Author |
Topic |
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 29/09/2012 : 23:11:21
|
quote: Originally posted by mladjo
ahahaha, pa kaj je momci? evo mene sutra natrag, pa bumo igrali
Nema i mene puno na internetu za vikend. Bjelolasica će to staviti s nedjelje... valjda.. |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/09/2012 : 21:15:59
|
quote: Originally posted by Windwalker
Dok sam bio klinac, nisam volio Mariev crtež. Sad mi je dosta dobar, i u Nathanu, i u Dylanu.
Meni su genijalne njegove ranije epizode, Zabranjena zona, U ponoru sjećanja, Vampyrus i Djeca noći, a i atmosfera mu je tu totalno pogođena. Kad nema niti emo-depresivnih tipova i goth-mračnjaka, odmah nije toliko dojmljiv. Nathan u njegovim epizodama kao da je pogledao u crni bezdan... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 30/09/2012 : 21:33:17
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Windwalker
Dok sam bio klinac, nisam volio Mariev crtež. Sad mi je dosta dobar, i u Nathanu, i u Dylanu.
Kad nema niti emo-depresivnih tipova i goth-mračnjaka, odmah nije toliko dojmljiv.
Pogotovo ako je priča za kvasac onda mi je crtež depresivan. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 01/10/2012 : 11:21:25
|
Meni su genijalne njegove ranije epizode, Zabranjena zona, U ponoru sjećanja, Vampyrus i Djeca noći, a i atmosfera mu je tu totalno pogođena. Kad nema niti emo-depresivnih tipova i goth-mračnjaka, odmah nije toliko dojmljiv. Nathan u njegovim epizodama kao da je pogledao u crni bezdan...
Kao da sam ja pisao.
Inače, po onim dojmovima s Mafesta, lik je dobar govornik i djeluje jako staložen. S druge strane njegov look je posebna priča. Dok nije progovorio nisam znao je li muško. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 02/10/2012 : 00:26:29
|
Kad se već priča o Mariju, i meni je on kao klincu bio užasan. Prvi susret s njegovim crtežom doživio sam 2005. u Dylanovom specijalcu "Golijat", a ni radove na NN-u nisam previše cijenio. Ali par godinica poslije kada sam po prvi put pročitao epizodu "Vampyrus" sve se promjenilo, i uz "Drevnu stijenu" za mene je to njegov najbolji rad na NN-u (i uopće), ali i ostali su mi danas super, što se Nathana tiče. Dylan Dog je već druga priča. Tu mi se uglavnom dopadaju oni početni radovi kao epizode "Phoneix" i "Anđeo ubojica", te nešto kasniji kao što su "Zrcalo duše". Ali kada je Mari počeo malo previše eksperimentirati nastale su epizode poput "Vještice iz Brentforda" i "Posljednja karta", gdje mu likovi "žešće" počinju gubiti ljudski izgled i dandanas su mi teško probavljivi. Epizode poput "Groblje nakaza" i "Brijeg zečeva" već malo bolje izgledaju, ali kada bi ih se usporedilo s "Osmijehom Mračne dame" vidjelo bi se nazadovanje. Ali dobro, općenito kada vidiš nekog crtača uživo, odmah popraviš dojam o njemu. |
Go kneel and weep
|
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 02/10/2012 : 13:29:49
|
Nova tema tjedna:
RADNA AKCIJA- RECENZIJE: Zašto je samo djelomično uspjela?
