nedavno sam odgledao larsonovu trilogiju, pa par zapažanja - filmovi su odlično snimljeni, produkcija vrhunska, likovi odlično podijeljeni - međutim, 'amerikanizacija' predloška je veća nego što će, siguran sam, biti u američkoj verziji - sve što su mogli ogolit, ogolili su, a najviše je ceh platio lik erike berger, koja je ispala potpuno sporedna, a u knjigama je skoro ravnopravna lisbeth i blomquistu; on je s druge strane ispao 'nevinašce' jer u filmovima u krevet odvuče samo eriku i lisbeth, a u knjigama nema koju nije jebo - a lisbeth je sjajno prikazana, točno kako sam je zamišljao - američka glumica ima visoko postavljenu ljestvicu - dakle, i onima koji su pogledali filmove toplo preporučam da pročitaju i knjige, kostur priče znaju, ali tamo je sve to slojevitije i neće im biti dosadno
Californication: 9/10 Gadi mi se način na koji ova ekipa živi, ali su užasno zabavni. Valjda nešto kao kad se prolazi kraj prometne pa se ne može odvojiti pogled.. Mulder je ovdje 100 puta bolji nego u X-filesima. Ovakva vrsta ludila mu bolje leži:)
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.