forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 401

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 28/12/2017 :  17:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:
Originally posted by Odoakar

Napokon se uhvatio pročitati nove epizode. Glasovi jučerašnjice su mi baš nekako netipični za Meddu, ali se iskupio scenom kad ovaj Nathanu kaže "koje su šanse da mu žena umre, a sin ostane retardiran u ta dva sata što je nedostupan, 1 naprama sto tisuća?", a Nathan odgovori "možda dva".

To je Medda za mene. Doduše, scena bi bila puno efektnija da nije na drugog strani prepričao sve u detalje.

Uglavnom, solidna epizoda. Sad krećem na drugu.


Ipak postoji netko tko čita novog Nathana.

Meni je ovo i dalje tipični Medda mada jest malo sa scenarijem ispremiješao karte. Ali u konačnici opet se osjeti njegov rukopis u kojemu izvrsno i dosljedno ogoljuje ljudske duše bez obzira o kome se radi. Vrlo dobro.

Casini se baš i nije iskazao, nije mi se nešto iskazao.


GLASOVI JUČERAŠNJICE

Očekivao sam nešto sasvim drugačije, ali i ovako je to dosta dobro. Meddin miran, ne previše zahtevan trilerčić. Casini daleko bolji nego u maxiju, ali i dalje je to tanko u odnosu na raniji period. Čak pokušava i da popravi Nathanovo lice koje je uvek bilo isto – mršavo, ispijeno, karikaturalno... ipak se sve to čini too little-too late.

7.5/10


Edited by - thekide on 28/12/2017 17:30:58
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 28/12/2017 :  17:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:
Originally posted by Odoakar

Crni stroj - crtež mi nije baš legao, ali epizoda je na kraju puno zabavnija nego što mi se na prvu činilo. Na trenutke je malo blesavo sve, ali sve u svemu, dobra epizode. Čitka i zabavna. Malo mi je agentica Nicole meh lik i ne mogu prihvatiti da je to to od ženskih članova agencije sad, ali ajde, nisu ni promjene loše. Jedino mi je scena između nje i Nathana čisto blesava bila, možda jer je sve veći vremenski period između čitanja Nathana, pa uopće nisam ni povezao da ona ima takve osjećaje prema Nathanu.

E slabo pamtiš tu njihovu nazovi kemiju u kojoj Nicole kao tinejdžerica želi visiti na Nathanovu vratu. To mi je u stvari i najzanimljiviji dio epizode.

Vietti kad radi neku globalnu epizodu tu je majstor, ali kad se prihvati neke stand-alone epizode e to je već klimavo. Sve mi je ovdje slabo postavljeno, od samog zapleta do same utrke koja je do boli naivna pa do raspleta koji nije nimalo uvjerljiv. Ali neću puno spojlati, već pomalo pišem recenziju ove epizode, jer me privuklo baš zbog toga što ju je pisao Vietti na malo drugačiji način. Po meni se nije iskazao, ali eto ovaj odnos Nicole i Nathana je baš zabavan, ona slini nad njim, a on je gleda ko kčer (pa i mogla bi mu po godinama biti kćer).


CRNI STROJ

Sve je već Jerry rekao, i ovde i u odličnoj recenziji. Verovatno najgora priča koju je Vietti napisao, i jedina koja značajno ruši prosek posleratnog perioda. Da je crtač bio bolji moglo je da prođe kao zabavno sranjce, ovako ni to.

Bormida mi je sve odvratniji, mada nikad nije ni vredeo. Ubedljivo najgori crtač u Viettijevoj eri. Tih godina je mogao da prebaci-primi gomilu crtačica koje su ostale bez posla ukidanjem Legsice, a šta on radi? Forsira otpad. Sećam se jednog Viettijevog intervjua gde hvali Di Clementea kao vrsnog crtača i pominje svoju udarnu trojku – Di Clemente, Bormida i Olivares. Kako je našao jadnog Olivaresa da ugura u to tužno društvo, to već ne znam, ali očigledno nije Vietti toliko mutav i slep pored očiju jer kad je trebalo povesti nekog sa sobom na Dragonera, nije se setio prve dvojice.

