Author |
Topic  |
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/09/2010 : 14:06:09
|
quote: Originally posted by jaki
a vi tražite neku logiku u nn?
Ajd ajd nije ni upola tako strašno kao što ti doživljavaš... Svojim postom si sad zasigurno uzrdmao cijelu NN scenu u Hrvatskoj i šire. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 08/09/2010 : 14:49:13
|
svih 57 fanova u sirem podrucju  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 08/09/2010 : 15:11:05
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 evo jedna zanimljiva apropo kolonizacije, te procesa teraformiranja, iz jednog od prolecnih National geographic brojeva
Što se čeka onda?! Ako se sada počne, za sto godina već bi mogli srediti atmosferu Marsu... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/09/2010 : 15:38:49
|
a vi tražite neku logiku u nn?
Koliko i kod drugih višedecenijskih serijalizovanih stripova s više scenarista.
Taj "futuristički" svijet u kojem su kompjuteri veliki kao ormari a o mobitelima da ne pričamo.pištolji i puške glomazni kao u kirbyja.
M'da, za razliku od Zvezdanih staza, Aliena, Odiseje 2001. i svih drugih dela fikcije koje se bave budućnošću, a koja su stoprocentno pogodila kako će se stvari odvijati, zar ne?
grad na sedam nivoa bez prikazanog prijelaza.na kojim temeljima stoje više razine i koliki bi oni trebali biti?nn je strip u kojeg su autori ubacili svašta od drugih stripova,filmova i knjiga i posve namjerno neodređen da bi se u budućnosti moglo svašta ubaciti.
Logično, serijal je pravljen da traje i da na njemu mogu da rade i drugi scenaristi. Da nije tako postojala bi opasnost da 600 brojeva priča jednu te istu priču, samo bolje ili gore nacrtanu, zar ne?
a kad se spominju knjige,filmovi i pjesme iz prošlosti većinom su iz 20 stoljeća,kao da nije bilo još 100 godina života i stvaranja.
Pa i ne baš. Prvo, reč je o 150, ne o 100 godina. Drugo, od tih godina, značajniji deo je posvećen obnavljanju posle Velike katastrofe. Treće, svet je već sada duhovno siromašniji nego što je bio pre 30 godina, pa nije ništa čudno da će za 150 godina biti još siromašniji, i da se ništa previše vredno neće objavljivati.
ukratko nn je jedan nekvalitetan miš maš.
Ukratko, prebacivati Nathanu nešto za šta je kriva sva serijalizovana fikcija je zlonamerno, tendenciozno i nadasve - smešno. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 09/09/2010 : 10:03:24
|
quote: Originally posted by Elderane84
Moze li mi iko reci koji su posredni ili neposredni nastavci AA 2 - Svemirski Brodolomnici? Kakva stripcina :)
Direktni nastavak je već izašao AA5 "S onu stranu galaktike". S onim izvanzemaljcem je onda NN #144 "Segreto della creatura". A izašli su još tri spin-offa Asteroid Argo koji se bave s onom stranom galaktike... |
Edited by - DeeCay on 09/09/2010 10:11:02 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 09/09/2010 : 14:09:15
|
@Lorde Ma ovo sa Hrvatima i srbima u jednom gradu je zajebancija ne bih ja imao ništa protiv, dapače E sad, naravno da prve epizode Nathana Nevera imaju neke arhaične elemente, ali ipak je prošlo dvadeset godina, naravno da nešto izgleda zastarjelo. Inače, postoji još hrpa detalja na koja bi se scenaristi mogli fokusirati - npr. modeli automobila u budućnosti(dodatna oprema, felge, pogonsko gorivo - da li je isto...) moderni smjerovi u glazbi (što, osim gothic rocka budućnosti slušaju mladi, što voli srednja generacija, da li postoje spotovi i da li su u holo - varijanti...)kakav je sustav obrazovanja, kakav je točno oblik vlasti, što je sa nogometom i košarkom... Čini mi se da Nathan boluje od iste boljke od koje boluje i Star trek; kad dodju na novi planet svi imaju iste navike. A pogledajmo samo koliko različitih vrsta ponašanja ima kod nas. Dakle, hoću reći da čisto sumnjam da svi mladi slušaju Dark, gledaju fantasy filmove i gledaju modernu verziju Rollerballa... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 13/09/2010 : 20:21:43
|
Stavio mali tekstić na net... Pa, eto, bacite pogled.
