forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Opomena pred negativni komentar
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Bachy
Senior Member

Croatia
1795 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 19/03/2010 : 21:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Čovjek pod nickom mmirkec je kod mene 16. siječnja 2010. godine kod mene osvojio strip na aukciji...http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1978620
Čekao sam da me kontaktira nekih 7 dana no nisam dobio nikakav mail, zatim sam ja njemu poslao mail u kojem je između ostalog bio i moj broj tekućeg računa te ponuda da ako izabere još koji strip na mojim aukcijama i cijena pređe preko 50 kuna častim poštarinom i u tom bi mu slučaju posalao pošiljku kao paket...

Odgovorio je da se s tim slaže te da će izabrati još stripova sa mojih aukcija...

Strpljivo sam čekao mjesec dana, i u tih mjesec dana dva puta objavio nekih svojih dvadesetak aukcija te mu u međuvremenu poslao mail da mi javi ako je odustao od kupnje da vratim strip natrag na aukcije...

Poslao mi je odgovor u kojemu kaže da mu još jednom pošaljem broj računa da će uplatiti kada stigne...

Kako onda tako i sada...

Od 16. siječnja do 19. ožujka ja mislim da je dovoljni rok da se odlučiš ili za uplatu i kupnju ili da kažeš da ne želiš strip i nikome ništa, sve ok... ili da barem kažeš čuj situacija je takva i takva, ne mogu, ne želim itd... nego zavlačiti i odugovlačiti na ovakav način.

Dana sam odlučio gospodinu poslati mail u kojem je pisalo da mu je ovo opomena pred negativni komentar...baš me zanima hoću li dobiti bilo kakav odgovor...

Ovu temu sam stavio da čujem mišljenja drugih, trebam li čovjeku uvaliti negativni komentar ili sve zaboraviti i strip vratiti natrag na aukcije?

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 19/03/2010 21:46:25

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/03/2010 : 21:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Najbolje ako nema negativnih komentara...ne lepiti mu negativno vec dati neutralan komentar da se obrati paznja....svakom se desi da nekom nesto obeca pa trenutno nije u stanju da isplati to...teska su vremena ljudi se zalete pa precene svoje mogucnosti...ja sam za neutralan komentar...

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1795 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 19/03/2010 : 21:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radulovic marko

Najbolje ako nema negativnih komentara...ne lepiti mu negativno vec dati neutralan komentar da se obrati paznja....svakom se desi da nekom nesto obeca pa trenutno nije u stanju da isplati to...teska su vremena ljudi se zalete pa precene svoje mogucnosti...ja sam za neutralan komentar...

Pa kako ima za druge aukcije onda...
Gledao sam njegove ocjene i realizirao je niz aukcija u međuvremenu...
A i strip je koštao 35 kn, a ne 350 kn pa da je puno...
Ne znam...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/03/2010 : 21:59:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Negativni je teško dati jer ga možeš dobiti nazad.
Ja obično javim da je vrijeme isteklo, da kupac gubi pravo na strip te da ga vraćam na aukcije. I onda kupca stavim na listu zabranjenih kupaca.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/03/2010 : 22:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Sve dok nekom ne ukrade novac je dobro...sve ostalo se da resiti....

Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1795 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 19/03/2010 : 22:14:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ja obično javim da je vrijeme isteklo, da kupac gubi pravo na strip te da ga vraćam na aukcije. I onda kupca stavim na listu zabranjenih kupaca.

Hmmmm... da vidiš, o tome nisam razmišljao, a prošao sam tako na aukcije.hr...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/03/2010 : 22:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da li i sitnu krađu, ipak treba smatrati krađom?
Ili postoji neka granica do koje sume nije krađa?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/03/2010 : 22:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bachy

quote:

Hmmmm... da vidiš, o tome nisam razmišljao, a prošao sam tako na aukcije.hr...

Ni nemoj.
Ja sam previše paranoičan, ne preporučujem to...

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/03/2010 : 22:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pravno postoji ja mislim oko 50 evra da ne podlezes krivicnom postupku....

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/03/2010 : 22:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pravno postoji ja mislim oko 50 evra da ne podlezes krivicnom postupku....

U Hrvatskoj je to čak 1000 kn.
Odeš u trgovinu, ukradeš za 900 kuna, uhvate te i ne mogu ti ništa.
Ja sam ipak mislio na krađu s moralnog aspekta, ne pravnog.

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 19/03/2010 : 22:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
S moralnog je 0,00001 marka kradja
Ako je imam a ti mi je uzmes,to je kradja,malo ali moje je,nediraj mi to
Ili???
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 19/03/2010 : 22:34:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Ili???

