Author |
Topic  |
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 13/07/2010 : 18:10:49
|
quote: Originally posted by DeeCay
Onaj spin-off Universo Alfa nas čak i vodi u svakoj epizodi u novu zonu na staroj Zemlju, što je dobro stvar da se konačno upozna i ostatak planete.
I van Zemlje. 
Kad smo kod UA (nesrećne li skraćenice), kreće novi serijal unutar njega, War Files, a Vietti je spomenuo da je pitchovao još jedan serijal - malo stemapunkovski, vrlo verovatno spin off Dipertimenta 51. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/07/2010 : 19:04:17
|
quote: Originally posted by Djole Kad smo kod UA (nesrećne li skraćenice), kreće novi serijal unutar njega, War Files, a Vietti je spomenuo da je pitchovao još jedan serijal - malo stemapunkovski, vrlo verovatno spin off Dipertimenta 51.
War files, ovo mi zvuči nešto kao američki tie-inovi, jel možda vezano uz nadolazeći Rat svjetova? Serrino Stirpe segreta ništa?
Baš mi se sviđa što su se tako svi angažirali oko NN serijala, spin-offi, nove postave, novi eventi; ovaj NN stvarno postaje baš trendovski. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 13/07/2010 : 19:08:12
|
Jok, nije Rat svetova, navodno priče iz rata sa orbitalnim stanicama.
Stirpe segreta još ništa.
A posle Rata svetova, ide... RAT TAME! |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/07/2010 : 19:57:16
|
quote: Originally posted by Djole A posle Rata svetova, ide... RAT TAME!
Rat tame? Opa! Vrlo sugestivan naslov, no što najavljuju, postratno vrijeme, ili pojava nečega iz drugih dimenzija? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 13/07/2010 : 20:22:34
|
Tja, nije sigurno ni da li se tu cilja na regularnu seriju ili neki od spin foffova...
Evo šta se zna...
(Spojleri! koga zanima, nek' hajlajtuje)
Rat tame je spomenut u drugoj Generazone futuro. Nekih pola milenijuma u budućnosti, još uvek postoji neka i nekakva Agencija Alfa, i među indirektnim članovima je mlada mutantska telepatica Kay Frayn, koja sumnjivo podseća na Brankovu kćerku iz regularne serije, iako je nejasno kako može da živi 500 godina.
Elem, u drugom broju, silne grupacije i frakcije pokušavaju da ožive... nešto. Svemoćno biće koje je vekovima zarobljeno. Najmoćnijeg telepatu koji je ikada postojao. Onda ga oktiju, on pobije sve živo, vidi Kay, kaže da je seća iz vremena Rata tame, kada je on bio konačno oružje, a sestrinstvo telepata je poslalo nju da ga spreči, i onda, eto, nestane.
A onda je Vietti nedavno spomenio da se sprema Rat tame, tako da očito planiraju da od toga prave nešto.
I tak'. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 13/07/2010 : 20:30:56
|
Zvuci veoma lepo, ali na kraju ima to da postane sve samo ne Nathan Never    no ajd....ne brinem se, dok to italijani izdaju, pa dok to izadje kod nas, pa tek dok ja to pokupujem, ihaaaaa....ima pravi Rat svetova da krene  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 13/07/2010 : 20:37:48
|
Pa sad... definiši šta podrazumevaš po NNom? Kontinuiteta ima, melanhzolije ima, moralnih dilema i previše, bedaka isto i previše. |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Djuro
New Member

Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 13/07/2010 : 22:11:44
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Pročitan i G11 "Crno srce", još jedno odlično gigant izdanje. Jako me podsjeća na Meddin G4 "Ustanak" po tim političkim intrigama samo što je radnja prebačena u bivšu Rusiju.
Kao što je i Djole napisao, Ostinijev stil je jako sličan Meddi i sve je ovo upečatljivo ispalo i u načinu pripovijedanja, a pogotovo u Nathanovim unutarnjim monolozima.
Šteta zbog silnih spoilera, ali nadoknadit ćemo mi to, nadam se kroz koju godinu.
G11 je zanimljivo djelo, koje fino otkriva Ostinijeve mane i vrline. Najbolji dio price je fina atmosfera i posvecenost detaljima (cega imamo uglavnom u svim Ostinijevim epizodama), a vrlo su zanimljivi i sjajni prizori ruske post-apokalipticne arhitekture, za koje je zasluzna Platano, ali koliko shvatam iz uvoda, i Ostini je posebno insistirao na ovim detaljima.
S druge strane, ima stereotipova, vec vidjenih resenja, a i sama postavka price i osnovna ideja nije pretjerano originalna. Cini mi se da je na momente radnja malo previse razvucena a ni ona Maorka mi nije nesto pretjerano simpaticna i nekako je predvidljivo jaka i zajebana.
Sve u svemu, po mom skromnom misljenju, daleko je ovo od skoro pa perfektnog G4, ali je pametno pisano i otvara neke nove moguce story arc-ove, tako da su i moji utisci o ovoj prici ipak jako pozitivni. |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 13/07/2010 : 22:44:54
|
Mogu se i ja s većinom ovoga složiti s tim da ga i nisam nešto uspoređivao sa G4, više zbog zbog političke korumpiranosti i beskrupuloznosti koja mi je u Nathana kao tema jako zanimljiva.