5/10
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 28/12/2017 :  17:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:
Originally posted by Odoakar

Tajna prostih brojeva - koliko vidim, treći strip u kojem crtež potpisuje P.Mandanici, i baš mi je legao, volim takav stil crtanja. Priča da nema dijela sa kiberprostorom bi bila fantastična. Kako je počelo, izgledalo je kao čisti hard sci fi, tipa ranije Fondacije I.Asimova, ali onda je scenarist malo odlutao u ideje sa virtualnim prostorom, što mi nikad nije bio baš neki doživljaj u Nathanovom svijetu. Ali sama činjenica da se u stripu spominju Riemmanova hipoteza i Goldbachova sumnja ga izdižu iznad ostalih epizoda. Jedino bih nekako očekivao da bi se već do perioda u kojem se odvija Nathanova priča ti problemi riješili, ali tko zna, možda na kraju ni nemaju rješenja.

Iznenadio me malo kadar u kojem Nathan na poslovnom ručku sa klijenticom istu drži za ruke tokom dva kadra. Maltene postaje kao Dylan Dog, pretvaraju Nathana u ženskaroša.


Napokon da i Vigna ubode jednu dobru epizodu (vjerovatrno je i zato upala u regularnu seriju). Epizoda za sve matematičke sladokusce s intrigantnim zapletom i Vigninim neizbježnim igranjem s kibersvemirom. Ovdje mi za divno čudo, kibersvemir nije smetao, zgodno su prikazali ovu Net-Live mrežu i manipulacije s ljudskim preokupacijama. Završetak je možda mogao biti efektniji, ali to ionako nikad Vigni nije bila jača strana. Mandanici po običaju i dalje vrlo dobra. Sve u svemu, osvježenje s Vignine strane.


TAJNA PROSTIH BROJEVA

Kakav šok za sistem – Vigna razvaljuje kao u najboljim danima. Pravi hard core SF. Od jednostavnog slučaja nestanka pretvori se u zapetljani triler. Glava me zabolela od silnih brojeva, ko Nathana kad napusti konferencijsku salu jer pojma nema o čemu pričaju.

Kibernetski svemir, omiljena Vignina tema i konačno, prvi put je sve odradio kako treba. Odličan i realističan prikaz budućeg života u virtuelnom svetu. Deset godina kasnije pojaviće se slična epizoda u TV seriji „Black Mirror“ (San Junipero) i čak dobiti Emmy nagradu za najbolji scenario.

8/10
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
15083 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/12/2017 :  17:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kako je našao jadnog Olivaresa da ugura u to tužno društvo, to već ne znam, ali očigledno nije Vietti toliko mutav i slep pored očiju jer kad je trebalo povesti nekog sa sobom na Dragonera, nije se setio prve dvojice.

Go to Top of Page

Džedson
Junior Member493 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 28/12/2017 :  19:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide


Dobro je da si prvo gigant pročitao pa tek onda Bratstvo/Egzodus. Neki Nathanovci na čelu sa Jerryjem preferiraju naopačke.
Kad se samo setim šta te sve čeka od priča, čista uživancija. Nadam se da si naslagao dovoljno Libellusa za mirnu zimu i proleće.Hehe. Informirao sam se prije no što sam započeo. Pazeći dobro da si nešto ne zaspojlam. Pročitao sam Djoletov tekst iz almanaha i znam da sam ja još debelo u prvoj cjelini gdje je mastermind bio Serra, da je vrhunac druge rat sa orbitalnim postajama a da je mastermind postao Vietti i da vi trenutačno čitate treću cjelinu, postratno razdoblje, gdje će se opet nešto dramatično događati što se ide bliže broju 200...
Nadam se, kako budem prolazio kroz te za vas stare epizode, da vas to malo prisjeti i na vaš tadašnji entuzijazam. Kaj se tiče overloada od pisanja recki, to se i meni dogodilo, a ja sam ih napisao svega 5 za Dampyra...ako se osjeti zamor, dobro je prikočiti i uzeti zraka. Zadovoljstvo je vidjeti toliko konstruktivnih i informativnih postova na ovom topicu. A prva stranica je za antologiju

Imam Libellusa cijelu planinu na lageru za čitati


Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnikCroatia
3845 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 28/12/2017 :  19:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

I to bi bilo to što se tiče mojih NN recenzija.

