forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Oceni strip: Rio Negro
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/12/2010 : 20:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Što se tiče Hanterovog poređenja Sendmena sa Nadziračima, ne bih se složio.

Hmmm, ne znam da li si ti mene pogrešno razumeo, ili ja tebe sad...:)
"Uporedio" sam ih samo zbog toga što i jedan i drugi naslov važe za veličine, a meni se i jedan i drugi ne sviđaju, i to iz istog razloga.
Subjektivno razmišljanje, ali je moje. ;)

quote:

Što se tiče Žodorovskog, od njega sam čitao (za sada) Izbacivača i Metabarone - zanimljivo,dobro,interesantno,... ali ništa više;daleko od remek-dela, naročito Izbacivač koji je pun rupa.Uskoro ću nabaviti Belog Lamu i nadam se Inkala, i tu očekujem vrhunska ostvarenja.

Baš me zanima reakcija, i Beli Lama i Inkal su odlična ostvarenja.

quote:

Što se tiče Sendmena, Đole je jasno rekao - prva dva albuma su teška za čitanje, 3. i 4. su dobri (i više od toga) a 5. je fenomenalan. A onda opet pročitate prva 4 i svaki od njih će vam biti fenomenalan - ja uopšte ne sumnjam u ove reči, samo što će u mom slučaju to biti odlično a ne fenomenalno (ne mogu da kažem da mi se ukus poklapa sa Đolovim).

Najgore što neko može da uradi kad mi preporučuje strip je da mi kaže: "Prvi trejdovi/epizode nisu baš nešto/teški/nerazumljivi, ali tamo od 5-6-7 trejda rastura." Mislim da ne postoji ni promil šanse da tako nešto uzmem u ruke. Pa makar to i Djole rekao.

quote:

Mnoge stvari koje sam u životu radio na silu su mi se isplatile.Sećam se kada sam prvi put slušao album Angel Dust od Faith no more-a, prosto sam silio sebe da ga slušam, dok mi nije "ušao u uvo", a od tada mi je taj album fenomenalan.

Fenomenalan. I to na prvo slušanje, tamo pre sto godina.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 01/12/2010 20:41:54
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/12/2010 : 21:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Najgore što neko može da uradi kad mi preporučuje strip je da mi kaže: "Prvi trejdovi/epizode nisu baš nešto/teški/nerazumljivi, ali tamo od 5-6-7 trejda rastura." Mislim da ne postoji ni promil šanse da tako nešto uzmem u ruke.

Što?

Mnogim serijalima je potrebno malo vremena da se zahuktaju, a prvi mačići se bacaju u vodu, to se odavno zna.

Ako je ceo put vredan truda (što u slučaju Sendmena definitivno jeste, bar meni), što bi odustao posle prve etape?

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/12/2010 : 07:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Sandman je dobar strip serijal, problem je u tome sto je podignuto previse prasine oko njega, vise nego sto je trebalo, takodje, previse je nagrada osvojio.
Kada se sve sabere, Sandman je poslije Fables, most overrated strip serijal.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 02/12/2010 : 09:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
A zamislite da su u dc-u bili svjesni koliko ce taj strip postati popularan, pa da su mu dodijelili bolje crtace.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/12/2010 : 09:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Sandman je dobar strip serijal, problem je u tome sto je podignuto previse prasine oko njega, vise nego sto je trebalo, takodje, previse je nagrada osvojio.

ja vala o Fables nisam upola cuo koliko o Sandmanu.
mada....mozda i bih da je objavljivan kod nas....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 02/12/2010 : 11:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Fama o Sandmanu se proširila zbog toga što su ga obožavali i ne-stripaši. Gaiman je rekao da su sandmana kupovali stripaši a čitale njihove djevojke koje inače štapom ne bi dirale strip. Početni brojevi su nešto lošiji jer nitko pa ni Gaiman nije znao u kojem pravcu kreniti sa stripom. Ja sam vih 10 trejdova progutao u jednom dahu i mislim da je tako najbolje čitati. Veliki vremenski razmak između trejdova nije dobar.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8064 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/12/2010 : 18:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja sam jedan od onih kojima je i prvi trejd odličan. Štaviše, sama prva epizoda (nešto duža) je sjajna. U tom trejdu vidimo prvi put kako Sendmen odlazi u svoje kraljevstvo, srećemo onu dvojicu (behu Kain i Avelj?), prvi put Sendmen odlazi u pakao (odlična epizoda), sreće Konstantina, a tu je i antologijski obračun sa Dr Sudbinom.

Možda na početku Sendmen ima nešto više elemenata klasičnog superherojskog stripa, ali vrlo dobrog.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/12/2010 : 18:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

quote:

Najgore što neko može da uradi kad mi preporučuje strip je da mi kaže: "Prvi trejdovi/epizode nisu baš nešto/teški/nerazumljivi, ali tamo od 5-6-7 trejda rastura." Mislim da ne postoji ni promil šanse da tako nešto uzmem u ruke.

Što?

Mnogim serijalima je potrebno malo vremena da se zahuktaju, a prvi mačići se bacaju u vodu, to se odavno zna.

Ako je ceo put vredan truda (što u slučaju Sendmena definitivno jeste, bar meni), što bi odustao posle prve etape?