Dosjei NN: 2. poglavlje – U gnijezdu omaža!

Trojka sa Sardinije hrabro se penje svojom ljestvicom hommagea svakojake vrste. Treća dupla epizoda Vignina je posveta velikanu borilačkih vještina, točnije Bruceu Leeju i filmu "U zmajevom gnijezdu"! Da bi se u četvrtoj posvetili skrivenim mentalnim moćima i mračnim tajnama nefunkcionalnih obitelji. Hardcore on!
http://www.stripovi.com/index.asp?page=magazine-view&ID=157 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/09/2010 : 20:37:42
|
ajd stavljaj ih srijedom tak da ne kaskam sa temom tjedna dva dana |
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 13/09/2010 : 20:50:23
|
quote: Originally posted by mladjo
ajd stavljaj ih srijedom tak da ne kaskam sa temom tjedna dva dana
Uh, još da se pridržavam rokova? Pa proširi otvaranje teme na ponedjeljak/srijeda, ovisno kako ćeš imati vremena. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/09/2010 : 21:22:44
|
quote: Originally posted by DeeCay
ajd stavljaj ih srijedom tak da ne kaskam sa temom tjedna dva dana
Uh, još da se pridržavam rokova? Pa proširi otvaranje teme na ponedjeljak/srijeda, ovisno kako ćeš imati vremena.
ajde, ajde nek ti bude, al plaćaš pijaču 
Btw, mogli bi sad neko druženje sredit, nismo dugo... |
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 13/09/2010 : 22:18:52
|
quote: Originally posted by DeeCay
Stavio mali tekstić na net... Pa, eto, bacite pogled.
Dosjei NN: 2. poglavlje – U gnijezdu omaža!

Trojka sa Sardinije hrabro se penje svojom ljestvicom hommagea svakojake vrste. Treća dupla epizoda Vignina je posveta velikanu borilačkih vještina, točnije Bruceu Leeju i filmu "U zmajevom gnijezdu"! Da bi se u četvrtoj posvetili skrivenim mentalnim moćima i mračnim tajnama nefunkcionalnih obitelji. Hardcore on!
http://www.stripovi.com/index.asp?page=magazine-view&ID=157
Dee brate, baš si neumoran. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 13/09/2010 : 22:38:06
|
bravo DeeCay, stvarno ti zavidim      |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/09/2010 : 10:54:03
|
Nathan Never nova tjedna tema - Dosjei NN: 2. poglavlje – U gnijezdu omaža!
http://www.stripovi.com/index.asp?page=magazine-view&ID=157
DeeCay je ozbiljno ubacio u petu brzinu (zar je ikada bio u nekoj manjoj? ) pa stoga da ne čekamo srijedu - evo nove tjedne teme.
Iskreno, ovolika količina omaža me pomalo smeta. Stječe se dojam da uopće nije riječ o originalnom stripu nego o kolažu različitih filmova i drugih dijela koje je spretni scenarista samo sastavio i uklopio zajedno u jednu cjelinu. I ne bih čak ni imao ništa protiv da su se omaži više - manje zaustavili na ovom broju. Ali njih ima i dalje... Osobno, to mi je slabija točka NN ciklusa. Što Vi mislite? |
|
Edited by - mladjo on 14/09/2010 10:54:52 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 14/09/2010 : 11:39:51
|
Da, ali kasnije će se to razvodniti, zaista neće biti u tolikoj mjeri koliko je to bilo u prvih dvadestak epizoda. Kako će ići dalje razvit će svoj stil, vlastitu mitologiju i kontinuitet. Takva enormna količina hommagea vjerojatno je želja autora da podijele sa svijetom sav draž SF svijeta kojeg oni godinama obožavaju i konačno da iskoriste to u nekom kreativnom smjeru. Ne znam kakva je situacija bila tad u Italiji, no možda je nedostajalo nečega takvoga, a autori su Talijanima to pružili...
MIslim da mi je Serra rekao što je razlog tolikoj zastupljenosti Star Treka npr. u gigantima (a bilo je i Aliena i Terminatora). Veli, to je devedestih bio hit i jednostavno su pružili to ljudima. A Serra je fantasy/SF frik sam po sebi.