Prije otprilike godinu dana poduzeta je opsežna radna akciju u cilju recenzije svih mogućih Nathanovih epizoda u prvih 100 brojeva. Čini se lagan zadatak kad bi se samo gledala regularna serija, ali, kao što znamo, Nathanov serijal ima bezbroj sporednih edicija, tako da ovo i nije bio lagan zadatak. Forumaši su se odlično odazvali, ali vidjet ćemo kakva je bila realizacija tih recenzija. Pa da prvo izložim koje su bile rezervacije i što je od toga realizirano:
REDOVNA SERIJA:
NN 70 Iskonski instinkt (Medda/Michelazzo)- acestroke NN 71 Mentalna blokada (Vigna/Cascioli)- bjelolasica NN 78 Crveni anđeo (Piani&Ostini/ Di Clemente)- Gil-galad NN 79 Noćna mora u svemiru (Vietti/D.Bastianoni)- Dee NN 80 Nakon revolucije (Ostini/Calcaterra)- Gil-galad NN 85 Željezna maska (Piani/Di Clemente)- Jerry Krause NN 89 Prošli životi (Vietti/Artusi)- Dee NN 90 Prva razina (Brusasca/F.Bastianoni)- Dee NN 93 Grad proroka (Piani/Resinanti)- Jerry Krause
POPRATNA IZDANJA:
NN SPEC 4 Duhovi u Veneciji (Serra/Esposito bros.)- Jerry Krause NN SPEC 5 Dan meteroida (Beretta/Rizzato)- Dee NN SPEC 6 Krvne veze (Piani&Ostini)/Casini)- Dee NN SPEC 7 Otok s blagom (Vigna/Cascioli)- Dee NN SPEC 8 Zeleni ocean (Vietti/D.Bastianoni)- Jerry Krause
NN ALM 1/b Drevna stijena (Vigna/Mari)- Gil-galad NN ALM 3/b Dječak koji je otkrio svemir (Vigna/Mutti)- Jerry Krause NN ALM 4/a Svjedok (Piani/Catacchio)- ??
NN GIG 4 Ustanak (Medda/Casini)- DeeCay
NN AA 1/a Karta tornja (Cordone&Lisiero/Rizzato)- Jerry Krause NN AA 1/b Maske smrti (Udina&Piani%Serra/Artusi&Perconti)- ?? NN AA 1/c Um koji ubija (Vigna/Toffanetti)- ??
NN&MM 1 Zarobljenik budućnosti (Serra/Vercelli)- Dee
NN SPEC 3/b Fatamorgane (Medda/Artusi)- Jerry Krause NN SPEC 4/b Stiže Legs! (Serra/Masala)- ?? NN SPEC 8/b Ples smrti (Albini/Pianta)- Jerry Krause |
Edited by - Jerry Krause on 02/10/2012 13:31:40 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 02/10/2012 : 13:29:59
|
Kao što vidimo, Jerry i Dee su uredno obavili svoj posao, ali da vidimo što se desilo s ostalima. Gdje je zapelo? Koji su razlozi ne ispunjenja obaveza?
Na optuženičkoj klupi su bjelolasica, acestroke i Gil-galad. U stvari, bjelolasica je već ima posebno suđenje i otkriveni su razlozi. Da vidimo za ostale. I ako bi netko rezervirao koju preostalu nerecenziranu epizodu bilo bi jako dobro.
Jer kad se recenziraju sve ove Nathanove epizode ispunjava se Jerryjev san i on će recenzirati jednu Zagorovu epizodu. |
Edited by - Jerry Krause on 02/10/2012 13:32:16 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 02/10/2012 : 14:28:40
|
Moje isprike. Davno sam obeco da cu ovo zavrsit, i u jedno doba sam i poceo da pisem, ali onda su neke druge obaveze upale u moje krilo, i posle izvesnog vremena, mislim da sam jednostavno zaboravio na ovo. Sa onim prevodima koje radim i sa poslom, jedva imam vremena za bilo sta ovih dana, ali eto, obecanje je obecanje.
