dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 31/05/2010 : 16:33:26
|
Pošto sam dugo ostao u Makarskoj, a kasnije zbog obaveza nisam stigao ništa napisati, sa malim zakašnjenjem bih htio pohvaliti ovogodišnji, pomalo jubilarni MAFEST. Priznajem da sam se pomalo plašio kada je došla kriza i recesija, zna se čega će se sponzori prvog odreći kada zagusti. Srećom, nije bilo tako. Dado&Dado i ekipa još jednom su dali 101% od sebe, uložili jako puno truda, dobre volje i svoga vremena i organizirali gotovo savršen festival, pravi primjer mnogim drugim festivalima za ljubitelje ove umjetnosti. Eto, već petu godinu zaredom sve je bilo besprijekorno, od odličnih koncerata svaku večer do odlično organiziranih tribina i potpisivanja stripova. Svi gosti su bili kao i uvijek super raspoloženi za crtanje fanovima, pa tako svatko tko se je barem malo potrudio, mogao je otići kući sa mnogo lijepih crteža. Pošto se mnogi posjetitelji MAFEST-a odlično poznaju, nije nedostajalo niti zabavnih druženja uz jutarnju kavu, ručkove, večere ili večernje provode. Netko je u petak spomenuo da je ovogodišnji festival slabije posječen zbog recesije i evidentne krize u državi, ali srećom nije bilo tako. Subota je sve to demantirala, kada se je pojavio veliki broj posjetitelja, a nevjerojatno je koliko su tribine bile popunjene, kao nikada do sada. Lijepo je što se je i predsjednik Josipović javio kao pokrovitelj, što svakako festivalu daje na težini i boljoj medijskoj popračenosti i nadajmo se da će tako biti i idućih godina. Gosti, kao i uvijek vrhunski, raspoloženi za razgovor, potpisivanja i crtanje i vidi se da im je ugodno u Makarskoj. Pohvalio bih i cijelu plejadu domaćih strip autora, od kojih većina svake godine neumorno crta što god zaželite. Dobrotvorna aukcija bila je kao i svake godine vrlo zanimljiva, jedino je šteta što Milazzo nije ništa donirao za aukciju, ali koliko sam čuo i vidio, bilo mu je kasnije neugodno zbog toga. U svakom slučaju, sam si je kriv. Ove godine se je i po prvi puta dogodilo da se glavni gost nije pojavio na festivalu. Mislim naravno na Gorana Parlova koji je vjerujem imao uvjerljive razloge za to i nadajmo se da će svojim dolaskom iduće ili narednih godina ispraviti grešku...
Jedina mrlja svih dosadašnjih MAFEST-a je ta ovogodišnja situacija s Ratkom i zabrana mu pristupa humanitarnoj aukciji, koja je po meni bila opravdana. Naravno, Ratko se s time neće složiti, ali svatko ima pravo na mišljenje. Uostalom, razgovarao sam s Ratkom oko te cijele situacije kasno navečer nakon aukcije, samo prekratko jer su nas prekinuli u razgovoru. Uglavnom, on ima neke svoje teorije oko svega i poznavajući ga mislim da ćemo ga uskoro ćuti ponovno na Forumu.
Na kraju još jednom hvala Gastonu i svima oko njega na ovome prekrasnom festivalu i trudu koji su uložili u njega kako bi svi mi ljubitelji ove umjetnosti mogli upoznati najpoznatije svjetske autore i crtače i provesti ugodne trenutke u druženju s njima i drugim prijateljima...
|
|
|