forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Strip Profesor Baltazar, premijera na MaFestu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 02/04/2010 : 20:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
http://www.kronika.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=3655&Itemid=37

Projekt strip verzije popularnog profesora Baltazara koju potpisuju Miljenko Horvatić i Niko Barun, imat će svoju premijeru na MaFestu, a oni su ujedno i autori plakata s Baltazarom na jednom od gradskih lokaliteta
Svoje mjesto na predstojećemu MaFestu pronaći će i vjerojatno najpoznatiji domaći lik iz crtanih filmova - Profesor Baltazar. Naime, na prošlogodišnjem sajmu knjiga Interliber započeo je službeni revival ovog iznimno popularnog animiranog lika, ujedno i jednog od najpoznatijih hrvatskih brendova, a jednu od premijernih promocija projekt će imati za vrijeme održavanja makarskog festivala stripa. Naime, u tijeku je rad na strip verziji Profesora Baltazara koju potpisuju Miljenko Horvatić i Niko Barun koji će upravo na MaFestu promovirati projekt strip verzije koji podrazumijeva objavljivanje serijala o profesoru Baltazaru tijekom ove godine. Profesor Baltazar bit će ujedno i lik na službenom plakatu MaFesta kojeg potpisuju Horvatić i Barun. Tijekom festivala bit će upriličene brojne radionice u makarskim vrtićima i osnovnim školama na temu Profesora Baltazara, kao i projekcije crtića o popularnome liku iz crtića, čime je ovogodišnji MaFest dodatno obogaćen sadržajima za najmlađe.

============

PROFESOR BALTAZAR UKRATKO
Najpopularniji lik hrvatskog crtanog filma
Animirani serijal Profesor Baltazar sniman je od 1967. do 1971. u Zagreb filmu. Snimljeno je ukupno 59 epizoda u trajanju od 5 do 10 minuta. Otac lika profesora Baltazara je Zlatko Grgić, a simpatičnom znanstveniku, koji rješava probleme svojih sugrađana uz pomoć mašte i pozitivne energije, ime je dao Pavao Štalter.
Serija o Baltazaru je do danas ostala najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma.

Moj strip
Moje aukcije

Edited by - Spiderman on 02/04/2010 21:14:56

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 02/04/2010 : 20:55:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Bal, hej, Baltazar Obozavao sam ovaj crtac

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27117 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/04/2010 : 21:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A žvake sa sličicama

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/04/2010 : 21:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

A žvake sa sličicama

da ne bi i lizalice?

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000