Author |
Topic |
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
zare80
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 02/04/2010 : 19:42:50
|
quote: Originally posted by profesor-inz
quote: Originally posted by mladjo
kapiraš ti sve profesore, kapiraš...
zasada kapiram da mi spamuješ topik, ali dobro...
Profo ti si stvarno jedinstven lik |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29461 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/04/2010 : 19:52:44
|
Ne treba attention whore davati pažnju. Ignorirajte ga, a kad postane neizdrživ, tu su moderatori. |
Trouble will find me |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 02/04/2010 : 20:40:48
|
quote: Originally posted by Djole
Jako poštujem tvoje mišljenje jer znam da poprilično poznaješ tematiku Dilana Doga, ali smatram da nisi u pravu. Jednostavno ova priča ima sve osnove da zauvek ostane zapamćena kao jedna od najboljih u serijalu, ali zaista sve, počevši od crteža, priče, zapleta, isčekivanja, atmosfere, dužine, izuzetne galerije upečatljivih likova... Gospodine Djole dozvolite sebi da bar jednom niste u pravu!!!
Pazi, to što je tebi najbolja epizoda (što je ful okej, 100 ljudi, 100 ćudi), nije dovoljno da proglasiš da ona ima "status najbolje DD priče".
Nema. Simple as that.
I to što ti kažeš je relativno, kao što je relativan i tvoj pokušaj da u onom kvalitetnom topiku prodreš do suštine Sclavijevog dela.
Profo, do unazad mjesec dana si rekao da ne citas Dylana, sada si uzeo u ruke nekoliko epizoda i htjeo bi da Djoletu objasnis neke stvari o tom junaku, covjeku koji sve epizode zna napamet i koji je doktor za taj strip.Ne ide brate, ne ide. Hajde u zagijev topic da razbacimo neku teoriju o nekoj njegovoj epizodi, to je teritorij na kojem mozes sasvim komotno i na visokom nivou da diskutujes sa ostalim zagorolozima, jer tu ti znanja ne manjka. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/04/2010 : 20:44:59
|
Ja bih samo dodao da bi bilo lijepo kada bi Djole nastavio pisati na ovom i na ostalim DD topicima |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 02/04/2010 : 21:22:46
|
quote: Originally posted by Markos
Ne treba attention whore davati pažnju. Ignorirajte ga, a kad postane neizdrživ, tu su moderatori.
A daj bez zajebancije sad (ego tripovi na stranu): šta te nikad svojim postovima nije nasmijao? |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 02/04/2010 : 21:30:16
|
Dilan u 3 nastavka?? Bože sačuvaj a od ovih priča: Dvorac straha - Dama u crnom -odlično Tajne Ramblina - Zver iz pecine -odlično Arakne - Prorocanstvo -osrednje Ananga - Jaguarov krik -osrednje Nocni lov - Znak vampira -smeće
|
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29461 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/04/2010 : 22:09:39
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Ne treba attention whore davati pažnju. Ignorirajte ga, a kad postane neizdrživ, tu su moderatori.
A daj bez zajebancije sad (ego tripovi na stranu): šta te nikad svojim postovima nije nasmijao?
1Euro me nasmijavao, ali ovaj je bas iritantan. |
Trouble will find me |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 02/04/2010 : 22:18:14
|
1Euro me nasmijavao, ali ovaj je bas iritantan.
Meni je vidiš 1Pinez bio smiješan ali profesor-inženjer mi je ono, van svake konkurencije. Kad god pogledam njegove postove bježi mi kez. Što je najgore ne čini mi se uopće loš lik, nekad je priznajem bio nekako spokojniji ali onda se rasplamsao kad su ga svi počeli pribijati na zid i podjebavati.
Jučer popodne otvorim prozor u sobi, komp upaljen svira muzika, ulovim utege, dvije serije po 20 komada u obje ruke istovremeno, u predahu kliknem refresh: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37014
Pao sam zamalo kroz prozor od smijeha. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21321 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/04/2010 : 22:35:52
|
Može da priča ko šta hoće, profesor je istinska legenda. Ali zaista me čudi, da ga neki ljudi ( a pre svega Markos) nisu ukapirali! Što se tiče 1eura, šta znam, ponekad mi je i on izvukao poneki osmeh, ali daleko od silnih valjanja od smeha na koja me je Inz naterao. Inz rules!!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 02/04/2010 : 23:00:31
|
quote: Originally posted by Ultras
. . . svojoj velikoj popularnosti i statusu najbolje Dilan Dog priče . . .