Motivacija za pisanje na totalnoj nuli. Kako i neće kad vidimo porazne podatke za ovu godinu. Ukupno objavljeno 10 recenzija (7 NN i 3 AA) što se i ne čini loše, ali porazno je da je sve napisao samo jedan recenzent. Ne znam da li se ovo još ikad desilo kad pričamo o NN recenzijama.

Još žalosnije, u 10 recenzija ukupno 13 komentara čitatelja. Tone izgleda naš Nathan već sad u svoj bezdan iako se ne radi o periodu serijala iza broja 300 kao u Italiji već o razdoblju koji je jedan od najboljih u serijalu.

Realno, bilo je i gorih vremena. Tamo 2009. prije nego što smo se ti i ja učlanili na ovaj forum jedini koji je recenzirao Nathana bio je Dee, i te godine napisao ih je samo 3! Nathan je tada imao samo 65 recenzija i dva-tri popratna teksta u magazinu. danas ih ima preko 210 + mnoštvo popratnih tekstova i treći je najrecenziraniji junak nakon Zagora i Dylana.

Normalno je da entuzijazam jednom mora pasti; meni je inspiracija za pisanje recenzija, između ostalog, pala tamo 2013. kada je libellusova naklada smanjena na 300 primjeraka, pa sam se zapitao "kome ja to pišem recenziju najnovijih epizoda, ako samo tristo ljudi u ex-yugi kupuje nathana, a 90% njih to ni ne čita (a odnedavno se i ja u njih ubrajam)


No otkako sam sad počeo nadoknađivati čitalačke zaostatke, recimo da su me malo počeli svrbjeti prsti. Epizode kao što su "Gospodar klonova" i "Povratak Legs Weaver" svakako zaslužuju biti recenzirane, pa ako ti nećeš, onda bi ih mogao ja uvstiti u plan za negdje tamo tokom 2018-te
It's my will against yours, and you will lose
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnikCroatia
3845 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 28/12/2017 :  19:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide


SVIJET NANCY PORTER

Još jedna od saradnji legendarnog dvojca bez kormilara – Vigna/Toffanetti – gde se nikad ne zna ko je gori, al nekako na kraju češće pobedi Vigna. Trilerčić o tajanstvenom ubici koji noću šeta Gradom, prošaran pričom o odrastanju neke dečurlije od koje je jedan, naravno, naš ubica. Kao i uvek, tu imamo mračni događaj iz prošlosti koji je obeležio dečurliju. E sad, pošto je to Vigna onda imamo čak dva mračna događaja o istom trošku. Prvi je neki požar gde neko pogine, a drugi je legendarna pogibija u bazenu. Dakle, deca se brčkaju u nekom napuštenom starom bazenu iz kog raste stena (?). Ako se pitate šta će stena u bazenu i što je nisu izvadili pri konstrukciji – a što bi vadili kad nikom ne smeta kamenčina od 2-3 metra. I naravno, tu se nađe neka klinka koju klinci masiraju i neko se bućne u bazen i ošine glavom o stenu i rikne. I sad na osnovu ta dva događaja Vigna gradi napetost jer mi ne znamo koji je tačno uticao na budućeg ubicu.

I to nije sve, tu su poremećena naslovna junakinja, poremećena baba u parku, poremećeni pisac self-help knjiga, poremećeno krme od pola tone sa paranormalnim moćima, poremećeni lutak od pola metra (originalnog imena - Ken) koji se bori protiv poremećenih šumskih đavolčića... jedini koji je normalan u celoj priči je ubica koji žrtvama iskopa oči da ne moraju da čitaju ovaj Vignin užas. Sedi, jedan.

1/10
Oplakah! mislio sam da će mi ovaj almanah vječito stajati na polici kao ukras (Deangelisova naslovnica je pristojna, što jes', jes'), ali nakon ovog genijalnog sinopsisa možda mu dam šansu.

It's my will against yours, and you will lose
Go to Top of Page

zeljko
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
14315 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/12/2017 :  19:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
i za to dajete pare?

