Author |
Topic  |
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 24/07/2010 : 17:56:58
|
Uf, zajebano, u Nathana je kontinuitet dosta bitan... Ako ništa, uzmi broj 2, Crni Monolit, radnja se dosta oslanja na film 2001: Odiseja u Svemiru. Meni inače jedan od dražih brojeva. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 24/07/2010 : 22:49:37
|
ja mislim, da procitas prva 4 giganta, navukao bi se momentalno  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 25/07/2010 : 09:38:42
|
Pa pratit će talijanske brojeve, počinje sa brojevima 0,1 i 2, tako da ti je najbolje onda probat od početka  Da si u Podgori sad, da bi ti ja par komada da pročitaš... Inače, probaj uzet ovih par brojeva, za njih nije potrebno baš neko veliko predznanje od Nathanovome svitu:
02 - Crni Monolit 08 - Pakao 27 - Srce Tame 27 - Posljednji Val (jedan od mojih velikih favorita) 29 - Kitov Pjev
@Vader: Mislin da to nije baš tako dobra preporuka, s obziron da za prva 3 giganta triba znat masu toga o prošlim događajima iz NN univerzuma  |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 25/07/2010 : 09:50:27
|
quote: Originally posted by Paka01
@Vader: Mislin da to nije baš tako dobra preporuka, s obziron da za prva 3 giganta triba znat masu toga o prošlim događajima iz NN univerzuma 
pa sad, tu i tamo to sto treba da zna nije kriticno za pricu. Serra je takav davez da je u sva 3 giganta prepricao sve sto se prepricati mora ostalo je samo sjajna SF prica u kojoj ce covek da uziva, a kada procita redovnu seriju, pa se vrati gigantima, uzitak ce samo da bude veci  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/07/2010 : 12:00:51
|
quote: Originally posted by split85
Evo ovako: trebam neke preporuke koje bi me zaludile da počnem čitat NATHAN NEVERA
Nakon Zagora, Texa, Marka i Bleka otvaram nove svjetove. 
Možda je najbolje jednostavno uzeti prve epizode od SD. To su dobre epizode, upozneješ se lagano sa nathanovim svijetom, ostalim junacima, neprijateljima... Imaš u prvom/drugom postu točnu kronologiju čitanja NN-a, odnosno kako su naši izdavali u odnosu na originale. samo napred s Nathanom! Dobar je to strip |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 25/07/2010 : 16:03:08
|
quote: Originally posted by split85
Evo ovako: trebam neke preporuke koje bi me zaludile da počnem čitat NATHAN NEVERA
Nabavi od Slobodne Dalmacije, dok ne izda Libelus, "Specijalnog agenta Alfe" (samo zato što je, eto, broj jedan, i zbog odličnog crteža), "Zabranjenu zonu", "Ljude sjene", "U ponoru pamćenja" i "Jedanaestu zapovijed".
Ako se i posle toga premišljaš, uzmi još "Iza zvijezda", "Prvaka", specijalac "Iz dubokog svemira", "Gabrielovu zagonetku", "Bratstvo sjene" "Egzodus", pa udri po prvom gigantu.
Ako ni onda nisi navučen, nećeš ni biti. Ako jesi, vrati se nazad, pa lagano, od početka, lovi detalje koji se povezuju i uživaj. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 25/07/2010 16:04:09 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 27/07/2010 : 08:47:40
|
quote: Originally posted by Tornadomaster

Nathan Never n. 231 Memorie del passato Soggetto e sceneggiatura: Michele Medda, Antonio Serra, Bepi Vigna, Stefano Piani, Stefano Vietti Disegni: Giuseppe Barbati e Paolo Di Clemente, Mario Jann#236; , Valentina Romeo, Romeo Toffanetti, Giancarlo Olivares, Ivan Calcaterra Copertina: Roberto De Angelis
Hej da li je ovo na slicici levo Marti Misterija? bas mi je nedosrajao u NN taj cyborg. Voleo bih da je vise zastupljen u NN univerzumu |
 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts
Posted - 27/07/2010 : 10:18:18
|
Pitanje za NN Libelius knjigu 1. Pocetkom Avgusta treba da bude u prodaji? U prvoj knizi ce se naci "Broj nula" i "Specijalni agent alfe" i "Crni Monolit"...u originalu Granderistampa se nalazi i "Operacija Zmaj"...Libelus je ovu epizodu umetnuo u knjigu 2 (jako los potez, a objasnicu i zasto) 1) Jako je glupo kada nesto odudara od originala 2) Sta ce biti kada stignu do knjige 3, cija je naslovnica iz epizode "Oci neznanca", koja ce po Libelusu da upadne u knjigu 4!