Recenzija:
broj originala 016/017 "Dama u crnom" by Darkwood Devil (Posted - 08.09.2003)
Meni je "Dama u crnom" odlicna i izuzetno draga prica, ali da je najbolja u serijalu - to ne
Ultras, daj tvog favorita, pa da uporedimo, ako se to ikako može uporediti, ipak su ukusi u pitanju...
Moglo bi se reci da je jedna od ponajboljih,ako nista drugo,to je jedina DD epizoda od koje mi se dize kosa na glavi kad se je po noci sjetim:) |
Go kneel and weep
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 02/04/2010 : 23:37:13
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
1Euro me nasmijavao, ali ovaj je bas iritantan.
Meni je vidiš 1Pinez bio smiješan ali profesor-inženjer mi je ono, van svake konkurencije. Kad god pogledam njegove postove bježi mi kez. Što je najgore ne čini mi se uopće loš lik, nekad je priznajem bio nekako spokojniji ali onda se rasplamsao kad su ga svi počeli pribijati na zid i podjebavati.
Jučer popodne otvorim prozor u sobi, komp upaljen svira muzika, ulovim utege, dvije serije po 20 komada u obje ruke istovremeno, u predahu kliknem refresh: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37014
Pao sam zamalo kroz prozor od smijeha.
Da ovo je najjace ikad i ja sam puko od smeha "Dobro i šta mi sada treba da uradimo?".---Neprocenjivo--- |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
Edited by - okiboki on 02/04/2010 23:38:36 |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 03/04/2010 : 08:53:12
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Djole
Jako poštujem tvoje mišljenje jer znam da poprilično poznaješ tematiku Dilana Doga, ali smatram da nisi u pravu. Jednostavno ova priča ima sve osnove da zauvek ostane zapamćena kao jedna od najboljih u serijalu, ali zaista sve, počevši od crteža, priče, zapleta, isčekivanja, atmosfere, dužine, izuzetne galerije upečatljivih likova... Gospodine Djole dozvolite sebi da bar jednom niste u pravu!!!
Pazi, to što je tebi najbolja epizoda (što je ful okej, 100 ljudi, 100 ćudi), nije dovoljno da proglasiš da ona ima "status najbolje DD priče".
Nema. Simple as that.
I to što ti kažeš je relativno, kao što je relativan i tvoj pokušaj da u onom kvalitetnom topiku prodreš do suštine Sclavijevog dela.
Profo, do unazad mjesec dana si rekao da ne citas Dylana, sada si uzeo u ruke nekoliko epizoda i htjeo bi da Djoletu objasnis neke stvari o tom junaku, covjeku koji sve epizode zna napamet i koji je doktor za taj strip.Ne ide brate, ne ide. Hajde u zagijev topic da razbacimo neku teoriju o nekoj njegovoj epizodi, to je teritorij na kojem mozes sasvim komotno i na visokom nivou da diskutujes sa ostalim zagorolozima, jer tu ti znanja ne manjka.
Dilana nisam čitao zadnjih 18 meseci, ali zato sam ga čitao od 1987 pa do 2008, tako da tvoja teorija pada u vodu. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 03/04/2010 : 09:04:04
|
quote: Originally posted by Raspucin
Profa ce biti najbolji kad ga navadimo na albume. Tvrd je orah, ali i ja sam dosadan.
nemam vremena za albume, moram da se bacim na Dilana, vidiš da me prozivaju da nepoznajem materiju... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 03/04/2010 : 09:12:44
|
Profa ce biti najbolji kad ga navadimo na albume. Tvrd je orah, ali i ja sam dosadan.
nemam vremena za albume, moram da se bacim na Dilana, vidiš da me prozivaju da nepoznajem materiju...
Dilan je Dilan. Ja ga nisam voleo, a sad mi je jedan od najomiljenijih stripove. Ipak, mislim da bi od albuma imalo puno toga sto ce ti se svideti vise od svega sto si do sada citao. Otvori temu u kojoj ce ti forumasi do kojih drzis preporuciti po neki album, pa ti izaberi nesto od preporucenog. Neces da pogresis sto posto. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 03/04/2010 : 09:18:08
|
nemam vremena za albume, moram da se bacim na Dilana, vidiš da me prozivaju da nepoznajem materiju...
