forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Koliko imate filmova i u kom su formatu...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 01/04/2010 : 01:09:55  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

Blue Ray nije prioritet - nije uopće - cijenim dobar zvuk, dobru sliku, ali više od svega cijenim sam film

U svakom slučaju da je film na prvom mjestu,al kad gledam recimo LOTR grijeh ga je gledati u nekom drugom formatu doli BR.
Jebiga vizualni efekti su savršeni,svaku kapljicu znoja,svaku boru pa čak i svaku čvimbu vidiš,dok to ni na DVDu ne možeš vidjet.
I to je velika najveća prednost,na sliku možeš da se posiječeš!
Čovjek se iznenadi gledajući isti film u ta dva formata.
A sad recimo sinoć sam ponovno gledao Dial M for Murder,to je film koji ne ovisi o vizalnim efektima,te samim time mi ni nesmeta ga gledati u nekom drugom formatu.(al opet u kvalitetnom DVD)
Šta oču reći,da filmove tipa LOTR,StarWars,idr jednostavno je šteta gledati u drugim formatima.
Previše se toga propušta!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/04/2010 : 01:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
LOTR ti je skroz krivi primjer jer BD izdanje nije baš nekaj (kao npr. i Kum), a da ne govorim o tome kak nema produženih, već su samo kino verzije izašle na BD-u! promašaj totalni..

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/04/2010 : 06:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

@King Warrior

skoro te upital zakaj ti imaju njemačke nazive :9

nego dosta filmova (jest da po slikama izgleda ih ima i više, zbog odraza staklene police :)) a nijedno (tj. samo superman) neko posebno izdanje.........kak to?

zivim u njemackoj govornom podrucju, pa su mi vecinom ti DVDovi dostupni.To nema veze jer uvijek ima opcija da se izabere originalni ton, hrpa sinhronizovanih kao i dosta podnaslova.

Ne znam da li se najbolje vidi, ali imas ovdje hrpu specijalnih izdanja.Pocevsi od produzenih verzija kao Troja,Lotr itd...pa do nekih rare uncut izdanja, kao sto su SAW 3 itd...

Edited by - King Warrior on 01/04/2010 06:43:18
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 01/04/2010 : 08:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

quote:

Blue Ray nije prioritet - nije uopće - cijenim dobar zvuk, dobru sliku, ali više od svega cijenim sam film

U svakom slučaju da je film na prvom mjestu,al kad gledam recimo LOTR grijeh ga je gledati u nekom drugom formatu doli BR.
Jebiga vizualni efekti su savršeni,svaku kapljicu znoja,svaku boru pa čak i svaku čvimbu vidiš,dok to ni na DVDu ne možeš vidjet.
A sad recimo sinoć sam ponovno gledao Dial M for Murder,to je film koji ne ovisi o vizalnim efektima,te samim time mi ni nesmeta ga gledati u nekom drugom formatu.(al opet u kvalitetnom DVD)
Šta oču reći,da filmove tipa LOTR,StarWars,idr jednostavno je šteta gledati u drugim formatima.

ništa se ne propušta ako nisi pretjerani ljubitelj lotra recimo...meni je i dan danas čudesniji film sinbadovo 7 putovanje nego li lotr...uza sve mane i danas mi je daleko bajkovitiji
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 01/04/2010 : 08:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

LOTR ti je skroz krivi primjer jer BD izdanje nije baš nekaj (kao npr. i Kum), a da ne govorim o tome kak nema produženih, već su samo kino verzije izašle na BD-u! promašaj totalni..

Ok, al ne bi se baš složio da je to bio promašaj.
Produžena je najavljena je za 2010.
Al onda recimo Pirati s Kariba!?
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 01/04/2010 : 08:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by no1

quote:

ništa se ne propušta ako nisi pretjerani ljubitelj lotra recimo...meni je i dan danas čudesniji film sinbadovo 7 putovanje nego li lotr...uza sve mane i danas mi je daleko bajkovitiji

Ne moramo uzimati LOTR kao primjer,općenito mislim za filmove sa specijalnim efektima da je sada promašaj ih gledati u drugom formatu.
Pod previše se toga propušta,prvenstveno mislim na takve filmove.
Ne bih ulazio što je sad bolje,LOTR ili Sinbad.
To je stvar osobnog ukusa.
Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 01/04/2010 : 08:55:56  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message  Reply with Quote
Ja imam sve filmove. SVE!!!!!!!
Format - torrent.

