,izguraj ti još tih 10-12 knjiga pa počinje i tebi laganiji posao, manje je texta i starinskih dialoga i konstrukta,tada češ to raditi sa takvim užitkom da češ tražit od Dada da to radiš bezplatno... Onom viješču o više Texa u 2011 i 2012 svim Texoljubcima poljepšao si dan, to nam je potrebno još više nego ikad,sad kad nas straši Bernard da če ugasit nerentabilna izdanja,nadam se da Tex nije taj ali postoji strepnja....ako slučajno ugasi ove nove Texe na kioscima bar znamo na koga vršit pritisak da to odradi za nas najzagriženije...Libellus je sunce iza tmurnog neba.
hvala ti, i ti si meni uljepsao dan. potajno sam se nadao, ali ovo je odlicna vijest. znaci vec sa 10. knjigom uocljiv je napredak u smanjivanju kolicine teksta!!! jebiga, ja radim po stranici, a Dok po kolicini teksta, tako da, kad meni smrkne njemu svane i obrnuto ovo za besplatno pravim se da nisam vidio
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 26/01/2011 : 17:08:05
|
quote: Originally posted by El Morisco
Dijelim oduševljenje s ostalim Texoljupcima! Upravo završio s čitanjem Texkolor5 i što reći... Maestralno! Za one koji još ne znaju, spomenut ću iz sadržaja zanimljivosti: prošlo nekoliko godina od radnje iz broja 4, Tex jaše u pratnji "tihog ali spretnog" Tiger Jacka!, nakon nekog vremena susreće Carsona koji mu izražava sućut zbog Lylith i na vrhuncu priče u nevolji do grla Tex žali što možda neće više vidjeti sina!!! Kako je tata Bonelli (slučajno ili namjerno) otvorio mogućnost za cijeli niz budućih priča iz tih vremena, slava ti, stari majstore! Eh da, i konačno sam dokučio zašto su ti Piute indijaneri uvijek na krivim stranama, tj. toliko povodljiv narod. Navalite na čitanje!
evo malo o iducoj koja nam uskoro stize (u veljaci). šestica je opet debela, i tu imamo vrlo mnogo akcije za taj rani period. to je LMS Ocekujuci noz (s nastavcima), prva texova pustolovina u kanadi i indijanska opsada tvrđave, makljaža nemila. bas se istice među tim prvim texovima kolicinom akcije. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 26/01/2011 : 17:20:51
|
Super, a kad bi okvirno trebala ta šestica? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 26/01/2011 : 17:46:00
|
pa ne mozes u dan ni u tjedan znati nikad. no sigurno ide u veljaci (februaru), recimo oko 20. veljace. ali lupam ugrubo. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 26/01/2011 : 18:00:26
|
naravno,mnogo je faktora koji odlučuju termin izlazka...ako još uhvati veljaču SUPER!!!!!!! Hvala ti velika! |
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 26/01/2011 : 18:29:31
|
quote: Originally posted by Curunir
pa ne mozes u dan ni u tjedan znati nikad. no sigurno ide u veljaci (februaru), recimo oko 20. veljace. ali lupam ugrubo.
Super, to bi moglo da upadne sa sledecim uvozom |
|
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 27/01/2011 : 09:31:27
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by El Morisco
Dijelim oduševljenje s ostalim Texoljupcima! Upravo završio s čitanjem Texkolor5 i što reći... Maestralno! Za one koji još ne znaju, spomenut ću iz sadržaja zanimljivosti: prošlo nekoliko godina od radnje iz broja 4, Tex jaše u pratnji "tihog ali spretnog" Tiger Jacka!, nakon nekog vremena susreće Carsona koji mu izražava sućut zbog Lylith i na vrhuncu priče u nevolji do grla Tex žali što možda neće više vidjeti sina!!! Kako je tata Bonelli (slučajno ili namjerno) otvorio mogućnost za cijeli niz budućih priča iz tih vremena, slava ti, stari majstore! Eh da, i konačno sam dokučio zašto su ti Piute indijaneri uvijek na krivim stranama, tj. toliko povodljiv narod. Navalite na čitanje!
evo malo o iducoj koja nam uskoro stize (u veljaci). šestica je opet debela, i tu imamo vrlo mnogo akcije za taj rani period. to je LMS Ocekujuci noz (s nastavcima), prva texova pustolovina u kanadi i indijanska opsada tvrđave, makljaža nemila. bas se istice među tim prvim texovima kolicinom akcije.