Iskreno, it`s my issue. Neopravdano, ali šta ćeš. Mislim da ljudi takvim floskulama žele da daju važnost serijalu, da ih naprave boljim nego što jesu. Kod mene važi ono "c`est le ton qui fait la musique", pa tako i ovde.

I sam znam da neki serijali postaju bolji posle xy nastavaka, ali kad neko krene da razglaba kako su prvi trejdovi teški za razumeti, komplikovani, a da tek sledeći razbijaju, onda gubim bilo kakvu želju za tim naslovom (ne zato što je komplikovan i "isuviše dobar", već zbog reklame same). Pogrešno razmišljanje (možda), ali šta ćeš...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/12/2010 : 18:27:59  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

ja vala o Fables nisam upola cuo koliko o Sandmanu.
mada....mozda i bih da je objavljivan kod nas....

Fables jos uvijek izlazi, zato nema kult status kao Sandman.
Zans ono, tek poslije smrti se postaje prava legenda.
Sto se tice nagrada, Fables je potukao sve rekorde sto postoje.
Nisam mogao sakriti svoje odusevljenje kada je The Walking Dead ove godine odnio pobjedu nad ovim, kao sto rekoh, most overrated serijalom svih vremena.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/12/2010 : 18:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa dobro, mozda je overrated, ali se ne cini losim uopste?
procitao sam prvih 5/6 svezaka, bavi se vrlo zanimljivim temama, i to dosta originalno.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/12/2010 : 18:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ljudi Fables sam hteo da postavim isto, šta ste se sad raspucali? ;)))

Ali ako baš mora, Fables je bar duplo bolji serijal od Sandmana.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/12/2010 : 18:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
oprostite na uzurpiranju teme

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/12/2010 : 18:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

pa dobro, mozda je overrated, ali se ne cini losim uopste?
procitao sam prvih 5/6 svezaka, bavi se vrlo zanimljivim temama, i to dosta originalno.

nije Fables los, za moj ukus je citljiv, ali nije nesto sto bih mogao uporediti sa npr. Preacherom.
taj hajp je ono sto mi smeta.
s time dolaze i prevelika ocekivanja, koja ne kraju serija ne moze da ispuni. Ocekuje se previse pa se ostane razocaran.
Evo npr. Sninkel je dobar strip. U vrijeme kada sam ga prvi put procitao bio sam prijatno iznenadjen, s obzirom da nikad prije nisam cuo da postoji. Stvar je u tome, da se govorilo o tom stripu kao o najboljem i najnagradjenijem, vjerovatno bi ostao razocaran.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/12/2010 : 18:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali ako baš mora, Fables je bar duplo bolji serijal od Sandmana.

njah, Sandman je po meni ipak za klasu bolji od Fables, isto tako za klasu losiji od Preachera.
ok, necu vise, cekam na temu.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 02/12/2010 : 23:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Meni se Sandman dopao na prvu loptu... Još kad sam slučajno naišao na tzv. piratsko izdanje prvog trejda u varaždinskoj knjižnici. Fina bajkovita priča prepuna trešerskih horror sekvenci, a u pozadini blage primjese mitologije i superherojštine. A poslije postaje sve bolje. Lutkina kuća nastavlja u tom tonu, a Sezona izmaglice mi je bila odlična, Raj, Pakao i borba za prevlast na Paklom; za Igram se tebe nisam očito bio baš raspoložen... Morao bih opet to sve pročitati da vidim sliku u potpunosti. A i pročitati ostale trejdove, možda ih nabavim prije nego to Beliputanci izdaju. Uglavnom ja sam ZA!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 02/12/2010 : 23:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
I meni je 'Igram se tebe' najlosiji trejd do sad, sjecam se da me bas udavio... Ostali su mi stvarno odlicni, sjajan serijal
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/12/2010 : 23:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Iskreno, it`s my issue. Neopravdano, ali šta ćeš. Mislim da ljudi takvim floskulama žele da daju važnost serijalu, da ih naprave boljim nego što jesu. Kod mene važi ono "c`est le ton qui fait la musique", pa tako i ovde.

I sam znam da neki serijali postaju bolji posle xy nastavaka, ali kad neko krene da razglaba kako su prvi trejdovi teški za razumeti, komplikovani, a da tek sledeći razbijaju, onda gubim bilo kakvu želju za tim naslovom (ne zato što je komplikovan i "isuviše dobar", već zbog reklame same). Pogrešno razmišljanje (možda), ali šta ćeš...

Pa, da, pre svega zato što je reč o ćaski na forumu, a ne o reklamiranju. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 03/12/2010 : 10:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sandman je poslije Fables, most overrated strip serijal.

za mene je na prvom (overrated) mestu inkal

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/12/2010 : 01:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

10/10

Edited by - manhunter on 12/12/2010 01:12:37
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 12/12/2010 : 02:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
srećom, čitao sam sandmana prije nego što sam dobio net..

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/12/2010 : 09:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21136 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/12/2010 : 09:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Jel to beše ona epizoda gde se prvi put susreću Patricia i Mister No ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8255 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 19/12/2010 : 09:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
8/10

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8255 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 19/12/2010 : 09:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Jel to beše ona epizoda gde se prvi put susreću Patricia i Mister No ?

to je ono kad su pronašli onaj hram maja

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 19/12/2010 : 09:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
5/10

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000