Samo mi se ne da skidat.

Nego:
Ne bi li bilo bolje pitat koje filmove se ima u kolekciji?

Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 01/04/2010 : 09:03:46  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

quote:

quote:
Originally posted by no1

quote:

Ne moramo uzimati LOTR kao primjer,općenito mislim za filmove sa specijalnim efektima da je sada promašaj ih gledati u drugom formatu.
Pod previše se toga propušta,prvenstveno mislim na takve filmove.
Ne bih ulazio što je sad bolje,LOTR ili Sinbad.
To je stvar osobnog ukusa.

sinbad je isto spomenut samo tako - htjedoh kod mene reći da su mi novi filmovi kojima su u principu jedina supstanca efekti meni totalno nezanimljivi, neprivlačni, isprazni....srećom ima toliko toga još iz minulih vremena što se tek treba otkriti tako da ni ne patim zbog ove vrste isključivosti
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 01/04/2010 : 09:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

sinbad je isto spomenut samo tako - htjedoh kod mene reći da su mi novi filmovi kojima su u principu jedina supstanca efekti meni totalno nezanimljivi, neprivlačni, isprazni....srećom ima toliko toga još iz minulih vremena što se tek treba otkriti tako da ni ne patim zbog ove vrste isključivosti

A jebiga sad,tko gleda filmove samo radi efekata?
Volim pogledat dobar film,e sad ako je još s dobrim efektima kuš bolje.
A da se ima šta još otkriti iz starih dobrih vremena to je sigurno.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/04/2010 : 11:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gand

Kao da su stari filmovi radjeni bez efekata... koji danas doduse izgledaju naivno, ali eto, za ono vrijeme su bili uber dojmljivi.

a osobito Harryhausenovi, kojima je ruku na srce i jedino vrhunski bilo upravo to, efekti. Uostalom sam Ray je upravo majstor za specijalne efekte kojem filmska umjetnost upravo mnogo duguje na tom podrucju, a ne podrucju genijalne montaze, glazbe, scenarija ili ostalih aspekata filma!

Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 01/04/2010 : 12:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
Ma naravno da su stari filmovi rađeni s efektima,počevši od:
Metropolisa(1927)
Just Imagine(1930)
King Kong(1933)
pa do A Space Odyssey i mnogi drugih.
koji doduše ni danas ne izgledaju bez veze.
Samo nestanu u istu rečenicu s današnjim filmovima,odnosno današnjom tehnolgijom za efekte.
Al nije to bit,mene fascinira slika koju ti filmovi pružaju,recimo Pirati s Kariba.
Početak drugog djela,ako se ne varam kada pada kiša i razbija se od šalice kave ti izgleda nevjerojatno.
Jebiga tu primijetiš neke detalje filma koji inače nema šanse da uočiš,do nekih pozadina,boja,sam izgled junak i još puno toga.
Ja za to obožavam Bluray!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/04/2010 : 12:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
zivim u njemackoj govornom podrucju, pa su mi vecinom ti DVDovi dostupni.To nema veze jer uvijek ima opcija da se izabere originalni ton, hrpa sinhronizovanih kao i dosta podnaslova.

Ne znam da li se najbolje vidi, ali imas ovdje hrpu specijalnih izdanja.Pocevsi od produzenih verzija kao Troja,Lotr itd...pa do nekih rare uncut izdanja, kao sto su SAW 3 itd...

nisam konkretno mislil na filmove vec na izdanja/pakiranja.... ovakve fore:

Edited by - dosada on 01/04/2010 12:40:11
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 01/04/2010 : 12:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Caligula - od koliko minuta je to izdanje?

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/04/2010 : 12:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

Ovaj Caligula - od koliko minuta je to izdanje?

dvije su verzije filma:
jedna necenzurirana od 156 min (NTSC)...mislim da ne postoji duža,
i neka prerelease (ne znam koliko minuta)!

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 01/04/2010 : 12:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Postojala je duža od 210 min, ali ta nikad nije službeno izdana tako da više nije sigurno da postoji...
Vjerojatno postoji u nekoj privatnoj kolekciji daleko od znatiželjnih očiju.

Znači ovo tvoje izdanje je od 156 minuta?