Uh, ukrao si mi post

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/03/2010 : 22:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Da znam... kad budem dolazio da opljackam neku striparnicu...a i ovi iz darkwoda nek se cuvaju bas si mi dao ekstra ideju.....a moralnih kradja svaki dan ima milione ...teska tema....

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/03/2010 : 22:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rgorgiev

quote:

Ili???

Uh, ukrao si mi post

Mislim upravo na to.
Ako kupac ne ispuni svoju obavezu, ispada da je ukrao prodavaču 1.28 kn. (koliko iznosi provizija). Suma je smješno mala, ali...

Edited by - Obi-wan on 19/03/2010 22:41:46
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/03/2010 : 22:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ili???

Uh, ukrao si mi post

Mislim upravo na to.
Ako mmirkec ne ispuni svoju obavezu, ispada da je ukrao Bachy-ju 1.28 kn. (koliko iznosi provizija). Suma je smješno mala, ali...

MMIRKEC imas jos 998 kuna da ukrades tako da opusteno nista ne brini.....

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 19/03/2010 : 22:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
Probem kod vakve osvojene aukcije nejcesce je suma. Premala je. Sta ciniti za 4 evra???
Postarina dvaput veca, bankova provizija takodzer.
Ali .... navreme se treba misliti.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/03/2010 : 22:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Probem kod vakve osvojene aukcije nejcesce je suma. Premala je. Sta ciniti za 4 evra???

Ja sam siguran da je kupac lijepo zamolio Bachy-ja da odustane da ne bi bilo nikakvih problema.
Problem je odugovlačenje, natezanje, prolazak vremena. To vrijeđa u smislu "Ne poštujem tvoje vrijeme pa ne poštujem ni tebe". Ponekad se desi nešto opravdano (recimo kvar kompjutera i slično), ali uglavnom je u putanju običan nemar. Nisu mi jasni ljudi koji se registriraju, licitiraju, a kada dođe do plaćanja, prave se blesavi i izbjegavaju komunikaciju. Sto puta mi je draži onaj koji će iskreno reći: Jebiga, zasro sam, nemam novaca, potrošio na žene i alkohol, a ostalo potrošio uludo.

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 19/03/2010 : 22:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Ja jos stripa nisam nikad nikom vratio niti cu to uraditi ikad,nebitno koliko ga platio i kakav je strip koji sam kupio i dobio.
Ali?????????????
Razum mi u tom momentu kaze,hej Elvise, jarane,razmisli drugi put dali ces kupiti od tog covjeka.

Sta uradim,pokusam covjeku kazati da strip nije to sto ja zelim,dalje mu kazem imas li drugi isti strip koji je bolji,ja cu donaplatiti,nije belaj,samo da ga imam i da to rijesimo.Ako uspije,dobro doslo,ako ne uspije zavrsavam tu temu i pustam"kako vec napisa" da moj razum dalje odluci
Cudno,uvijek donese super odluku
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1795 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 19/03/2010 : 22:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ne šaljem avionskom poštom, ako pošaljem tiskanicom poštarina je 4 kn...no čini mi se da nisi čitao prvi post...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 19/03/2010 : 22:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja sam siguran da je kupac lijepo zamolio Bachy-ja da odustane da ne bi bilo nikakvih problema.
Problem je odugovlačenje, natezanje, prolazak vremena. To vrijeđa u smislu "Ne poštujem tvoje vrijeme pa ne poštujem ni tebe". Ponekad se desi nešto opravdano (recimo kvar kompjutera i slično), ali uglavnom je u putanju običan nemar. Nisu mi jasni ljudi koji se registriraju, licitiraju, a kada dođe do plaćanja, prave se blesavi i izbjegavaju komunikaciju. Sto puta mi je draži onaj koji će iskreno reći: Jebiga, zasro sam, nemam novaca, potrošio na žene i alkohol, a ostalo potrošio uludo.

Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1795 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 19/03/2010 : 22:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Istina...
da je poslao mail i rekao neću strip, zezno sam se...ništa obrisao bih aukciju i vratio strip u prodaju i nikome ništa...a ovako, mislim da je stvar o čistom nemaru...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/03/2010 : 22:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Ali ima neke logike u onome ako das negativan moze da te neko ocrni i ako nisi kriv ni 1%...verovatno je bilo dosta i jedih i drugih slucajeva samo sto se to precuti....