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Odoakar
Starting Member53 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 28/12/2017 :  21:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
quote:“Grad tame” (Stefano Vietti / Stefano Casini) (NN SR 191)


- Najbolja epizoda iz ove knjige
- Vratila nam se Kendra iz NN SP 11 "Dvostruki identitet"
- Dinamična, privlačna epizoda koja se čita u dahu
- Serijski psihopatski ubojica jezovit
- Možda ne baš toliko snažan i efektan završetak
- Velika mana: Casinijev crtež- jednom riječju katastrofa!!
- Podsjeća na njegove najranije radove, ali sad mi se čini još gori
U cemu je problem a casinijevim crtezom ovdje? Meni se cini cisto ok, volim njegov stil a nema nekih velikih gresaka...meni je vise zasmetala nslovnica Izazova u nepoznatoom gdje Nathan ima duzi vrat od lubanje.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnikWestern Samoa
4991 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/12/2017 :  23:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Eto vidite, dosta samo jedan kritičniji post i sve pršti na topicu kao nekad. Odmah se iz nekakvih paučina pojavljuju stari Nathanovci, javljaju se i novopečeni, pa čak i oni koji su otpizdili Nathana, ali i dalje vole soliti pamet... ;)
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnikWestern Samoa
4991 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/12/2017 :  23:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

i za to dajete pare?


A na što si ti preusmjerio lovu od Nathana? Možda na putovanja, ili eko hranu, ili na prostitutke...

Možda najpametnije bi ti bilo ovo treće..
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnikWestern Samoa
4991 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/12/2017 :  23:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by thekide


SVIJET NANCY PORTER

Još jedna od saradnji legendarnog dvojca bez kormilara – Vigna/Toffanetti – gde se nikad ne zna ko je gori, al nekako na kraju češće pobedi Vigna. Trilerčić o tajanstvenom ubici koji noću šeta Gradom, prošaran pričom o odrastanju neke dečurlije od koje je jedan, naravno, naš ubica. Kao i uvek, tu imamo mračni događaj iz prošlosti koji je obeležio dečurliju. E sad, pošto je to Vigna onda imamo čak dva mračna događaja o istom trošku. Prvi je neki požar gde neko pogine, a drugi je legendarna pogibija u bazenu. Dakle, deca se brčkaju u nekom napuštenom starom bazenu iz kog raste stena (?). Ako se pitate šta će stena u bazenu i što je nisu izvadili pri konstrukciji – a što bi vadili kad nikom ne smeta kamenčina od 2-3 metra. I naravno, tu se nađe neka klinka koju klinci masiraju i neko se bućne u bazen i ošine glavom o stenu i rikne. I sad na osnovu ta dva događaja Vigna gradi napetost jer mi ne znamo koji je tačno uticao na budućeg ubicu.

I to nije sve, tu su poremećena naslovna junakinja, poremećena baba u parku, poremećeni pisac self-help knjiga, poremećeno krme od pola tone sa paranormalnim moćima, poremećeni lutak od pola metra (originalnog imena - Ken) koji se bori protiv poremećenih šumskih đavolčića... jedini koji je normalan u celoj priči je ubica koji žrtvama iskopa oči da ne moraju da čitaju ovaj Vignin užas. Sedi, jedan.

1/10
Oplakah! mislio sam da će mi ovaj almanah vječito stajati na polici kao ukras (Deangelisova naslovnica je pristojna, što jes', jes'), ali nakon ovog genijalnog sinopsisa možda mu dam šansu.


Ma pusti ga, čovjek ima predrasude prema našemu kultnom dvojcu. Imam ih djelomično i ja, ali ovaj almanah zaslužuje prolaznu ocjenu zbog nekakve jezovite atmosfere koja prožima epizodu. Meni nije tako loše sjela, a još i vidimo depru kod Nathana kao nekad. Jest da to nije u rangu njegovih ranih melankoličnih raspoloženja, ali valja vidjeti tu i tamo da je i Nathan čovjek od krvi i mesa.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnikWestern Samoa
4991 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/12/2017 :  23:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by Jerry Krause

I to bi bilo to što se tiče mojih NN recenzija.

Motivacija za pisanje na totalnoj nuli. Kako i neće kad vidimo porazne podatke za ovu godinu. Ukupno objavljeno 10 recenzija (7 NN i 3 AA) što se i ne čini loše, ali porazno je da je sve napisao samo jedan recenzent. Ne znam da li se ovo još ikad desilo kad pričamo o NN recenzijama.