Prva 4 giganta su vrh vrhova u Nathana i ne treba ih uopće uspoređivati s ostalim gigantima, pogotovo kad ih ne pratimo s regularnom serijom što je stvarno šteta. |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
Posted - 13/07/2010 : 22:52:51
|
Kad smo kod G4,
Lorde kad će ta davno obećana recenzija 
Izgleda da ću se i ja morati okušati u Nathanovim recenzijama kad neće više nitko osim Dee-ja. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 13/07/2010 : 23:20:49
|
Kad smo kod G4,
Lorde kad će ta davno obećana recenzija 
Izgleda da ću se i ja morati okušati u Nathanovim recenzijama kad neće više nitko osim Dee-ja.
do kraja nedelje, casna pionirska!!!!!!!!!!!!!!!!! ako je ne posaljem do nedelje u ponoc, necu se vise pojaviti na forumu!!!!!
gadno je kad se uhvatis nekih catchy tema....
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 14/07/2010 : 00:19:02
|
quote: Originally posted by drogsy
A koji će biti uzrok ratu tame ?
Tja, još se ne zna ni koji će biti uzrok Ratu svetova, a kamoli Ratu tame.
(a zlobni jezici bi rekli da je i uzrok rata sa orbitalnim stanicama toliko zapetljan da se ni on ne zna ) |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 14/07/2010 : 09:38:16
|
Da prodaja razbija. ;) |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 14/07/2010 : 10:33:11
|
quote: Originally posted by Djole
Pa sad... definiši šta podrazumevaš po NNom? Kontinuiteta ima, melanhzolije ima, moralnih dilema i previše, bedaka isto i previše.
paaaa....Nathan Nevera plain and simple
pride i Sigmund i Alfa kompanija....mada, koliko nesto bacim pogled na ove vase spoilercine, njih se iovako ionako ratosiljavaju uveliko kako "vreme" prolazi   |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 14/07/2010 : 10:52:11
|
Kako koga. Sigi je tu. A ako neko ode, dođe neko drugi. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 14/07/2010 : 10:56:02
|
life....don`t talk to me about life      |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
Posted - 14/07/2010 : 12:37:36
|
quote: Originally posted by DeeCay
A vidiš, meni se baš sviđa ovaj zaokret u serijalu. Nathanov svijet nudi bezbroj tema pred sobom i uvijek sam se pitao kad će se scenaristi okrenuti ostatku Zemlje, a ne se samo ograničiti na East City ili područje Teritorija.
Kužim da, no zasad (u stadiju gdje je Libellus s regularcima) mi se još ne uklapa. Poslije vjerojatno hoće. Uglavnom, živo sam ja zainsteresiran i za epizode nakon pada Orbitalne postaje, za to ne moraš brinuti. Onaj spin-off Universo Alfa nas čak i vodi u svakoj epizodi u novu zonu na staroj Zemlju, što je dobro stvar da se konačno upozna i ostatak planete.
Mljac, mljac, jedva čekam :) Trebalo bi scenariste bocnuti da naprave epizodu i sa ovim područjem nakon velike katastrofe.
Prema onoj karti svijeta na 1. stranici, Balkan ostaje gotovo čitav (e što su ti balkanci, nesalomljiv narod :)), Italija gubi petu, Grčke gotovo da i nema, Njemačke i Francuske također, ne znam samo kako je Britanski otok preživio, dok se Sredozemno more proširilo i preko Sueskog kanala eto ga u Aziju. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 14/07/2010 : 21:53:43
|
Nathan Never nova tema srijedom - Libellus number one

Hoćete li kupovati Nathana Nevera odpočetka, makar već imate SD/Ludens izdanja? Iskreno, dvoumio sam se oko toga. Postoji toliko stripova koje još nisam čitao/kupio/otkrio da bi mi kupovina još jednog izdanja koje već posjedujem bila i pomalo previše. Međutim, ipak sam se odlučio da ću ući u tu investiciju, ako ništa drugo a onda zbog pogleda na policu na kojoj će stajati svi ti Nathani:)) Ovo bi možda bila i prilika da nam mjerodavni (čitaj: drug Djole)otkriju koju tajnu koja će krasiti ovo izdanje - npr. kakve će se tekstualne poslastice naći unutra. I koliko će uopće često izlaziti, odnosno koliko će nam vremena trebati da dodjemo do 63. broja? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 14/07/2010 : 22:38:23
|
quote: Originally posted by mladjo
Ovo bi možda bila i prilika da nam mjerodavni (čitaj: drug Djole)otkriju koju tajnu koja će krasiti ovo izdanje - npr. kakve će se tekstualne poslastice naći unutra.
Can't, sorry, nije na meni da pričam. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 14/07/2010 : 22:50:38
|
Ma znam, ovo samo malo zafrkavam, reda radi:)) |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
Posted - 15/07/2010 : 09:15:43
|
quote: Originally posted by Djole
Ovo bi možda bila i prilika da nam mjerodavni (čitaj: drug Djole)otkriju koju tajnu koja će krasiti ovo izdanje - npr. kakve će se tekstualne poslastice naći unutra.
Can't, sorry, nije na meni da pričam.
Nemoj nam reći ni za novu naslovnicu. |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 15/07/2010 : 14:16:33
|
1.Hoćete li kupovati Nathana Nevera odpočetka, makar već imate SD/Ludens izdanja?
2.I koliko će uopće često izlaziti, odnosno koliko će nam vremena trebati da dodjemo do 63. broja?
1. Da, prije svega zbog epizode nula i već spomenutih tekstualnih dodataka, ali i glavni razlog je još i činjenica da bi bilo zgodno i te epizode imati unutar tvrdih korica.
2.Nadam se da će do kraja 2012-e sve izdati... |
Go kneel and weep
|
 |
|
Topic  |
|