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/03/2010 : 22:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja jos stripa nisam nikad nikom vratio niti cu to uraditi ikad,nebitno koliko ga platio i kakav je strip koji sam kupio i dobio.
Ali?????????????
Razum mi u tom momentu kaze,hej Elvise, jarane,razmisli drugi put dali ces kupiti od tog covjeka.

Sta uradim,pokusam covjeku kazati da strip nije to sto ja zelim,dalje mu kazem imas li drugi isti strip koji je bolji,ja cu donaplatiti,nije belaj,samo da ga imam i da to rijesimo.Ako uspije,dobro doslo,ako ne uspije zavrsavam tu temu i pustam"kako vec napisa" da moj razum dalje odluci
Cudno,uvijek donese super odluku

To je već druga priča.
Meni se zadesi da strip, dva ili više nisu kao opisani, napravimo neki kompromis u smislu gratis poštarine za idući put (ako ima dobre volje). Uglavnom, nikada ne tražim od ljudi što ja sam ne bih dao.
Jednom sam samo vratio sve stripove. Bilo je podosta komada, bez slike, pisalo očuvani od 3 do 4. Kada sam ih dobio, ugledao sam najveći kupus koji se da zamisliti. Stripovi prljavi, raspadnuti, bez korica, stranica, povezani selotejpom po 3 komada zajedno, ocjena čista 0, nije ni jedan čitav bio. Onda sam vratio, bilo je nekih par stotina kuna - srećom, prodavač je pristao vratiti novac pa nije bilo problema.

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 19/03/2010 : 22:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bachy

quote:

quote:

Istina...
da je poslao mail i rekao neću strip, zezno sam se...ništa obrisao bih aukciju i vratio strip u prodaju i nikome ništa...a ovako, mislim da je stvar o čistom nemaru...

Napisao si covjeku mail sta kanis uciniti.
Cekaj 24 sata, ako nemas odgovor na mail, stavi strip opet na prodaji i gotovo. Mislim da radi nemara negativni komentar nije bas adekvatan u ovom slucaju, a i puno ce ljudi vidjeti ovaj topic, tako da. Mozes i topic preimenovati u ime kupca i mnoooogo ce ljudi to vidjeti. Za forumase ovo je vise nago ravno na negativni komentar.

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 19/03/2010 : 23:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
24 h
Haloooo????
Pa znas li ti da mene nema nekad po 15 dana kuci??Neznas!Sad znas
I sta da ja radim tad??Pa mora postojati neki normalan rok,bar mjesec,minimum

Sta vam je ljudi,kakvi 24 h ili par dana,definitivno premalo,ma jok

Aha,nampade mi sljedece,bas vezano za temu
Moj prvi komentar koji sam dobio bio je negativan
Kako??
Ja kupio nekih Zagora za citanje,oteglo se nekih par dana,nema maila,sta ja znam sta je tacno bilo,i odem ti ja na odmor.Vratio se ja nakon mjesec dana,negativan komentar i sta ces.Ja se javim covjeku i kazem kako je bilo,da to nejde tako,pa ne visimo svi po vazdan za pc itd...,treba imati strpljenja i tolerancije malo vise a ne par dana.Zavrsimo mi to,ja platim,on posalje,promijeni negativni u pozitivni i ja zaplovim ponovo
Kako se zvase??Iz Splita ,cini mi se:damage brain ili tako nekako.Kod njega sam led probio

Edited by - bihac-una on 19/03/2010 23:06:17
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1795 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 19/03/2010 : 23:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali ima neke logike u onome ako das negativan moze da te neko ocrni i ako nisi kriv ni 1%...verovatno je bilo dosta i jedih i drugih slucajeva samo sto se to precuti....

Ma gle šta mi se dogodilo na aukcije.hr...
Kupim strip od tipa koji u opisu stripa stavi tri točkice...pitam ga kakva je očuvanost stripa on odgovori kao nov!
Ja bidam!
Osvojim aukciju, uplatim novac dobijem strip...kad ono strip iz knjižnice, otpisan...štambilja ko u priči tragova od ljepila, oštećenja koliko hoćeš...ja mu kažem čovječe prevario si me strip nije nov kao što si rekao i prevario si me (usput budi rečeno strip sam platio 80 kn, radilo se o HC Mami Dalton) takav strip inače košta manje od 80 kn, još sam ja platio naravno i poštarinu 20 kn itd....

Da bi ja dobio negativni komentar zato sto sam bio neljubazan,hahahahahahahahahahahahahah ajde zamisli....i to mi je komentar dao nakon što sam ja uredno uplatio novac i korektno odradio sve sa moje strane...

Ima čudaka...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000