Još žalosnije, u 10 recenzija ukupno 13 komentara čitatelja. Tone izgleda naš Nathan već sad u svoj bezdan iako se ne radi o periodu serijala iza broja 300 kao u Italiji već o razdoblju koji je jedan od najboljih u serijalu.

Realno, bilo je i gorih vremena. Tamo 2009. prije nego što smo se ti i ja učlanili na ovaj forum jedini koji je recenzirao Nathana bio je Dee, i te godine napisao ih je samo 3! Nathan je tada imao samo 65 recenzija i dva-tri popratna teksta u magazinu. danas ih ima preko 210 + mnoštvo popratnih tekstova i treći je najrecenziraniji junak nakon Zagora i Dylana.

Normalno je da entuzijazam jednom mora pasti; meni je inspiracija za pisanje recenzija, između ostalog, pala tamo 2013. kada je libellusova naklada smanjena na 300 primjeraka, pa sam se zapitao "kome ja to pišem recenziju najnovijih epizoda, ako samo tristo ljudi u ex-yugi kupuje nathana, a 90% njih to ni ne čita (a odnedavno se i ja u njih ubrajam)


No otkako sam sad počeo nadoknađivati čitalačke zaostatke, recimo da su me malo počeli svrbjeti prsti. Epizode kao što su "Gospodar klonova" i "Povratak Legs Weaver" svakako zaslužuju biti recenzirane, pa ako ti nećeš, onda bi ih mogao ja uvstiti u plan za negdje tamo tokom 2018-te


Odlično, javit ćemo na onom topicu da ovo recenziraš. I vjerujem da će to u sljedećoj godini biti gotovo, jer nisi nikad zakazao za razliku od nekih bisera koji nas vuku za nos..
Bit će ipak nešto od Nathana u sljedećoj godini.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnikWestern Samoa
4991 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/12/2017 :  23:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Odoakar

quote:“Grad tame” (Stefano Vietti / Stefano Casini) (NN SR 191)


- Najbolja epizoda iz ove knjige
- Vratila nam se Kendra iz NN SP 11 "Dvostruki identitet"
- Dinamična, privlačna epizoda koja se čita u dahu
- Serijski psihopatski ubojica jezovit
- Možda ne baš toliko snažan i efektan završetak
- Velika mana: Casinijev crtež- jednom riječju katastrofa!!
- Podsjeća na njegove najranije radove, ali sad mi se čini još gori
U cemu je problem a casinijevim crtezom ovdje? Meni se cini cisto ok, volim njegov stil a nema nekih velikih gresaka...meni je vise zasmetala nslovnica Izazova u nepoznatoom gdje Nathan ima duzi vrat od lubanje.


Meni nikad lošiji, čak su mi njegovi prvi radovi bili bolji. Kao da se više ne trudi, likovi su mu sve lošije nacrtani, totalno bezvoljan crtež. Bar je to moj dojam. Najbolji mi je bio u razdoblju od brojeva 100-150, sad kao da sve više pada..
Go to Top of Page

zeljko
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
14315 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/12/2017 :  06:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:
Originally posted by zeljko

i za to dajete pare?


A na što si ti preusmjerio lovu od Nathana? Možda na putovanja, ili eko hranu, ili na prostitutke...

Možda najpametnije bi ti bilo ovo treće..


vjeruj mi grcam iznad povrsine
i dalje je gadno ali mnogo lakse je
odustajanje ubrajam u jednu od najboljih odluka tijekom 2017.
stvarno nikamo nije vodilo

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
15083 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/12/2017 :  16:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#321
Scenarij: Thomas Pistoia
Crtež: Romeo Toffanetti
Naslovnica: Sergio Giardo

http://www.sergiobonelli.it/nathan-never/2017/12/21/albo/fuga-da-europa-1002292/

table:
http://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1513871232427.jpg--.jpg?1513871234000
http://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1513871234109.jpg--.jpg?1513871234000
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 29/12/2017 :  17:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy


No otkako sam sad počeo nadoknađivati čitalačke zaostatke, recimo da su me malo počeli svrbjeti prsti. Epizode kao što su "Gospodar klonova" i "Povratak Legs Weaver" svakako zaslužuju biti recenzirane, pa ako ti nećeš, onda bi ih mogao ja uvstiti u plan za negdje tamo tokom 2018-te


