Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 16/05/2012 : 19:03:55
|
Pročitano od 1-30
Vrlo dobro, dajem ovom nizu ocenu 9/10. Prvi broj je jedan od najboljih prvenaca u istoriji Bonellija, po mom nekom misljenju...Kasnije, do negde broja 10-15, prica malo usporava sa razvitkom kompletne slike i drzi se epizodnih stvati koji ce tek kasnije da posluze kao podloga. Tu se rapidno dobija na kvalitetu i ceo serijal mi se poceo dopadati. Nathanova prica iz doba kada je tek posedeo videvsi zenu ubijenu nije originalna ali je savrseno efikasna i odgovara na mnoga pitanja. Kcerka na lecenju takodje. Nastavljam dalje... |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/05/2012 : 19:16:36
|
A ti si opako u zaostatku s puno serijala, drunky! Pa nije valjda da si samo zagora i AF (od talijanske škole) čitao sve ove godine? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 16/05/2012 : 20:26:38
|
Eto, i na otkrivanju Nathana ti zavidim!
Gdje su ona vremena kad sam prvi put pročitao Zabranjenu zonu i Ljude sjene, i nisam mogao vjerovati da neki Bonellijev strip može biti tako mračan i poetičan istodobno... |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 16/05/2012 : 22:40:57
|
Tema tjedna:
Najbolja stand-alone epizoda
Nathanov serijal se može smatrati sinonimom za kontinuitet i u gotovo svakoj epizodi valjalo bi ponoviti gradivo kako se ne bi nešto propustilo. Ali u moru takvih epizoda postoje epizode koje predstavljaju svojevrsni intermezzo i odmor od fantastičnog svijeta postapokaliptične budućnosti u kojem dominira kontinuirana radnja.
To su epizode koje, izvan kontinuiteta, može lako čitati bilo koji zaljubljenik u strip, bio on stalni ili tek povremeni Nathanov čitatelj. Svaka od tih epizoda svakako varira u kvaliteti, ali sigurno se može pronaći bar nekoliko epizoda koje su čitatelju ostala u sjećanju.
Pa da vidimo koja vam je najbolja ili najdraža stand-alone epizoda i zašto baš ona? Ja ću postaviti pokoju epizodu da se malo prisjetimo koje su to kvalitetnije epizode:
- Nevidljiva sila - Srce tame - Kitov pjev - Prljava ulica - Opsesija - Oči neznanaca - Bauhaus killer - Iskonski instinkt - Leptirov san - Noćna mora u svemiru - Nakon revolucije - Osvetnik - Midnight blues - Grad poroka - Zvijeri - Duša grada - Zeleni ocean |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 16/05/2012 : 23:10:55
|
Ovdje stvarno ima predivnih epizoda. Ja se ne mogu odlučiti između nekoliko: Leptirov san (moja prva recka ), Duša grada, Midnight blues, Opsesija, Oči neznanca i Srce tame. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 17/05/2012 : 10:02:07
|
Top melankolične epizode: Prljava ulica, Oči neznanca i Opsesija; sve ostale su mi manje drage... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17815 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 17/05/2012 : 10:33:29
|
Oči neznanca, Prljava ulica i Srce tame, tim redosljedom. Onaj bladerunnerovski završetak u Očima neznanca... |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 17/05/2012 : 11:17:12
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
pitanje:posle kog broja originalne serije mogu da se bacim na libellusove gigante?
47. Egzodus |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 17/05/2012 : 11:46:47
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Tema tjedna:
Najbolja stand-alone epizoda
Nathanov serijal se može smatrati sinonimom za kontinuitet i u gotovo svakoj epizodi valjalo bi ponoviti gradivo kako se ne bi nešto propustilo. Ali u moru takvih epizoda postoje epizode koje predstavljaju svojevrsni intermezzo i odmor od fantastičnog svijeta postapokaliptične budućnosti u kojem dominira kontinuirana radnja.
To su epizode koje, izvan kontinuiteta, može lako čitati bilo koji zaljubljenik u strip, bio on stalni ili tek povremeni Nathanov čitatelj. Svaka od tih epizoda svakako varira u kvaliteti, ali sigurno se može pronaći bar nekoliko epizoda koje su čitatelju ostala u sjećanju.