Meni su te prve epizode baš drage radi toga, upoznajemo preferencije i interese autora, stupanj frikoidnosti , zaista je bilo puno pripreme i ljubavi prema svim tim stvarima uloženo u serijal. |
Edited by - DeeCay on 14/09/2010 11:46:12 |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 14/09/2010 : 12:01:28
|
Upravo tako, ja sam se upravo navukao na Nathana zbog ove treće epizode "Operacija zmaj". Baš zbog svih tih hommagea koji su tako dobro prilagođeni Nathanovom svijetu. Dok su svi bili oduševljeni već 1. epizodom, meni je 3. bila katalizator za cijeli NN serijal. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/09/2010 : 12:15:10
|
Točno, kasnije je toga ipak manje, ali ipak im nije trebala DS9 stanica isl. Mogli su je barem malo izmijeniti. Ali to je zapravo razumljivo ako je tada bio popularan Star trek serijal pa se išlo na siguran dobitak. Jer ti su brojevi baš izlazili kad je DS9 bio u naponu snage. Ali da ne bude zabune - NN serijal je odličan i sa tom tonom omaža |
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 14/09/2010 : 12:30:20
|
Gledao sam malo talijanske uvodnike i svako malo se spominje Star Trek i STIC (talijanski ST fan klub) od Cordonice i onog drugog (koji su i sami postali scenaristi NN-a). Onda je ST bila institucija SF-a (a tako i jest, onda je bila najviše ST serijala). Mislim da su čak ti direktni hommagei bili čak i namjerni, a i poželjni od čitatelja, jer ga usko povezuju s voljenom serijom/filmom/mangom. SF je ionako za freakove, a prije nego je zašo malkice u mainstream početkom 21. st., bio je još i više kao dio supkulture.
Ima u prvom/drugom broju par knjiga koje se nazivaju 20th Century Cinema Japanese Animation 20th Century Music Samo je trebalo vaditi info iz toga...
P.S. - jel i vas malo ovo smeta što je tako produženi topic da se ne vidi tekst u potpunosti? Možda da vader malo smanji sliku?
|
Edited by - DeeCay on 14/09/2010 12:32:24 |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts
Posted - 14/09/2010 : 21:30:49
|
Nathan Never nova tjedna tema - Dosjei NN: 2. poglavlje – U gnijezdu omaža!
Koliko sam vidio ,uglavnom većina ne voli epizode 3 i 4 , dok im je epizoda 5 dobra.Kod mene je obrnuto. Yeet kune do je, što se mene tiče, jedna od najoriginalnijih ideja na početku NN serijala, dok je Nevidljiva sila tek prosjećna priča o tome kako izgleda prostitucija u budućnosti.
EDIT: @DeeCay lijep tekstić |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 14/09/2010 21:31:37 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 15/09/2010 : 16:37:10
|
quote: Originally posted by drogsy
Yeet kune do je, što se mene tiče, jedna od najoriginalnijih ideja na početku NN serijala
Zašto? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts
Posted - 15/09/2010 : 23:01:27
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Yeet kune do je, što se mene tiče, jedna od najoriginalnijih ideja na početku NN serijala
Zašto?
Svakako zato što nije Taekwondo ,ali nisam mislio na originalnu kao da je Meddi to iz ničega palo na pamet(no nova vrsta borbe u budućnosti nije loše kao ideja za priču) , no jedna od najoriginalnijih na početku serijala po meni jest.Možda bi bolje pasao izraz najbolja.
|
Go kneel and weep
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 16/09/2010 : 03:18:31
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Zašto?
Svakako zato što nije Taekwondo ,ali nisam mislio na originalnu kao da je Meddi to iz ničega palo na pamet(no nova vrsta borbe u budućnosti nije loše kao ideja za priču) , no jedna od najoriginalnijih na početku serijala po meni jest.Možda bi bolje pasao izraz najbolja.
Nathan Never nije ni prvi ni zadnji SF koji se pozabavio temom borilačkih vještina u budućnosti. Zbilja ne vidim što je tu toliko originalno. A nije mi baš ni toliko dobro. U epizodi je iskopirano sve i svašta, do te mjere da je zapravo riječ o kopiji filma Enter the Dragon. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 16/09/2010 : 08:04:27
|
svakako moras praviti razliku izmedju kopiranja i omaza |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 16/09/2010 : 09:04:45
|
quote: Originally posted by karven
svakako moras praviti razliku izmedju kopiranja i omaza
Poanta je u tome da ni priča ni koncept nisu nešto posebno originalni. |