Odličan izbor epizoda. Dok je Jerry u (privremenoj) penziji mora da ga nasledi neko provereno ime.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 29/12/2017 :  17:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause


Odlično, javit ćemo na onom topicu da ovo recenziraš. I vjerujem da će to u sljedećoj godini biti gotovo, jer nisi nikad zakazao za razliku od nekih bisera koji nas vuku za nos..
Bit će ipak nešto od Nathana u sljedećoj godini.Ma slobodno ga imenuj, nek se stidi, bezobraznik. Godinama razvlači NN rezervacije, uvek mu je nešto drugo preče, a kao voli Nathana on mu je jedan od omiljenih serijala. Još blokira onu ključnu epizodu, dve godine ne može da je završi. Zadnjih meseci neće ni ovde da svrati, kao u gužvi je non-stop, sramota!

Ma ako nećeš ti da imenuješ tog našeg bisera, ja ću - zove se DeeCay.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 29/12/2017 :  17:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:
Originally posted by zeljko

i za to dajete pare?


A na što si ti preusmjerio lovu od Nathana? Možda na putovanja, ili eko hranu, ili na prostitutke...

Možda najpametnije bi ti bilo ovo treće..


Pa majku mu, valjda može da se kombinuje, nije ili-ili.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 29/12/2017 :  17:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:
Originally posted by zeljko

i za to dajete pare?


A na što si ti preusmjerio lovu od Nathana? Možda na putovanja, ili eko hranu, ili na prostitutke...

Možda najpametnije bi ti bilo ovo treće..


vjeruj mi grcam iznad povrsine
i dalje je gadno ali mnogo lakse je
odustajanje ubrajam u jednu od najboljih odluka tijekom 2017.
stvarno nikamo nije vodilo


To ti tako ubeđuješ samog sebe iz dana u dan. Pa da ti je odustajanje najbolja odluka ne bi dolazio ovde svako malo i hvatao se za neku negativnu kritiku u stilu: vidite da sam bio u pravu, ne valja to niš...

Kao da je nešto čudno što je Vignin almanah il Pianijev maxi il neka Agencija-Asteroid kršina, pa to je bilo i ranije i ni tad nisi to kupovao. Kvalitet je trenutno koncentrisan u redovnoj seriji, a to je ono što propuštaš i to baš sad kad su najbolje priče.

Kad si se već zajebo i uopšte kretao sa Nathanom trebao si da izdržiš još malo, broj dvesta je sve bliži. I sam znaš da prodajom Nathana nećeš izvući ni pola uloženih sredstava pa je onda ipak bolje da se sijaju na polici.

Znam, ja slično radim kad pročitam neku negativnu kritiku Libellusovog Texa, kao dobro je što nisam bacio pare, a u stvari mi voda na usta ide.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 29/12/2017 :  17:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause
“Arktička baza”/“Zarobljenici košmara” (Stefano Vietti / Paolo Di Clemente) (NN SR 183/184)

- Vietti u punom zamahu
- Jasna aluzija na Resident Evil
- Iako ne tako originalna priča, ali scenaristički izvrsno odrađena
- Jedna od rijetkih polarnih epizoda
- Izvrsno dočarane muke po Branku
- Di Clemente po običaju opet kopira
- Jako zadovoljan ovom epizodom


ARKTIČKA BAZA/ZAROBLJENICI KOŠMARA

Po meni ovde ima više Carpenterovog The Thinga nego Residenta, ali sve ostalo što reče Jerry stoji. Za Di Clementea bih ipak dodao da i pored kopiranja ovo izgleda sve bolje i bolje. Toliko da kad sam uzeo knjigu u striparnici da je brzinski prelistam, prvo sam pomislio u jebote otkud ovde Olivares? A onda dodao: pih, nije na svom nivou i tek onda je bilo ček, jebote pa ovo je... Ne, stvarno se potrudio i debelim slojevima digitalije našminkao table tako da to izgleda stvarno pristojno. Jest da je prekopirao svaku, pa i najmanju venu sa Hulka na jadnog Branka, al nema veze. Kao Verni na Zagoru, uvežbao je ruku i prelaze između dva prekopirana crteža učinio organskim. Mislim da ubuduće kad vidim njegovo ime na knjizi, neću više vikati NEEE! – to je trenutno rezervisano samo za Bormidu i Toffanettija.