Ovo sve stoji u predposravci da ce za naslovnice koristiti originalne iz Granderistampa! |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 27/07/2010 : 11:33:45
|
quote: Originally posted by danielp
Pitanje za NN Libelius knjigu 1. Pocetkom Avgusta treba da bude u prodaji? U prvoj knizi ce se naci "Broj nula" i "Specijalni agent alfe" i "Crni Monolit"...u originalu Granderistampa se nalazi i "Operacija Zmaj"...Libelus je ovu epizodu umetnuo u knjigu 2 (jako los potez, a objasnicu i zasto) 1) Jako je glupo kada nesto odudara od originala 2) Sta ce biti kada stignu do knjige 3, cija je naslovnica iz epizode "Oci neznanca", koja ce po Libelusu da upadne u knjigu 4!
Ovo sve stoji u predposravci da ce za naslovnice koristiti originalne iz Granderistampa!
Loša ti je pretpostavka, jer se neće koristiti naslovnice iz Granderistampe, a koja će biti naslovnica neka ti to bude iznenađenje, a vjeruj mi bit će i tebi i većini čitatelja.  |
 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 27/07/2010 : 11:57:02
|
Uz ogradu o različitim ukusima, ono što će biti u Libellusovom izdanju mi je mnogo bolje od Bertolinija, koji je hit or miss kad su naslovnice po sredi. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
|
danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts
Posted - 27/07/2010 : 13:13:20
|
Jos jednopitanje za znalce...Sta je sa Asteroid Argo u Italiji? Ukinut? Nista nije izaslo od 2006. Mislim da je strip OK, posto sam zagrizeni Treki |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 27/07/2010 : 20:20:47
|
ako sam dobro razumeo, nece biti one video game naslovne      |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 28/07/2010 : 09:09:01
|
Jos jednopitanje za znalce...Sta je sa Asteroid Argo u Italiji? Ukinut? Nista nije izaslo od 2006.
Zvanično nije. Nezvanično, ko će ga znati.
Mislim da je strip OK, posto sam zagrizeni Treki
Meni nije okej, a i ja sam Treki (ne baš zagriženi, no...) ;)
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 28/07/2010 : 09:09:21
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
ako sam dobro razumeo, nece biti one video game naslovne     
Yup. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 28/07/2010 : 21:58:59
|
Ehm, ovaj, meni je danas rođendan i malo sam već popil, pa ak možemo sutra ovu temu srijedom  |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 29/07/2010 : 11:39:21
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
E još kad bi libellusovci ove neobjavljene pričice strpali u jednu knjigu. Mogli bi komotno u neko superbook izdanje.
A dotad ćemo se, nadam se, uskoro zadovoljiti ovom prvom pričicom "Broj nula".
gdje se mogu vidjeti naslovne za ove neobjavljene price . |
feka |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 29/07/2010 : 11:42:17
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by mladjo
Ja bih se prebacio u ženu i bogato udao
Postoji brak iz ljubavi i iz koristi, a sada si ti dao novu dimenziju, psihometabioza iz ljubavi, no ipak prvenstveno iz koristi! Dobiješ i ženu, a i pare, opala!
ali ne bi puno uzivao brzo bi crkla  |
feka |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 29/07/2010 : 11:50:25
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by mladjo
Kod nas nije. Riječ je o mini - epizodi od šesnaestak strana. Ono što mene zanima je što će još ići u taj prvi broj, jer kad se zbroje strane nulte, prve i druge epizode - fali popriličan broj da se dođe do 292 strane. Biti će sigurno finih iznenađenja
Hvala Mladjo Pa nesto ce morati da se kombinuje jer treba 62 broja uklopiti. Znaci,morace da se dodaju jos neke stvari. Voleo bih da to budu kratke price i to bas onde gde hronoloski pripadaju. Bolje nego da se izdvajaju u SuperBook
slazem se iako sam nathana povremeno citao u slobodnoj dalmaciji i ludensu i to je sve . sramota zar ne Sinoc sam ponovo citao pricu o kathy teller i thor 14 , stvarno dobre price  |
feka |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
|
Topic  |
|