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 01/04/2010 : 13:29:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

Berene, moram li ja imati 3000 topica i dizertacija na filmsku temu da bih zasluzio raspravu s tobom? Ne pitam zbog svadje, nego pokusavam shvatiti mehanizam u kojem razmisljas. OK, ako je tako nije to nista lose, kuzim da ti se ne da s analfabetima trositi vrijeme, al eto, ocito je bilo natrcavanje na dzon, pa jebi ga, reset ne bi skodio. Ajmo dalje malo opustenije. Zivio, moram i ja okopati kukuruz na Farmvillu.

Moraš Slušaj, ja sam samo veliki ljubitelj filma ali isto tako ne smatram da sam veliki poznavalac, iako sam daleko od modela prosječnog konzumenta. Koliko vidim, samo na ovom forumu ima dosta ljudi koji se u film razumiju više od mene i koji bi mogli da napišu doktorske disertacije na tu temu. Tako da ubuduće imaš dozvolu za raspravu
A što se teme tiče, trenutno imam oko 200 filmova, od čega su pola DVD originali, četvrtina DVD kopije i ostalo je Divx. Uglavnom, to su filmovi koje volim ali ima i nekih koje sam kupovao na slijepo, tj. bez prethodnog infoa o filmu, pa nisu zadovoljili i zato će da lete iz kolekcije. Ranije sam imao i više jer sam čuvao sve što mi je dolazilo do ruke. U zadnje vrijeme kupujem samo filmove koji su mi dragi i za koje sam siguran da ću ih opet gledati. Takodje ne bježim ni od filmova skinutih s neta. To je genijalan način da se odgledaju stari filmovi koji su iz ovih ili onih razloga meni nedostupni, a s druge strane i rešeto kroz koje se pronalaze filmovi koje ću kad tad kupiti u originalu.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/04/2010 : 13:35:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

a to....nisam fan izdanja gdje je jedan disk spakovan u cijeli kofer i slicno. Imao sam prije tek nekoliko takvih, pa sam prodao. Ionako imam problem sa mjestom.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 01/04/2010 : 13:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Skupljam obično klasike, nove baš i ne.
Filmovi iz zadnjih dvadeset godina mi ne čine niti 10% kolekcije.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/04/2010 : 14:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Postojala je duža od 210 min, ali ta nikad nije službeno izdana tako da više nije sigurno da postoji...
Vjerojatno postoji u nekoj privatnoj kolekciji daleko od znatiželjnih očiju.

Znači ovo tvoje izdanje je od 156 minuta?

dvije su verzije filma u sklopu ovog izdanja

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 01/04/2010 : 14:23:20  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao da su stari filmovi radjeni bez efekata... koji danas doduse izgledaju naivno, ali eto, za ono vrijeme su bili uber dojmljivi.

nisu rađeni bez efekata ali isto tako nisu rađeni samo radi efekata kao danas...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/04/2010 : 14:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
a to....nisam fan izdanja gdje je jedan disk spakovan u cijeli kofer i slicno. Imao sam prije tek nekoliko takvih, pa sam prodao. Ionako imam problem sa mjestom.

u koferu na slici je pet diskova......a radi korektnosti moram napisati da su sva ta izdanja i sadržajno bogatija. Evo LOTR osim figura i maketa nudi i posebni peti disk koji ostala izdanja nemaju, Sin City ima strip, Memento osim zanimljivog dizajna pakiranja ima i verziju filma koja ide kronološki itd, itd.

problem s mjestom, naravno postoji...evo koliko mjesta zauizimaju meni filmovi na slici, a to je samo 15-20% moje kolekcije!

Edited by - dosada on 01/04/2010 14:39:24
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 01/04/2010 : 14:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
Ljudi Magnum PI je najbolji :D haha
ime topica bi trebalo biti, koliko Magnum epizoda imate u kolekciji :D

bas bi ga htio vidjeti u blue rayu il kako se vec zove ovaj novi format :D
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 01/04/2010 : 14:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa i matematički je to neizvedivo - čovjek koji ima sve ni ne može preći preko 10% sa zadnjih 20 godina
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 01/04/2010 : 14:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

pa i matematički je to neizvedivo - čovjek koji ima sve ni ne može preći preko 10% sa zadnjih 20 godina

ako koji od nas dvojice ima sve taj sigurno nisam ja

Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 01/04/2010 : 23:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

imaš zavidnu kolekciju,gdje kupuješ filmove?
Blade Runner,jet to u nekom koferu?
A i Sin City izgleda odlično,kao i većina na slici.
Svaka čast!!

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000