Zamerka ovaj put, ide prevodiocu na ono tja-tjah, što je forsirao kod doktora polu-negativca. Recimo u sledećoj priči sam to primetio samo jednom, a ovde ga ima bukvalno u svakoj rečenici. E sad, pretpostavljam da je i u originalnom scenariju doktor imao neki izraz-uzrečicu koju je forsirao, ali ne vidim razlog da se toliko puta ponovi, a naročito što je u bar 50% slučajeva nepravilno upotrebljeno (na pogrešnom mestu). Daleko sam ja od stručnjaka za jezike ali me je ovo baš izbacivalo iz tečnog čitanja.

8.5/10


quote:
Originally posted by Jerry Krause


“Smrt u svemiru” (Stefano Vietti / Maurizio Gradin) (NN SR 185)


- Odličan zaplet, zanimljiva radnja
- Neobično mjesto radnje
- Možda sam očekivao efektniju završnicu, ali i ovako nije loše ispalo
- Gradin, čini mi se, prvi put samostalno u redovnoj seriji
- Vrlo dobra epizoda kao i obično kad je Vietti u pitanjuSMRT U SVEMIRU

Još jednom se slažem od reči do reči. Uff, na šta sam spao.
Pljačka banke u svemiru! Kakva ideja, sjajno!

Dodao bih samo za Gradinovu solo premijeru na serijalu, da nije tako dobar kao u tandemu sa Jacomellijem, pa mu dodeljujem tanku desetku. Eto, Gradin je još jedan crtač koji je nepotrebno forsiran na poslednjim godinama umirućeg serijala (Legs Weaver) umesto da su ga mnogo ranije prebacili na Nathana. Al dobro, posle ove epke urednici su shvatili grešku i odmah ga... prebacili na maxi?!? A na redovnom serijalu gostovanje na svake 4 godine!

Završnica je podbacila i sprečila da ovu epizodu nazovem remek-delom. Još sam se uplašio kad je krenula patetična priča o izgubljenoj sestrici da će se ispostaviti da je Ysa u stvari Lysa (koje ne samo da se zovu isto već isto i izgledaju ko bliznakinje), ali srećom nije Vietti otišao u tom pravcu.
Ipak ostaje sjajna ideja gde je završio nestali deo Grada, kao i najava spektakla da će Uranija kad tad negde isplivati.

Prosto mi je neverovatno da je Vietti u prologu priče dao više duše novoizmišljenoj pilotkinji Monique Zamara, nego što je Serra uspeo u jadnoj trilogiji o Rossicama.

9/10

Go to Top of Page

zeljko
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
14315 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/12/2017 :  19:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ne fakat ozbiljan sam
osjetio sam veliko oslobadjanje i rasterecenje
idem na n skoro svki topik ali ne citam dugacke postove

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnikWestern Samoa
4991 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/12/2017 :  23:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

quote:
Originally posted by Jerry Krause


Odlično, javit ćemo na onom topicu da ovo recenziraš. I vjerujem da će to u sljedećoj godini biti gotovo, jer nisi nikad zakazao za razliku od nekih bisera koji nas vuku za nos..
Bit će ipak nešto od Nathana u sljedećoj godini.Ma slobodno ga imenuj, nek se stidi, bezobraznik. Godinama razvlači NN rezervacije, uvek mu je nešto drugo preče, a kao voli Nathana on mu je jedan od omiljenih serijala. Još blokira onu ključnu epizodu, dve godine ne može da je završi. Zadnjih meseci neće ni ovde da svrati, kao u gužvi je non-stop, sramota!

Ma ako nećeš ti da imenuješ tog našeg bisera, ja ću - zove se DeeCay TheeKiday.

Ma vjerujem ja u tebe, do 2020. sve ćeš pozavršiti, a mi već gotovo u Ratu svjetova.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnikWestern Samoa
4991 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/12/2017 :  23:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

Prosto mi je neverovatno da je Vietti u prologu priče dao više duše novoizmišljenoj pilotkinji Monique Zamara, nego što je Serra uspeo u jadnoj trilogiji o Rossicama.