Pa da vidimo koja vam je najbolja ili najdraža stand-alone epizoda i zašto baš ona? Ja ću postaviti pokoju epizodu da se malo prisjetimo koje su to kvalitetnije epizode:
- Nevidljiva sila - Srce tame - Kitov pjev - Prljava ulica - Opsesija - Oči neznanaca - Bauhaus killer - Iskonski instinkt - Leptirov san - Noćna mora u svemiru - Nakon revolucije - Osvetnik - Midnight blues - Grad poroka - Zvijeri - Duša grada - Zeleni ocean
Prljava ulica definitivno,
procitam je tu i tamo ispocetka i svaki si put pustim Reeda na repeat ko soundtrack |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 17/05/2012 : 12:38:32
|
quote: Originally posted by Mali_Mate
procitam je tu i tamo ispocetka i svaki si put pustim Reeda na repeat ko soundtrack
Nisam znao da čitaš i Nathana. E onda bi te valjalo angažirati, s obzirom na tvoj rukopis, da recenziraš koju Nathanovu epizodu. To bi bio pun pogodak. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 17/05/2012 : 15:06:24
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
pitanje:posle kog broja originalne serije mogu da se bacim na libellusove gigante?
Baci pogled na prvu stranicu ovog topica, tu ti je kronologija čitanja ako se ne varam... Tako ćeš znati kojim redom čitati. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38019 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 18/05/2012 : 11:33:02
|
Nathan Never n. 253, mensile Omega
Soggetto: Antonio Serra Sceneggiatura: Antonio Serra e Mirko Perniola Disegni: Simona Denna & Silvia Corbetta, Stefano Martino Copertina: Sergio Giardo
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 18/05/2012 : 11:57:37
|
Domo arigato mister Roboto! Siggynator! Što nas čeka, retkonovanje Sigmundovog života? Ionako je od početka bilo čudno kako je Sigmund bio jako dobar s računalima, cyberspace mu je piece-of-cake, ko da je bio doma! |
Edited by - DeeCay on 18/05/2012 12:00:50 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17815 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 18/05/2012 : 16:44:48
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
procitam je tu i tamo ispocetka i svaki si put pustim Reeda na repeat ko soundtrack
Nisam znao da čitaš i Nathana. E onda bi te valjalo angažirati, s obzirom na tvoj rukopis, da recenziraš koju Nathanovu epizodu. To bi bio pun pogodak.
hehe, a kako bi znao (citam i Zagora kad smo vec kod toga)
al tesko za recenziju, barem ne pojedinacnih epizoda.....em ga citam sve rjedje (nema ga vise na kiosku, a za cijenu Libellusovih uvijek se nadje nesto sto mi vise treba ), em mi se ne svidja smjer u kojem je krenuo (recimo prva tri Giganta koja svi hvale meni su bila neopisivo dosadna), em vidim da NN recenzije pisu ljudi koji prate NN mitologiju te shodno tome mogu bolje od mene reci kako se pojedine epizode uklapaju u univerzum itd.
Uglavnom, ispao sam iz toka glavne price, zaustavio sam se negdje oko broja sto, a beskonacnost serijala i uvodjenje multiverzuma ne vuku me da idem dalje |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 18/05/2012 : 20:23:43
|
A ionako si ti jerry već skoro sve recenzirao, ako ne recenzirao, onda barem rezervirao! maliM se dobrano uhvatio ukoštac s nezavisnom produkcijom i Fibrom, što je odlična protuteža količinski zastupljenijem Bonelliju... Samo tako naprijed! |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 18/05/2012 : 22:48:44
|
al tesko za recenziju, barem ne pojedinacnih epizoda.....em ga citam sve rjedje (nema ga vise na kiosku, a za cijenu Libellusovih uvijek se nadje nesto sto mi vise treba ), em mi se ne svidja smjer u kojem je krenuo (recimo prva tri Giganta koja svi hvale meni su bila neopisivo dosadna), em vidim da NN recenzije pisu ljudi koji prate NN mitologiju te shodno tome mogu bolje od mene reci kako se pojedine epizode uklapaju u univerzum itd.
Uglavnom, ispao sam iz toka glavne price, zaustavio sam se negdje oko broja sto, a beskonacnost serijala i uvodjenje multiverzuma ne vuku me da idem dalje
Šteta, ali nisam te ni mislio daviti oko nekih epizoda vezanih za kontinuitet, već za neku emotivnu stand-alone epizodicu na tvoj način. Ali dobro, previše gnjavim... |
|
|
Topic |
|