Dilan je Dilan. Ja ga nisam voleo, a sad mi je jedan od najomiljenijih stripove. Ipak, mislim da bi od albuma imalo puno toga sto ce ti se svideti vise od svega sto si do sada citao. Otvori temu u kojoj ce ti forumasi do kojih drzis preporuciti po neki album, pa ti izaberi nesto od preporucenog. Neces da pogresis sto posto.
neću da širim priču, mada su mi mnogi od albuma bili zanimljivi, sada trenutno kompletiram Dilana, a kupujem i dosta knjiga, tako da za sada više ništa od stripova... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 03/04/2010 : 09:20:17
|
Dilan je Dilan. Ja ga nisam voleo, a sad mi je jedan od najomiljenijih stripove. Ipak, mislim da bi od albuma imalo puno toga sto ce ti se svideti vise od svega sto si do sada citao. Otvori temu u kojoj ce ti forumasi do kojih drzis preporuciti po neki album, pa ti izaberi nesto od preporucenog. Neces da pogresis sto posto.
neću da širim priču, mada su mi mnogi od albuma bili zanimljivi, sada trenutno kompletiram Dilana, a kupujem i dosta knjiga, tako da za sada više ništa od stripova...
Ne shvati me pogresno, ne mislim da ne valja to sto citas. Ja te malo gnjavim zato sto bi voleo da procitam tvoje misljenje o nekim albumima i da malo prodiskutujemo o tome. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 03/04/2010 : 09:42:33
|
neću da širim priču, mada su mi mnogi od albuma bili zanimljivi, sada trenutno kompletiram Dilana, a kupujem i dosta knjiga, tako da za sada više ništa od stripova...
Ne shvati me pogresno, ne mislim da ne valja to sto citas. Ja te malo gnjavim zato sto bi voleo da procitam tvoje misljenje o nekim albumima i da malo prodiskutujemo o tome.
Kažem ti bio sam blizu da uzmem u Kažnjeničkoj koloniji zbog Kafke, ali sam odustao zbog cene, a Kafkina dela i kompletnu zaostavštinu kompletirao, zanimao me i Maus, možda ga uzmem, ali to i nije album... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 03/04/2010 : 09:56:06
|
Ne shvati me pogresno, ne mislim da ne valja to sto citas. Ja te malo gnjavim zato sto bi voleo da procitam tvoje misljenje o nekim albumima i da malo prodiskutujemo o tome.
Kažem ti bio sam blizu da uzmem u Kažnjeničkoj koloniji zbog Kafke, ali sam odustao zbog cene, a Kafkina dela i kompletnu zaostavštinu kompletirao, zanimao me i Maus, možda ga uzmem, ali to i nije album...
Mozda je to graficka novela. Neces pogresiti za Mausa, to je odlican strip. Meni se vise dopada Ofucani holivudski film iz te ture. Taj bi te odusevio sto posto. Kad kazem albumi ja mislim na te stripove koji su malo "ozbiljniji" i koji imaju veci umetnicki integritet od Teksa i Zagora recimo. Opet ja nemam nista protiv ni Teksa ni Zagora. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4659 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 04/04/2010 : 19:06:37
|
arakne mi je ubedljivo najgora dvodelna ( a vrlo moguce i u top 10 najgorih ever) ananga ima nekakav trip-film, ali ga se slabo secam, treba ponovo procitati nocni lov je solidna ispada da ipak m&g najbolje rade epizode u nastavcima*
*(barkerov paradoks)
:D |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 04/04/2010 : 19:25:28
|
"Arakne" ima taj prepoznatljivi manfredijev naštrebani mitološki temelj na kojem je izgradio sterilnu "small town horror" sapunjaru, sklavijeva predosadna "Ananga" je prepuna "istripovanih" hipi-onirističkih sekvenci kojima je u konačnici, slično kao u "Tajnama Ramblina", zapravo svrha samo da popune stranice. "Noćni lov" pravi interesantnu inverziju u kojoj zvijeri ispadaju ljudskiji od njihovih ljudskih lovaca...
A "Dama u crnom" i dalje u vrhu dvodijelnih epizoda sa odličnom pričom, likovima, settingom, crtežom... i duhom. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 04/04/2010 : 19:26:05
|
Meni se svidela i prica Tajna Ramblina, nadam se da ce se ova sa Ksabarasom pokazati boljom od vecine, ne ocekujem da nadmasi Damu u crnom... |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4659 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 27/04/2010 : 07:58:23
|
igrom slucaja iscitah ponovo neke od ovih dvodelnih epizoda: ananga - kao sto rekoh, veoma tripozna prica, podosta akcije, ali bez neke vece poente. mora se priznati da je ovde i fregieri na visini zadatka.
ramblin- neverovatno zabavno i jos toliko besmisleno
jedva cekam da ponovim zonu/povratak u zonu/poslednji covek
pa cu onda za kraj i damu u crnom da overim :) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Topic |
|