I meni je ovo palo na pamet, ova Monique u par stranica već rastura sestre Ross.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced MemberCroatia
11499 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 31/12/2017 :  17:22:40  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

quote:
Originally posted by Jerry Krause
“Arktička baza”/“Zarobljenici košmara” (Stefano Vietti / Paolo Di Clemente) (NN SR 183/184)

- Vietti u punom zamahu
- Jasna aluzija na Resident Evil
- Iako ne tako originalna priča, ali scenaristički izvrsno odrađena
- Jedna od rijetkih polarnih epizoda
- Izvrsno dočarane muke po Branku
- Di Clemente po običaju opet kopira
- Jako zadovoljan ovom epizodom


ARKTIČKA BAZA/ZAROBLJENICI KOŠMARA

Po meni ovde ima više Carpenterovog The Thinga nego Residenta, ali sve ostalo što reče Jerry stoji. Za Di Clementea bih ipak dodao da i pored kopiranja ovo izgleda sve bolje i bolje. Toliko da kad sam uzeo knjigu u striparnici da je brzinski prelistam, prvo sam pomislio u jebote otkud ovde Olivares? A onda dodao: pih, nije na svom nivou i tek onda je bilo ček, jebote pa ovo je... Ne, stvarno se potrudio i debelim slojevima digitalije našminkao table tako da to izgleda stvarno pristojno. Jest da je prekopirao svaku, pa i najmanju venu sa Hulka na jadnog Branka, al nema veze. Kao Verni na Zagoru, uvežbao je ruku i prelaze između dva prekopirana crteža učinio organskim. Mislim da ubuduće kad vidim njegovo ime na knjizi, neću više vikati NEEE! – to je trenutno rezervisano samo za Bormidu i Toffanettija.

Zamerka ovaj put, ide prevodiocu na ono tja-tjah, što je forsirao kod doktora polu-negativca. Recimo u sledećoj priči sam to primetio samo jednom, a ovde ga ima bukvalno u svakoj rečenici. E sad, pretpostavljam da je i u originalnom scenariju doktor imao neki izraz-uzrečicu koju je forsirao, ali ne vidim razlog da se toliko puta ponovi, a naročito što je u bar 50% slučajeva nepravilno upotrebljeno (na pogrešnom mestu). Daleko sam ja od stručnjaka za jezike ali me je ovo baš izbacivalo iz tečnog čitanja.

8.5/10


quote:
Originally posted by Jerry Krause


“Smrt u svemiru” (Stefano Vietti / Maurizio Gradin) (NN SR 185)


- Odličan zaplet, zanimljiva radnja
- Neobično mjesto radnje
- Možda sam očekivao efektniju završnicu, ali i ovako nije loše ispalo
- Gradin, čini mi se, prvi put samostalno u redovnoj seriji
- Vrlo dobra epizoda kao i obično kad je Vietti u pitanjuSMRT U SVEMIRU

Još jednom se slažem od reči do reči. Uff, na šta sam spao.
Pljačka banke u svemiru! Kakva ideja, sjajno!

Dodao bih samo za Gradinovu solo premijeru na serijalu, da nije tako dobar kao u tandemu sa Jacomellijem, pa mu dodeljujem tanku desetku. Eto, Gradin je još jedan crtač koji je nepotrebno forsiran na poslednjim godinama umirućeg serijala (Legs Weaver) umesto da su ga mnogo ranije prebacili na Nathana. Al dobro, posle ove epke urednici su shvatili grešku i odmah ga... prebacili na maxi?!? A na redovnom serijalu gostovanje na svake 4 godine!

Završnica je podbacila i sprečila da ovu epizodu nazovem remek-delom. Još sam se uplašio kad je krenula patetična priča o izgubljenoj sestrici da će se ispostaviti da je Ysa u stvari Lysa (koje ne samo da se zovu isto već isto i izgledaju ko bliznakinje), ali srećom nije Vietti otišao u tom pravcu.
Ipak ostaje sjajna ideja gde je završio nestali deo Grada, kao i najava spektakla da će Uranija kad tad negde isplivati.

Prosto mi je neverovatno da je Vietti u prologu priče dao više duše novoizmišljenoj pilotkinji Monique Zamara, nego što je Serra uspeo u jadnoj trilogiji o Rossicama.

9/10

ocijene su ti ok...

ovo mi je zbilja odličan trobroj

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
Go to Top of Page
Page: of 401 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.83 seconds. Snitz Forums 2000