Naj realnija rijec koje mogu da dam ovdje je to da ce ovo biti gotovo do kraja ove godine. Radije ne bi da lazem i kazem da ce uskoro biti gotova, jer nece. Izvinjavam se svim Nathanovcima, a pogotovo Jerry Krause-u, jer ovo jesam obecao davno da zavrsim, a ocito se nisam drzao te rijeci. Mozda je problem bio u tome sto sam ikad pristao da uskacem u ovo znajuci da mi je vremena za pisanje malo, i ako smatrate da bi neko drugi radije ovo preuzeo na sebe i brze zavrsio od mene, onda izvolite. Ako ne, u sledeca tri mjeseca cu je sigurno zavrsiti.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 02/10/2012 : 14:48:51
|
Ma ace nije to toliko od životne važnosti, važno je da si nam ovim svojim postom objasnio razloge. Ako uspiješ naći vremena do kraja godine bilo bi odlično, ako ne, neće pasti svijet (u stvari hoće, jeli ono smak svijeta uskoro ). Uglavnom tvoj slučaj riješen. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 02/10/2012 : 14:54:09
|
nemoj mi sad tu isprike ace! Mislim da si imao sasvim dovoljno dugo vremena da ispuniš Jerryjev veliki san o svim recenziranim Nathanima! Prioreti se moraju znati |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 02/10/2012 : 15:01:20
|
nemoj mi sad tu isprike ace! Mislim da si imao sasvim dovoljno dugo vremena da ispuniš Jerryjev veliki san o svim recenziranim Nathanima! Prioreti se moraju znati
U stvari tako je. Ništa nije bitnije od Nathana. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 02/10/2012 : 15:23:32
|
Delimicno Jerry? Pa, imate fantastican tempo - 14 recenzija u godinu dana je brojka koja nadmasuje ostale SBE junake (zagi je bio brz, sad je nesto usporio) Fazoncek je sto ste do sada isli po planu samo ti i DeeCay acestroke ima samo jednu ali mu manjka vremena bjelolasicu ganjaju i zagorolozi zbog neispunjenih obaveza, a i on ima samu jednu rezervisanu sta je sa Gilom?Gde je zapelo?
(mesam se jer sam procitao sve ove epizode, pa sam u ovim napisanim reckama uzivao)
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 02/10/2012 : 15:38:01
|
I Gil je bio u silnim obavezama, ali uskoro ide dugoočekivana Drevna stijena. Od preostale dvije odustaje. Pijani, šta kažeš da ti uzmeš jednu? |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1614 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 02/10/2012 : 16:37:02
|
Ne znam da li je o tome i prije bilo govora, ali bilo bi sjajno kada bi se sve ove recenzije uvezale u jednu knjigu. Baš bi bilo super kada bi to npr. Libellus, koji trenutno izdaje Natana na ovim prostorima, takvo nešto uradio. ja bih lično volio imati jednu takvu knjigu. |
Elvis has just left the building! |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 02/10/2012 : 22:54:13
|
Nakon što smo razjasnili neke stvari da vidimo što je ostalo za recenzirati:
REDOVNA SERIJA:
NN 70 Iskonski instinkt (Medda/Michelazzo)- acestroke - zadao sebi rok od 3 mjeseca NN 71 Mentalna blokada (Vigna/Cascioli)- bjelolasica - činilo se da su se stvari posložile, ali to je ipak bjelolasica, svašta možemo očekivati NN 78 Crveni anđeo (Piani&Ostini/ Di Clemente)- ?? NN 80 Nakon revolucije (Ostini/Calcaterra)- PijaniPatak - do kraja godine NN 90 Prva razina (Brusasca/F.Bastianoni)- Dee - to se od Deeja može uskoro očekivati
POPRATNA IZDANJA:
NN ALM 1/b Drevna stijena (Vigna/Mari)- Gil-galad - uskoro samo na stripovi.com NN ALM 4/a Svjedok (Piani/Catacchio)- ??
NN GIG 4 Ustanak (Medda/Casini)- DeeCay - kad Dee bude dovoljno psihički spreman za ovo
NN AA 1/b Maske smrti (Udina&Piani%Serra/Artusi&Perconti)- ?? NN AA 1/c Um koji ubija (Vigna/Toffanetti)- ??
NN SPEC 4/b Stiže Legs! (Serra/Masala)- Jerry Krause - recenzija u tijeku
Dakle samo 11 epizoda ostalo, od toga 6 je rezervirano. Ima li koji dobrovoljac za prijavu? Drogsy?? Hajde ostavi se škole. |
Edited by - Jerry Krause on 03/10/2012 00:10:41 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 03/10/2012 : 09:42:45
|
POli, mislim da si potpuno fulao topic! MOžda da ovo staviš u Martin Mystere topic... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 03/10/2012 : 09:54:26
|
ups, nisam ni checkirao, ni prije postanja ni na kraju :s
evo, izbrisao glupost, a vidim da si vec ti premjestio u pravi topic, dankesen :D
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Topic |
|