Hvala Curunire, dragi glasniče odličnih vijesti! Ispravljam svoj netočan navod imena indijanskog plemena (nisu Piute, nego Yaqui,tj. oni nevaljalci koji su uvijek ispomoć svim mogućim čarobnjacima i sektama na jugozapadu SAD-a!) I još nešto, Texkolorbr5 pokriva (ako se ne varam, čak tri izdanja iz ZS 43, 45 i 48! Bila bi to lijepa svotica za nabavku dobro očuvanih primjeraka... |
---
<b></b> |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 27/01/2011 : 12:25:18
|
ZS 43,45 i 48?
to nebi išlo pod barem 100 evra za sva tri broja a? S tim da tamo igra nostalgija a tu boja! |
|
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 31/01/2011 : 08:31:45
|
dobijam 5-ticu ovih dana, zanima me jel papir isto tako gladak(mat) ko u prošlom broju? |
|
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 04/05/2011 : 05:41:47
|
quote: Nadalje, od danas (3.5.) u prodaji će se pojaviti i šesti broj Texove kolor biblioteke pod naslovom Klopka, a već sljedeći tjedan i nove dvije knjige Nathana Nevera (2 i 40).
Što se najava ostalih izdanja koja će biti vani za MaFest tiče, to očekujte u danima koji slijede...
Tex kolor biblioteka 6 - Tvrdi uvez, 360 stranica, kompletno u boji, cijena 250,00 kn. Posebna cijena 220,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 2.7.2011.
http://www.libellus.hr/izdavastvo/index.php |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 04/05/2011 05:52:10 |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
76
Senior Member
Croatia
2625 Posts
Member since 24/12/2005 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 04/10/2011 : 13:02:41
|
BREAKING NEWS
quote: Originally posted by Dado
Evo nas s nekoliko kljucnih informacija za Texovu kolor biblioteku.
U vrijeme kad smo odlucili raditi ovo izdanje i potpisali ugovor, bilo je rijeci o tome da ce se u Italiji raditi 50 knjiga, odnosno prvih 100 epizoda. Tako smo i mi u svoj izdavacki plan uvrstili tih 50 knjiga, s namjerom da to objavimo u nekom razumnom roku, s 6-7 knjiga godisnje. Medjutim, zahvaljujuci odlicnoj prodaji, u Italiji su nekoliko puta prosirili broj knjiga koje ce objaviti i u konacnici dosli u situaciju da su skoro stigli svoja redovna izdanja. I tako su od pocetno zamisljenih 50 dosli do ukupno 239 knjiga. Naravno, to je poremetilo nase planove jer umjesto 50 sad postoji 239 knjiga za koje nismo u pocetku mogli znati, a mi nismo ni blizu u mogucnosti pratiti tjedni ritam izdavanja kakav je bio u Italiji. Samo usporedbe radi, njihova jedna knjiga prodavala se tjedno u 140000 primjeraka dok mi tiskamo svega 500 primjeraka.
Stoga smo se odlucili drzati nasega prvog plana i objaviti ukupno 50 knjiga. S tim da ce prvih 12 knjiga ostati epizode po redu, kao svojevrstan uvod u tu biblioteku, a u preostalim knjigama objavit cemo najvece i najbolje Texove pustolovine. Plan nam je tu biblioteku na taj nacin objaviti i zaokruziti u iducih 5-6 godina. Vjerujemo da ce ova informacija biti zanimljiva vec postojecim citateljima kao i onima koji ce to tek postati.
Za sve dodatne informacije i pitanja, naravno, tu smo... http://www.libellus.hr/forum/default.aspx?g=posts&t=107
|
|
|
Topic |
|